A v(שולט) |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
A v(שולט) • 18 באוק׳ 2011
זאלופון כתב/ה: לצערי אני לא גאה להיות ישראלי היום. אני אפילו קצת מתבייש. פחות בגלל העסקה עצמה, הזויה ומזיקה ככל שהיא נראית לי, ויותר בגלל הנסיבות והתהליכים שהביאו אליה. כל הפרשה הזו היתה הדבר הכי קרוב שראיתי עד כה בישראל ל... אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה, כי לא בא לי להכניס לפה מילים מוגזמות. ובכל זאת, מה לא היה שם? תקשורת מגויסת שמנהלת קמפיין תעמולה במקום לספק מידע שאשכרה יאפשר לציבור לשפוט? יש. קידוש אידאולוגי שמצדיק עוולות (כמו למשל שוד ספרה של שלי אלקיים "כשהנחש והעכבר נפגשו לראשונה") בשם המטרה? יש. ניסיונות השתקה של מי שמעז לחלל קודש, אם בדעה נגדית אם בהומור, הנעים בין הוקעה פומבית לבין איומים בפגיעה פיזית? יש. מכירת הספקנות היקרה מפז תמורת נזיד העדשים של תמונות מרגשות ומנטרה פשטנית? יש. הפגנות ענק של ציבור שבכלל לא אכפת לו שהוא לא יודע פרטים בסיסיים ומהותיים בעניין שלשמו הוא מפגין? יש. וכאשר מכל הבורות הזו, מכל העדריות הזו, מכל הג'יהאד הזה - בסוף ממשלה חלשה נכנעת ומעניקה שוחד בחירות מוקדם, למרות שהמעורבים בדבר התבטאו בעבר בצורה נחרצת בדיוק כנגד מה שהם עצמם עשו - אותי זה מבייש.
זאולופון,המחשבה שביטאת עברה במוחי גם,אבל. וזה אבל גדול. ולרגע מוציא את התשקורת מהמשוואה. עם ישראל מי בעד ומי נגד עיסקה כזו או אחרת,כולם ללא יוצא מין הכלל הסכימו שגלעד צריך לחזור הביתה. כל אחד היה מוכן לשלם מחיר בחיים של עם ישראל. מי שבעד לחלץ בפעולה צבאית, ומי שהיה מוכן לשחרר תמורתו מרצחי ילדים ונשים לרוב. הקידוש האידאולוגי שכך קראת לו נוצר עוד בימי יחידה 101 המהוללת ורבת הפעלים ולזכותה חלק נכבד ומשמעותי במורשת הקרב שלנו. חייל בשם ג"יבלי שהחליט ליפול בשבי על מנת שחבריו לא יתפסו. בתור חייל בצהל בתור אחד שראה טיפה מעבר למה שראו הרוב,אין דבר אחר חוץ מלהעריץ אותו. מורשת קרב שנשמרה ונשמרת ורק נותת לאחרים מוטיבציה במלחמות וקרבות ישראל. בגלל כל זה,בגלל החלטה אמיצה של ממשלת ישראל, היום להבדיל מימים אחרים אני גאה להיות ישראלי. אני גאה פחות בגלל האנשים ש"נלחמו" עבור גלעד ולא יודעים לכבד בקשה פשוטה של כמה ימי שקט וחסד. וצובאים על ביתו משל היו עורבים שחגים מעל נבלה השרועה על הקרקע. אני גאה פחות בגלל התקשורת שקיימת כאן.קטנונית מלוכלכת חסרת אופי,אני פחות גאה בגלל החגיגות המיותרות וחסרות המשמעות.* פינת ה"שלא יובן לא נכון": 1) אני חלילה לא טוען שכל תומכי העסקה והמפגינים בעדה הם בורים, עדר או בבונים אלימים. מי שלאורך הדרך התעניין, לפחות באופן כללי, מהו בעצם המחיר הזה שהממשלה הרשעה לא רוצה לשלם, ושקל ברצינות גם את טיעוני הנגד במקום למסמס אותם ב"ואם זה היה הילד שלך", והכיר בכך שמותר להתנגד ואפילו לצחוק על הנושא בלי שזה יצדיק מיתה משונה, וטרח לחפש את המידע שאמצעי התקשורת לא סיפקו לו, ואחרי כל אלו הגיע למסקנה שעם המחיר ועם טיעוני הנגד ועם המידע, עדיין פדיון שבוי הוא מעל הכל - אין לי שום טענה כלפיו. אני פשוט סבור שהוא לא מייצג. 2) ברור שגם אני שמח שגלעד פה, אפילו שמעולם לא הזדהיתי עם "הילד של כולנו" וזה לא גורם לי לדמוע. לאחר העיסקה האחרונה נהרגו באופן ישיר 48 ישראלים כתוצאה ישירה מידיהם של מרצחים שנשלחו לחופשי, אני מאחל לגלעד, שאף טיפת דם לא תיפול מידיהם של אלה המשחוררים היום. |
|
FOR GOOD |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
FOR GOOD • 18 באוק׳ 2011
אדון וחבר כתב/ה: זאלופון כתב/ה: לצערי אני לא גאה להיות ישראלי היום. אני אפילו קצת מתבייש. פחות בגלל העסקה עצמה, הזויה ומזיקה ככל שהיא נראית לי, ויותר בגלל הנסיבות והתהליכים שהביאו אליה. כל הפרשה הזו היתה הדבר הכי קרוב שראיתי עד כה בישראל ל... אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה, כי לא בא לי להכניס לפה מילים מוגזמות. ובכל זאת, מה לא היה שם? תקשורת מגויסת שמנהלת קמפיין תעמולה במקום לספק מידע שאשכרה יאפשר לציבור לשפוט? יש. קידוש אידאולוגי שמצדיק עוולות (כמו למשל שוד ספרה של שלי אלקיים "כשהנחש והעכבר נפגשו לראשונה") בשם המטרה? יש. ניסיונות השתקה של מי שמעז לחלל קודש, אם בדעה נגדית אם בהומור, הנעים בין הוקעה פומבית לבין איומים בפגיעה פיזית? יש. מכירת הספקנות היקרה מפז תמורת נזיד העדשים של תמונות מרגשות ומנטרה פשטנית? יש. הפגנות ענק של ציבור שבכלל לא אכפת לו שהוא לא יודע פרטים בסיסיים ומהותיים בעניין שלשמו הוא מפגין? יש. וכאשר מכל הבורות הזו, מכל העדריות הזו, מכל הג'יהאד הזה - בסוף ממשלה חלשה נכנעת ומעניקה שוחד בחירות מוקדם, למרות שהמעורבים בדבר התבטאו בעבר בצורה נחרצת בדיוק כנגד מה שהם עצמם עשו - אותי זה מבייש.
