סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

זה באמת קשור לבדס"מ?

רצסיבי​(נשלט)
לפני 12 שנים • 13 במרץ 2012
רצסיבי​(נשלט) • 13 במרץ 2012
יולי Yuli כתב/ה:

מה זה אומר "מחרבנת על הראש של כולנו"? איך היא עושה את זה בדיוק? הפרופיל שלה לא נעים, אני מסכימה. אז מה? מה היא עושה *בדיוק*?
אל תגיד לי "תעשי לי טובה, את הרי מבינה מה מפריע לי" כי זו בדיוק הטענה שלי: זה שאני מבינה מה מפריע לך, לא אומר שאני מסכימה עם זה שזה דורש תגובה.

אוקי, אני אנסה להסביר, אם כי קלסיפיקציות חדות מדי תמיד מובילות לאבסורדים.

אני חושב שהסובייקט הפוגעני צריך לעמוד בשני תנאים מצטברים, כדי שייכנס לקבוצת האיכות של פרסונה-נון-גרטה.

א. תנאי אי המעורבות הבדס"מית - אם קיימת מעורבות כזו, זה כבר לא מה שדברתי עליו, בין אם זו פעילות בדס"מית לרוחי ובין שלא. לכן זה צריך להיות מקרה מובהק של מישהו שאינו "בעניין".
זה קיים גם אצל פנינה וגם אצל הציירת הונילית, אבל זה בגדר תנאי הכרחי אך לא מספיק.

ב. תנאי החרבון על הראש - מי שהמטרה שלו לפגוע (במפגיע) בציבור הבדס"מי, או בחלקים ממנו, באיזו ממגוון הדרכים האפשריות.
למשל (רשימה בהחלט לא ממצה):
- מי שמעיד על עצמו בפרופילו כי הוא שם לעצמו מטרה להכחיד את הקהילה הבדס"מית (הטיפוס ההיטלראי).
- מי שכל מטרתו (שוב, במובהק, ורק כשאין לנו עסק עם אינטרפטציות או השערות) לשים ללעג את הקהילה הבדס"מית (הטיפוס הבדס"מפובי).
- מי שמצהיר על עצמו כמי שבוחל בציבור הבדס"מי ובד בבד רוצה לנצלו כספית (הטיפוס הפנינאי).

תשמעי, זה נחמד לחפש פרצות בתזה החביבה (והסמי-מקרתיסטית) שלי, ואני האחרון שיכחיש את קיומן, אבל השאלה של האידך-גיסא חייבת להישאל (ולהיענות) גם כן.
האם אין שום מצב בו פרופיל אנטי-בדס"מי לא יהיה ראוי למחיקה ?
האם קהילה לא אמורה להגן על עצמה (ותתעלמי לרגע מפנינה המסכנה) מפני משקציה בשום מצב ובאף סיטואציה? (אגב, בהקשר הזה הבאתי קודם את עניין המפלגות הפסולות, שמיהרת לנפנפו כלא-רלוונטי, אם כי בעיניי בג"ץ ירדור משתלב כאן יפה)
הלעולם חוסן?
וגו.
-
רצסיבי​(נשלט)
רצסיבי​(נשלט) • 13 במרץ 2012
fog כתב/ה:

בסופו של דבר - הסוגייה מורכבת לדעתי. מצד אחד עומדת הטענה שהאשה הזאת פוגעת באנשים חובבי בדסם, ומצד שני - באמת יש כזאת סטייה, שליטה פיננסית נקרא לה, ומי אנחנו שנגיד מה טוב ומה רע.

אם מדובר בבעלת סטייה פיננסית - עמה המחילה.
אני לא שופט סטיות ולא מדרג סטיות, וכבודן של כולן במקומן מונח.

אבל המקרה שעליו דיברתי הוא לא מקרה של סוטה משום סוג, אלא במי שחושק בכסף לא לשם סיפוק הגירוי הבדס"מי שלו, אלא לשם תשלום הארנונה. זו לא סטייה. זו פרקטיקה.
וזה, בעיני, אחד משני התנאים (שעדיין לא מספיק כשלעצמו) שמקימים את הפסלות.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
הו, זה כבר יותר טוב.
עכשיו אני יכולה פשוט לא להסכים אתך בנחת במקום להתעסק במושגים.

אני מקבלת את רוב מה שכתבת, ונותרת רק אי-ההסכמה העקרונית שלי עם הצורך להתייחס לזה. יש פה הרבה תופעות שלא מוצאות חן בעיני, אני לא מרגישה שהן פוגעות בי ישירות ולא חושבת שיש צורך לעסוק במיגורן או בהפניית הזרקור אליהן. אבל זה כבר הבדל בהשקפה פילוסופית אז אני לא רואה צורך לנסות לשכנע אותך. במילים אחרות: עכשיו אני מרגישה שהבנתי אותך טוב יותר, תודה. אני עדיין לא מסכימה אתך אבל אין לי משהו להוסיף. אני חושבת שאני לא מסכימה עם עצם פתיחת הדיון ולכן נראה לי שמוטב שאפרוש ממנו.
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
בעצם, אני כבר לא בטוחה שאני לא מסכימה אתך. אני בטוחה שאני לא מסכימה *לגמרי באופן מוחלט* אבל יש מצב ששכנעת אותי. הממ. הולכת לחשוב על זה קצת. בכל מקרה אין לי מה להוסיף כרגע.
A v​(שולט)

למען הסר ספק...

A v​(שולט) • 13 במרץ 2012
לא קראתי הכול..

אבל רצסיבי, במליון שקל אתה יכול למצוא סחורה הרבה הרבה יותר טובה.