בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

כתבה שלילית על "המטפלת המתעללת" בYNET

שוסי
לפני שבוע • 29 בדצמ׳ 2024
שוסי • 29 בדצמ׳ 2024
מזכירה ומסכמת,-
טיפול רגשי עושים רק אצל מטפלת רגשית מוסמכת,קרי-בעלת תואר שני טיפולי+הסמכה בתחום הטיפולי הספציפי.
זה בדר"כ יכלול לפחות 6 שנים של תואר ראשון ושני+מאות שעות הסמכה מעשית תחת פיקוח סופר וויזן.
מי מוסמך לטפל?
מטפלים בהבעה ויצירה,מטפלות בעזרת בעהח,עובדים סוציאליים בעלי תואר שני,יועצות חינוכית אשר עברו הכשרה בפסיכותרפיה במכללה/מכון/ אוניברסיטה מוכר של המל"ג.
פסיכולוגיות קליניות,שיקומיות,רפואיות וחינוכיות.פסיכולוגים חברתיים,תעסוקתיים,קוגניטיביים אשר עברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שיועצות חינוכיות צריכות לעבור.
מרפאות בעיסוק שעברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שהנל צריכים לעבור.
איך נדע לזהות?
תבקשו לראות תעודות ותארים.
תבקשו לראות מסמכים אשר מעידים על הכשרה מעשית.
תבדקו את שם המקום בו המטפל טוען שלמד.
תבדקו מול המלג.
לא תעברו ניתוח לב אצל מי שקורא ספרי רפואה להנאתו.
אז בבקשה אל תעברו טיפול רגשי אצל מי שאין לו הכשרה מתאימה.
hipocrates​(נשלט)
hipocrates​(נשלט) • 29 בדצמ׳ 2024
יצא לי להכיר אותה לפני עשור בתור סטודנט כשעשיתי את צעדיי הראשונים בעולם הזה.
אני חושב שהיא בין האנשים הראשונים שיצא לי לפגוש בקהילה ויצא לי להיפגש איתה פעמיים שלוש.
היא היתה בן אדם מקסים, בלי שיפוטיות וממש הקשיבה לפנטזיות שלי ומה מושך אותי עוד לפני בכלל שחויתי משהו.

כשרציתי להכיר שולטת ולא הצלחתי בזמנו להכיר אף אחת כי חששתי ממסיבות, היא ניסתה לעזור לי ולשדך לי מישהי מכאן.
השידוך גם היה בן אדם מקסים, אמנם לא יצא מזה כלום ופעם בכמה זמן יוצא לנו עדין לדבר. היא לא דרשה שום דבר מעבר, לא הרגשתי שום מניפולציה או דרישה ממנה, אין לי מושג מה עבר או השתנה במשך עשור, אבל קשה לי להאמין לסיפור והכתבה.

זו דעתי האישית בכל אופן מהיכרותי איתה.
זוג פלוס​(שולטת)
זוג פלוס​(שולטת) • 29 בדצמ׳ 2024
אני לא יודעת מה אמת ומה בדיה בסיפור הזה והייתי נזהרת מלסמוך ידיי על כל מיני ''תחקירים עיתונאיים'' למיניהם ומתוכם לקבוע אשמתו או חפותו של אדם.
יחד עם זאת קשה לי למצוא סיבה מדוע יתאגדו נגדה יחד כל מיני אנשים שאין ביניהם היכרות מוקדמת ''ממניעים נקמניים'' לא ברורים כשלכולם פחות או יותר אותן הטענות.

הדברים שברורים הם שאין לה כל הכשרה או הסמכה מקצועית טיפולית כלשהי ובכל זאת היא ''טיפלה'' באנשים מה שהוביל לפגיעה אמיתית במטופלים שלה, לפחות בחלקם.

דווקא תגובת עורך הדין שלה מחזקת את הטענות שמעלים נגדה וכנראה שלעשן הזה מתלווה גם אש.
אני לא סבורה שטייטל של ''שולטת ויועצת בתעשיית המין'' זה תואר מוכר או הסמכה לטיפול, תקנו אותי אם אני טועה, גם אם את ''מן השורה הראשונה בתחומה'' (מה שזה לא אומר).
לספר שהיא עושה סדנאות, עברו תחת ידיה מאות אנשים ובעצם לומר שהיא דמות חשובה ומוכרת שגם מפרסמת עצמה ובאותה נשימה לטעון שעושים לה אאוטינג...לא יודעת, נראה לי קצת פספס העו''ד.
אם מישהו עשה לה ולהעדפותיה המיניות אאוטינג, זה לגמרי הוא.
בכתבה לא מוזכר דבר מזה אלא רק הצעות שלה למטופלים לנסות בדסמ/פוליאמוריה.
דווקא ההתמקדות החוזרת ונשנית שלו בזה, גורמת לי לתהות מה מסתתר מאחרי הטענות.

