Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 19 שנים •
5 ביוני 2005
כשלא יודעים - שואלים
לפני 19 שנים •
5 ביוני 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 5 ביוני 2005
הגישה שלי בבדסמ אומרת שכשלא יודעים משהו, שואלים, מבררים, לומדים, בוחנים מהם היסכונים, מדברים עם אנשים שמתמחים - וכל זה בא הרבה לפני שמנסים את זה על גופו של אדם אחר.
כל הכבוד שהגעת לשאול רופא על הנושא - וגילית שקצב הורדת המשקל קיצוני מדי... ובודאי חשוב שהפסקת כשגילית את הסיכון שבקצב הזה - אך היה רצוי ללמוד את הנושא לפני שמתחילים. הרי הגישה של עשיה מבלי ללמוד מהם הסיכונים, של קבלת הסכמה של הסאבית שאיננה בהכרח מודעת לסיכונים - באיזשהו שלב עלולה להתפוץ בפנים של מישהו. אולי שלה, ואולי שלך... בעיני חלק מהאחריות של דומ/ית בבדסמ איננו מוגבל רק לקבלת הסכמה של השותפ/ה, אלא גם לוודא שההסכמה מודעת לסיכונים ושננקטים כל אמצעי הבטיחות האפשריים כדי להקטין אותם (כמו הקפדה על שתיה של מים ועל מאזן אלקטרוליטים בגוף בזמן דיאטה). |
|
Jake(שולט) |
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
Jake(שולט) • 6 ביוני 2005
חברים, לא מכל עכבר צריך לעשות הר.
אילו הייתם מתייעצים עם אותם רופאים ששלחתם את הכותב לעשות, הוא בהחלט היה מייעץ גם לו וגם לה להימנע מכל פעילות בדס"מית. כל מי שמצוי בתחום, מודע לכך כי קיימים סיכונים מעבר לאלו הקיימים ביחסים וניליים. כמעט כל פעילות בדס"מית פיסית, עלולה לגרום לנזקים אפילו בתנאי מעבדה מבוקרים ומפוקחים על ידי מיטב הרופאים. להלן דוגמאות: 1. הצלפות, ספנקינג, קיינינג, סטירות - כל "סימן" כחול הנותן על עורה של הסאבית מהווה הצטברות דם בסביבה הנפגעת. קיים סיכון, ולו הפעוט ביותר, להיווצרות תסחיפים. עובדה שלא שנויה במחלוקת. 2. מדיקל, מחטים, פירסינג - לפי סטטיסטיקות רפואיות, אחוז מסויים מן הנדקרים (פחות מפרומיל) סובלים מהיווצרות זיהומים, אף אם המדובר במחטים שעברו סטריליזציה כראוי. כל רופא וכל אחות מודעים לתופעות אלו, אך אין כל אפשרות למנעם. קל וחומר כשהמדובר באנשים ללא הכשרה רפואית שמתעסקים עם פעילויות אלו. 3. קשירות, אזיקים, רצועות - פעילויות אלו כוללות סיכונים שונים ומגוונים, החל מפצעי לחץ, פגיעות בגידים, פגיעות בעצבים, היווצרות סימנים (ראו סעיף 1 לעיל) וכיוב'. אלו דוגמאות לנזקים פיסיים בלבד. השלכות פסיכולוגיות לפעילות הבדס"מית ו/או הגורמים לנטיות אלו היו ויהיו נושאים למחקרים רבים ודוקטורנטים לא מעטים יעמלו עליהם. באשר להפרעות האכילה שהוזכרו בשרשור. אמת שעצוב לראות את הצעירות הסובלות מאנורקסיה נרווזה, הנזקים המצטברים והסיכונים הממשיים הנובעים מכך. אך לפני שאתן מזכירות זאת בנשימה אחת עם מה שתואר בסיפורו של הכותב, עצרו שניה והקדישו לכך מחשבה. אנורקסיה נרווזה לא נגרמת כתוצאה מפעולה אחת זו או אחרת. היא נובעת מגורמים שונים ומגוונים שלעתים רבות אינן קשורות כלל למשקלה של החולה ואף מבלי שהעירו לה על כך מעולם. הערה לגבי משקל, דחייה בעקבות משקל ו/או כפיית דיאטה זו או אחרת אינה הגורם להיווצרות המחלה. לעומת זאת, הפרעות אכילה אחרות יכולות להיות קשורות בדרך זו או אחרת למשקל הגוף, אך לרוב הגורמים להם הם אחרים. אינני שולל אף אחד מהפעילויות שהזכרתי לעיל, למרות שאני לא מתעסק בכולן בעצמי. כמו כולנו כאן, ידועים לי הסיכונים שבפעילות הבדס"מית ואני שוקל את שיקולי העלות מול התועלת ובוחר להתעסק בהם למרות זאת. אילו הכותב היה אוסף את רחלי במכוניתו ולא דואג כי תחגור חגורת בטיחות ו/או לא נשמע לחוקי התנועה - הייתי מבקר אותו יותר. |
|
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
האם אתה מנסה לטעון
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 6 ביוני 2005
האם אתה מנסה לטעון כי בגלל שישנם סיכונים, אפשר לעשות מבלי לברר קודם איך למנוע או להקטין אותם?
