דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
דרקן ראהל(נשלט){מית} • 8 בינו׳ 2021
מתהפך,
כבר אמרתי שלשמאל יש דרכים משלו להיות חרא, וברור שיודעים להשיג מה שרוצים. רק תסביר את מה שאתם אף פעם לא מצליחים, כי אין איך להסביר - אם השמאל כזה כל יכול, איך ביבי עדיין ראש ממשלה? השמאל יכול לחסל כל אחד, השמאל יכול הכל - אז איך זה לא קורה? ההסבר היחיד הוא שאתה מדבר שטויות. אם השמאל יכול היה לעשות את כל הפלאים האלה, לא היה ביבי. אז בבקשה, תסביר איך השמאל גם יכול הכל וגם לא מצליח כלום. כי אין. כי זו סתירה שלא יכולה להיות, וגם ילד בן שש רואה שדבר כזה לא אפשרי. ביבי ראש ממשלה, השמאל לא הוריד אף אחד. מסקנה? השמאל לא יכול. למה? כי הוא רק עוד מחנה פוליטי, כמו הימין. ואין לו שום כוחות מיוחדים שלימין אין. מפלגות שונות עם בוחרים שוהים. ולימין יש יותר, שזה יותר כח, וזהו. זאת המציאות, ומה שאתה אומר קשקוש. ולכל זה אין קשר לאלימות הפיזית של הימין, שאינה ברת השוואה לשמאל, וכולם יודעים את זה. מה הבעיה לקחת אחריות? אין לך ביצים להתמודד עם האמת הפשוטה, שהמחנה שלך אלים יותר פיזית? אז סבבה, תתבייש ותכחיש, שלא יתפסו אותך חס ושלום. זה לא ישנה את המציאות, זה רק עושה אותך פחדן שחי באשליות. |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
הטופר המפשר כתב/ה: הם שורפים בגלל שגנבו את הבחירות,
הנה ההוכחה, זה בגלל שטאמפ אמר שהם גונבים את הבחירות, וזה ברור, כל מי שיודע איך מנסים לתפור תיקים לביבי , יודע גם את זה, שגנבו את הבחירות. שם פשוט זה שונה, לכן זה ככה, השמאל הרבה יותר אלים, פשוט התקשורת מסתירה את האלימות שלו, לא מדווחת או הופכת אותה ללגיטימית, ביבי לא לקח שוחד , תפרו לו תיקים , זה הכל היועץ המשפטי ואלשיך שמנסים לנקום בביבי על רצח רבין בעוד הם בעצמם רצחו אותו וקברו את הראיות!! ד"ש מ KGB הבנתי שקיבל קידום ועכשיו מטריל באתרים יותר פופלרים , נתן אשל סידר לו קורס עריכה והוא הולך להיות העורך בתכנית של דיסטאל - ביבי - אטארביאן בגלי ישראל. if( Bibi > bibi.count)f { console.writeline: "bibi king bibi king" } יש רק בעיה אחת. חוק poe. ,עוד חמש דקות יבוא מישהו ויקרא אותך לגמרי ברצינות, יצטט, ויכתוב שכל מילה תורה מסיני. |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
neter כתב/ה: הבעיה היא דווקא בשיח הזה שמתאמץ למצוא סימטריה בין השמאל לימין
בארץ ב א ר ץ ! בארצנו, הקטנטונת והיפה. כאן ו פול פוט עוד לא קיבל אזרחות והשמאל הרוסי או זה של הקומנדנטה אינו מקומי. ובספירת מלאי כאן. הימין הישראלי אלים ובהמי. לא כולם! ראינו את בני בגין ודן מרידור וחזינו בא/נשים ישרים, מאופקים ומלאי השראה. אבל הם היו נדירים ויש להעלותם מאוב כדי להזכר. לעומת זאת, תופעות כמו בית"ר ירושלים שמרביצה למנקה השירותים באיצטדיון כי הוא ערבי, של אברושמי שהטיל רימון להפגנת שלום עכשיו ושל רצח רבין, ראינו רק בימין. גם אין מקבילה בשמאל למירי סיבוני רגב ואסנת מרק. ועוד נקודה, לא רק שיש קורלציה בין נטייה להצביע שמאלה או ימינה עם שנות השכלה, ממה שאני מתרשמת אנשי הרוח של ישראל: דוגמת דליה רביקוביץ, נתן זך, עמוס עוז, א.