לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

צו 8 וצו השעה.

Cauchy{Venus Blue}
לפני 14 שנים • 2 בנוב׳ 2010
Cauchy{Venus Blue} • 2 בנוב׳ 2010
אי זוגי כתב/ה:
Cauchy,

אפשר בהחלט לברוח כמו שיכולנו לעשות מאז הקמת המדינה ,אבל נשארנו והעדפנו להלחם על מה שמגיע לנו.
השאלה אם אתה נלחם מעמדות כח או שאתה מתחיל מנקודות פתיחה נחותות .

לי אין הנחת יסוד לגבי תרבויות אחרות .אני שופט אותן על פי התנהגותן.מספיק לראות את הסרטון ביו טיוב על ה- "פיטנה" כדי להבין עם מי יש לנו עסק.

משום מה אתה מאמין שאם רק ניסוג מיו"ש בהכרח ניפרד מהערבים. מה על ערביי ישראל?

מה עם העובדה שגם אחרי הנסיגה ,אותם ערבים מהם נפרדנו,נמצאים במרחק שתי דקות תעופה של טילים ממרכז הארץ?

על אותו משקל ,בואו וניפרד לשלום מהעיר לוד שהרי כל יום יש שם רציחות. למה לנו להתערבב עם כאלה אנשים?

מה שאתה ,בעצם ,מציע זה לברוח מהתמודדות א מ י ת ית עם בעיות ,רק ששכחת שמי שבורח מבעיות ,במקום לפתור אותן או להתמודד איתן ככל האפשר, הבעיות ממשיכות לרדוף אותו .

ש הרבה אסייתים שמגיע להם בית, אבל הצונאמי מחק אותו. אם הם היו יודעים עליו מראש, הם היו צריכים לשבת בבית מולו במקום להיות נמושות ולהנצל?

גם מערביי ישראל צריך להפרד, כמובן, הרי הם חלק מאותם מוסלמים שלשיטתך עומדים לתקוף אותנו בכל רגע. להלחם בשריפה זה הירואי, אבל עם כל הכבוד לגאווה ולכוח, לנסות לכבות את השמש זה מטומטם. אם מיליארד מוסלמים עומדים לתקוף אותנו אנחנו חייבים להפרד מהם על מנת שנוכל להלחם בהם ברגע הקריאה. (למה יש לנו פצצות אטום?)

אני מרגיש פה מידה של שאננות, לשבת רגל על רגל ולהתכתש עם החמאס כשברקע איום קיומי גדול כל כך על האנושות הולך ומתהווה. זו הבריחה האמיתית - להתרכז בבעיות קטנות ומקומיות במקום לעצור ולחשוב על האסטרטגיה הגדולה.
האמפרי
האמפרי • 2 בנוב׳ 2010
ג'יזס ! (שוקי) כמה עבודה עוד לפנינו.
יותר מאחמדיניג'אד אני פוחד מסיזיפוס.
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 2 בנוב׳ 2010
פוג, גם אם נקבל את התרחיש שלך לא כולל הפיסקה האחרונה (ואני לא חושב שישראל תכיר במדינה פלסטינית המוכרזת חד-צדדית או תספח את שטחי C) , אני חושב שהפיסקה האחרונה לא מתחייבת ממנו. נכון, לא יהיה לפלסטינים קייס ולכאורה הם כבר לא אמורים לעניין אף אחד - אבל בעצם גם היום הם לא אמורים לעניין אף אחד ברמה שהם מעניינים. העוולות שנגרמות להם (במידה רבה באשמתם) מגומדות ביחס לדברים שקורים ברחבי אפריקה ואסיה. אבל למי אכפת מעוד סודני טבוח, מעוד כורדי עשוק או מעוד קורבן טרור פקיסטני? למי מזיז דיכוי שיעים בסעודיה או הרג אזרחים מאסיבי בסרי לנקה, או אפילו היחס המחפיר לפלסטינים עצמם בלבנון? לאף אחד. ולא בגלל שכל הדברים האלה משמעותיים אובייקטיבית פחות מהשטניות הישראלית, אלא מכיוון שהפלסטינים, באמצעות טרור ותעמולה ובגיבוי העולם הערבי-מוסלמי על כוחו והדמוגרפיה שלו, הצליחו לחטוף את דעת הקהל אל המאבק שלהם בישראל ולהפוך אותו לעוול מספר אחד בעולם. ושהכורדים, על 35 מיליון בני עמם נטולי המדינה ועל המחתרת העלובה שלהם שמעולם לא ביאסה אפילו אולמפיאדה אחת, יחנקו.

