שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

חג או חירות? דילמת הבי.די.אס.אם

Hominis
לפני 9 חודשים • 17 באפר׳ 2025
Hominis • 17 באפר׳ 2025
Bluecollar כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
shirazbar כתב/ה:
אפשר למצוא אינסוף תירוצים ( חלקם ממש טובים) למה להמשיך לבגוד בשורה התחתונה אתה רואה את טובתך מעל כולם. משמע בחרת בעצמך על חשבון אדם אחר ורק אתה צריך להסתכל על עצמך במראה.
כל מה שחושבים השאר לא חשוב.

איזה שיפוטיות ופסקנות - ופסילת 5 עמודים של א.נשים שהשקיעו אשכרה מחשבה במה שהם כתבו. וואו! שולטתתתתת!!!!
כי לפרק בית ומשפחה לא פוגע באף אחד. הכסף לא יחסר הרי, כי להחזיק שני בתים זה בדיוק כמו בית אחד. הילדים כבר יסתדרו, ובן הזוג הבא של אמא בטח יהיה נהדר. וחגים לחוד זה כיף.
העיקר שאממש את עצמי.
כמה כיף לחיות בעולם של שחור ולבן.

אתה יכול לא לפרק שום דבר ופשוט לא לבגוד

מה שנכון, נכון. אם ונילה היה מספק או שהבגידה היתה ונילית - אין שאלה בכלל. אבל היא לא. וזו הדילמה המתוארת פה בפוסט.

מה ההבדל?

ההבדל הוא הצורך. אם לא היה צורך אז לא היה כלום. בשביל סקס ונילי לא הייתי עושה כלום מחוץ למסגרת. ואם היה לי בתוך המסגרת סקס בי.די.אס.אמי גם לא הייתי עושה כלום. אבל ככה עשו אתי.
פנדה בר​{לא נפגשת}
פנדה בר​{לא נפגשת} • 17 באפר׳ 2025
״אבל ככה עשו אותי״
במילים אחרות, אתה הקורבן של המצב…

כמו שאמרתי, גישת הקורבן של מי שבוגד לא מחמיאה ולא במקום.

במקום להצטדק, תשלים עם המצב. אתה פוגע באישתך. אתה לוקח ממנה את הבחירה ומשאבים מהזוגיות. אתה מסכן את בריאותה בגלל מגע מיני (עם או בלי קונדום… עדיין יש סכנה). אתה בוחר לקחת ממנה את האמון שלה באחרים ביום שהיא תגלה אם תגלה. אתה זה שפוגע ואתה זה שבוחר לפגוע.
זאת זכותך וזכותנו להצביע ולהגיד שאתה פוגע.
זה המחיר.
אתה לא תוכל לנקות מעצמך את האחריות בתירוצים. נכנסת למערכת יחסים מחייבת, בשלב מסויים דברים השתנו עבורך והחלטת במקום לתקשר, למצוא חלופה שקלה או נוחה לך יותר מתקשורת והתמודדות.
זה אנושי.

רק בבקשה…. בלי הסיפור הקורבן שלך…
קח אחריות?
Hominis
Hominis • 17 באפר׳ 2025
לילי בר כתב/ה:
״אבל ככה עשו אותי״
במילים אחרות, אתה הקורבן של המצב…

כמו שאמרתי, גישת הקורבן של מי שבוגד לא מחמיאה ולא במקום.

במקום להצטדק, תשלים עם המצב. אתה פוגע באישתך. אתה לוקח ממנה את הבחירה ומשאבים מהזוגיות. אתה מסכן את בריאותה בגלל מגע מיני (עם או בלי קונדום… עדיין יש סכנה). אתה בוחר לקחת ממנה את האמון שלה באחרים ביום שהיא תגלה אם תגלה. אתה זה שפוגע ואתה זה שבוחר לפגוע.
זאת זכותך וזכותנו להצביע ולהגיד שאתה פוגע.
זה המחיר.
אתה לא תוכל לנקות מעצמך את האחריות בתירוצים. נכנסת למערכת יחסים מחייבת, בשלב מסויים דברים השתנו עבורך והחלטת במקום לתקשר, למצוא חלופה שקלה או נוחה לך יותר מתקשורת והתמודדות.
זה אנושי.

רק בבקשה…. בלי הסיפור הקורבן שלך…
קח אחריות?

