Morticia |
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
Morticia • 8 בינו׳ 2010
Mary Jane כתב/ה: היי מורטישיה...
הזכרתי את אפלטון בהערת אגב, בשל הדמיון הרעיוני לעולם האידאות שלו, ובפרט לאידאת הטוב, המתגלמת בשמש ב'משל המערה'. אני מבינה שאת 'חייבת לתקן', כדברייך, אבל ראוי לרדת לפישרם של הדברים ראשית מעשה. לשאלתך, גם לשולטים יש צרכים, והם מן הסתם באים לידי ביטוי בעולם הפנטזיות שלהם ובמימושן. כפי שציינתי, התשוקה, לדידי, מותר לה להביע גם את אשר מעורר סלידה בלבך, ובמקרה זה, התנשאות גזעית. מאחר ופעילות בדסמית קיצונית שכזו לרוב אינה מקבילה למציאות במלואה בעיני הבריות, אלא הינה אתנחתא המתמודדת עם המציאות ורשמיה, זהו מרחב לגיטימי לפעולות שכאלו. החלת שיפוט מוסרי דקדקני ודווקני על התשוקה, מבלי להבין, כי יש פער בינה לבין החיים כתיקונם, הינה שגויה וחוטאת לעיקר. את כמובן יכולה ורשאית לחשוב אחרת, זוהי מטרת הדיון. שיח סובלני יסבול גם את דברייך ודעותייך, תוך ציפיה שבתורך לא תעוטי על אלו החושבים אחרת ממך ותבקשי להדיר אותם מן השיח הלגיטימי כפגומים מעיקרם (בדבר הלגיטימיות של הפנטזיות כתבתי קודם לכן, ונראה לי שדי בכך). אני לא חייבת שום דבר וגם נדמה לי שהצלחתי להבין מה ביקשת לומר רק שדוגמת אפלטון במקרה זה לא היתה מאוד טובה לטעמי ולכן תיקנתי צר לי אם ראית בכך קטנוניות ו/או חלילה נעלבת, זו לא היתה הכוונה. מעבר לכך, המלצתי לך היא לקרוא שוב את המעט מאוד שאני כתבתי (שבעיקר הסתכם במילים "בעיניי זה גועל נפש") אל מול כמויות הגועל נפש (בעיניי לפחות) שהופנו אל דבריי אז באמת תודה על הרשות כולי תקווה שכל המשתתפים כאן בפורום יקחו את עצתך גם אם את לא רואה לנכון להפנותה לאף אחד מלבדי זה ספציפית הגועל שלי מהדבר אותו היא מקדמת ששווה ערך בעינייך לצרות אופקים וצדקנות? וכי מדוע? כי זה לא cool enough לגנות תופעה חברתית בזויה מבלי לשכוח שבמציאות, בה רובנו קיימים והרשי לי גם להזכירך שהוירטואליה היא המערה של אפלטון בסיוטיו הכי גרועים, יש לתופעה הבזויה הזו קורבנות אמיתיים שמאוד נפגעים, מאוד סובלים and there is nothing cool about it! מעבר לכך, רואה פער עצום בין ביטוי צורך ו/או פנטזיה לבין שימוש ציני בתופעה אנושית בזויה (וכן, גזענות בעיניי היא בזויה ומעידה על צרות אופקים ובורות לשמה) יש מי שרואה באתר הזה צ'אנל להכרויות, יש מי שמבקש לממש את עצמו ולא רק לשפוך את ים הפנטזיות הבלתי אפשריות שלו לא נראה לי שזו היתה כוונת הגבירה האינטליגנטית שאוהבת לקרוא לוויט בויז שלה אססהולס כשהיא בחרה לפרסם את נאום ה-BKKK המתיש שלה ביו טיוב... (אז אותה ממש מדליק מינית לדבר שטויות כמו מטומטמת - היא הרי לא באמת מתכוונת...?) לא יודעת, אם אתה עוסק במשהו אז המשהו הזה מעניין אותך ואותה כנראה מעניינת גזענות... כנראה שאין לה על מה לדרוש נשיקות בכף רגלה למעט יסורי מצפון של נכדיהם של מיטב בני הדרום האמריקאי הטובים... מה הבקשה כאן? לפתוח את הראש ללגיטימציה של קיומה? אייי הפרדוקסים! טוב, זה כבר לשיעור הבא בפילוסופיה... |
|
Mary Jane |
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
Mary Jane • 8 בינו׳ 2010
את מתישה, יורה לכל הכיוונים ללא הבחנה וכמו-מתעקשת לסלף דבריי ולהוציאם מפרופורציות.
אני מבינה שכוונותייך טובות בבסיסן, ובכל זאת, אני לא מסוגלת ולא מעוניינת לנהל דיון בצורה כזו. מ'. |
|
המלט |
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
המלט • 8 בינו׳ 2010
Morticia כתב/ה: Mary Jane כתב/ה: היי מורטישיה...