לכן אני חושב שהמשך הויכוח בינינו לבין הפלסטינים עדיין יעניין את העולם, למרות שבהחלט יהיה לנו קל יותר להסביר את הצד שלנו ולקבל סימפטיה ברגע שיסתיים הכיבוש*.

*כיבוש = כיבוש אוכלוסייה. לגבי כיבוש שטחים, אני מסכים עם אי-זוגי: אין סיטואציה כזו. הגדה עברה מהתורכים (שכמובן כבשו אותה בעצמם) לבריטים ומהבריטים לכיבוש בלתי חוקי של ירדן, שויתרה עליה רשמית עשרים שנה לאחר שהפסידה אותה במלחמה. אין לטריטוריה הזו שום בעלים חוקי שיכול לטעון שהיא נכבשה ממנו.
אי זוגי
אי זוגי • 2 בנוב׳ 2010
Cauchy,

ונניח וברחת מאותו צונאמי ופתאום אתה מגלה שזה לא מספיק, שהצונאמי בעל עוצמה כזו שהוא עדיין רודף אחריך גם אחרי שברחת ממנו. הרי ברחנו מעזה ,ברחנו מלבנון וגם עזה וגם לבנון רדפו ועדיין רודפים אותנו ,כולל טילים על חלק לא קטן מערי ישראל.אולי במקום לברוח מהצונאמי ,שכעת תופס אותך במנוסתך לא מוכן, היה שווה להשאר במקום ולהתכונן ככל האפשר בכל האמצעים לאותו צונאמי.

ואולי בכלל אתם פשוט אנשים שיויוניים.אתם אומרים לעצמכם "קבלנו טילים על הצפון ,קבלנו טילים על הדרום ,לא יפה לקפח את המרכז"

אני לא טענתי שכל המוסלמים בעולם עומדים כולם כאחד לתקוף אותנו כל רגע. פוג העלה תסריט כלשהו ואני העליתי תסריט אפשרי שכנגד.
אני לא מתיימר להיות נביא.

אכן,לנסות לכבות את השמש זה אידיוטי אבל לא פחות אידיוטי זה להבחין בשריפה שמתחילה בקטן ממש מתחת לבית ובמקום לכבות אותה נושפים עליה ובכך מלבים את האש.

אתה תטען, בצדק מבחינתך, שלכבות את האש משמעו נסיגה ואני טוען ,בצדק מבחינתי, שנסיגה רק תלבה את האש.

אני גם לא חושב שכל המוסלמים בעולם בעלי קרניים. להיפך,אני אישית מכיר כמה וכמה מהם ולא אחת עזרתי להם ככל האפשר . העניין הוא שהדלק שמניע את חלק גדול מהם,שמסתבר אט אט שהוא גם החלק המכריע , הוא דלק דתי קיצוני. אותו דלק לא מבחין באדמות אלא בכופרים.

לאותו דלק אין גבולות נדל"ן ושום נסיגה בעולם לא תשכנע אותו להפוך לשמן זית.
Cauchy{Venus Blue}
אי זוגי כתב/ה:
Cauchy,

ונניח וברחת מאותו צונאמי ופתאום אתה מגלה שזה לא מספיק, שהצונאמי בעל עוצמה כזו שהוא עדיין רודף אחריך גם אחרי שברחת ממנו. הרי ברחנו מעזה ,ברחנו מלבנון וגם עזה וגם לבנון רדפו ועדיין רודפים אותנו ,כולל טילים על חלק לא קטן מערי ישראל.אולי במקום לברוח מהצונאמי ,שכעת תופס אותך במנוסתך לא מוכן, היה שווה להשאר במקום ולהתכונן ככל האפשר בכל האמצעים לאותו צונאמי.

ואולי בכלל אתם פשוט אנשים שיויוניים.אתם אומרים לעצמכם "קבלנו טילים על הצפון ,קבלנו טילים על הדרום ,לא יפה לקפח את המרכז"

אני לא טענתי שכל המוסלמים בעולם עומדים כולם כאחד לתקוף אותנו כל רגע. פוג העלה תסריט כלשהו ואני העליתי תסריט אפשרי שכנגד.

אכן,לנסות לכבות את השמש זה אידיוטי אבל לא פחות אידיוטי זה להבחין בשריפה שמתחילה בקטן ממש מתחת לבית ובמקום לכבות אותה נושפים עליה ובכך מלבים את האש.

אתה תטען, בצדק מבחינתך, שלכבות את האש משמעו נסיגה ואני טוען ,בצדק מבחינתי, שנסיגה רק תלבה את האש.