זאולופון,המחשבה שביטאת עברה במוחי גם,אבל. וזה אבל גדול. ולרגע מוציא את התשקורת מהמשוואה. עם ישראל מי בעד ומי נגד עיסקה כזו או אחרת,כולם ללא יוצא מין הכלל הסכימו שגלעד צריך לחזור הביתה. כל אחד היה מוכן לשלם מחיר בחיים של עם ישראל. מי שבעד לחלץ בפעולה צבאית, ומי שהיה מוכן לשחרר תמורתו מרצחי ילדים ונשים לרוב. הקידוש האידאולוגי שכך קראת לו נוצר עוד בימי יחידה 101 המהוללת ורבת הפעלים ולזכותה חלק נכבד ומשמעותי במורשת הקרב שלנו. חייל בשם ג"יבלי שהחליט ליפול בשבי על מנת שחבריו לא יתפסו. בתור חייל בצהל בתור אחד שראה טיפה מעבר למה שראו הרוב,אין דבר אחר חוץ מלהעריץ אותו. מורשת קרב שנשמרה ונשמרת ורק נותת לאחרים מוטיבציה במלחמות וקרבות ישראל. בגלל כל זה,בגלל החלטה אמיצה של ממשלת ישראל, היום להבדיל מימים אחרים אני גאה להיות ישראלי. אני גאה פחות בגלל האנשים ש"נלחמו" עבור גלעד ולא יודעים לכבד בקשה פשוטה של כמה ימי שקט וחסד. וצובאים על ביתו משל היו עורבים שחגים מעל נבלה השרועה על הקרקע. אני גאה פחות בגלל התקשורת שקיימת כאן.קטנונית מלוכלכת חסרת אופי, אני פחות גאה בגלל החגיגות המיותרות וחסרות המשמעות. * פינת ה"שלא יובן לא נכון": 1) אני חלילה לא טוען שכל תומכי העסקה והמפגינים בעדה הם בורים, עדר או בבונים אלימים. מי שלאורך הדרך התעניין, לפחות באופן כללי, מהו בעצם המחיר הזה שהממשלה הרשעה לא רוצה לשלם, ושקל ברצינות גם את טיעוני הנגד במקום למסמס אותם ב"ואם זה היה הילד שלך", והכיר בכך שמותר להתנגד ואפילו לצחוק על הנושא בלי שזה יצדיק מיתה משונה, וטרח לחפש את המידע שאמצעי התקשורת לא סיפקו לו, ואחרי כל אלו הגיע למסקנה שעם המחיר ועם טיעוני הנגד ועם המידע, עדיין פדיון שבוי הוא מעל הכל - אין לי שום טענה כלפיו. אני פשוט סבור שהוא לא מייצג. 2) ברור שגם אני שמח שגלעד פה, אפילו שמעולם לא הזדהיתי עם "הילד של כולנו" וזה לא גורם לי לדמוע. לאחר העיסקה האחרונה נהרגו באופן ישיר 48 ישראלים כתוצאה ישירה מידיהם של מרצחים שנשלחו לחופשי, אני מאחל לגלעד, שאף טיפת דם לא תיפול מידיהם של אלה המשחוררים היום. אני מאד, אבל מאד , לא אוהב תגובות כאלו ( כמו זו האחרונה של אדון וחבר ). גם ככה בושה ואשמה הם נטל איום ונורא שכל שבוי מתמודד איתו. לא צריך להעצים אותן עוד. זאת היתה החלטה של ממשלת ישראל ללכת על העסקה, לא החלטה של גלעד. היא לא צריכה לרבוץ על מצפונו, והוא לא נושא בשום אחריות אישית אף לא לטיפת דם אחת, שתישפך או שלא. |
|
A v(שולט) |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
FOR GOOD כתב/ה: אדון וחבר כתב/ה: זאלופון כתב/ה: לצערי אני לא גאה להיות ישראלי היום. אני אפילו קצת מתבייש. פחות בגלל העסקה עצמה, הזויה ומזיקה ככל שהיא נראית לי, ויותר בגלל הנסיבות והתהליכים שהביאו אליה. כל הפרשה הזו היתה הדבר הכי קרוב שראיתי עד כה בישראל ל... אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה, כי לא בא לי להכניס לפה מילים מוגזמות. ובכל זאת, מה לא היה שם? תקשורת מגויסת שמנהלת קמפיין תעמולה במקום לספק מידע שאשכרה יאפשר לציבור לשפוט? יש. קידוש אידאולוגי שמצדיק עוולות (כמו למשל שוד ספרה של שלי אלקיים "כשהנחש והעכבר נפגשו לראשונה") בשם המטרה? יש. ניסיונות השתקה של מי שמעז לחלל קודש, אם בדעה נגדית אם בהומור, הנעים בין הוקעה פומבית לבין איומים בפגיעה פיזית? יש. מכירת הספקנות היקרה מפז תמורת נזיד העדשים של תמונות מרגשות ומנטרה פשטנית? יש. הפגנות ענק של ציבור שבכלל לא אכפת לו שהוא לא יודע פרטים בסיסיים ומהותיים בעניין שלשמו הוא מפגין? יש. וכאשר מכל הבורות הזו, מכל העדריות הזו, מכל הג'יהאד הזה - בסוף ממשלה חלשה נכנעת ומעניקה שוחד בחירות מוקדם, למרות שהמעורבים בדבר התבטאו בעבר בצורה נחרצת בדיוק כנגד מה שהם עצמם עשו - אותי זה מבייש.