הזכרתי את אפלטון בהערת אגב, בשל הדמיון הרעיוני לעולם האידאות שלו, ובפרט לאידאת הטוב, המתגלמת בשמש ב'משל המערה'. אני מבינה שאת 'חייבת לתקן', כדברייך, אבל ראוי לרדת לפישרם של הדברים ראשית מעשה. לשאלתך, גם לשולטים יש צרכים, והם מן הסתם באים לידי ביטוי בעולם הפנטזיות שלהם ובמימושן. כפי שציינתי, התשוקה, לדידי, מותר לה להביע גם את אשר מעורר סלידה בלבך, ובמקרה זה, התנשאות גזעית. מאחר ופעילות בדסמית קיצונית שכזו לרוב אינה מקבילה למציאות במלואה בעיני הבריות, אלא הינה אתנחתא המתמודדת עם המציאות ורשמיה, זהו מרחב לגיטימי לפעולות שכאלו. החלת שיפוט מוסרי דקדקני ודווקני על התשוקה, מבלי להבין, כי יש פער בינה לבין החיים כתיקונם, הינה שגויה וחוטאת לעיקר. את כמובן יכולה ורשאית לחשוב אחרת, זוהי מטרת הדיון. שיח סובלני יסבול גם את דברייך ודעותייך, תוך ציפיה שבתורך לא תעוטי על אלו החושבים אחרת ממך ותבקשי להדיר אותם מן השיח הלגיטימי כפגומים מעיקרם (בדבר הלגיטימיות של הפנטזיות כתבתי קודם לכן, ונראה לי שדי בכך). זה ספציפית הגועל שלי מהדבר אותו היא מקדמת ששווה ערך בעינייך לצרות אופקים וצדקנות? וכי מדוע? כי זה לא cool enough לגנות תופעה חברתית בזויה מבלי לשכוח שבמציאות, בה רובנו קיימים והרשי לי גם להזכירך שהוירטואליה היא המערה של אפלטון בסיוטיו הכי גרועים, יש לתופעה הבזויה הזו קורבנות אמיתיים שמאוד נפגעים, מאוד סובלים and there is nothing cool about it! מעבר לכך, רואה פער עצום בין ביטוי צורך ו/או פנטזיה לבין שימוש ציני בתופעה אנושית בזויה (וכן, גזענות בעיניי היא בזויה ומעידה על צרות אופקים ובורות לשמה) יש מי שרואה באתר הזה צ'אנל להכרויות, יש מי שמבקש לממש את עצמו ולא רק לשפוך את ים הפנטזיות הבלתי אפשריות שלו לא נראה לי שזו היתה כוונת הגבירה האינטליגנטית שאוהבת לקרוא לוויט בויז שלה אססהולס כשהיא בחרה לפרסם את נאום ה-BKKK המתיש שלה ביו טיוב... (אז אותה ממש מדליק מינית לדבר שטויות כמו מטומטמת - היא הרי לא באמת מתכוונת...?) לא יודעת, אם אתה עוסק במשהו אז המשהו הזה מעניין אותך ואותה כנראה מעניינת גזענות... כנראה שאין לה על מה לדרוש נשיקות בכף רגלה למעט יסורי מצפון של נכדיהם של מיטב בני הדרום האמריקאי הטובים... מה הבקשה כאן? לפתוח את הראש ללגיטימציה של קיומה? אייי הפרדוקסים! .. חל אצלך בלבול אמיתי בין מציאות לדמיון; בין פנטזיה בדסמית למימוש מקורה של הפנטזיה במציאות. לא, אל תתעצבני ישר ותגיבי. קראי נא עד הסוף בבקשה. אין מחלוקת על כך שגזענות היא תופעה חברתית בזויה. גם לא על כך שב"מציאות" -- כפי שאת אומרת, יש עוד תופעות בזויות רבות אחרות--כמו עבדות, פער מעמדות, ניצול כספי שמוצאות את דרכן לעולם הפנטזיה ולשיח הציבורי בפורומים בדסמים. אם לשפוט על פי התגובות שלך לאורך השנים, את לא מוכנה לקבל את העובדה שכאשר אנשים שואלים מן המציאות -- רק בהשאלה כמובן -- את התופעות הבזויות על מנת לנצל אותן להעצמת הפנטזיות שלהן -- והרי הפנטזיה היסודית ביותר בבדסמ -- פנטזיית הכניעה והשליטה -- היא בדיוק בדיוק כזו -- אין בזה נסיון להפוך את התופעות הבזויות ללגיטימיות. ממש לא. MJ כבר אמרה את זה ממש כאן לפניי. האם את מסכימה לרעיון הזה? זה הרבה יותר מרעיון -- זה עיקרון שמאפיין את השיח הבדסמי: כולנו כאן מתחרמנים מדברים שב"מציאות" עלולים