אני גם לא חושב שכל המוסלמים בעולם בעלי קרניים. להיפך,אני אישית מכיר כמה וכמה מהם ולא אחת עזרתי להם ככל האפשר . העניין הוא שהדלק שמניע את חלק גדול מהם,שמסתבר אט אט שהוא גם החלק המכריע , הוא דלק דתי קיצוני. אותו דלק לא מבחין באדמות אלא בכופרים.

אוקיי אז חצי מיליארד מוסלמים יתקפו אותנו, אפילו 100 מליון, עדיין אין לנו סיכוי מול עוצמה כזו מבלי להפרד מהם באופן מוחלט. אתה מתנער מהאמירה לגבי המוסלמים אבל משתמש בה כהנחת ייסוד, כמו הנחת ייסוד שהערבים לא יסכימו לשלום עד שלא ניסוג מארץ ישראל. אם האמירות האלה נכונות הפתרון *היחיד* הוא להפרד מהם, כמו שאמרתי, אל תכנה את זה נסיגה אלא הפרד ומשול.

רוצה להקטין את השטחים שלהם? תתיישב בגבולות שלהם. רוצה לשלוט מבפנים? תקים בסיסי צבא בתוך רמאללה ושכם. איזו פונקציה בטחונית ממלאים זוגות צעירים עם ילדיהם היושבים בלב מרכזי אוכלוסיה פלסטינאים? האם אנחנו משתמשים בילדים כבשר תותחים?
אם אתה חושב ששטחים אלה צריכים להיות שלנו, אז אפשר לתת אזרחות לאנשים שם או להעיף אותם לעזאזל. אבל אל תגיד שמסיבה *בטחונית* אנחנו מחוברים אליהם כמו ריצ'רץ' כי זה פשוט מצחיק.
אי זוגי
אי זוגי • 2 בנוב׳ 2010
Cauchy כתב/ה:
אי זוגי כתב/ה:
Cauchy,

אוקיי אז חצי מיליארד מוסלמים יתקפו אותנו, אפילו 100 מליון, עדיין אין לנו סיכוי מול עוצמה כזו מבלי להפרד מהם באופן מוחלט. אתה מתנער מהאמירה לגבי המוסלמים אבל משתמש בה כהנחת ייסוד, כמו הנחת ייסוד שהערבים לא יסכימו לשלום עד שלא ניסוג מארץ ישראל. אם האמירות האלה נכונות הפתרון *היחיד* הוא להפרד מהם, כמו שאמרתי, אל תכנה את זה נסיגה אלא הפרד ומשול.

רוצה להקטין את השטחים שלהם? תתיישב בגבולות שלהם. רוצה לשלוט מבפנים? תקים בסיסי צבא בתוך רמאללה ושכם. איזו פונקציה בטחונית ממלאים זוגות צעירים עם ילדיהם היושבים בלב מרכזי אוכלוסיה פלסטינאים? האם אנחנו משתמשים בילדים כבשר תותחים?
אם אתה חושב ששטחים אלה צריכים להיות שלנו, אז אפשר לתת אזרחות לאנשים שם או להעיף אותם לעזאזל. אבל אל תגיד שמסיבה *בטחונית* אנחנו מחוברים אליהם כמו ריצ'רץ' כי זה פשוט מצחיק.

ידידי, באמת שהשתדלתי לכתוב בעברית הכי פשוטה ללא שימוש במילים בומבסטיות.

אתה לא מתייחס ישירות לדברים אלא חוזר על המנטרה בדבר פרידה מהם.

תענה לי בבקשה , למה שלא ניפרד מהעיר לוד שהרי כל יום יש שם רצח? הרי לא נרצה להתערבב עם אנשים כאלה.

איזו פונקציה בטחונית ממלאים זוגות צעירים ,על ילדיהם, היושבים בכל רחבי הארץ שנמצאת במרכזי אוכלוסיה ערבית עויינת?
האם אנחנו משתמשים בילדים כבשר תותחים?

אתה יכול לצחוק אבל השטחים האלה נחוצים לנו מבחינה בטחונית.

יש שם אוכלוסיה שראויה לכל הזכויות ? תפאדל.

תמיד אפשר ליצור קונפדרציה עם ירדן.