ב.יהושוע.... נמצאים בצד שמאל של המפה. אז לא, אין שום סימטריה. ושיח הפוליטיקלי קורקט שאוזכר כאן שמחייב להגיד "קיצונים מימין ומשמאל" הוא פשוט שקר ואחיזת עיניים. מסכים שהפוליטיקאים שכרגע מייצגים את הליכוד, הם בושה. אמיר אוחנה לא מעז להתקרב לקהילה, יודע איזה יחס יקבל. ויש עוד. לליברמן יש כמה חבר'ה איכותיים. בנט משוגע לא קטן אבל הוא לא חלאה. יש עדיין אנשים עם אידיאולוגיה. מה שכן, לגבי ההשכלה אני לא בטוח, זאת נראית לי אמירה מסוכנת. אני לא ראיתי מחקרים על זה, וצריך להיזהר מאוד עם מתאמים כאלה. מה גם שהשכלה ושכל זה לא אותו דבר. בנאדם לא חייב אוניברסיטה ואפילו לא בגרות כדי להיות מבריק ומצליח מאוד. יש אנשים בלי השכלה פורמלית, שלמדו המון מספרים - במחקר יכולים להחשיב אותם חסרי השכלה. ובואי, חסרים שמאלנים מפגרים? ושולה אלוני, הנערצת והנפלאה, הדיווה, לא היה לה ג'ורה עליה? אז נכון שהיא בהחלט היתה אידיאולוגית ולא פוליטיקאית בגרוש, אבל בדרכה השמאלנית היתה קצת מירי כזאת. בינינו. לא צריך להתנער מביקורת, ולא צריך לעשות דמוניזציה לימין. אבל השוואה באלימות? במעשים פיזיים קיצוניים? לא, לא ולא. בזה את צודקת - אין השוואה בכלל. שום סימטריה ושום נעליים. |
|
-X- |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
-X- • 8 בינו׳ 2021
לגבי השאלה על בתי המשפט, אני לא באמת יודע, כמו גם כל אחד אחר כאן מה הסיבה שבגללה לא רצו לדון בתביעות של טראמפ,
אבל אני מביא כאן פוסט של מישהי שגרה שם ומטיבה לתאר את מה שאני גם חושב שקורה בארה"ב ובמידה רבה גם בישראל - "אחת התופעות שנתקלתי בה בדיונים ברשת בימים האחרונים היא ההסתמכות על החלטות של בתי משפט בארצות הברית, כהוכחה לכך שלא הייתה הונאה בבחירות לנשיאות. הדבר גרם לי למחשבה, ולראשונה התחלתי להפנים את מה שקרה. אנו עדיין רגילים להתייחס לארצות הברית כמו בעבר, כאל מדינת חוק מערבית קלאסית. בלי ששמנו לב היא כבר מזה זמן אינה כזו. כאשר בעבר פורסמו פסקי הדין שהאשימו אנשים כלשהם בבגידה בברית המועצות הסובייטית, רק אנשים מאוד מסוימים במערב האמינו להם. רוב שאר האנשים ידעו שלא מדובר בפסיקה אמיתית של בית דין צדק. לדעתי, אנו במצב די דומה בארצות הברית. כאשר העיתונות הופכת לפראבדה, כאשר אוכפי החוק מתעלמים מעבירות קשות של סוג מסוים של אנשים, שיכולים אפילו לרצוח בלי להיענש, אבל מתייחסים בחומרה רבה לאחרים, שבהם הם אפילו יכולים לירות בלי שאיש יחקור מדוע ולמה, כאשר מתרחשת סתימת פיות כלפי אנשים, בין אם על-ידי מניעת גישתם לאמצעי תקשורת, ובין על-ידי פגיעה בפרנסתם אם יביעו דעה "לא נכונה," זו התנהלות של מדינה סובייטית, ובמדינה סובייטית אין מה לצפות מבתי משפט שיעשו צדק. אז כל זה עדין לא נעשה באופן רשמי ומטעם השלטונות. עדיין יש תחליפים לפייסבוק וטוויטר, ויש עדין אמצעי תקשורת שאינם שייכים למיינסטרים שממשיכים לתת במה לידיעות ודעות שנאסרו מזמן על-ידי התקשורת הנפוצה יותר, אבל כל זה זמני. חברי