אני דווקא מאמינה שהיו לה כוונות טובות לפחות בתחילת דרכה. בהמשך, אם להסתמך על העדויות, זה הפך לאיזשהו שגעון גדלות ושכרון כח ומפה הכל הלך והתדרדר.

חבל.
תחת כנפיך
תחת כנפיך • 29 בדצמ׳ 2024
שוסי כתב/ה:
מזכירה ומסכמת,-
טיפול רגשי עושים רק אצל מטפלת רגשית מוסמכת,קרי-בעלת תואר שני טיפולי+הסמכה בתחום הטיפולי הספציפי.
זה בדר"כ יכלול לפחות 6 שנים של תואר ראשון ושני+מאות שעות הסמכה מעשית תחת פיקוח סופר וויזן.
מי מוסמך לטפל?
מטפלים בהבעה ויצירה,מטפלות בעזרת בעהח,עובדים סוציאליים בעלי תואר שני,יועצות חינוכית אשר עברו הכשרה בפסיכותרפיה במכללה/מכון/ אוניברסיטה מוכר של המל"ג.
פסיכולוגיות קליניות,שיקומיות,רפואיות וחינוכיות.פסיכולוגים חברתיים,תעסוקתיים,קוגניטיביים אשר עברו את אותה הכשרה של פסיכותרפיה שיועצות חינוכיות צריכות לעבור.
איך נדע לזהות?
תבדקו מול המלג.

אני בעד טיפולים מוסמכים.
רק שהתאוריות עצמם שמטפלים בהם, לא הכי מבוססות מחקרית.
זה למשל סרטון על לאקן.
https://youtu.be/zxQ9y1yICjE?si=j6zjsjVKjX_sWgDy
שוסי
לפני שבוע • 30 בדצמ׳ 2024
שוסי • 30 בדצמ׳ 2024
תחת כנפיך כתב/ה:
שוסי כתב/ה:
מזכירה ומסכמת,-
מי מוסמך לטפל?
איך נדע לזהות?
תבדקו מול המלג.

אני בעד טיפולים מוסמכים.
זה למשל סרטון על לאקן.

רק ש...כמעט ולא תמצא מטפל שמטפל בשיטות שלו.
באופן כללי רוב המטפלים לא דובקים בשיטת טיפול אחת ומתאימים את עצמם ואת השיטה לצרכים של המטופל.
תחת כנפיך
תחת כנפיך • 30 בדצמ׳ 2024
שוסי כתב/ה:
תחת כנפיך כתב/ה:
שוסי כתב/ה:
מזכירה ומסכמת,-
מי מוסמך לטפל?
איך נדע לזהות?
תבדקו מול המלג.

אני בעד טיפולים מוסמכים.
זה למשל סרטון על לאקן.

רק ש...כמעט ולא תמצא מטפל שמטפל בשיטות שלו.
באופן כללי רוב המטפלים לא דובקים בשיטת טיפול אחת ומתאימים את עצמם ואת השיטה לצרכים של המטופל.

תקני אותי אם אני טועה
אבל נראלי שכל השיטות בפסיכולגיה הם על סמך התרשמות אישית של הפסיכולוג מהמטופלים שהיו לו.
וכמעט שאין לזה ביסוס מחקרי.
Mary Jane
Mary Jane • 30 בדצמ׳ 2024
shirazbar כתב/ה:
אין כאן אואטינג וטוב להציף כדי שאנשים ילמדו טוב טוב איך אנשים שאין להם שום ידע והסמכה לוקחים על עצמם לטפל באנשים במצבם קשים תוך זלזול וניצול מצב רגשי. פיתוח תלות, שימוש בסמים, דרישה להפסקת טיפול תרופתי, העברת מידע רפואי בין אנשים ממש פגיעה בפרטיות ושמו הטוב של אדם, הצגת מצג שווא של פסיכולוגית( הוכחות בוואטס), חיבור בין מטופלים שלא ברורה הסיבה תוך הפעלת לחץ ומניפולציות.
מילים שאף אחד לא אומר לאדם במצבים קשים "תתאבד ואל תפגע במשפחה שלך"
הזוי ממש.

גם אם לא מדובר בפן פלילי שאני בספק לגבי זה, עדיין ראוי שמי שמשתמש בבדסמ כדי לנצל אנשים חלשים ראוי שידעו להיזהר ממנו. הם תיאורו שם בדיוק את נקודות השליטה במובן הכי שלילי שלהם וזה כמובן לא מרצון לעזור ולתמוך אלא עבור בצע כסף.

כשזה לא מילה כנגד מילה אלא קבוצה של אנשים שמצאו לנכון להציף את הדברים, אי אפשר לומר שכולם באים לנקום.
זה כמובן לא מוריד מאחריות שלהם כאנשים בוגרים.

קשר של שליטה יכול להיות עוגן, תמיכה, מעטפת אך לא טיפול. כולם תיארו איך היא מביאה אדם במצוקה לפתוח את ליבו, וכאבו יוצרת סביבה של ביטחון,הופכת להיות כל עולמו, מעודדת צריכת סם ואז מתנתקת כשלא עושים כדבריה או לא משלמים לה.
זה לא משחק.

