קטסטרופה{Adonai} |
לפני 6 שנים •
1 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
1 באפר׳ 2018
קטסטרופה{Adonai} • 1 באפר׳ 2018
Miss X כתב/ה: קטסטרופה כתב/ה: Zohe כתב/ה: Grey / Green כתב/ה: אני רוצה להדגיש, לדעתי הבעיה היא לא הדאנג'ן או הבעלים שלו והפתרון הוא לא חרמות. הבעיה היא חוסר בנורמות ובמערך תמיכה בתוך הקהילה, והפתרון, לפחות בשלב הזה, הוא להציף, לדבר, לצאת מהארון, לכעוס, להתווכח ולחפש פתרונות שיתאימו לקהילה הזאת. חוזר שוב על המנטרה הלעוסה: חומר החיטוי הטוב ביותר הוא אור השמש (זו לא רק קלישאה, זה גם נכון!)
ולוסיפר: לא, הפתרון לאלימות הוא לא עוד אלימות. אני לא חושבת שהרעיון הנכון הוא חרמות, אני אישית לא אגיע לשם, לא אגיע כי יש מקומות אחרים ואני את היחס של המועדון אלי לא מוכנה לקבל בשום צורה, כי גם אחרי שהמקרה "טופל" על ידי, הם המשיכו והטרידו ופגעו בי ופרטיות שלי. אני בהחלט חושבת שהצפה של מקרים, שנשים ידעו מה ואיך לפעול, גם אם זה במחיר שהערב "יהרס", זה בסדר, הגאווה שלהן שהן עצרו ושמו גבול על שלהן, על גופן, על זכותן למי כן ולמי לא, שלא כל כלבה ללא בעלים היא רכוש הכלל, שלא כל אישה צריכה כלב שמירה בשביל להסתובב שם, שהמועדון צריך לשמור על החוקים שלו וקל וחומר על חוקי המדינה. שזה שאנחנו קהילה "צדדית" ומתירנית לא אומר שאין דין ואין דיין. כן, הם עסק כלכלי, אבל הם כלכליים בזכותנו. הטרדה היא הטרדה, וככל שיותר סיפורים יחשפו יותר נשים יעמדו על זכותן לא לעבור את זה. קל או קשה. טוב חלאס! הבננו, את לא עושה את זה בשביל צומי "וואוו, 5,000 צפיות" כדברייך בבלוג כאילו שזה מה שחשוב. לא הספיק לך, הגעת גם לפה ושימי לב למשפט שלך: " שלא כל כלבה ללא בעלים היא רכוש הכלל, שלא כל אישה צריכה כלב שמירה בשביל להסתובב שם, שהמועדון צריך לשמור על החוקים שלו וקל וחומר על חוקי המדינה." את כאילו מבינה? את קוראת לכולן כאן ובמיוחד שם "כלבות". את מבינה כאילו? לשמור על חוקי המדינה? לא שמרו? לכי לשלטונות החוק ותפסיקי להמשיך לסחוט את לימון הצומי. זהו, הוא יבש. לכי למשטרה בייב, התערטלת כאן מספיק. עכשיו זמן ההוכחות. קטה, אף אחד לא מחייב נפגעת הטרדה מינית להתלונן במשטרה. היא ורק היא תחליט האם להתלונן במשטרה. מעניין שאתה זועק על צומי. גם לבעל הדאנג'ן אתה מקורב? אני לא ממש מקורב לבעלים של הדנג'ן, לא אכלנו מאותו מסטינג ואין לנו אופטמטריסט משותף. תפסיקו לחפש תרוצים למה אני מפקפק בכם. שנים, הרבה שנים אני הולך לשם, שמעתי הרבה סיפורים, לא הייתי עד להטרדה מינית כזו או אחרת (למזלם של המטרידים) וכשאני קורא את המגיבים שאגב, חלק לא מבוטל מהם מורחק על נסיונות הטרדה ולא מגיעים לשם בכלל והחלק האחר לא היו שם בכלל אז תרשו לי לפקפק ביעילות החרם ובחטא ההכללה. לא חייבים להסכים על הכל אבל חייבים להסכים על דבר אחד: אסור להכליל. זה מסוכן. תודה ושלום. |
|
Danny78 |
לפני 6 שנים •
1 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
1 באפר׳ 2018
Danny78 • 1 באפר׳ 2018
איסור לצלם במקום בילוי לא עולה בקדימותו על תיעוד עבירה פלילית.
אם יש תיעוד של האירוע המועדון לא יכול להחרים או לדרוש מחיקה של התיעוד. |
|
N e l l a(אחרת) |
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
N e l l a(אחרת) • 2 באפר׳ 2018
קטסטרופה כתב/ה: N e l l a כתב/ה: צריך לסגור את המקום הזה, ולא משנה עם הרוב הם ונילים או "מהקהילה".