זאולופון,המחשבה שביטאת עברה במוחי גם,אבל. וזה אבל גדול. ולרגע מוציא את התשקורת מהמשוואה. עם ישראל מי בעד ומי נגד עיסקה כזו או אחרת,כולם ללא יוצא מין הכלל הסכימו שגלעד צריך לחזור הביתה. כל אחד היה מוכן לשלם מחיר בחיים של עם ישראל. מי שבעד לחלץ בפעולה צבאית, ומי שהיה מוכן לשחרר תמורתו מרצחי ילדים ונשים לרוב. הקידוש האידאולוגי שכך קראת לו נוצר עוד בימי יחידה 101 המהוללת ורבת הפעלים ולזכותה חלק נכבד ומשמעותי במורשת הקרב שלנו. חייל בשם ג"יבלי שהחליט ליפול בשבי על מנת שחבריו לא יתפסו. בתור חייל בצהל בתור אחד שראה טיפה מעבר למה שראו הרוב,אין דבר אחר חוץ מלהעריץ אותו. מורשת קרב שנשמרה ונשמרת ורק נותת לאחרים מוטיבציה במלחמות וקרבות ישראל. בגלל כל זה,בגלל החלטה אמיצה של ממשלת ישראל, היום להבדיל מימים אחרים אני גאה להיות ישראלי. אני גאה פחות בגלל האנשים ש"נלחמו" עבור גלעד ולא יודעים לכבד בקשה פשוטה של כמה ימי שקט וחסד. וצובאים על ביתו משל היו עורבים שחגים מעל נבלה השרועה על הקרקע. אני גאה פחות בגלל התקשורת שקיימת כאן.קטנונית מלוכלכת חסרת אופי, אני פחות גאה בגלל החגיגות המיותרות וחסרות המשמעות. * פינת ה"שלא יובן לא נכון": 1) אני חלילה לא טוען שכל תומכי העסקה והמפגינים בעדה הם בורים, עדר או בבונים אלימים. מי שלאורך הדרך התעניין, לפחות באופן כללי, מהו בעצם המחיר הזה שהממשלה הרשעה לא רוצה לשלם, ושקל ברצינות גם את טיעוני הנגד במקום למסמס אותם ב"ואם זה היה הילד שלך", והכיר בכך שמותר להתנגד ואפילו לצחוק על הנושא בלי שזה יצדיק מיתה משונה, וטרח לחפש את המידע שאמצעי התקשורת לא סיפקו לו, ואחרי כל אלו הגיע למסקנה שעם המחיר ועם טיעוני הנגד ועם המידע, עדיין פדיון שבוי הוא מעל הכל - אין לי שום טענה כלפיו. אני פשוט סבור שהוא לא מייצג. 2) ברור שגם אני שמח שגלעד פה, אפילו שמעולם לא הזדהיתי עם "הילד של כולנו" וזה לא גורם לי לדמוע. לאחר העיסקה האחרונה נהרגו באופן ישיר 48 ישראלים כתוצאה ישירה מידיהם של מרצחים שנשלחו לחופשי, אני מאחל לגלעד, שאף טיפת דם לא תיפול מידיהם של אלה המשחוררים היום. אני מאד, אבל מאד , לא אוהב תגובות כאלו ( כמו זו האחרונה של אדון וחבר ). גם ככה בושה ואשמה הם נטל איום ונורא שכל שבוי מתמודד איתו. לא צריך להעצים אותן עוד. זאת היתה החלטה של ממשלת ישראל ללכת על העסקה, לא החלטה של גלעד. היא לא צריכה לרבוץ על מצפונו, והוא לא נושא בשום אחריות אישית אף לא לטיפת דם אחת, שתישפך או שלא. אתה יודע מה,אתה צודק. אבל אתה מכיר את האדם שנכנס לחצר שיש בה כלב,ובעל הכלב אומר לו " כנס כנס הכלב לא נושך" והאדם שואל. אתה יודע שהוא לא...הוא יודע? וזה בדיוק מה שאני אומר. אני לא יכול או רוצה להאשים את גלעד או משפחתו.המאבק שלהם לגטימי ביותר וגם אם היו עושים יותר היה לגטימי בעיני. אבל ראיתה מה קרה לאביו בבית המשפט ומה האנשים צעקו לעברו. ולצערי לא מין הנמנע שזה יופנה אליו ישירות. |
|
A v(שולט) |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
ובסופו של דבר..
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
בעד או נגד
כבוד כניעה החלטה אמיצה או לא. לראות את גלעד צועד לתוך ביתו לראות את החיוך של אביבה עם מבט אוהב לגלעד.. צמרמורת ענקית של התרגשות "כמה טוב שבאת הביתה" |
|
המלט |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
המלט • 18 באוק׳ 2011
בכוח המוח כתב/ה: המלט כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: המלט כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: שאלה, אפשר?