להיתפס כבזויים. אחרי הכל, למה כולנו מתחבאים כאן תחת ניקים עלומים, כפולים ומשולשים ללא הזדהות מלאה?. אז אולי את לא כזו. אולי הבדסמ שלך נקי, חף מכל זיקה למשהו שנתפס כבזוי. אולי כל מה שאת רוצה זה גבר כנוע שיכיר בהוד נשיותך ופשוט ישרת אותך מתוך אהבה וכבוד למי שאת. למה? ככה. אבל הרוב כאן לא כאלה, מורטישה. נסי לקבל את זה -- נסי לקבל את זה בפשטות, בלי לעמת את זה מול השקפת עולמך. נסי לקבל שיש כאלה שמתחרמנים מסיטואציות שנתפסות בעינייך כהזויות לחלוטין, אבל אף אחד כאן -- ואני עומד מאחורי הקביעה הגורפת הזו -- אף אחד כאן לא בא לעודד תופעות בזויות במציאות. לכן, אין שום צורך שתתקפי שוב ושוב בחירות בדסמיות של אנשים בנימוק שהתופעה בזויה במציאות. גם הם מבינים שהתופעה בזויה במציאות. ואם תקשיבי טוב לדבריה של הדומית-האסיאתית-החצי-שחורה האמריקאית, שנדמה שאין שום קבוצת מיעוט מקופחת שהיא אינה חברה בו -- אולי יהדהדו בך הדברים שוב. היא ממש לא מדברת שטויות, משום שהיא לא מדברת על המציאות שאת מניחה כמובן מאליו שהיא מדברת עליה. לא. היא מדברת על פטיש ובדסמ. בדסמ ופטיש. פנטזיות, את יודעת. וכשהיא קוראת לוייט בויס שלה אסהולס, זה לא אמור לשלוח אותך במאיץ אלקטרונים עצבני לעולם המציאות: היא חיה ופועלת במרחב הפטיש; אנשי בדסמ אמורים להבין את זה, מורטישה. נסי גם את להבין את זה. נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שישי ינו' 08, 2010 10:03 pm, סך-הכל נערך פעם אחת |
|
המלט |
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
המלט • 8 בינו׳ 2010
..
|
|
underfoot |
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
לפני 14 שנים •
8 בינו׳ 2010
underfoot • 8 בינו׳ 2010
מרי-ג'יין היקרה,
מאוד אהבתי את מה שכתבת, אני חושב שהנקודות שלך מבהירות היטב את הדורש בהירות. בסך הכל אנחנו לא נלחמים פה באדם ספציפי אלא בבורות ועילגות המחשבה באופן כללי, וזה עלול להיות מאוד מעייף. הרי החירות המינית והחופש המוחלט של הפנטזיה הם ערכים שנובעים מפילוסופית עולם של מתינות ופתיחות ומתוך הכרה בעליונות של זכויות הפרט על פני הצדקנות והמוסרנות וכמו כן היכולת להבין את הגבולות הדקים שבין העולם החיצוני לעולמות פנימיים. ולמי שמתקשה בהבנת הנקרא ומשמעותו - האמונה במתינות ופתיחות אינה אומרת שכל רעיון פסיכוטי או מעוות ראוי ליחס הוגן ושוויוני, בהחלט לא! קיצר, מרי-ג'יין והמלט - שניכם עוקרי הרים, ואילו מורטישה - את מאוננת את אותו הסיפור כל פעם מחדש, קצת משעמם. |
|
אלימלך |
לפני 14 שנים •
9 בינו׳ 2010
לפני 14 שנים •
9 בינו׳ 2010
אלימלך • 9 בינו׳ 2010
המלט כתב/ה: אלימלך כתב/ה: Morticia כתב/ה: ...הפוסט הזה ממשיך להיות גועל נפש פה אני לא מסכים איתך. פוסט שבו את כותבת, לא יכול להיות גועל נפש. מרגע זה הפוסט הזה גם קורע מצחוק רק מרגע זה הוא קורע מצחוק? אני הייתי בטוח שזה התחיל מהרגע שמישהו פה יצא להגננת הפיהרר השחורה החמודה הרהוטה והמעניינת (אני אחרי דקה ביוטיוב התחלתי לנקר, אבל פה הבעיה היא אצלי) וישב ציטט ואפילו תרגם את דבריה, רק כדי לנגח מישהי פה בפורום. אתה יוצא להגנת מישהי שלא יודעת שאתה קיים ותוקף מישהי שאתה מכיר, ואני קורע מצחוק??? אני מאמין שאותה הפיהרר לא היתה מפסיקה לצחוק אם היו מספרים לה את זה. החיים מצחיקים אז צוחוקים... |
|