אני לא קורבן ולא צדיק! באמת נו, כתוב באותיות קידוש לבנה. אני לא מנקה אחריות, ואם הייתי שלם עם זה לא היתה דילמה כאמור.
אבל תודה על התיחסותך.
פנדה בר​{לא נפגשת}
פנדה בר​{לא נפגשת} • 17 באפר׳ 2025
הסברתי למה זה הרגיש כאילו אתה מתאר עצמך כקורבן
כל עוד יש לך קבלת אחריות מלאה אז אין לי תלונות כלפיך icon_smile.gif
רק רציתי לוודא את הנקודה
shirazbar​(שולטת)
shirazbar​(שולטת) • 17 באפר׳ 2025
Hominis כתב/ה:
shirazbar כתב/ה:
אפשר למצוא אינסוף תירוצים ( חלקם ממש טובים) למה להמשיך לבגוד בשורה התחתונה אתה רואה את טובתך מעל כולם. משמע בחרת בעצמך על חשבון אדם אחר ורק אתה צריך להסתכל על עצמך במראה.

איזה שיפוטיות ופסקנות - ופסילת 5 עמודים של א.נשים שהשקיעו אשכרה מחשבה במה שהם כתבו. וואו! שולטתתתתת!!!!
כי לפרק בית ומשפחה לא פוגע באף אחד. הכסף לא יחסר הרי, כי להחזיק שני בתים זה בדיוק כמו בית אחד. הילדים כבר יסתדרו, ובן הזוג הבא של אמא בטח יהיה נהדר. וחגים לחוד זה כיף.
העיקר שאממש את עצמי.

לא פסלתי, יש לי את הדעה שלי. אולי המטרה שלך זה לשמוע רק מה שמתאים לך ולא באמת דעות אחרות. לא באתי לייפות וללטף. אלא לומר את האמת בפרצוף.
ושוב תירוצים הילדים, חגים כסף בעיניי כל אלה לא שווים כאשר אבא שלך בוגד באמא שלך.
משתמש בכסף שמיועד לבית עבור מישהי מחוצה לו, משקיע משאבים זמן, מחשבה בחוץ במקום על הבית. הרבה ילדים גרושים ואיזה פלא הם לא זרוקים ברחובות ועושים חגים פעם עם אמא ופעם עם אבא. יש עוד הרבה תירוצים כדי להרגיע מצפון.
ויש הרבה מחשבה בתגובה שלי וניסיון אישי אני בחרתי להיות כנה עם הגרוש שלי, אבא של הילדים שלי וחבר הכי טוב שלי, להתמודד עם ההשלכות ולא לשים לו סכין בלב.
ומה הקשר לשולטת? ככה זה שאין טיעון חזק זורקים עניינים לא קשורים לאוויר. מי שרוצה לממש את עצמו יש מחיר.
בינתיים לא אתה משלם אותו.
היה מקרה אחד שמישהו סיפר לי שבוגד ונשאר וזה כשאשתו הייתה חולה מאוד והוא סעד אותה. כאן הוא ראה את טובתה ולא את טובתו. נכון החיים לא שחור ולבן וזאת דוגמא טובה ונכונה לכך.
Bluecollar​(שולטת)
Bluecollar​(שולטת) • 17 באפר׳ 2025
Hominis כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
shirazbar כתב/ה:

העיקר שאממש את עצמי.

מה שנכון, נכון. אם ונילה היה מספק או שהבגידה היתה ונילית - אין שאלה בכלל. אבל היא לא. וזו הדילמה המתוארת פה בפוסט.

מה ההבדל?

ההבדל הוא הצורך. אם לא היה צורך אז לא היה כלום. בשביל סקס ונילי לא הייתי עושה כלום מחוץ למסגרת. ואם היה לי בתוך המסגרת סקס בי.די.אס.אמי גם לא הייתי עושה כלום. אבל ככה עשו אתי.

אז בגלל שזה בדסמ יש הקלות? תנאים מיוחדים?
קלף צא מהכלא?
Hominis
לפני 9 חודשים • 18 באפר׳ 2025
Hominis • 18 באפר׳ 2025
Bluecollar כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
Bluecollar כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
shirazbar כתב/ה:

העיקר שאממש את עצמי.

מה ההבדל?

אז בגלל שזה בדסמ יש הקלות? תנאים מיוחדים?
קלף צא מהכלא?

לא, אין הקלות, ואין תנאים מיוחדים, ואין כלום. יש צורך עצום - ומולו מחויבות למשפחה. זהו.
נראה לי שנקודת המוצא היא שבגידה היא הדבר הגרוע ביותר, ולכן צריך לפרק משפחה ולא להגיע לזה. אגב, מעניינת פה ההשוואה בין גברים ונשים, אולי כי נשים נבגדו יותר או שמזדהות עם הצד הנשי שבעניין. אבל שאלה: אם זו היתה אישה, שנהנית להיות נשלטת, ועושה זאת מחוץ לנישואין כדי שלא לפרק משפחה ולאבד משמורת על הילדים?
האמת שאני מבין שמי שצרוב בה/ו עלבון הבגידה לא יכול לחשוב אחרת, ומטרת הפוסט הזה היא לא לשכנע - אלא לשתף התלבטות. והרי אם הייתי מרגיש מצוין עם זה, לא הייתי כותב.
אז תודה על התרומה של כולם, באמת. היה דיון מכבד ואני מעריך את זה ממש!
Hominis
Hominis • 18 באפר׳ 2025
shirazbar כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
shirazbar כתב/ה:

העיקר שאממש את עצמי.