המקום הזה לא איכפת לו מכלום רק מכסף. מאז שזוהי פרסמה כאן אני שומעת מלא הטרדות ואונס שנשים עברו שם. ללכת למשטרה מבחינתי זה לעבור אונס בפעם השניה. כי מה לעשות לא יודעים לנהל כאן חקירות משטרתיות לגבי עבירות מין. בואו נסגור את ישראל בכלל. את בית הנשיא, את המשטרה, את השב"כ, את צה"ל, את כל המועדונים בארץ, את כל הברים, את בתי הספר, את הכותל (אני מקווה שאת מבינה שלהטריד בחור ישיבה לא פחות חמור), את בתי הכנסת, את הישיבות, את הכלוב, את פייסבוק, את אינסטגרם ויודעים מה? תציעו אתם מקום אחד שאינו מזוהם בהטרדה מינית של שני הצדדים. יהיה לכם יותר קל. אין מקום אחד נקי מהטרדות מיניות גבירותי ורבותי. בואו נסגור את הכל ונשאר בבית עם המשפחה! בעצם לא, התעללות והטרדות מיניות יש גם במשפחות. כולנו חולי מין ומטרידים סידרתיים! כמו כל אלה שמכניסים את רגלם לדנג'ן. בואו נלך ונתחבא במערות, נסגור את האור ונלך לישון. או שבואו נמגר את התופעה הזו שנקראת הטרדה והתעללות מינית בנשים וגברים ונפסיק להאשים את כל העולם ואשתו במה שחלאות אחראים לו. או שבואו נשרוף את הדנג'ן מקור כל הרוע בעולם. תחליטו אתם מה לעשות. אני כבר יודע מה אני אעשה. יאללה תתחיל בסגירה, דבר ראשון את הדאנגן. |
|
זוקר הברית(שולט) |
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
זוקר הברית(שולט) • 2 באפר׳ 2018
הייתי כמה פעמים בדנג'אן כמה שבועות רצופים בזה אחר זה. הייתי מתחילת הערב ועד שהמקום ננעל.
כן, היו כאלו שניסו 'לקחת' את זו שהגיעה אתי.... היו כאלו שממש הרתיחו אותי כשבאו באמתלאות שקריות כאילו הם ילדים בגן... "אפשר רק שתכנסי אתי ל'מבוך'? לא נותנים להכנס בלי בת זוג"... אחרי 2 דקות היא חזרה: השקרן רצה אותי... [אנחנו לא טמבלים, הבהרנו מראש שהיא לא 'נגישה' להם... אבל הם התעקשו 'רק שיתנו לי להכנס להציץ'....] היו כאלו, שניגשו ושאלו 'אפשר?' - כשהתאים לנו אמרנו כן וכשלא התחשמק אמרנו 'לא'.... היו את אלו ששלחו יד... חלקם אפילו הצליחו לגעת בעורה... אבל הזזנו את היד אמרנו 'לא' ועשינו פרצוף חמוץ.... יש כלאו שהבינו בפעם הראשונה - ויש כאלו שהבינו בפעם השניה... והיה את ההוא שהבין כשהמאבטח הוציא אותו... ראיתי שם כמה שהוצאו החוצה.... באים למועדון לילה, מועדון שהחבר'ה בו מרגישים פתוח, ברור שאנשים מגיעים למלא את סקרנותם בשאיפה גם לפרוק תשוקה.... אז הוא ניסה, אז הוא ניסה ביד ולא בפה... בחייכם לצעוק 'זו הטרדה' - זה הזוי!!!!! אם הוא לא הבין את ה'לא' - זו הטרדה! |
|
זוקר הברית(שולט) |
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
N e l l a כתב/ה: צריך לסגור את המקום הזה, ולא משנה עם הרוב הם ונילים או "מהקהילה".
המקום הזה לא איכפת לו מכלום רק מכסף. מאז שזוהי פרסמה כאן אני שומעת מלא הטרדות ואונס שנשים עברו שם. ללכת למשטרה מבחינתי זה לעבור אונס בפעם השניה. כי מה לעשות לא יודעים לנהל כאן חקירות משטרתיות לגבי עבירות מין. כל כך הרבה שטויות בלכ כך קצת טקסט? מכירה איזה שהוא עסק בעולם שמעניין אותו משהו אחר / נוסף חוץ מהצלחה כלכלית? מה את מחרטטת? כמה ממקרי ה'אונס' ששמעת, זו בחורה שהגיע למקום להתפרק - איבדה בכוונה את השליטה על ידי שתיה ואז בבוקר כמה עם חרטה? - לא יודע, לא שמעתי, אני רק שואל. |
|
סקרנית מדי |
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
סקרנית מדי • 2 באפר׳ 2018
זיקפת הבוקר, כשמישהו נוגע בך באופן כל כך מיני כפי שמתואר כאן, ללא הסכמה, זאת הטרדה. אין צורך לתת לו את ההזדמנות להבין או לקבל את ה-לא.