הקונגרס הדמוקרטים לא יהססו להעביר חקיקה שתהפוך את מה שמקובל באופן וולונטרי לחובה. הדבר היחיד שמונע זאת כרגע היא העובדה שעדין יש נשיא שיכול להטיל ווטו על חקיקה כזו. לחברי הקונגרס אצה הדרך להתחיל במלאכה עד כדי כך שהם אפילו לא מסוגלים לחכות מספר ימים. הם שוקלים להדיח אותו. בין אם יודח או לא יודח, לאחר סיום כהונתו הוא צפוי להעמדה לדין על אשמות מומצאות ואולי אף באשמת בגידה, במשפט ראווה על-פי מיטב המסורת הסובייטית. לאחר שיעברו החוקים שיחייבו את כל התקשורת ואת כל המדיות החברתיות לנהוג לפי אותה אמת מידה סובייטית, ינסו אנשי הימין לפעול בחשאי באמצעות אתרים שמחוץ לארצות הברית, כפי שפועלים כיום מתנגדי משטר במדינות הטוטליטריות הקומוניסטיות. איך הגענו למצב הזה? רוב התהליך התרחש בהדרגה כמו בניסוי של הרתחת צפרדע. אבל הייתה נקודה חשובה אחת בה התהליך קפץ מדרגה, וחולל את השינוי המכריע. זה החל ב-25 במאי 2020, כאשר החלו מהומות אלימות שהלכו ונהיו יותר קשות מיום ליום. התקשורת הסתירה את מרבית האירועים, את חומרתם ואת היקיפם. זוכרים את כתב הסי.אן.אן. שדיווח על מחאה שלווה על רקע להבות בוערים. נראה לכם שזו הייתה פשלה של הכתב, נכון? אז זהו שלא, זה היה תרגיל בשליטה בתודעה. אנחנו נגיד לכם מה לחשוב, בניגוד למה שאתם רואים, ואתם תצייתו. אחרת נאשים אתכם שאתם פשיסטים, גזענים, נסגור לכם את החשבונות במדיה החברתית, נפטר אתכם מהעבודה, ואם אתם מספיק חשובים גם נגיש נגדכם כתב אישום על דברים שלא היו ולא נבראו. אתם הרי יודעים שהעובדות לא חשובות לנו. אבל החמור מכל - שלטונות החוק התירו לאירועים הללו להתרחש בלא מפריע. מה שעד אותה עת נחשב הפרת חוק המונית, שיש לפעול נגדה בכול האמצעים, הפך לנורמה. ומה שהפך את האלימות הזו לנקודת מפנה אל-חזור, הייתה העובדה שהנשיא טראמפ לא שלח את המשמר האזרחי לעצור את המהומות הללו. זה היה האות לכך שמקור הסמכות הועבר. כמו במהפכת אוקטובר הוועדים המקומיים של הסובייטים נטלו למעשה את השלטון. אז, ולא ב-3 בנובמבר, הפסיד דונלד טראמפ למעשה את הבחירות. המערכת כולה הפנימה את העברת השלטון. המעטים שלא כיבדו את החוק החדש, גילו שאכיפת החוק הזה היא עוצמתית וברוטאלית, ללא הליכים משפטיים מיותרים, וללא אפשרות לערער. ניגשים מיד לביצוע גזר הדין. גופי התביעה ובתי המשפט, שבחלקם הגדול ישבו כבר שופטים שתפיסת העולם החדשה הזו הייתה גם תפיסת עולמם מלכתחילה, היו הראשונים להסתגל. אל תתפלאו לכן, שהאנשים היחידים שנגדם הופעלה מה שמקובל לקרוא מערכת אכיפת החוק, היו המעטים שניסו להתגונן כנגד הפורעים. זוכרים את הזוג מקלוסקי שאחזו בנשק במדשאת ביתם? התובעת במיזורי שהגישה נגדם כתב אישום אמרה שמעשיהם לא מקובלים. המעשים של פורעי אנטיפה ובי.אל.