אם אני אחטוף מישהו ואבקש תמורתו שחרור אסיר אחד, זה ישמע למישהו הגיוני? אחד, לא אלף. לא אסיר בטחוני, רק האהוב שלי ששדד בנק. אני אהיה מוכנה להתחייב אפילו שלא נחזור לארץ, איך אני אתכם? מישהו יתמוך בזה? באמת? אני לא מצליחה להבין את זה. לא נכנעים לטרור. בעיקר אם אנחנו מדינת חוק. בעיקר אם אנחנו לא מוכנים לתגמל טרור. וזה לפני הסכנות והסיכונים הנוספים. לי זה ברור כשמש. איך לכל השאר לא? http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=290077&blog_id=51260 באמת איך, איך זה לא ברור לכל השאר? מה עובר להם בראש? למה הם לא מגיבים בבלוג שלך? כן המלט, אני מודה שאני מסכימה איתך חלקית. שאלת שאלות טובות, מחוץ לשאלה האחרונה. מסתמן שבכל פוסט ממוצע שלי יש יותר תגובות מבכל הבלוג שלך. תגובות מעולם לא חסרו לי, אבל אני יכולה להבין מהיכן המחשבה הזו שלך מגיעה. אני גם חושבת שאת נסיונות ההתיהרות חסרות הבסיס שלך יכולת לשמור לפעם אחרת, זה לא מכבד את הדיון הזה. אני בטוחה שאתה יכול לעבוד קצת על יכולות האיפוק שלך, אני מאמינה בך. ולא, לא ברור לי איך מדינה שלמה נכנעת לסחטנות של ארגון טרור. זה לא אומר שאני לא שמחה לראות את גלעד חוזר הביתה, זה לא אומר שלא מרגש אותי לדעת שהוא חזר, אני פשוט לא מרוצה מהמחיר. את טועה (שוב). אני מפרגן לך בעניין הבלוג. באמת שכן. לכל ארבעתם. גם לתגובות הרבות שבהם, שלמען ההגינות יש לחלק את מספרן לפחות ב-2 משום שאת מקפידה להגיב לכל תגובה ותגובה. ומדוע "לפחות ב-2" ולא "בדיוק ב-2"? כי לפעמים את מגיבה לעצמך עם ניקים אחרים של עצמך. אבל היום אנו מצווים על האיפוק. אז בואי נתאפק. כאמור, אני באמת מפרגן לך. מה שחרה לי הוא השימוש המיותר בשרשור הזה כדי למשוך קוראים לבלוג שלך. זה מגעיל אותי. אני נגעל כשאנשים עושים את זה סתם ביום של חול. אבל להכניס לדיון הזה, דווקא לדיון הזה, הפניה לאחד הבלוגים שלך זה ממש מעצבן אותי. מכאן באה המחשבה שלי, יקירתי. מכאן ולא משום מקום אחר. הדילמה, כאמור, קשה. אני חושב שביום כזה יש מספר קטן מאד של מתלבטים באמת. הרוב כבר משוכנעים על ידי העמדה שנקטו כבר קודם. קודם התראיינה נפגעת פעולות טרור לטלויזיה ואמרה שהיא בעד להחזיר את גלעד. המראיינת שאלה אותה על עמדתה לגבי אלה שמתנגדים והיא אמרה שיש לה אחד כזה בבית -- בעלה. זה עניין של אמונות ודעות. אי אפשר לשכנע אחד את השני שעמדה אחת צודקת יותר מרעותה, מוסרית יותר, או נכונה יותר. כפי שהתבטאתי קודם, אין פתרון יחיד. את בוחרת לפרש את השבתו של גלעד ככניעה לסחטנות לטרור. את בוחרת להאמין בפרשנות הזו שלך. ללא ספק יש לך טיעונים תקפים על מנת לתמוך בפרשנות זו. מבלי לשמוע אותם, אני מבטיח לך שעם חלקם אני מזדהה מראש. לגבי העניין דיומא, אני חושב שלכל טענה יש טענת-נגד, מעין השתקפות שלה במראה, שניצבת לעומתה. כן, יש כאן סחטנות של טרוריסטים; אבל יש כאן גם ניצחון מדהים של משפחה אחת שסחפה אחריה חלק לא קטן מהחברה הישראלית למלחמה על הצלת נפש אחת ויחידה; כן, יש כאן כניעה של מדינה שלמה; אבל יש כאן גם מסר חשוב מאין כמותו לחברה שלמה בישראל ,לחיילים בהווה ולחיילים בעתיד -- שלא יינטשו, ושאין מחיר לפדיונם. כעת, נוכל לדון ארוכות אילו מהטענות משכנעות יותר. אבל כל זה מתגמד לעומת השורה התחתונה, שמכריעה לחלוטין את הכף לטובת מעשה, לא מחדל; פעולה, לא הימנעות; הצלה, לא ישיבה בחיבוק ידיים. וזה מה שקרה היום. אני גאה להיות ישראלי היום. וואו. איזה יופי, המלט. עכשיו כל מה שאתה צריך זה רק להוכיח את הקשקשנות שלך. אני יודעת את התשובה, ואני גם יודעת את הסיבה לדרך בה אתה נוהג. ארבעת הבלוגים שלי? אני מגיבה לעצמי בניקים אחרים? באמת? אני רק אומר לך - אם לא תביא הוכחה לכך תצא טרחן קנאי וקטנוני, מריר ולוטש עיניים לכל מה שנראה לך מוצלח יותר אצל אחרים. בחיי שככה אתה תראה. הוכחות, לך על זה. דרך אגב, עכשיו אני נזכרת שזו לא הפעם הראשונה שאתה טוען שאני מגיבה לעצמי בניק כפול שלי. בפעם הקודמת חשבת שאני newoldone, דבר שהחמיא לי כשלעצמו, אם לא היית טוען שאני מגיבה לעצמי כבר אז. ומעבר לזה אני אענה לך גם לטענות שלך - אם במקום לחשוב שאני שמה לינק לפוסט שלי כדי לקבל תגובות, היית קורא אותו, היית רואה שאני מדברת על שני מישורים שם, ועל הדרך בה לדעתי יש לקבל החלטה במקרה שכזה. החלטה כזו צריכה להתקבל לאחר שיקולים מדיניים, כשטובת המדינה לנגד העיניים. לא טובתו של ביבי ולא טובתה של אביבה. טובת המדינה. את טובת המדינה יש לקדם בכל דרך, מעשה או מחדל, מאיפה הבאת את הרעיון שמעשה מזיק עדיף על מחדל מיטיב? הכל מותר להגיד על מנת להצדיק את ה"צד שלך"? אנחנו לא באותו צד