ודוק - כן, בהחלט. מי שרוצה להצליף או להשתמש במחטים, רצוי שילמד מעט אנטומיה. לפחות את האנטומיה של האזור בו הוא עומד להשתמש. ואז מגלים שיש עצם זנב וזיזים בעמוד השדרה, שרצוי מאד לא להצליף עליהם - כי שבר במקומות אלו יגרום נזק קשה ולעתים בלתי הפיך, כמו יד שפתאום קשה להזיז או נכות המגבילה בישיבה ושכיבה. ואז לומדים היכן עוברים עצבים קרוב לפני השטח (כמו ה-Schiatic בגב הירך) - ואפשר לגרום לנשלט/ת פגיעה שתגרום להם לגרור רגל כל שאר חייהם. ובמחטים חשוב ללמוד באילו איזורים עוברים כלי דם גדולים, כדי להימנע מפגיעה בם - כדי להקטין סכנת זיהום. חשוב גם ללמוד מהם חומרי החיטוי המתאימים לפני ואחרי משחק במחטים, ואיך להגן עליך ועל השותפ/ה מפני מחלות המועברות בדם כמו איידס וצהבת. אז, כן - קל לנפנף בסיכונים, אבל יותר חשוב להבין מה שאתה עושה לפני שעושים. ועוד יותר חשוב שהשותפ/ה שלך יבינו מהם הסיכונים לפני שהם נותנים את הסכמתם. |
|
דוקטרינה(שולט) |
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
לא ניפנפתי את הסיכונים
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
דוקטרינה(שולט) • 6 ביוני 2005
הי, לא נפנפתי שום סיכונים.
לעניות דעתי, בין מה שקרה בפועל לבין מה שמנסים לטפול עלי - יש פער ענקי. רחלי היא בן אדם מאוד מאוד מאוד רציונאלי. אם הייתי אני או היא חושבים ש 9 קילוגרם בחודש (שהפכו להיות ל 13 או 14 לערך) הם נזק בריאותי - היינו מפסיקים את זה מייד. ברם, אולם אבל. רחלי קיבלה החלטה מאוד אמיצה - היא לקחה את ההוראה שלי בדיוק למקום שבו היא היתה צריכה: במקום להגיע למצב של עשרים גרם בחודש - היא החליטה כי מה שמתאים לה מאוד זה ההצעה / דרישה שלי. כל אחד בכלוב נעשה לי פתאום רופא? אם היא מכירה את עצמה, את הנפש שלה ואת הגוף שלה היטב - אין הדבר דומה להכנסה של מחט לוריד ראשי או עורק מרכזי. הבחורה הזאת לא בת 16 שצריך להגיד לה מה לעשות ואיך. צריך פשוט לדרבן אותה. ההוראה שלי אליה לעצור את הירידה בסוף השבוע השלישי היתה מאוד ברורה. מאוד החלטית כי הבנתי שהיא יורדת יותר ממה שרצוי. ברם, הילדה הזאת היא בת ארבעים לערך - ומה לעשות, תתפלאו, יש לה רצונות משל עצמה. היא המשיכה את הירידה. אגב, מאוד מאוד כעסתי כאשר נפגשנו והתברר לי שהיא המשיכה לרדת למרות ההוראה שלי לעצור ולהבסס על המשקל הנוכחי. חוץ מזה - יש משהו נוסף שלא גילינו עדיין על כל הסיפור המדהים הזה. דוק. |
|
Jake(שולט) |
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
Jake(שולט) • 6 ביוני 2005
דן קאפ יקירי, החמצת את הנקודה - אולי לא הבהרתי עצמי כראוי.
מעולם לא זילזלתי בסיכונים. רק הדגשתי כי אלו קיימים. לא נראה לי סביר לטעון, כי הסיכונים בדיאטה זו או אחרת, עולים על הסיכונים שבהצלפות, קשירות, מדיקל וכו'. כמעט כולנו עשינו דיאטות כאלו או אחרות בשלבים שונים של חיינו. מעטים הולכים להתייעץ עם רופאים מוסמכים לפני שעשו כן, ואף מבלי שהתייעצו, הנזקים שבדיאטות "כאסח" הם מן המפורסמות. אם אדם בגיר מחליט לעשות דיאטה, מסיבה זו או אחרת, איני חושב שיתלהמו כנגדו מעצם העובדה שלא התייעץ קודם לכן עם רופא. הוא הדין אף בענינינו. הכותב לא ביקש להרעיל את הסאבית ולא ביקש להרעיב אותה. הוא פשוט קבע ייעדים (סבירים או לא - זה נתון לשיקול דעת אינדיבידואלי), ואת הדרך להשגת היעדים השאיר לשיקול דעתה של הסאבית. אילו היה נועל אותה במרתף ומרעיב אותה - ייתכן ותגובתי היתה שונה. אך עליי לשוב ולהזכיר, כי המדובר בסאבית בוגרת, בעלת נסיון בתחום הדיאטות ושטרם הספיקה ליצור תלות כזו בשולט שהיא מאבדת את יכולתה לשקול שיקוליה בהגיון. אנא, קחו את העניין בפרופורציה הראויה. נ.ב. - דן קאפ, ההתמקצעות שלך בתחומי הפעילות בהם אתה עוסק ראויה להערצה ולחיקוי. אך לא תמיד יש להעביר ביקורת על אלו שלא נוהגים כך. |
|
דוקטרינה(שולט) |
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
גיי'ק, אני מסכים איתך לגבי דאן קאפ
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
דוקטרינה(שולט) • 6 ביוני 2005
מסכים איתך לגבי דאן קאפ
הוא ראוי להערצה ברמת הרצינות שהוא עוסק בתחום שלנו. ברם, לא רק שלא סגרתי אותה במרתף חשוך בלי אוכל ובלי מים ובלי כלום - אלא במהלך החודש הזה היא היתה חשופה (מדיווח שהיא מעדכנת אותי עתה) לשתי חתונות ובעיקר לאוכל שהיה בשתי החתונות הללו - שום דבר. היא לא התפתתה לשום אוכל. דוק. |
|
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
אני שמח שעברתם לעסוק בי
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 6 ביוני 2005
תודה על המחמאות, דוקטרינה.