לסיכום, כנראה שדעות כאלה כמוהם כמו אהדה לקבוצת כדורגל. יונקים את זה מילדות ועל כן לא נשכנע איש את רעהו.
הדורבנים​(נשלט)
הדורבנים​(נשלט) • 2 בנוב׳ 2010
זאלופון ואי-זוגי.
קודם כל חבל שלא הבאתם תרחיש משלכם, זה היה הרבה יותר כיף שכל אחד ידבר על התרחיש של השני, וככה אני יושב לבד בחושך ואין לי על מה לכתוב...

שנית - אני חושב שאתם לא מבדילים, וזו טעות גדולה לדעתי, בין דעת קהל עויינת ומתלהמת ומאוד קולנית, לבין דיעה של מנהיגי העולם, וקובעי המדיניות.
שימו לב מה קורה כבר היום. בעיניי דעת הקהל המוסלמית אנחנו השטן. רוצחי תינוקות וילדים. האנטשמים מחרימים אותנו, אקדמית, תרבותית. ישראל היא גרמניה הנאצית החדשה.
ובעיניי מנהיגי העולם? ואפילו המנהיגים הערבים? באיזה עוד מקום היו נותנים למדינה לטבוח בשכנים במשך 30 יום (!) עם חיל אויר (!!) בלי לשאול את מועצת הביטחון בכלל (!!!) ופעמיים בתוך שלוש שנים (!!!!)? בחייכם, כולם (כל מנהיגי העולם המערבי והערבי המתון, אני מתכוון) מתים עלינו, ושונאים את אירן, חמאס והחיזבללה. נתנו לנו חופש פעולה מוחלט בעזה ובלבנון. נותנים לנו לעשות סגר מתמשך על עזה. מצריים משתתפת. בכירים ברשות התבטאו אחרי עופרת יצוקה ואמרו שישראל סיימה את המבצע מוקדם מדי.

במובן הזה התכוונתי, שהויכוח על השטחים ביננו לבין פלשתין לא יעניין אף אחד - שימו לב שהדגשתי בהודעתי את המנהיגים. לא את העמים.
אי זוגי
אי זוגי • 2 בנוב׳ 2010
Cauchy,

דבר נוסף ובזה אני מסכם את דעתי.

אתה מדגיש וחוזר ומדגיש "הנחות יסוד" שלי.

כנראה שלא עברת על כל האשכול ופיספסת,אז אביא לך דברים בשם אומרם:

http://www.youtube.com/watch?v=nKJNCU5T7V4

http://www.youtube.com/watch?v=5rZAD58SRZk

http://www.youtube.com/watch?v=sM6S6edm53I

http://www.youtube.com/watch?v=vyoCf1xcoU8

http://www.youtube.com/watch?v=90numHeOMUo

ובא אחסוך לך תשובה ואענה במקומך:

"אם אלה הנחות היסוד שלך אנחנו חייבים ל ה פ ר ד מהם"
Cauchy{Venus Blue}
אי זוגי כתב/ה:
Cauchy כתב/ה:
אי זוגי כתב/ה:
Cauchy,

ידידי, באמת שהשתדלתי לכתוב בעברית הכי פשוטה ללא שימוש במילים בומבסטיות.

אתה לא מתייחס ישירות לדברים אלא חוזר על המנטרה בדבר פרידה מהם.

תענה לי בבקשה , למה שלא ניפרד מהעיר לוד שהרי כל יום יש שם רצח? הרי לא נרצה להתערבב עם אנשים כאלה.

איזו פונקציה בטחונית ממלאים זוגות צעירים ,על ילדיהם, היושבים בכל רחבי הארץ שנמצאת במרכזי אוכלוסיה ערבית עויינת?
האם אנחנו משתמשים בילדים כבשר תותחים?

אתה יכול לצחוק אבל השטחים האלה נחוצים לנו מבחינה בטחונית.

יש שם אוכלוסיה שראויה לכל הזכויות ? תפאדל.

תמיד אפשר ליצור קונפדרציה עם ירדן.

לסיכום, כנראה שדעות כאלה כמוהם כמו אהדה לקבוצת כדורגל. יונקים את זה מילדות ועל כן לא נשכנע איש את רעהו.

ראשית, אף אחד לא הולך לגור בלוד *על מנת* להלחם בפשיעה. זוגות צעירים אכן ידירו את רגליהם מאיזור לא טוב אם הדבר יתאפשר להם כלכלית. הפשע לא ירדוף אותם עד רמת אביב אם הם יעשו כן. שנית, למה אנחנו לא נכנסים ללוד עם טנקים? מדוע אין מדיניות חיסולים ונוהל שכן למאפייה בלוד?