כולנו? אבל הנה מה נמצאנו למדים? שיכולת להעלות את הטענות האלה באופן מכובד וראוי, בלי לנסות להשתלח. אני, בהכרותי עם עצמי הייתי מנסה לענות לגופו של עניין ואולי מישהו היה מזליג משהו למערכת התפישות של השני. חבל, לא? חבל שמערכת האמונות שלך לוקחת אותך כאפשרות ראשונה או בלעדית לרעיון שאני מצרפת לינק לפוסט רלוונטי, כדי לקבל תגובות ולא כדי לפרוש את הדרך בה אני רואה את העניין. אחרי הכל, לא במקרה כתבתי על זה פוסט. כנראה שזה כן נוגע בי ומפריע לי. מפריע לי כי זו המדינה שלי. מפריע לי כי אני חוששת מן ההשלכות החמורות. איך אפשר להוכיח שמישהו מרובה-ניקים אם לא על סמך מידע אישי? אז זו המילה שלך מול המילה שלי, ובסופו של יום כל אחד יודע היטב היטב בליבו פנימה מהי האמת. אז אין צורך ללהג על שאר מניעים שאינם ממין העניין. באמת שאין לי כל סיבה לקנא בך. אפילו לא קטנטונת. |
|
muscle man(נשלט) |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
אכן
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
muscle man(נשלט) • 18 באוק׳ 2011
לא אכחיש שגם לי כמי שהתנגד ועדיין מתנגד נחרצות לעסקה הזו,
דמעו העינייים ולא אחת ביום הזה. ברוך הבא גלעד! |
|
המלט |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
המלט • 18 באוק׳ 2011
זאלופון כתב/ה: לצערי אני לא גאה להיות ישראלי היום. אני אפילו קצת מתבייש. פחות בגלל העסקה עצמה, הזויה ומזיקה ככל שהיא נראית לי, ויותר בגלל הנסיבות והתהליכים שהביאו אליה. כל הפרשה הזו היתה הדבר הכי קרוב שראיתי עד כה בישראל ל... אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה, כי לא בא לי להכניס לפה מילים מוגזמות. ובכל זאת, מה לא היה שם? תקשורת מגויסת שמנהלת קמפיין תעמולה במקום לספק מידע שאשכרה יאפשר לציבור לשפוט? יש. קידוש אידאולוגי שמצדיק עוולות (כמו למשל שוד ספרה של שלי אלקיים "כשהנחש והעכבר נפגשו לראשונה") בשם המטרה? יש. ניסיונות השתקה של מי שמעז לחלל קודש, אם בדעה נגדית אם בהומור, הנעים בין הוקעה פומבית לבין איומים בפגיעה פיזית? יש. מכירת הספקנות היקרה מפז תמורת נזיד העדשים של תמונות מרגשות ומנטרה פשטנית? יש. הפגנות ענק של ציבור שבכלל לא אכפת לו שהוא לא יודע פרטים בסיסיים ומהותיים בעניין שלשמו הוא מפגין? יש. וכאשר מכל הבורות הזו, מכל העדריות הזו, מכל הג'יהאד הזה - בסוף ממשלה חלשה נכנעת ומעניקה שוחד בחירות מוקדם, למרות שהמעורבים בדבר התבטאו בעבר בצורה נחרצת בדיוק כנגד מה שהם עצמם עשו - אותי זה מבייש.
* פינת ה"שלא יובן לא נכון": 1) אני חלילה לא טוען שכל תומכי העסקה והמפגינים בעדה הם בורים, עדר או בבונים אלימים. מי שלאורך הדרך התעניין, לפחות באופן כללי, מהו בעצם המחיר הזה שהממשלה הרשעה לא רוצה לשלם, ושקל ברצינות גם את טיעוני הנגד במקום למסמס אותם ב"ואם זה היה הילד שלך", והכיר בכך שמותר להתנגד ואפילו לצחוק על הנושא בלי שזה יצדיק מיתה משונה, וטרח לחפש את המידע שאמצעי התקשורת לא סיפקו לו, ואחרי כל אלו הגיע למסקנה שעם המחיר ועם טיעוני הנגד ועם המידע, עדיין פדיון שבוי הוא מעל הכל - אין לי שום טענה כלפיו. אני פשוט סבור שהוא לא מייצג. 2) ברור שגם אני שמח שגלעד פה, אפילו שמעולם לא הזדהיתי עם "הילד של כולנו" וזה לא גורם לי לדמוע. גם חברת חשמל, המניאקים האלה, יעשו קופה על כל החשמל שידלוק בבתים במצפה הילה הלילה. והעיתונאים הבני-זונות האלה, רק ספינים הם מחפשים, לבחוש ברגשות של אנשים. בני זונות מרירים. וכל הסוטים האלה בכלוב, איזה מיינסטרים רדוד ומבעבע, רגשנים שכאלה. מזילים דמעות כמו ערימת זקנות. והממשלה הרשעה הזו. ביבי הזה עוד ידפוק עוד קדנציה בגלל שהוא הביא את הילד-של-כולנו הזה. וברור-שאני-שמח-שגלעד-בבית. כוסאומו הממשלה הרשעה הזו של הימנים החשוכים האלה. ממשלה רשעה משחדת ציבור של בבונים להיבחר שוב. מי זה בכלל גלעד שליט? הוא בכלל לא חשוב. הוא לא האישיו פה. מאות האנשים שמחכים במצפה הילה? הם לא חשובים בכלל. סתם בבונים שתוקעים בשופרות. והגזלנים הרשעים האלה ימכרו להם סנדביץ בעשרים שקל ושתיה בעשר. בניזונות. וברור-שאני-שמח-שגלעד-בבית. אני מה זה עולץ, אין לכם מושג. לפרוטוקול: גם אני כמובן איני טוען שמי שמתעקש לקטרג על הכל דווקא היום הוא שמוק חסר לב או סתם קוף שמנסה להיות נונ-קונפורמיסט בכל מחיר. |
|
בכוח המוח(שולטת) |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
בכוח המוח(שולטת) • 18 באוק׳ 2011
המלט כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: המלט כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: המלט כתב/ה: בכוח המוח כתב/ה: שאלה, אפשר?
