נוריתE |
לפני 17 שנים •
1 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
1 בדצמ׳ 2006
נוריתE • 1 בדצמ׳ 2006
strikingamatch כתב/ה: ברור שהבעל צריך לכבד את האשה. הרמב"ם כותב, שעל הבעל לאהוב את האשה כגופו ולכבד אותה יותר מגופו.
זה יהיה מוזר אולי לכמה אנשים פה איש אבל לי זה לא מוזר בכלל הכבוד הוא הדדי אצלנו לפחות ככה אני מקווה וחושבת גם אם מדובר ביחסי שליטה כניעה. |
|
שם מתחתיו |
לפני 17 שנים •
1 בדצמ׳ 2006
כבוד ורק כבוד
לפני 17 שנים •
1 בדצמ׳ 2006
שם מתחתיו • 1 בדצמ׳ 2006
ווזה הדבר הראשון שאני מחפשת אצל שולט
אם היא יודע לשמור על כבודי חוץ מזה שאני שומרת על כבודו. |
|
דורון גונן |
לפני 17 שנים •
18 במרץ 2007
Re: אף אחד לא נחות!
לפני 17 שנים •
18 במרץ 2007
דורון גונן • 18 במרץ 2007
זאלופון כתב/ה: דורון גונן כתב/ה: בוגדנית קטנטנה כתב/ה: momi כתב/ה: אף אחד לא נחות!
צאו מזה כבר! הדת הומצאה כשכל העולם היה נחות בכלל ושובניסט בפרט. מה כל כך קשה לעכל?!?!?! הדת היא יפה, כנה מרגשת ושובניסטית. עיכלתם? עכשיו לכו תעשו חוקן! "הדת הומצאה"????? הפיגור המחשבתי שאת מציגה כאן הוא מהותי. השאלה העיקרית היורדת לשורשי הדברים היא אם יש אלוהים או אין אלוהים. מי שמספיק אמיץ וישר עם עצמו (ויש רבים-רבים שעדיין לא הגיעו לדרגה הזו) חייב לבחון את עצמו ביחס לשאלה הזו. החדשות הטובות הן שיש אלוהים. החדשות הטובות הנוספות הן שאלוהים לא כופה את עצמו עלינו, רק כמה רבנים טועים. אגב, אם אין אלוהים, זה מכניס אותך לשאלות קשות ביותר על מהותך, זהותך וגם, בדרך אגב, לשאלה למה את כותבת ומדברת עברית, שפת התנ"ך. אם אלוהים זה בלוף, למה את בכלל פה בארץ ישראל? אם אלוהים זה בלוף, אין משמעות לתנ"ך, היהדות היא המצאה, אברהם אבינו לא היה קיים ועכשיו עופי מכאן לארץ יותר נוחה ופחות מסוכנת. רק מטומטם יישאר בארץ מסוכנת לו בגלל כמה חברים, חומוס, שפת הים ומזג האויר הנפלא... אם נמשיך את אותו קו מחשבה, הנצרות היא מטופשת, כל המוסלמים טועים ורק את צודקת וחכמה. אגב, אין פלא שהמוסלמים שונאים אותנו, משום שדעות כמו שלך מערערים גם את בסיס זהותם העצמית. ולסיום, אם את כל-כך חכמה, תסבירי לי איך כל מה שנמצא בעולמנו פועל לפי סדר הרמוני כל-כך. את יודעת, אטומים, מולקולות וכד'? יוצא לך לראות את התכנית החדשה עם אורי גלר? לי יצא. חלק מהדברים שהקוסמים, סליחה, בעלי הכוחות העל טבעיים שם עושים קל להסביר. לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שאם מישהי כותבת שם של שיר על גבי דף המונח על גיטרה, השם ייחרט על הגיטרה וה"קוסם" יוכל לקרוא אותו. חלק מהדברים מסובכים יותר, כמובן, ואין לי מושג איך להסביר אותם. אני לא יודע, לדוגמה, איך הם שוברים כוסות מבלי לגעת בהן. האם חוסר הידיעה שלי מצביע על כך שיש כאן משהו על טבעי? לא. הוא פשוט מצביע על כך שאני לא יודע-כל. אני גם לא ידעתי איך אורי גלר עצמו