* לכאורה

תגובה מעולה, את אישה חכמה 👌🏻

שימרו על עצמכם, בייחוד אם אתם במקום פגיע, חלש ונזקק בחייכם. יש מי שמריח את הדם.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 30 בדצמ׳ 2024
אני פסיכולוגית קלינית מוסמכת. ההשכלה שלי, ההדרכות שקיבלתי והניסיון שצברתי מאפשרים לי לטפל באנשים. כמישהו מגיע אלי לטיפול אני יכולה להציע לו טיפול שאדם מהשורה לא תמיד יוכל להציע. יחד עם זאת הניסיון של הממסד להשיג מונופול על תהליכי טיפול הוא בעייתי מאוד וכוחני בעיני.

טיפול זו פעולה טבעית שקיימת בכל מהקום שבו יש בני אדם, וקיימת הרבה לפני שהופיעו פסיכולוגים בעולם. לכל קהילה יש את השמאנים שלה, את הרבי שלה, את המכשפה-כוהנת או את זקני השבט שלה. מעגלי משפחה וחברים הם מעגלי טיפול. ויש הרבה שמטפלים בעצמם. מנגד, הממסד הפסיכיאטרי והפסיכולוגי עצמו אחראי על לא מעט זוועות, ויש לא מעט ביקורת על שיטות הטיפול הממסדיות. הטענה שטיפול נפשי ממוסד הוא בכלל אפקטיבי שנויה במחלוקת מבחינה מחקרית. יש כמה מחקרים רחבים שמראים שהמרכיב האפקטיבי בטיפול, זו לא השיטה עצמה אלא החיבור שבין המטפל למטופל והאמונה שלהם בתהליך.

לכן, אני מאמינה שחברה בריאה יש בה מגוון של שיטות טיפול. מה שהפריע לי מאוד בכתבה זו הדה-לגיטימציה המובנית של מטפלים אלטרנטיבים. כאילו יש רק דרך אחת. וכאילו כל מי שאינו פסיכולוג או תרפיסט מוסמך הוא אוטומטית סוג של שרלטן.
Potspot
Potspot • 30 בדצמ׳ 2024
מדהים.
מעניין שפותח השרשור ומי שעשה את החיבור בין הכתבה לניק ושלח אתכם לצייד מכשפות, ושהיה נראה שהוא כאן מ2022- הוא פרופיל שחדל מלהתקיים.
׳עידו׳- האם זה אתה מגיב לסיפור כפי שאני כתבתי אותו על הסחיטה שלי מנסה ללקט עוד מי שמוכן להתלכלך?
כנראה התבאסת לגלות שעדיין יש א.נשים בכלוב המאמינים בחשיבה חופשית.
Master Bruce
Master Bruce • 30 בדצמ׳ 2024
אליפסה כתב/ה:
אני פסיכולוגית קלינית מוסמכת. ההשכלה שלי, ההדרכות שקיבלתי והניסיון שצברתי מאפשרים לי לטפל באנשים. כמישהו מגיע אלי לטיפול אני יכולה להציע לו טיפול שאדם מהשורה לא תמיד יוכל להציע. יחד עם זאת הניסיון של הממסד להשיג מונופול על תהליכי טיפול הוא בעייתי מאוד וכוחני בעיני.

טיפול זו פעולה טבעית שקיימת בכל מהקום שבו יש בני אדם, וקיימת הרבה לפני שהופיעו פסיכולוגים בעולם. לכל קהילה יש את השמאנים שלה, את הרבי שלה, את המכשפה-כוהנת או את זקני השבט שלה. מעגלי משפחה וחברים הם מעגלי טיפול. ויש הרבה שמטפלים בעצמם. מנגד, הממסד הפסיכיאטרי והפסיכולוגי עצמו אחראי על לא מעט זוועות, ויש לא מעט ביקורת על שיטות הטיפול הממסדיות. הטענה שטיפול נפשי ממוסד הוא בכלל אפקטיבי שנויה במחלוקת מבחינה מחקרית. יש כמה מחקרים רחבים שמראים שהמרכיב האפקטיבי בטיפול, זו לא השיטה עצמה אלא החיבור שבין המטפל למטופל והאמונה שלהם בתהליך.

לכן, אני מאמינה שחברה בריאה יש בה מגוון של שיטות טיפול. מה שהפריע לי מאוד בכתבה זו הדה-לגיטימציה המובנית של מטפלים אלטרנטיבים. כאילו יש רק דרך אחת. וכאילו כל מי שאינו פסיכולוג או תרפיסט מוסמך הוא אוטומטית סוג של שרלטן.

את יודעת איך קוראים לרפואה אלטרנטיבית שאשכרה מוכח שעובדת? רפואה. כן, רפואה אלטרנטיבית זה שרלטנים. אין סיבה להעמיד פנים אחרת.