אם אני אחטוף מישהו ואבקש תמורתו שחרור אסיר אחד, זה ישמע למישהו הגיוני? אחד, לא אלף. לא אסיר בטחוני, רק האהוב שלי ששדד בנק. אני אהיה מוכנה להתחייב אפילו שלא נחזור לארץ, איך אני אתכם? מישהו יתמוך בזה? באמת? אני לא מצליחה להבין את זה. לא נכנעים לטרור. בעיקר אם אנחנו מדינת חוק. בעיקר אם אנחנו לא מוכנים לתגמל טרור. וזה לפני הסכנות והסיכונים הנוספים. לי זה ברור כשמש. איך לכל השאר לא? http://www.thecage.co.il/blog/userblog.php?postid=290077&blog_id=51260 באמת איך, איך זה לא ברור לכל השאר? מה עובר להם בראש? למה הם לא מגיבים בבלוג שלך? כן המלט, אני מודה שאני מסכימה איתך חלקית. שאלת שאלות טובות, מחוץ לשאלה האחרונה. מסתמן שבכל פוסט ממוצע שלי יש יותר תגובות מבכל הבלוג שלך. תגובות מעולם לא חסרו לי, אבל אני יכולה להבין מהיכן המחשבה הזו שלך מגיעה. אני גם חושבת שאת נסיונות ההתיהרות חסרות הבסיס שלך יכולת לשמור לפעם אחרת, זה לא מכבד את הדיון הזה. אני בטוחה שאתה יכול לעבוד קצת על יכולות האיפוק שלך, אני מאמינה בך. ולא, לא ברור לי איך מדינה שלמה נכנעת לסחטנות של ארגון טרור. זה לא אומר שאני לא שמחה לראות את גלעד חוזר הביתה, זה לא אומר שלא מרגש אותי לדעת שהוא חזר, אני פשוט לא מרוצה מהמחיר. את טועה (שוב). אני מפרגן לך בעניין הבלוג. באמת שכן. לכל ארבעתם. גם לתגובות הרבות שבהם, שלמען ההגינות יש לחלק את מספרן לפחות ב-2 משום שאת מקפידה להגיב לכל תגובה ותגובה. ומדוע "לפחות ב-2" ולא "בדיוק ב-2"? כי לפעמים את מגיבה לעצמך עם ניקים אחרים של עצמך. אבל היום אנו מצווים על האיפוק. אז בואי נתאפק. כאמור, אני באמת מפרגן לך. מה שחרה לי הוא השימוש המיותר בשרשור הזה כדי למשוך קוראים לבלוג שלך. זה מגעיל אותי. אני נגעל כשאנשים עושים את זה סתם ביום של חול. אבל להכניס לדיון הזה, דווקא לדיון הזה, הפניה לאחד הבלוגים שלך זה ממש מעצבן אותי. מכאן באה המחשבה שלי, יקירתי. מכאן ולא משום מקום אחר. הדילמה, כאמור, קשה. אני חושב שביום כזה יש מספר קטן מאד של מתלבטים באמת. הרוב כבר משוכנעים על ידי העמדה שנקטו כבר קודם. קודם התראיינה נפגעת פעולות טרור לטלויזיה ואמרה שהיא בעד להחזיר את גלעד. המראיינת שאלה אותה על עמדתה לגבי אלה שמתנגדים והיא אמרה שיש לה אחד כזה בבית -- בעלה. זה עניין של אמונות ודעות. אי אפשר לשכנע אחד את השני שעמדה אחת צודקת יותר מרעותה, מוסרית יותר, או נכונה יותר. כפי שהתבטאתי קודם, אין פתרון יחיד. את בוחרת לפרש את השבתו של גלעד ככניעה לסחטנות לטרור. את בוחרת להאמין בפרשנות הזו שלך. ללא ספק יש לך טיעונים תקפים על מנת לתמוך בפרשנות זו. מבלי לשמוע אותם, אני מבטיח לך שעם חלקם אני מזדהה מראש. לגבי העניין דיומא, אני חושב שלכל טענה יש טענת-נגד, מעין השתקפות שלה במראה, שניצבת לעומתה. כן, יש כאן סחטנות של טרוריסטים; אבל יש כאן גם ניצחון מדהים של משפחה אחת שסחפה אחריה חלק לא קטן מהחברה הישראלית למלחמה על הצלת נפש אחת ויחידה; כן, יש כאן כניעה של מדינה שלמה; אבל יש כאן גם מסר חשוב מאין כמותו לחברה שלמה בישראל ,לחיילים בהווה ולחיילים בעתיד -- שלא יינטשו, ושאין מחיר לפדיונם. כעת, נוכל לדון ארוכות אילו מהטענות משכנעות יותר. אבל כל זה מתגמד לעומת השורה התחתונה, שמכריעה לחלוטין את הכף לטובת מעשה, לא מחדל; פעולה, לא הימנעות; הצלה, לא ישיבה בחיבוק ידיים. וזה מה שקרה היום. אני גאה להיות ישראלי היום. וואו. איזה יופי, המלט. עכשיו כל מה שאתה צריך זה רק להוכיח את הקשקשנות שלך. אני יודעת את התשובה, ואני גם יודעת את הסיבה לדרך בה אתה נוהג. ארבעת הבלוגים שלי? אני מגיבה לעצמי בניקים אחרים? באמת? אני רק אומר לך - אם לא תביא הוכחה לכך תצא טרחן קנאי וקטנוני, מריר ולוטש עיניים לכל מה שנראה לך מוצלח יותר אצל אחרים. בחיי שככה אתה תראה. הוכחות, לך על זה. דרך אגב, עכשיו אני נזכרת שזו לא הפעם הראשונה שאתה טוען שאני מגיבה לעצמי בניק כפול שלי. בפעם הקודמת חשבת שאני newoldone, דבר שהחמיא לי כשלעצמו, אם לא היית טוען שאני מגיבה לעצמי כבר אז. ומעבר לזה אני אענה לך גם לטענות שלך - אם במקום לחשוב שאני שמה לינק לפוסט שלי כדי לקבל תגובות, היית קורא אותו, היית רואה