לא יודעת עד כמה אתה מכיר תגובות שונות של אנשים במצבים כאלה אבל אחת מהן היא קיפאון, מה שאומר שאי אפשר אפילו לדבר, בטח שלא להתנגד. זה אומר שכל מי שחווה דבר כזה לא הוטרד? לא. זה אומר שבענייני הטרדות אין שחור ולבן. יש המון גוונים של אפור (עם כל האבסורד), ובכל זאת ספנק הוא ספנק. הטריק הוא פשוט- כשמישהי מספרת לך את זה, נסה לחשוב על בתך (במידה ואין, דמיין) מקבלת ספנק בתחת מאדם זר שלאחר הערה גם צוחק לה בפנים. ההתנהלות של הנהלת המועדון (וממש לא רק הדאנג'ן) מזכירה מאוד את התנהלות המשטרה אל מול תלונה כזאת. לפעמים זה עוזר, מאמינים לך ופועלים ולפעמים משפילים אותך עוד יותר וגורמים לך להרגיש שעדיף לך לא לצאת מהבית כי אתה לא בטוח בשום מקום. אתה מתאר סיטואציות כאלה עם זוגתך והצלחת להגן עליכם מעולה. מה היה קורה אם לא היית שם? מה היה קורה אם היא לא הייתה חזקה בנפשה כפי שאתה מתאר אותה? נגיד מישהי כמוני, שכן קופאת, לא מסוגלת להגיב ומתנתקת באופן אוטומטי מרוב האימה. זה אומר שזה בסדר לגעת בי היכן שמתחשק לאדם מסוים רק כי לא שמע "לא"? בקיצור, אין בעיה שאנשים ירגישו בנוח ויוכלו לפרוק תשוקה כמו שאתה אומר, אבל שיפרקו עם עצמם אלא אם קיבלו אישור לגעת. אין בושה באוננות. אף אחת/ד לא אשם בזה שהם זקוקים לפורקן. |
|
Mary Jane |
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
Mary Jane • 2 באפר׳ 2018
אישה טוענת להטרדה מינית במקום בילוי מפוקפק, בנוכחות עד/ים למעשה. היא פונה למנהלי המקום, שלא טורחים לסלק את אותו מטריד לכאורה, ככל הנראה בשל קשרים לבעלי המקום, או כעניין שבשגרה. יתרה מזו, מאבטח מטעם אותו מועדון נשלח למחוק ראיות, ככל שישנן, מהנייד של המתלוננת - שוב, בניגוד לרצונה וללא הסכמתה. כך לדבריה.
כיוון שעניינים מסוג זה ובדרגת חומרה זו אינם מעניינים את רשויות החוק, ולחילופין, אין ברשותן את הכלים והיכולת לטפל בהם, ובשל חוסר מודעות חברתית לנושא ההטרדות - בעבר קולן של מוטרדות לא היה נשמע והזעזוע והפגיעה היו נשמרים רק בקרב חוג מכריה. כך היה, ובעלי העסקים ומקומות הבילוי היו יוצאים נשכרים מהסידור, שאיפשר להם להמשיך להתנהל באותו האופן מבלי לדאוג לשלומן ולרווחתן של המבלות. היום המצב שונה. לנשים יש את האפשרות לגולל מאורעות מסוג זה בפלטפורמות וירטואליות וכך להגיע לקהלים רחבים, יחסית. בין השאר, ביכולתן להתריע מפני סכנות לנשים באותו מקום, מידת ההטרדות, היעדר הגנה וטיפול על ידי הבעלים ואף התנכלות מצדם במטרה לטשטש ולמחוק כל זכר לאירוע. בהמשך לכך, הנהלת המקום אינה טורחת להגיב לאירוע - למה לה, בעצם? הכי טוב לתת לעניין לדעוך מעצמו. במקביל, קופים - שלא מן הנמנע שנשלחו על ידי אותו מקום בילוי, שולחים את המתלוננת לסגור חשבון במשטרה ולא לצאת בהכללות, תוך הצהרות שהדבר נעשה למטרות תשומי ותו לא. כלומר, מנסים לסתום לה את הפה, להטיל ספק באמינות דבריה, ודה פקטו ליטול ממנה את יכולת ההתרעה בניסיון להחזיר את הגלגל אחורה, לתקופה בה לנשים לא התאפשר להשמיע קולן בעניינים הללו. כל זאת, תוך ידיעה ברורה כי פניה למשטרה בנסיבות העניין, בין היתר לאור העובדה שראיות מצולמות אין - לא תועיל כאן אלא רק תזיק לאותה גברת (וככל הנראה אף תהפוך אותה לבדיחת היום במשטרה). ויחליטו כל אישה ואיש האם ברצונם לקחת את הסיכון לחוות אירוע דומה באופיו או חמור יותר, ביודעם מה צפוי להם. |
|
זוקר הברית(שולט) |
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
סקרנית מדי כתב/ה: זיקפת הבוקר, כשמישהו נוגע בך באופן כל כך מיני כפי שמתואר כאן, ללא הסכמה, זאת הטרדה. אין צורך לתת לו את ההזדמנות להבין או לקבל את ה-לא.
