סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

התמסרות וריצוי כאקט של אגואיזם

Tame
לפני 15 שנים • 17 במרץ 2009
Tame • 17 במרץ 2009
היא מסתמכת בעיקר על הודעות אחרות שלו בפורום שהיו בפורמט זהה.
הדברים לא נאמרים ישירות אלא בסאבטקסט, ואינם תורמים מאומה לגופו של הדיון. כמוהם כסיכום בטרם עת לדיון שעודנו באיבו.

מה שחבל לפי דעתי כי אני מעריך את "הוא" כאדם שקול ובעל אינטיליגנציה.
בדרך כל אנחנו מקבלים ממנו הסתכלות חיצונית על דיונים בעוד שדעתו האישית לא מושמעת, אני באופן אישי הייתי רוצה גם לשמוע את דעתו, הן בנושא זה והן בנושאים אחרים. (ומתנצל בפניך "הוא" שאני מדבר עליך בגוף שלישי, למרות האירוניה המשעשעת בהתחשב בניק שבחרת icon_wink.gif ).
זאלופון​(שולט)

Re: התפלפלות לשם מלפפוניות

זאלופון​(שולט) • 17 במרץ 2009
מגדלנה כתב/ה:
נילי ונילי כתב/ה:
הוא כתב/ה:
מזכיר קצת את הפוסטים על המיונז האמיתי של תלמה
אני נוטה להטיל ספק בקביעות נחרצות וחד משמעיות כאלה גם כשהן מנותחות ומנוסחות כהלכה
יש שפחות שמתמסרות מתוך הערכה עצמית נמוכה ומבטלות עצמן
יש שמתמסרות מתוך היותן מרוכזות בעצמן בבחינת ישחקו הנערים לפני
יש שמתמסרות כי זה פשוט צורך שגילו וכל מטרתן הוא לצפות בחיוך המרוצה מהפרטנר
מה זה משנה אם זה אלטרואיזם , אגואיזם או כל איזם אחר שתרצו
אם זה מה שעונה לצרכי הפרטנר
ומה שעונה ותואם זה הדבר האמיתי בעיני

אני לא חושבת שאי פעם ראיתי ולו תגובה אחת שלך שאשכרה השתתפה בדיון ולא השתיקה אותו. עברתי שוב, ליתר בטחון, על כמה עמודים אחרונים בתגובות שלך בפורום ואני חייבת לציין שהדמות הוירטואלית שלך, כפי שהיא מסתמנת מהתגובות הנרגנות שלך בשרשורים היא לא מלבבת במיוחד. אתה לא מוצא שום טעם בשרשורים, בחצי מהדיונים אתה נראה סובל כמעט כמו בעצירות מתקדמת ובחצי השני- אתה משתיק את כולם כי לדעתך אין להם חיים או משהו יותר טוב לעשות.

מה הקטע ש'ך?

ניוז פלאש, גראמפי, פה זה האינטרנט. מלל זה דבר חשוב במדיה הזו. ובפורומים- טוחנים את השכל האחד לשני מתוך תקווה להגיע יום אחד ולטחון גם דברים אחרים. בשביל זה המציאו את המדיום. אם אתה כל כך סובל מדיונים בפורומים- פשוט אל תקרא אותם. תפסיק להשתיק אנשים אחרים.

רק אני לא מבינה איפה פה הוא ניסה להשתיק את הדיוק?

אפשר למצוא בתגובתו שתי דרכים פופולריות כאן בכלוב להשתקת דיונים:

1.הדרך הישירה של "חלאס לחפור", שמוצאת את ביטוייה בכותרת ההודעה (התפלפלות לשם מלפפוניות או משהו כזה), בהשוואה לדיון על מיונז תלמה ובאמירות כגון "מה זה משנה אגואיזם או אלטרואיזם". הפואנטה של כל הביטויים האלה היא: אתם סתם חופרים, מה זה משנה בכלל, תפסיקו לבזבז זמן על שטויות. ואני אומר - אם זה לא משנה למישהו, מה אכפת לו שלאחרים זה כן משנה ואותם זה יותר מעניין ממיונז תלמה?

2. הדרך העקיפה של "יש ויש ולכל אחד מתאים משהו אחר", ש Tame סיכם אותה יפה. גם היא, בדרכה, אומרת שאין טעם לדון בשום דבר, והיא מתאימה לכל דיון שהוא: תמיד יהיה נכון להגיד שאין אמת אחת, ולכל אחד הבדסמ שלו, ויש ככה ויש ככה, ואל תהיו שיפוטיים והעיקר שזה עושה להם טוב. אבל כפי שהסביר Tame, זה שומט את הקרקע מתחת לעצם הדיון ומעקר אותו.

וגם לי נראה שנילי התייחסה לא רק לתגובה הנוכחית אלא גם לתגובות עבר (זה לא כי אני כזה קורא מחשבות נפלא כמו כל הדומים. היא כתבה את זה במפורש).
מגדלנה​(לא בעסק)
מגדלנה​(לא בעסק) • 17 במרץ 2009
סליחה שהדיון הוסט מהנושא המקורי אבל העליהום הזה על "הוא" מיותר. ואולי, הוא פשוט תרם את דעתו לדיון. הפרשנות שלכם היא שלכם, היא לא בהכרח מוצדקת. אני מסתכלת על התגובה בהתאם לדיון, הוא תרם את דעתו. הוא לא חייב להמשיך ולדון אחרי שכתב אותה.