שאני מדברת על שני מישורים שם, ועל הדרך בה לדעתי יש לקבל החלטה במקרה שכזה. החלטה כזו צריכה להתקבל לאחר שיקולים מדיניים, כשטובת המדינה לנגד העיניים. לא טובתו של ביבי ולא טובתה של אביבה. טובת המדינה. את טובת המדינה יש לקדם בכל דרך, מעשה או מחדל, מאיפה הבאת את הרעיון שמעשה מזיק עדיף על מחדל מיטיב? הכל מותר להגיד על מנת להצדיק את ה"צד שלך"? אנחנו לא באותו צד כולנו? אבל הנה מה נמצאנו למדים? שיכולת להעלות את הטענות האלה באופן מכובד וראוי, בלי לנסות להשתלח. אני, בהכרותי עם עצמי הייתי מנסה לענות לגופו של עניין ואולי מישהו היה מזליג משהו למערכת התפישות של השני. חבל, לא? חבל שמערכת האמונות שלך לוקחת אותך כאפשרות ראשונה או בלעדית לרעיון שאני מצרפת לינק לפוסט רלוונטי, כדי לקבל תגובות ולא כדי לפרוש את הדרך בה אני רואה את העניין. אחרי הכל, לא במקרה כתבתי על זה פוסט. כנראה שזה כן נוגע בי ומפריע לי. מפריע לי כי זו המדינה שלי. מפריע לי כי אני חוששת מן ההשלכות החמורות. איך אפשר להוכיח שמישהו מרובה-ניקים אם לא על סמך מידע אישי? אז זו המילה שלך מול המילה שלי, ובסופו של יום כל אחד יודע היטב היטב בליבו פנימה מהי האמת. אז אין צורך ללהג על שאר מניעים שאינם ממין העניין. באמת שאין לי כל סיבה לקנא בך. אפילו לא קטנטונת. קודם תפרסם את הניקים. אני אוכיח לך פוזיטיבית שאתה מקשקש. איך אני בשבילך? |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
זאלופון(שולט) • 18 באוק׳ 2011
המלט כתב/ה: זאלופון כתב/ה: לצערי אני לא גאה להיות ישראלי היום. אני אפילו קצת מתבייש. פחות בגלל העסקה עצמה, הזויה ומזיקה ככל שהיא נראית לי, ויותר בגלל הנסיבות והתהליכים שהביאו אליה. כל הפרשה הזו היתה הדבר הכי קרוב שראיתי עד כה בישראל ל... אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה, כי לא בא לי להכניס לפה מילים מוגזמות. ובכל זאת, מה לא היה שם? תקשורת מגויסת שמנהלת קמפיין תעמולה במקום לספק מידע שאשכרה יאפשר לציבור לשפוט? יש. קידוש אידאולוגי שמצדיק עוולות (כמו למשל שוד ספרה של שלי אלקיים "כשהנחש והעכבר נפגשו לראשונה") בשם המטרה? יש. ניסיונות השתקה של מי שמעז לחלל קודש, אם בדעה נגדית אם בהומור, הנעים בין הוקעה פומבית לבין איומים בפגיעה פיזית? יש. מכירת הספקנות היקרה מפז תמורת נזיד העדשים של תמונות מרגשות ומנטרה פשטנית? יש. הפגנות ענק של ציבור שבכלל לא אכפת לו שהוא לא יודע פרטים בסיסיים ומהותיים בעניין שלשמו הוא מפגין? יש. וכאשר מכל הבורות הזו, מכל העדריות הזו, מכל הג'יהאד הזה - בסוף ממשלה חלשה נכנעת ומעניקה שוחד בחירות מוקדם, למרות שהמעורבים בדבר התבטאו בעבר בצורה נחרצת בדיוק כנגד מה שהם עצמם עשו - אותי זה מבייש.
* פינת ה"שלא יובן לא נכון": 1) אני חלילה לא טוען שכל תומכי העסקה והמפגינים בעדה הם בורים, עדר או בבונים אלימים. מי שלאורך הדרך התעניין, לפחות באופן כללי, מהו בעצם המחיר הזה שהממשלה הרשעה לא רוצה לשלם, ושקל ברצינות גם את טיעוני הנגד במקום למסמס אותם ב"ואם זה היה הילד שלך", והכיר בכך שמותר להתנגד ואפילו לצחוק על הנושא בלי שזה יצדיק מיתה משונה, וטרח לחפש את המידע שאמצעי התקשורת לא סיפקו לו, ואחרי כל אלו הגיע למסקנה שעם המחיר ועם טיעוני הנגד ועם המידע, עדיין פדיון שבוי הוא מעל הכל - אין לי שום טענה כלפיו. אני פשוט סבור שהוא לא מייצג. 2) ברור שגם אני שמח שגלעד פה, אפילו שמעולם לא הזדהיתי עם "הילד של כולנו" וזה לא גורם לי לדמוע. גם חברת חשמל, המניאקים האלה, יעשו קופה על כל החשמל שידלוק בבתים במצפה הילה הלילה. והעיתונאים הבני-זונות האלה, רק ספינים הם מחפשים, לבחוש ברגשות של אנשים. בני זונות מרירים. וכל הסוטים האלה בכלוב, איזה מיינסטרים רדוד ומבעבע, רגשנים שכאלה. מזילים דמעות כמו ערימת זקנות. והממשלה הרשעה הזו. ביבי הזה עוד ידפוק עוד קדנציה בגלל שהוא הביא את הילד-של-כולנו הזה. וברור-שאני-שמח-שגלעד-בבית. כוסאומו הממשלה הרשעה הזו של הימנים החשוכים האלה. ממשלה רשעה משחדת ציבור של בבונים להיבחר שוב. מי זה בכלל גלעד שליט? הוא בכלל לא חשוב. הוא לא האישיו פה. מאות האנשים שמחכים במצפה הילה? הם לא חשובים בכלל. סתם בבונים שתוקעים בשופרות. והגזלנים הרשעים האלה ימכרו להם סנדביץ בעשרים שקל ושתיה בעשר. בניזונות. וברור-שאני-שמח-שגלעד-בבית. אני מה זה עולץ, אין לכם מושג. לפרוטוקול: גם אני כמובן איני טוען שמי שמתעקש לקטרג על הכל דווקא היום הוא שמוק חסר לב או סתם קוף שמנסה להיות נונ-קונפורמיסט בכל מחיר. מזל שאתה לא טוען שהוא גם ניק כפול של בכוח המוח. באמת לא מובן לך למה מי שקטרג אתמול ושלשום יקטרג "דווקא" גם היום, ביום החג של הדת שבשמה אתה משתלח פה? באמת? נו שוין. |
