בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

זה מוזר לי(תופעה חדשה או מה?)

Bloody
לפני 14 שנים • 26 בינו׳ 2010
Bloody • 26 בינו׳ 2010
זונת סושי כתב/ה:
היילני כתב/ה:
אמרו לי, ידידיי המלומדים,
מדוע אינטלקט מרהיב מהווה פונקציה הפוכה (יש לזה שם אחר, אני מניחה. הבינו, לי אין תואר במדעים מדוייקים) לרגש?

כי לרגש אין הגיון.

הא! אבל ההגיון יודע שלרגש אין הגיון!
שוסי
שוסי • 26 בינו׳ 2010
באמת?
בגלל זה אנחנו לא מסוגלים לפעמים להסביר לעצמנו בהיגיון, למה אנחנו מרגישים כמו שאנחנו מרגישים?
Bloody
Bloody • 26 בינו׳ 2010
א. אני לא בטוח שההגיון שלך תקין.
ב. זה שאני יודע שהרגש שלי לא הגיוני לא אומר בהכרח שאני יכול לנתח אותו בצורה הגיונית. בד"כ לא.
שוסי
שוסי • 26 בינו׳ 2010
א.אתה שוב עושה את זה,מה זה רגש "תקין" בכלל? אתה מנתח רגש בכלים רציונאליים,זה לא עובד ככה.
ב.זה בדיוק מה שאני טוענת.
היילני
היילני • 26 בינו׳ 2010
זונת סושי כתב/ה:
באמת?
בגלל זה אנחנו לא מסוגלים לפעמים להסביר לעצמנו בהיגיון, למה אנחנו מרגישים כמו שאנחנו מרגישים?

סושינה,

לא מסבירים רגשות במונחים שכליים. את צודקת, לרגש אין הגיון. אבל שכל ורגש הם לא דיכוטומיה. הם חיים בהרמוניה בנפש. זה אולי מצועצע, אולי ציורי מדי, אבל אין לי דרך אחרת להסביר את זה. וכמה שאני מעריכה אינטלקט ומתחרמנת ממנו, הוא נותר אפור ומשעמם כשהוא מנסה להאפיל על רגש לא קיים. אני אגיד את זה אחרת: מתמטיקה היא רדודה כשהמטרה היא לפתור תרגיל או לפצח חידה. היא עמוקה כשמצליחים לראות בה יופי. ויופי הוא חושי, לא שכלי. יתרה מזאת, רק אז, כשתפעלי מתוך רגש מהול, אולי תצליחי למצוא השראה ופתרון לחידה עתיקת יומין. נראה לי.

ואיך הגענו לזה? אה, סוגריים מרובעים או מסולסלים. אני בכלל בעד הסמי-קולון ;
הידעתם שיש סימן פיסוק לאירוניה?
http://en.wikipedia.org/wiki/Irony_symbol
שוסי
שוסי • 26 בינו׳ 2010
היילני כתב/ה:
זונת סושי כתב/ה:
באמת?

סושינה,

לא מסבירים רגשות במונחים שכליים. את צודקת, לרגש אין הגיון. אבל שכל ורגש הם לא דיכוטומיה. הם חיים בהרמוניה בנפש. זה אולי מצועצע, אולי ציורי מדי, אבל אין לי דרך אחרת להסביר את זה. וכמה שאני מעריכה אינטלקט ומתחרמנת ממנו, הוא נותר אפור ומשעמם כשהוא מנסה להאפיל על רגש לא קיים. אני אגיד את זה אחרת: מתמטיקה היא רדודה כשהמטרה היא לפתור תרגיל או לפצח חידה. היא עמוקה כשמצליחים לראות בה יופי. ויופי הוא חושי, לא שכלי. יתרה מזאת, רק אז, כשתפעלי מתוך רגש מהול, אולי תצליחי למצוא השראה ופתרון לחידה עתיקת יומין. נראה לי.

ואיך הגענו לזה? אה, סוגריים מרובעים או מסולסלים. אני בכלל בעד הסמי-קולון ;
הידעתם שיש סימן פיסוק לאירוניה?
http://en.wikipedia.org/wiki/Irony_symbol

yes.gif yes.gif yes.gif
Bloody
Bloody • 26 בינו׳ 2010
זונת סושי כתב/ה:
א.אתה שוב עושה את זה,מה זה רגש "תקין" בכלל? אתה מנתח רגש בכלים רציונאליים,זה לא עובד ככה.
ב.זה בדיוק מה שאני טוענת.

א. את שוב עושה את זה ולא קוראת מה שאני כותב.؟
היילני
היילני • 26 בינו׳ 2010
מקבי כתב/ה:
ציטוט: ויופי הוא חושי, לא שכלי.

למעשה...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3839127,00.html

מעניין, תודה.
המחקר בהחלט מבהיר אילו תהליכים מתרחשים במוח והיכן בעת שיפוט אסתטי, אבל הסברים מטריאליסטיים לעולם לא יתנו הסבר מספק לתחושה, להתפעמות שמעוררת בך יצירת אמנות שתחילה נתפסת ע"י החושים. רוצה לומר: זה שתגיד לי שאני מרגישה X כי עצבי C במוח שלי מגורים לא מסבירים לי דבר וחצי דבר. אי אפשר להעמיד רגש על שכל, והלוואי והיינו מפנימים ומיישמים את זה.
מקבי​(מתחלף)
מקבי​(מתחלף) • 26 בינו׳ 2010
ציטוט: זה שתגיד לי שאני מרגישה X כי עצבי C במוח שלי מגורים לא מסבירים לי דבר וחצי דבר.

זה כי חסר לך ידע, תפיסה או רצון להבין. אחרת.. אין סיבה. icon_smile.gif

ציטוט: אי אפשר להעמיד רגש על שכל

אפשר גם אפשר. תרופות פסיכיאטריות וסמים עושים בדיוק את זה. הכל זה חומרים כימיים במוח שלנו - ועוד הרבה מאוד מרכיבים, כמובן... אבל אני מאמין שהכל פיזי, מוחשי. אינני מאמין בכוח עליון, במקרה זה.

ציטוט: והלוואי והיינו מפנימים ומיישמים את זה.

כאמור, מפנימים ומיישמים, איפה יותר ואיפה פחות. טיפולים במחלות מנטאליות באמצעות אלמנטים פיזיים קיימים מזה שנים.