אבל נדמה לי שלא קיבלתי תשובה ענינית לגבי הנטיה לעשות קודם, ולברר אחר כך - במיוחד כשאתה הוא לא מי שמשלם את המחיר של הסיכונים. איך מתבטאת עבורך האחריות של הדום לסאבית בסיפורשתיארת? האם למשל בסיפור התפריט, הלכת לברר מהם הסיכונים הכרוכים בחריטת שמך בסיכה על הגב של הסאבית, כיצד ניתן להקטין אותם, מהו הציוד הנדרש כדי לבצע אותו בצורה בטוחה, הבהרת אותם מראש לסאבית, הבהרת לה מה זמן ההחלמה מסימון שכזה על העור וכמה זמן יעבור עד שהיא תוכל ללכת לים עם בגד ים - מבלי שכולם ישאלו אותה מיהו ד-ו-ק-ט-ר-י-נ-ה? או שמא גם בסיפור ההוא, לומדים רק אחרי או תוך כדי, ותמיד על עורה של הסאבית התורנית? |
|
נוריתE |
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
נוריתE • 6 ביוני 2005
קראתי
עד לחלק של הסטירות החזקתי מעמד. |
|
נוריתE |
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
נוריתE • 6 ביוני 2005
רפאל כתב/ה: בהחלט. הדיאטה של רחלי היא הפרה בוטה של כל כללי ה-SSC. אבל לא רק דוקטרינה אשם במחדל הבטיחות. גם כל אותם אדונים שמתירים לשפחותיהם לשקול 20 ק"ג מעל לרצוי, ולנשנש זבל בין הארוחות, אשמים בחדל הבטיחות ובחריגה פושעת מכל כללי ה-SSC. משקל יתר יכול לגרום לסתימה של עורקים, ועם הזמן - גם להתקף לב!
. רק סביות מנשנשות בין הארוחות? רק סביות ישובות מול המחשב מחוסרות פעולה? רק סביות יש להן עודף משקל? ולמשרשר המכובד שגאה בסבית הרזה שלו ובמה ש"עשה" למענה" אולי הדום הניכבד יפתח מכון הרזיה ויממש את המתודיקה שלו ולכל בעלות המישקל העודף כמוני תבוא הישועה. סטירות תמורת קילוגרמים שלא ירדו נאמר אם צפית ממני לרדת שלשה קילו השבוע ולא הצלחתי כמה סטירות זה "שוה"?? ואם ארד שלשה קילוגרם מה "אקבל" בתמורה? את זה שכחת הההההההההה הבריאות שלי נכון איך פיספסתי תפואנטה?? הרי כולנו רוצות לרדת במישקל ולא חשובה הדרך רק התוצאות שכחנו מירידה בריאה שכחנו מדיאטנית צמודה שכחנו מבעיות בריאות אנדוקרינולגיות העיקר שלך ולשכמותך יהיו פחות קילוגרמים מול העיניים נכון נכון אל תכיניסו לי פה "דאגה" לבריאות הסאבית זה עלבון לאינטליגנציה "הדאגה" לבעלות משקל עודף בקרב השפחות והסביות נוגעת לליבי ונאמר כבר מי שלא ניראה לו שיחפש מישי אחרת אל תדאג לא מציגה אפילו מעמדות אצלך. עוד חס וחלילה ארזה. |
|
Yosefus(שולט) |
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
הסכמה כללית
לפני 19 שנים •
6 ביוני 2005
Yosefus(שולט) • 6 ביוני 2005
לפחות יש הסכמה כללית שמטומטמים לא חסר;
המחלוקת היא רק מי. שכל אחד יחשוב את מה שנוח לו ויבוא לציון גואל. (תמצית: יוספוס-עושה-כמעשה-שלמה-המלך-החכם-באדם-האם-גם-יוספוס-חכם-או-שרק-מתחכם?) |
|