newoldone |
לפני 14 שנים •
29 באפר׳ 2010
לפני 14 שנים •
29 באפר׳ 2010
newoldone • 29 באפר׳ 2010
רפאל כתב/ה: חוק קיים בשביל להסדיר את החיים החברתיים, ולמנוע מצב שנאכל זה את זה חיים. החוק לא נועד לנהל את החיים שלנו בשלמותם ולהסדיר כל צעד ושעל שלנו בחיים. הקיום שלנו אינו רק קיום משפטי. יש לנו גם ביולוגיה, ופסיכולוגיה, ותשוקות, ויצרים, וצדדים רוחניים. וחשוב לזכור את זה.
אני לא חושב שכל סיטואציה בין בני זוג צריכה להיות שפיטה. לא בכל בעיה צריכים להכריע בבית משפט. יש דברים שהאהבה פותרת. יש דברים שדיאלוג פותר. ויש דברים שהחיים פותרים. לא בכל מקום החוק צריך להיות נוכח. אני לא חושב שהוא צריך להיות נוכח בצורה כל כך חזקה, כפי שבדיונים כאלו עולה, בתוך קשרים אינטימיים. עם כל הרצון למנוע עוגמת נפש זו או אחרת שיכולה להיגרם למישהו במיטה, אין זו תכלית הקיום האנושי למנוע את עוגמות הנפש האלו, ולא כל דבר צריך להעלות על מזבח זה. החוק, מרגע שמפריזים בו, נעשה הרסני לדעתי. וכבר אמר רבי יוחנן: "לא חרבה ירושלים אלא על שדנו בה דין תורה... שהעמידו דבריהם על דין תורה ולא עבדו לפנים משורת הדין". באופן כללי אני מאד מסכימה עם זה, אבל גם התפיסה איפה עובר הגבול בין המקומות שראוי שהחוק יתערב בהם לבין אלה שלא ומהי נוכחות חזקה מידי שלו, עוברת שינויים. עד לא מאד מזמן החברה והחוק לא התערבו באלימות במשפחה. בעל שמכה את אשתו, או הורה שמכה את ילדיו נחשבו לעניין פנימי של המשפחה שהחברה לא צריכה להיכנס אליו, ולסיטואציה שאינה שפיטה. אתה בעד לחזור לשם? הקומון סנס של אתמול אינו הקומון סנס של היום, והקומון סנס של היום אינו הקומון סנס של מחר. הם תלויי תפיסות חברתיות משתנות. |
|