אם. דווקא נהיו מקובלים בעיניה. המצב הזה הפך לשגרה, וארצות הברית המשיכה הלאה. אנו חווים כעת את השלבים האחרונים, שבהם עדיין יש כמה ניצוצות חירות שעומדים לכבות בקרוב. אין לי בשורות משמחות. אני לא רואה שום דרך בה ניתן להפוך כעת את המגמה, ואני לא רואה שום דרך להביא את המצב הזה לקיצו בעתיד הנראה לעיין. התהליך הזה אינו נחלתה של ארצות הברית לבדה. כבר עשרות שנים העולם התרגל להכתבת צו האופנה על-ידי ארצות הברית ולא רק באופנה. המחשבה, שעדיין שלטת באופן מטעה, שמה שנעשה בארצות הברית הוא מופת לדמוקרטיה מערבית, גורמת לכך שמדינות רבות בעולם מחקות את מה שקורה בה. ההטיה העיתונאית הבוטה, הצנזורה המחשבתית, אכיפת החוק הבררנית, כל זה קורה כבר במדינות רבות בעולם. בישראל אפילו הקדימו, והעמידו לדין את ראש הממשלה מהימין לדין על סעיפי אישום שהומצאו במיוחד בשבילו. בנאום שנשא צ'רצ'יל ב-5 במרץ 1949 בארצות הברית הוא דיבר על מסך ברזל שירד על מדינות מזרח אירופה. מסך ברזל דומה יורד היום, אבל לא ברור אם תיוותר איזו שהיא אומה מהצד המואר של המסך הזה. כאשר צ'רצ'יל קבע את הפרוגנוזה הזאת ב-1946, אנשים רבים רגזו עליו, והאשימו אותו בחרחור מלחמה. הזמן הוכיח כי צ'רצ'יל דייק. אני מניחה שההתייחסות לפרוגנוזה שהבאתי כעת תהיה דומה." |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
Joker
אתה מצחיק אותי. מה הבעיה לדעת מה היה בתיקים של טראמפ? זה לא סודי. תעקוב אחרי החדשות, יו טיוב, עיתונים. יקח לך קצת זמן, תדע הכל. איך אני יודע דברים? מלאכים לחשו לי בחלום? אם אתה לא רוצה לעשות את המאמץ לבדוק עובדות, אתה לא חושב שזה קצת הופך את הדעה שלך לחסרת משמעות? היא מבוססת על כלום. פשוט אפס עובדות. איך אתה יודע שרימו? תחושה. איך אתה יודע שבתי המשפט לא בסדר? תחושה, פלוס תחושות של חברה וחברה שלך מתעלמת מאמת פשוטה. טראמפ היה הנשיא בארבע השנים האחרונות. לא הדמוקרטים ניהלו, הרפובליקנית ניהלו - אוכפי חוק שלהם שהם גוננו עליהם בכל דרך והיללו ושבחו את פעולתם, שחברה שלך מגנה שם; טראמפ הביע את דעתו בכל מקום שרק רצה, כולל ברשתות החברתיות וכך כל שאר המפלגה שלו, שומעים שם כל הזמן את האוונגליסטים שלו, טיק טיק מוצף המעריצים, אי אפשר היה לסתום להם את הפה גם כשרצו, עד הקטע עם הסנאט; איך היא יודעת איזה חוקים הקונגרס יעביר?: הדחה זה בגלל שיחת הטלפון לג'ורג'יה, שהוא ממש מבקש מהם לרמות בבחירות לסנאט; חוקי ארה"ב כוללים בגידה, הסתה למרד ועוד משהו דומה - אם טראמפ עבר עליהם, אז ברור שצריך להאשים אותו בבגידה (שמעתי הסבר שלם למה לגמרי יש בסיס לטעון על סמך שמי סעיפים - עידוד לתפוס מבנה ממשלתי באופן לא חוקי, עידוד להפרעה להליך הדמוקרטי התקין) - אם החוק אומר שהוא בוגד, הוא בוגד, ואם יש בסיס להדחה שיודח. היא מתלוננת שטראמפ עבר על החוקים של המדינה שלה, ורוצים להעניש אותו. ויש חשיבות מאוד גדולה להדחה - אם יודח, הוא לא יכול להתמודד שוב אף פעם, אותו דבר אם יימצא אשם בבגידה. אני יכול להמשיך. הקיצור הוא - או שתלמד את העובדות עד הסוף, או שתודה שדעתך חסרת בסיס, סתם תחושה. |
|
-X- |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
-X- • 8 בינו׳ 2021
אתה מצחיק אותי. מה הבעיה לדעת מה היה בתיקים של טראמפ? זה לא סודי. תעקוב אחרי החדשות, יו טיוב, עיתונים. יקח לך קצת זמן, תדע הכל. איך אני יודע דברים? מלאכים לחשו לי בחלום?