|
המלט |
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
לפני 13 שנים •
18 באוק׳ 2011
המלט • 18 באוק׳ 2011
זאלופון כתב/ה: המלט כתב/ה: זאלופון כתב/ה: לצערי אני לא גאה להיות ישראלי היום. אני אפילו קצת מתבייש. פחות בגלל העסקה עצמה, הזויה ומזיקה ככל שהיא נראית לי, ויותר בגלל הנסיבות והתהליכים שהביאו אליה. כל הפרשה הזו היתה הדבר הכי קרוב שראיתי עד כה בישראל ל... אני אפילו לא יודע איך לקרוא לזה, כי לא בא לי להכניס לפה מילים מוגזמות. ובכל זאת, מה לא היה שם? תקשורת מגויסת שמנהלת קמפיין תעמולה במקום לספק מידע שאשכרה יאפשר לציבור לשפוט? יש. קידוש אידאולוגי שמצדיק עוולות (כמו למשל שוד ספרה של שלי אלקיים "כשהנחש והעכבר נפגשו לראשונה") בשם המטרה? יש. ניסיונות השתקה של מי שמעז לחלל קודש, אם בדעה נגדית אם בהומור, הנעים בין הוקעה פומבית לבין איומים בפגיעה פיזית? יש. מכירת הספקנות היקרה מפז תמורת נזיד העדשים של תמונות מרגשות ומנטרה פשטנית? יש. הפגנות ענק של ציבור שבכלל לא אכפת לו שהוא לא יודע פרטים בסיסיים ומהותיים בעניין שלשמו הוא מפגין? יש. וכאשר מכל הבורות הזו, מכל העדריות הזו, מכל הג'יהאד הזה - בסוף ממשלה חלשה נכנעת ומעניקה שוחד בחירות מוקדם, למרות שהמעורבים בדבר התבטאו בעבר בצורה נחרצת בדיוק כנגד מה שהם עצמם עשו - אותי זה מבייש.
* פינת ה"שלא יובן לא נכון": 1) אני חלילה לא טוען שכל תומכי העסקה והמפגינים בעדה הם בורים, עדר או בבונים אלימים. מי שלאורך הדרך התעניין, לפחות באופן כללי, מהו בעצם המחיר הזה שהממשלה הרשעה לא רוצה לשלם, ושקל ברצינות גם את טיעוני הנגד במקום למסמס אותם ב"ואם זה היה הילד שלך", והכיר בכך שמותר להתנגד ואפילו לצחוק על הנושא בלי שזה יצדיק מיתה משונה, וטרח לחפש את המידע שאמצעי התקשורת לא סיפקו לו, ואחרי כל אלו הגיע למסקנה שעם המחיר ועם טיעוני הנגד ועם המידע, עדיין פדיון שבוי הוא מעל הכל - אין לי שום טענה כלפיו. אני פשוט סבור שהוא לא מייצג. 2) ברור שגם אני שמח שגלעד פה, אפילו שמעולם לא הזדהיתי עם "הילד של כולנו" וזה לא גורם לי לדמוע. גם חברת חשמל, המניאקים האלה, יעשו קופה על כל החשמל שידלוק בבתים במצפה הילה הלילה. והעיתונאים הבני-זונות האלה, רק ספינים הם מחפשים, לבחוש ברגשות של אנשים. בני זונות מרירים. וכל הסוטים האלה בכלוב, איזה מיינסטרים רדוד ומבעבע, רגשנים שכאלה. מזילים דמעות כמו ערימת זקנות. והממשלה הרשעה הזו. ביבי הזה עוד ידפוק עוד קדנציה בגלל שהוא הביא את הילד-של-כולנו הזה. וברור-שאני-שמח-שגלעד-בבית. כוסאומו הממשלה הרשעה הזו של הימנים החשוכים האלה. ממשלה רשעה משחדת ציבור של בבונים להיבחר שוב. מי זה בכלל גלעד שליט? הוא בכלל לא חשוב. הוא לא האישיו פה. מאות האנשים שמחכים במצפה הילה? הם לא חשובים בכלל. סתם בבונים שתוקעים בשופרות. והגזלנים הרשעים האלה ימכרו להם סנדביץ בעשרים שקל ושתיה בעשר. בניזונות. וברור-שאני-שמח-שגלעד-בבית. אני מה זה עולץ, אין לכם מושג. לפרוטוקול: גם אני כמובן איני טוען שמי שמתעקש לקטרג על הכל דווקא היום הוא שמוק חסר לב או סתם קוף שמנסה להיות נונ-קונפורמיסט בכל מחיר. מזל שאתה לא טוען שהוא גם ניק כפול של בכוח המוח. באמת לא מובן לך למה מי שקטרג אתמול ושלשום יקטרג "דווקא" גם היום, ביום החג של הדת שבשמה אתה משתלח פה? באמת? נו שוין. זאלו, 'משתלח' זו מילה פופולרית כאן. נכון, אני משתלח בך. אני משתלח בך כי אתה מרשה לעצמך להשתלח ביהירות אופיינית במי שחושב אחרת ממך. אתה מכנה אותם 'רשעים', 'בורים, עדר, או בבונים אלימים'. איך זה נקרא בעולם המושגים העשיר שלך? נכון, זה נקרא להשתלח. אז קיבלת קצת מהשיקוי שאתה מציע לאחרים. לא ממש טעים, אה? |
|