סתם התבחבשות מיותרת.
Tame
Tame • 17 במרץ 2009
למה עליהום? נשאלה שאלה והיא קיבלה מענה.
הביקורת עניינית למעשה, לא לגופו של אדם.
לא מדובר בעליהום.
מגדלנה​(לא בעסק)
אם כך איך זה שנשגב מבינתי מדוע בחרה נילי ונילי, שאותה אני מעריכה עד מאד, להתייחס לעברו של "הוא" בדיונים ולהוציא את זעמה עליו בפומבי? באמת שזה נשגב מבינתי מדוע זה היה טוב ומדוע זה היה רלוונטי לדיון הנ"ל. בייחוד כשאני לא רואה איפה היה פה ניסיון השתקה, ונראה שאתם פשוט מעדיפים להתבצר בדעה שלכם לגבי התגובה שלא שנראית לי שגויה לחלוטין, ובייחוד כשתגובתה של נילי היתה נראית כמו ניסיון השתקה הרבה יותר מזאת שלו.

הפוסל במומו?

וחשוב לציין, שאין לי מושג מי זה הוא. פשוט, התופעה מכוערת בעיניי.
Tame
Tame • 17 במרץ 2009
שאלת היכן "הוא" משתיק והראינו לך במשך עמוד שלם היכן.
אני לא בטוח שניתן לכנות את הודעתה של נילי "הוצאת זעם" אלא ביקורת.
על אף שאני לא הייתי מביע אותה לאחר שהשרשור כבר חזר למתכונתו הראשונית כי זה הוליד סטייה של שני עמודים (ההולכת וגודלת בעודי רושם שורות אלו).

העניין שבביקורת שלה מסתמכת נילי על פוסטים מהעבר בכדי להצביע על מגמתיות, אך כמובן שהדבר יכול להתפרש גם כהתקפה (ובכלוב הנטייה היא לפרש תמיד על הדרך השלילית יותר).
אז כן היה ניתן להסתדר גם בלי זה, מצד שני אולי כדאי היה להעלות את הנושא לדיון כדי שלא יתמשך גם בשרשורים אחרים בעתיד.

בכל מקרה על איזו תופעה מכוערת את מדברת?
מגדלנה​(לא בעסק)
Tame כתב/ה:
שאלת היכן "הוא" משתיק והראינו לך במשך עמוד שלם היכן.
אני לא בטוח שניתן לכנות את הודעתה של נילי "הוצאת זעם" אלא ביקורת.
על אף שאני לא הייתי מביע אותה לאחר שהשרשור כבר חזר למתכונתו הראשונית כי זה הוליד סטייה של שני עמודים (ההולכת וגודלת בעודי רושם שורות אלו).

העניין שבביקורת שלה מסתמכת נילי על פוסטים מהעבר בכדי להצביע על מגמתיות, אך כמובן שהדבר יכול להתפרש גם כהתקפה (ובכלוב הנטייה היא לפרש תמיד על הדרך השלילית יותר).
אז כן היה ניתן להסתדר גם בלי זה, מצד שני אולי כדאי היה להעלות את הנושא לדיון כדי שלא יתמשך גם בשרשורים אחרים בעתיד.

בכל מקרה על איזו תופעה מכוערת את מדברת?

ההסברים שלכם לא מביעים עובדות, אלא השערות ורגשות שמלבדכם אף אחד לא חולק.
הביקורת לא היתה במקום ולא היה לה טעם באשכול. (שכן היא שינתה את הנושא).
והתופעה המכוערת הינה העליהום שנראה פה באשכול על גבי שני עמודים, כמו שאמרת.

סה טו.
Tame
Tame • 17 במרץ 2009
אני אשמח אם תגדירי בשבילי את המילה עליהום כדי שאבין למה את מתכוונת כשאת משתמשת בה.

בנוסף ההסברים שניתנו אינם רגשות (זה בלתי אפשרי) ואינם השערות - משום שהדברים שאנו דנים בהם הינם רק דברים שנכתבו ושניתן לקרוא ולהבין בקלות (לא הוספנו או ייחסנו לכותב טקסט שלא נכתב אלא התייחסנו אך ורק למה שהוא עצמו כתב). אולי ניתן לערער ולומר שלייחס לכותב הדברים כוונה מסויימת זו השערה ועם כך אני מסכים. אי אפשר לדעת ש"הוא" באמת התכוון להשתיק, אולי נפלטו לו בטעות אמירות שכאלו. אבל מתוך המגמתיות שבדבריו ניתן להניח בביטחה שלא מדובר בפליטת מקלדת ללא כוונת תחילה. זו פשוט המסקנה המתבקשת.
אם ההסברים שלנו הם פרשנות אז תראי כיצד את מפרשת ביטויים כמו "התפלפלות לשם מלפפוניות" או "מזכיר לי את הויכוח על מיונז אמיתי של תלמה" בדרך שאינה משתיקה אלא מעודדת את הדיון. אם תראי לנו שאפשר לפרש אחרת אולי נראה את הטעות שעשינו.
אחותופל

שמירה על טוהר השרשור היא ערך עליון!

אחותופל • 17 במרץ 2009
ילדות!
הרי לכן עצת אחותופל: אולי תלכו לפתוח שרשור חדש? (זה מתחיל להיות באופנה)
תוכלו לקרוא לו: "הבעת דעה לגיטימית או השתקה?"

(פשוט קשה לי לראות איך מאמצי העבר שלי לשמור על טוהר השרשור הזה עולים כאן בעשן...)
Tame
Tame • 17 במרץ 2009
צודקת לחלוטין - נגררנו קצת icon_wink.gif