- לא יודע איך נהיית "מומחה". יוטיוב שמוחק כל סרטון שקשור להונאת הבחירות? עיתונים? כמו מי למשל? וושינגטון פוסט? ניו יורק טיימס? אלו לא מקורות אמינים. כמו שבתי המשפט לא רצו לדון בתיקים, העיתונים האלו קובעים על דעת עצמם שהטענות של טראמפ הן שקריות שאין ראיות, למרות שיש ראיות ויותר מ900 עדים. אם אתה לא רוצה לעשות את המאמץ לבדוק עובדות, אתה לא חושב שזה קצת הופך את הדעה שלך לחסרת משמעות? גם הדעה שלך חסרת משמעות. אתה לא יודע מה קרה באמת, אתה רק חושב שאתה יודע על סמך מה שקרה בבתי המשפט. פסיקת בתי משפט לא תמיד עושה צדק ובמיוחד במקרה הזה. היא מבוססת על כלום. פשוט אפס עובדות. איך אתה יודע שרימו? תחושה. איך אתה יודע שבתי המשפט לא בסדר? תחושה, פלוס תחושות של חברה. - איך אתה יודע שלא רימו? וחברה שלך מתעלמת מאמת פשוטה. טראמפ היה הנשיא בארבע השנים האחרונות. - ובארבע השנים האלה עשו נגדו מסע ציד על הסיפור עם ההתערבות הרוסית לכאורה בבחירות 2016. למה התקשורת לא מסקרת בהרחבה את השחיתות של ביידן ג'וניור? על השוחד שהוא קיבל מהסינים? על החומר שמצאו אצלו במחשב? לא הדמוקרטים ניהלו, הרפובליקנית ניהלו - אוכפי חוק שלהם שהם גוננו עליהם בכל דרך והיללו ושבחו את פעולתם, שחברה שלך מגנה שם; טראמפ הביע את דעתו בכל מקום שרק רצה, כולל ברשתות החברתיות וכך כל שאר המפלגה שלו, שומעים שם כל הזמן את האוונגליסטים שלו, טיק טיק מוצף המעריצים, אי אפשר היה לסתום להם את הפה גם כשרצו - בגלל זה טוויטר ופייסבוק מצנזרות את טראמפ ועורכי הדין שלו? לכל פוסט שלו היו מדביקים תווית. חלק מהחשבונות הושעו. כמו החשבון של לין ווד - לאחרונה. עד הקטע עם הסנאט; איך היא יודעת איזה חוקים הקונגרס יעביר?: הדחה זה בגלל שיחת הטלפון לג'ורג'יה, שהוא ממש מבקש מהם לרמות בבחירות לסנאט; -זה מה שהתקשורת שערכה 4 דק' מהקלטת הזו מדווחת. חוקי ארה"ב כוללים בגידה, הסתה למרד ועוד משהו דומה - אם טראמפ עבר עליהם, אז ברור שצריך להאשים אותו בבגידה (שמעתי הסבר שלם למה לגמרי יש בסיס לטעון על סמך שמי סעיפים - עידוד לתפוס מבנה ממשלתי באופן לא חוקי, עידוד להפרעה להליך הדמוקרטי התקין) - אם החוק אומר שהוא בוגד, הוא בוגד, ואם יש בסיס להדחה שיודח. -ההדחה היא לכאורה בגלל התקיפה על הקפיטול באה בגלל נאום שלו. בפועל זוהו שם גם אנשים מחופשים מאנטיפה. יש שאומרים שכל ההסתערות היא קומץ מאורגן שיתן לדמוקרטים תרוץ מקדים להדחה של טראמפ, אל אף שנשארו לו שבועיים. מה הלחץ? הוא פשוט לא מוותר וממשיך להלחם וזה מלחיץ אותם. היא מתלוננת שטראמפ עבר על החוקים של המדינה שלה, ורוצים להעניש אותו. ויש חשיבות מאוד גדולה להדחה - אם יודח, הוא לא יכול להתמודד שוב אף פעם, אותו דבר אם יימצא אשם בבגידה. -נכון. הם לא רוצים יריב כמוהו ב2024. אני יכול להמשיך. הקיצור הוא - או שתלמד את העובדות עד הסוף, או שתודה שדעתך חסרת בסיס, סתם תחושה. -"העובדות" שאתה מדבר עליהן חסרות משמעות. אתה עף על זה כאילו גילית אוצר נסתר. בפועל אין לך מושג על מה שהולך שם. |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