כלומר, ההבדל המהותי בין לוד לבין רמאללה הוא שלוד היא חלק ממדינת ישראל ורמאללה -לא. תפקיד המדינה הוא למגר את הפשע על ידי אכיפת החוק ועל ידי חינוך במקביל. אם אתה טוען שרמאללה כן צריכה להיות חלק ממדינת ישראל, תספח אותה, תחיל על האזרחים שם חינוך וחוק. אם כל הפלסטינאים שם עבריינים (כלומר לא ראויים לזכויות) שים אותם בכלא, עדיף כזה קטן מאד עם חומות מסביב,ובלי אזרחים שומרי חוק בפנים, רק סוהרים. הרבה יותר קל לנהל כך בית כלא.
האמפרי
לפני 14 שנים • 3 בנוב׳ 2010
האמפרי • 3 בנוב׳ 2010
לצערי הגדול רוב הציבור הישראלי לא יראה את השלום כאפשרי וזמין גם אם יהיה
מונח לפתחו בכל רגע נתון דוגמת היוזמה הסעודית או יוזמת ז'נבה.
מדינת ישראל "תמיד רצתה שלום" בתנאי שלא יהיה לה עם מי לעשותו.
עשיית שלום מחייבת חשיבה אחרת מסתם רצון של "תנו לי לחיות כאן בשקט".
זה מחייב לראות את הצד שמולך כשווה לך. כראוי לחיים טובים משום שכשטוב לו טוב
גם לך. זה מחייב אותך לצאת מעמדת הקורבנות שהדברים אינם תלויים בך ולהבין
שהם תלויים אך ורק בך.

כמה דברים:
בניגוד לתפישה הרווחת שהערבים מבינים רק כוח או "מעריכים כוח" הרי שהבדיחה כאן היא
עלינו. אנחנו כאן אלו שללא כוח שום דבר לא עובד איתנו. במשך 20 שנה אחרי 67
לא היו שום נסיונות אמיתיים לפתור את בעיית השטחים ורק האינתיפאדה הראשונה
הביאה את ישראל בראשות שמיר לועידת מדריד ואחריה את רבין לאוסלו. כוח ורק כוח.
ההבדל בין רבין לשאר "מנהיגנו" שבאו אחריו היה שבניגוד להם האיש לא היה בוק
ואגו מניאק ומתוך כך גם הנהיג.

אילולא אוסלו לא היו סדרי עדיפויות חדשים והשקעות בחינוך. החרם הערבי (שכחתם)
הוסר מעל ישראל ופתאם כל מיני חברות שלא היו כאן מעולם הפכו לפופולריות כמו מקדונלדס
או טויוטה. אילולא רבין ואוסלו לא היתה לכם רשות פלשתינאית לדבר איתה בכלל.
עולם שלם נישק לנו את הרגליים בהערצה. היתה פריחה כלכלית ומנטלית.
רק כדי לקבל פרופורציות קצת לפני עלייתו של רבין לשלטון אייבי נתן ישב בכלא כשנה וחצי
על כך שקיים שיחות עם עראפאת. אתם מתחילים להבין או להפנים מה היה כאן בכלל לפני?

כמובן שאיש לא יזכור ולו לרגע שאחרי הפיגוע של דיזינגוף סנטר, בשטחים יצאו להפגנות
תמיכה בישראל והבעת התנגדות לטרור. (היו. אהוד יערי דיווח והיה גם תעוד).
הפיגועים בתקופת רבין היו בדיחה ליד הפיגועים שהיו בתקופתו של שרון, אותו זה שהסתובב
עם גפרור דולק בהר הבית והצית את האינתיפאדה השניה. הוא גם זה שישראלים יתגעגעו
אליו הכי הרבה. הגיוני.
אתם יכולים מעכשיו ועד אין קץ לשכנע את עצמכם שאין עם מי לדבר וששום דבר שנעשה
לא יעבוד כאן אבל רק שימו לב שכל יום שעובר המחירים שאנחנו נאלצים לשלם על מנת
להגיע לאותו הסכם שלום וקץ הסכסוך רק עולים ועולים (מבלי להזכיר את מחיר הדם בכלל).

הפחדים שלנו נובעים מעצם העובדה שהחיים שלנו בעולם הזה מתנהלים בחוסר וודאויות
הן במישור הציבורי והן באישי. זהו טיבעם וזהו גם טיבם של להיות בני אנוש. כל מה
שאנחנו עושים כאן הוא לנסות ולארגן את חוסר הוודאות הזה לאיזה שהוא דבר שיהיה
מסודר קצת פחות או יותר. לא לעשות כך מזמין מחלות, דכדוך ומלחמות.