לא פסלתי, יש לי את הדעה שלי. אולי המטרה שלך זה לשמוע רק מה שמתאים לך ולא באמת דעות אחרות. לא באתי לייפות וללטף. אלא לומר את האמת בפרצוף.
ושוב תירוצים הילדים, חגים כסף בעיניי כל אלה לא שווים כאשר אבא שלך בוגד באמא שלך.
משתמש בכסף שמיועד לבית עבור מישהי מחוצה לו, משקיע משאבים זמן, מחשבה בחוץ במקום על הבית. הרבה ילדים גרושים ואיזה פלא הם לא זרוקים ברחובות ועושים חגים פעם עם אמא ופעם עם אבא. יש עוד הרבה תירוצים כדי להרגיע מצפון.
ויש הרבה מחשבה בתגובה שלי וניסיון אישי אני בחרתי להיות כנה עם הגרוש שלי, אבא של הילדים שלי וחבר הכי טוב שלי, להתמודד עם ההשלכות ולא לשים לו סכין בלב.
ומה הקשר לשולטת? ככה זה שאין טיעון חזק זורקים עניינים לא קשורים לאוויר. מי שרוצה לממש את עצמו יש מחיר.
בינתיים לא אתה משלם אותו.
היה מקרה אחד שמישהו סיפר לי שבוגד ונשאר וזה כשאשתו הייתה חולה מאוד והוא סעד אותה. כאן הוא ראה את טובתה ולא את טובתו. נכון החיים לא שחור ולבן וזאת דוגמא טובה ונכונה לכך.

הבחירה שלך, ובכן - היא שלך. ואני מכבד אותה. לא יודע בני כמה היו הילדים, וכמה הגרוש שלך יכול לחיות לבדו, ומה האלמנטים האחרים שמסביב (הורים מבוגרים, נגיד). אבל אני בהחלט מסכים שפירוק המשפחה שלי וחיים חופשיים היו עושים לי נהדר. ואני כמהה לזה. אבל לא אעשה זאת.
יש פה נטיה לחשוב שאני בא לבקש צידוקים או לקבל אישור ממישהו, אז זהו שלא. עם כל הכבוד, אני כבר בן 55 ואני חושב שאני מבין את החיים שלי.
לגבי התגובה לכל מה שקשור בבגידה - גם אותה אני מבין, ומכבד.
אני מקבל את הדעות של כולן/ם - בלי קשר לכמה שזה מתאים לי.
שבת שלום וחג שמח.
Starsdust
Starsdust • 18 באפר׳ 2025
הצורך שלך בבדסמ, לא שונה מהצורך של בוגדים להרגיש תשוקה ואהבה.
לחשוב שבגלל הבדסמ זה בסדר ופחות בגידה זה הזוי.

אתה טוען שאתה חושב על אחרים, אבל לא. אתה חושב אך ורק על עצמך.
לא על האישה, לא על הילדים, רק על עצמך.
אל תנסה לייפות את זה.
Hominis
Hominis • 18 באפר׳ 2025
Starsdust כתב/ה:
הצורך שלך בבדסמ, לא שונה מהצורך של בוגדים להרגיש תשוקה ואהבה.
לחשוב שבגלל הבדסמ זה בסדר ופחות בגידה זה הזוי.

אתה טוען שאתה חושב על אחרים, אבל לא. אתה חושב אך ורק על עצמך.
לא על האישה, לא על הילדים, רק על עצמך.
אל תנסה לייפות את זה.

קראת בכלל את מה שכתבתי, אן שאת מגיבה לתגובה של תגובה של תגובה?
כתבתי מפורשות שיש פה אלמנט של רמיה, שכולנו מגדירים כבגידה. איפה ראית ניסיון להגיד שזה פחות בגידה???? או לחשוב שזה בסדר???
את באמת חושבת שבאתי לכאן, לקבל מאנשים שלא יודעים מי אני בכלל, אישור? וסליחה, אבל נניח שזה היה המקרה (וזה לא) - מה הופך אותך (או אותי לצורך העניין) למי שנותן אישורים? לסמכות מוסרית?
בסך הכל המצב שלי לא נדיר פה, ויש הרבה שחיו כך עד שהתגרשו - או שחיים כך עד עצם היום הזה. יש הרבה שהתגרשו ומצטערים בדיעבד - וכאלה שזה הציל להם את החיים. אני לא מקטלג, בסך הכל פתחתי נושא לדיון, ומסתבר שהוא הפך יחסית מהר לפינה לשיפוטכן.
אז זה בסדר לפרוק, הכל טוב. מאחל לך שבת שלום וחג שמח.