ג'וקר - תוכיח שאתה לא רוצח סדרתי. אין דבר כזה. אין להוכיח שלא רימו, ואתה בנאדם עם הרבה אינטליגנציה, אתה יודע את זה. ואתה יודע שההיגיון הנכון הוא שעד שלא הוכיחו הונאה, אין הונאה. ואתה יודע שאם מחר בית המשפט יפסוק לטובת טראמפ, אתה פתאום תקבל שזה דין צדק. אתה לא הולך ובודק את החוק האמריקאי (לא בעיה לקרוא) ומנסה להבין אם היה צדק. אתה החלטת מראש מה זה צדק, ומחכה לראות בית משפט שיעשה את זה. זו חשיבה לא נכונה. בוא נלך איתך, בסדר? מחר בית משפט פוסק לטובת טראמפ, והוא הנשיא. אבל, רגע, בתי הדין הם לא צדק - אתה אמרת. זה שהם פסקו שהיתה רמאות לא אומר שהיתה רמאות. ככה אי אפשר. ככה אין שלטון חוק. תתחיל מחשיבה ראשונה - היו בחירות. מישהו טוען לרמאות. מה, בדיוק, הוא טוען? איזה מין רמאות? מה הראיות בכל מקרה ומקרה? מה פסק בית הדין, והאם זה אכן החוק האמריקאי, או שאולי הם טעו? ככה עושים, ולא מתחילים מהסוף.
ואיך סיימת - אין לי מושג. אז גם לך אין. שנינו לא יודעים אם היתה הונאה או לא. אז כשלא יודעים אם היה, מה אומרים? אומרים "לא יודע" או פשוט מביאים עובדות יבשות, מספרים. לא מחליטים מה קרה או לא קרה, אם אין לך מושג. |
|
הטופר המפשר |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
הטופר המפשר • 8 בינו׳ 2021
דרקן ראהל,
תסתכל בפרופיל: JOKER == KGB. סתם חשוב לדעת - "למי שמכיר". |
|
דרקן ראהל(נשלט){מית} |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
וואלה. שיהיה.
|
|
-X- |
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
לפני 3 שנים •
8 בינו׳ 2021
-X- • 8 בינו׳ 2021
אגב, אם כבר ציינת את שלטון החוק.
אם תאורטית, בתי המשפט היו מכריעים לטובת טראמפ, יכול להיות שזה לא היה מספיק כדי להפוך את תוצאות הבחירות. כי בסופו של דבר כל מדינה מחליטה לאיזה מועמד לשלוח את האלקטורים שלה. מה שזה כן היה עושה, זה היה יוצר תקדים ואז ניתן היה להמשיך לבתי משפט גבוהים יותר ועל סמך זה, במקרה שיש ספק שמגובה בתקדים משפטי, המדינות במחלוקת היו שולחות אלקטורים כפולים. ואז בדיון בקונגרס, סגן הנשיא, מייק פנס, היה יכול, להעמיד את המחלוקת להצבעה. ובהצבעה מי שהיה מקבל את הרוב היה מושבע לנשיאוץ ארה"ב. ובתסריט אחר, מייק פנס היה יכול להתנגד לתוצאות הבחירות גם ללא גיבוי משפטי. אבל לעשות מהלך כזה בנסיבות שהוא היה מצוי בהן, דורש הרבה אומץ והרבה יותר גיבוי מהרפובליקנים. וסביר להניח שמהלך כזה, גם אם היה מגובה על כל המפלגה שלו היה נכשל. לכן פנס לא הלך על זה. אני לא מומחה לחוק שלהם ובשלב הזה זה כבר לא משנה כי ביידן יושבע לנשיאות. אני כן יכול לומר שעקבתי אחרי כל הרשתות, מימין ומשמאל וגם במדיה החברתית בחודשים האחרונים, וממה שראיתי וקראתי, סביר להניח שכן הייתה הונאה, אם כי לא ברור אם זה בקנה מידה שיכול להפוך את כל תוצאות הבחירות. הבעיה בהתנהלות להוכחת הטענות היא חוסר קיום של גוף בלתי תלוי שיבדוק את הטענות. בתי המשפט לבדם או הfbi לדעתי לא עשו את מה שהם צריכים לעשות. גם הפיזור בטענות וניהול מבצע תביעות כזה רחב בלי מיקוד מאוד מקשה. ובעיה נוספת היא שלא הייתה הוכחת זהב חותכת וחד משמעית כמו שרת שנתפס או משהו בסגנון הזה. |
|