מכופף כפיות. ואז נכנסתי ללינק שבו קוסם בשם ג'יימס רנדי מסביר בדיוק איך לעשות את זה, ועכשיו אני כן יודע. וואלה. העובדה שלמדע אין תשובות לשאלות מסוימות אין פירושה שהתשובה היא "אלוהים". פירושה הוא פשוט שהמדע אינו יודע-כל. אולי יבוא איזה ג'יימס רנדי יום אחד ויתן לנו את התשובות לשאלות הללו ואולי לא. מה שבטוח, לטעון כי היעדר התשובות מצביע על קיומו של אלוהים הוא בהחלט לוגיקה לוקה בחסר. גם הטיעון של "אה, אז כל מיליארדי המאמינים הללו טועים ורק את צודקת?" לוקה מאד. לפי הלוגיקה הזו, כנראה שהיהודים אכן טועים. כי הרי לא ייתכן שכל המוסלמים והנוצרים טועים ורק כמה מיליוני יהודים צודקים, לא? מה שמוזר הוא שפעם רוב אוכלוסיית העולם היתה עובדת אלילים. איך יכול להיות שכולם טעו אז? ולסיכום, הטיעון של "אז מה אנחנו עושים פה, בארץ הזו?" לא דורש שום הסבר תיאולוגי. ההסבר הפשוט והנכון הוא הסבר היסטורי. אנחנו כאן כי לכאן הביאו אותנו. כאן קמה מדינת היהודים, והיא קמה כאן מסיבות היסטוריות ותרבותיות, לא בגלל שיש אלוהים. למה הצרפתים בצרפת? למה האנגלים באנגליה? מה זאת אומרת "עופי מכאן לארץ יותר נוחה ופחות מסוכנת"? אפשר לחשוב שממש מחכים ליהודים בזרועות פתוחות בכל מקום, ושנורא פשוט לעזוב ארץ שגדלת בה, על תרבותה ושפתה שאתה מכיר ועל החברים והמשפחה שיש לך בה, ולעקור למקום אחר רק בגלל שהגעת למסקנה שאולי אלוהים לא הבטיח לך דווקא את הארץ הזו. האמת העצובה היא, אגב, שאת היהודים שונאים (בין השאר) בגלל דתם, לא בגלל שהם מתכחשים לה. זאלופון, 1. תראה כמה שהחשיבה נגד הדת היא חד-צדדית. אם לדתיים אין הסבר אומרים: אה! אתה רואה, אין לך הסבר! (נניח לשואה), סימן שהדת לא נכונה/אין אלוהים/היא סתם סיפור. אבל אם למדע אין הסבר (כגון: איך זה שכל החלקיקים בכל הגלאקסיות עובדים לפי אותם חוקים. מי 'מספר' להם על החוקים האלה?) אתה טוען: "אין לנו עדיין תשובות" בלי לחשוב שבכך אתה בעצם מערער את החד-משמעיות שהמדע מתיימר לה. 2. לגבי ה"סיבות ההיסטוריות" האלה שאתה מגייס לטובת הצדקת קיומנו כאן, מאיפה בבקשה שלפת אותן? |
|
silence(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
24 במרץ 2007
ברור שהדת מלאה שוביניזם
לפני 17 שנים •
24 במרץ 2007
silence(נשלטת) • 24 במרץ 2007
כן, היהדות רואה את האישה כבעלת מעמד חשוב ותפקיד מרכזי
אבל תפקיד זה הוא כמגדלת הילדודס וזו שבמטבח זה היה תפקידה באותה תקופה, רק שהיהדות נתנה לאישה חשיבות, גם בתור זאתי מהמטבח. כמו שהגבר אומר ברוך שלא עשני אישה בגלל שהוא מחוייב בכל המצוות והאישה לא, וכל החוקים וההלכות שבאות לקראת האישה כמו עניינים בכתובה אבל אי אפשר להתעלם מאופיו הבדמסי של התנ"ך רק השבוע נתקלתי בפסוק, שמספר על אביגיל, אישה טובה וחכמה "ותיפול לרגליו (של דוד המלך הכוסון) ותאמר: בי אני אדוני עווני" אז היא הכי חכמה, והכי חזקה (מי שמכיר את הסיפור) וכן, היא סאבית |
|