לא יודעת עד כמה אתה מכיר תגובות שונות של אנשים במצבים כאלה אבל אחת מהן היא קיפאון, מה שאומר שאי אפשר אפילו לדבר, בטח שלא להתנגד. זה אומר שכל מי שחווה דבר כזה לא הוטרד? לא. זה אומר שבענייני הטרדות אין שחור ולבן. יש המון גוונים של אפור (עם כל האבסורד), ובכל זאת ספנק הוא ספנק. הטריק הוא פשוט- כשמישהי מספרת לך את זה, נסה לחשוב על בתך (במידה ואין, דמיין) מקבלת ספנק בתחת מאדם זר שלאחר הערה גם צוחק לה בפנים. ההתנהלות של הנהלת המועדון (וממש לא רק הדאנג'ן) מזכירה מאוד את התנהלות המשטרה אל מול תלונה כזאת. לפעמים זה עוזר, מאמינים לך ופועלים ולפעמים משפילים אותך עוד יותר וגורמים לך להרגיש שעדיף לך לא לצאת מהבית כי אתה לא בטוח בשום מקום. אתה מתאר סיטואציות כאלה עם זוגתך והצלחת להגן עליכם מעולה. מה היה קורה אם לא היית שם? מה היה קורה אם היא לא הייתה חזקה בנפשה כפי שאתה מתאר אותה? נגיד מישהי כמוני, שכן קופאת, לא מסוגלת להגיב ומתנתקת באופן אוטומטי מרוב האימה. זה אומר שזה בסדר לגעת בי היכן שמתחשק לאדם מסוים רק כי לא שמע "לא"? בקיצור, אין בעיה שאנשים ירגישו בנוח ויוכלו לפרוק תשוקה כמו שאתה אומר, אבל שיפרקו עם עצמם אלא אם קיבלו אישור לגעת. אין בושה באוננות. אף אחת/ד לא אשם בזה שהם זקוקים לפורקן. ה'טריק' עליו את מדברת הוא קצת מניפולטיבי, תשלימי את המשפט והוא יהיה מתאים: הבת שלך הלכה למועדון בו הסקס הוא חוויה מובילה המהווה את 'סמל' המועדון - ומישהו נגע בה... מה אז היית אומר? התשובה: הייתי אומר לה: תגידי לו 'לא'! |
|
פראנסס |
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
פראנסס • 2 באפר׳ 2018
הטריק הוא אחר לגמרי - הבן שלך הלך למועדון סקס והוא נגע במישהי בלי רשות.
תשאל אותו - למה? למה לכל הרוחות אתה נוגע במישהי בלי רשות? מי חינך אותך לעזאזל לגעת באנשים בלי רשות??? |
|
N e l l a(אחרת) |
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
לפני 6 שנים •
2 באפר׳ 2018
N e l l a(אחרת) • 2 באפר׳ 2018
זיקפת הבוקר כתב/ה: N e l l a כתב/ה: צריך לסגור את המקום הזה, ולא משנה עם הרוב הם ונילים או "מהקהילה".
המקום הזה לא איכפת לו מכלום רק מכסף. מאז שזוהי פרסמה כאן אני שומעת מלא הטרדות ואונס שנשים עברו שם. ללכת למשטרה מבחינתי זה לעבור אונס בפעם השניה. כי מה לעשות לא יודעים לנהל כאן חקירות משטרתיות לגבי עבירות מין. כל כך הרבה שטויות בלכ כך קצת טקסט? מכירה איזה שהוא עסק בעולם שמעניין אותו משהו אחר / נוסף חוץ מהצלחה כלכלית? מה את מחרטטת? כמה ממקרי ה'אונס' ששמעת, זו בחורה שהגיע למקום להתפרק - איבדה בכוונה את השליטה על ידי שתיה ואז בבוקר כמה עם חרטה? - לא יודע, לא שמעתי, אני רק שואל. וואו זיקפה, מקרי אונס זה גם כשאישה שיכורה מישהו בא ומזיין אותה בלי הסכמתה. ושמעתי מכריםם כאלו בדאנגן. והן דווקא לא היו שיכורות. הטרדה זה מישהו שנוגע בך בלי רשותך גם אם הוא הבין את לא. אלוהימה כמה אשמת הקורבן יש כאן. |
|