שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

צנזורה?

המלט
לפני 12 שנים • 15 ביולי 2012

Re: תהיות ובעיקר שאלות

המלט • 15 ביולי 2012
Perplexed כתב/ה:
המלט,
רפאל,

הכל מנומק והגיוני להפליא,
אבל טרם הצלחתי לרדת לסוף דעתכם ולהבין מתי, לטעמכם, אכן ראוי לו לחופש הביטוי הכלובי להיסוג בפני עקרונות אחרים, אם בכלל. זאת לא כל כך חכמה לקטול את כל "הלא נאורים", בטענה שהגבול שהם מציבים לחופש הביטוי הוא מצומצם מדי, מבלי להציע אלטרנטיבה לקריטריון הגבלתו.

אתם סבורים שהגבלת חופש הביטוי באתר של סוטים אלמונים דינה תמיד כדין זו הנהוגה בעולם הלא וירטואלי? דינה כדין זו הנהוגה באתרים של אנשים א-סוטים? מהו בכלל חופש ביטוי באתר של סוטים?
האם מדובר בשאלה של איזון אינטרסים? או שמא בכלל בסוגיה חוזית שבה צד אחד או יותר, לא קיים את חובותיו? מה הם בכלל החובות? הזכויות?

אני לא לגמרי סגורה על התשובות, אבל אשמח אם פעם אחת הסערה התקופתית המתעוררת בזכות הפוסטים של האדון הבועל, תעורר דיון קצת יסודי יותר מאשר "מגיע לו מגיע לו!" לעומת "תפסיקו לסתום פיות!".

אישית הוא יחסר לי. לא משום שאני נאורה. אלא משום שאני סאדיסטית חולנית שזקוקה לשעירים לעזאזל רהוטים ונפוחים בכדי לחבוט בהם - משפט שמן הסתם גם בטח האדון הבועל נהג לומר לעצמו בטרם ביצע רצחי אופי לחפים בבלוג שלו. האינסטינקטים הלא נאורים שלי אומרים, שהחבטות הסאדיסטיות הללו, כשהן הופכות לאישיות, הן המקום שבו מתפוגגת לה הזכות לחופש הביטוי, באתר שיש בו יש גם אינטרס להרגיש נוח להפגין סטיות ופגיעויות.

עמדתכם?

אז זהו, שלא נדרשת אלטרנטיבה לקריטריון הגבלת חופש הביטוי, והמצב כרגע מניח את הדעת. למען הסר ספק, אין טענה כלפי ההתנהלות של כלובי במקרה הספציפי הזה, שכן כולם מסכימים שברגע שמישהי הותקפה אישית באופן מכוער ומכוון, קמה עילה לסלק אותו. הדיון התעורר בעקבות כמה דעות שהועלו כאן שלפיהן האתר הזה הוא מועדון פרטי, שאפשר להעיף ממנו מי שמעצבן אותך או שלא כיף לך לקרוא אותו. במידה שדעה זו היא לא נאורה, אני מודה שאני בעד לקטול את הלא-נאורים. מתי שתגידי.
the rain song
לפני 12 שנים • 16 ביולי 2012
the rain song • 16 ביולי 2012
לפני כמה זמן חברה שלי רצתה לפרסם סטטוס בפייסבוק על הגזענות בארץ. היא הזכירה את הקו קלוקס קלאן ואף צירפה תמונה של צלב בוער או צלב קרס - לא זוכרת בדיוק. ברגע שהיא לחצה על "פרסם" נפתח לה חלון שהודיע לה שהיא חסומה לזמן בלתי ידוע מכל מיני אפשרויות בפייסבוק. היא לא יכלה לברר ולהסביר דבר. באופן אוטומטי המערכת חסמה אותה לבירור העניין.
בכלוב, לפי ידיעתי אפשר לכתוב הכל. אבל הכל.
היו כאן שרשורים, בפורום, לא בבלוגים, על קניבליזם, גילויי עריות, פומביות קיצונית ומה שאתם רוצים.
על איזו סתימת פיות אתם מדברים בכלל?
נכון שהשרשורים הנ"ל היו סוערים מאוד ואני באופן אישי שמחה על כך.
לא הייתי רוצה לראות אדישות מצד הקוראים כשמישהו מדבר על "קניבליזם ומה לא בסדר בזה בעצם אם זה מה שמעמיד לי את הזין"

שמענו כמה וכמה פעמים ובכמה וכמה ניקים על דומי הסחבה וסאביות השמ"ד ועל החדרים המפורעשים ששם האנשים האלה מגשימים פנטזיות מטורללות
רובנו הואשמו באוויליות השבוייה בפוסט מודרניזים
והנ"ל מעולם לא עף מהכלוב בגלל הדעות האלה
ולמה בעצם התקפה אישית על מישהו זה לא בסדר?
לי היה הכבוד לככב בפוסט בבלוג שלו. זה בהחלט לא נעים, אבל זה לא באמת שינה לי את החיים.
גם איומים בפרטי - מדוע הם מצדיקים העפה?
במציאות היינו אולי הולכים למשטרה
כאן? מה זה באמת משנה?
למה זה הגבול לחסום את חופש הביטוי הקדוש?

בתכלס, כשמנהל האתר מבקש ממך למחוק פוסט בבלוג אל תשחק אותה נורמה ריי ותעלה על הבריקדות.
הניק קיים. רק הבלוג נמחק
להזכירכם, בפעם הקודמת הוא התבקש למחוק את הפוסטים הספציפיים שנגעו באנשים, סליחה, ניקים, מסויימים.
היו כמה וכמה - אף אחד לא התלונן. ואפילו התפתחו דיונים ארוכים בתגובות בבלוג שלו באותם פוסטים. ולא כולם גינו אותם.
לבסוף מישהו הסב את תשומת ליבו של כלובי
אותו אחד זעק קשות על צנזורה ואף פתח שרשור חדש בו הוא מצהיר שלעולם לא יחזור לאתר שמגביל בצורה בוטה כזאת את חופש הביטוי והוא, ורק הוא, בוחר למחוק את כל הבלוג שלו. ולא רק את הפוסטים שנדרש ע"י כלובי
והפלא ופלא, הוא חזר עם קופי פייסט לאותם פוסטים מקוריים ומלאי חשיבה יצירתית
ושוב, עד שבחר להתמקד באנשים, הוא כתב כרצונו, וכל החדשים שלא הכירו אותו התפעלו מאוד
ואין חדש תחת השמש

הניק שלו עדיין קיים, רק הבלוג נמחק, והשערה לא מבוססת שהוא מחק אותו ולא כלובי - לא יודעת
אז שוב, אני שואלת: על איזו סתימת פיות אתם מדברים בדיוק?
גברים​(שולט)
גברים​(שולט) • 16 ביולי 2012
אני מכבד את הויכוח כאן לגבי חופש הביטוי וגבולותיו ואני חושב שהוא חשוב.

אבל, אני חושב שהוא לא קשור למקרה הספיציפי המדובר.

אמ"ו חביבנו, השתמש בבלוג שלו ככלי לאיים על מישהי. לבצע משהו שהוא על גבול הסחיטה. " אם לא תעני להודעות שלי, תשתפי איתי פעולה או תהיי איתי בקשר, אני אכתוב שם דברים שיפגעו בך ובמשפחתך. "
יפגעו, לא במובן הוירטואלי, לא בניק, אלא במציאות, בחיים האמיתיים.

אין בזה שום דבר שקשור לחופש הביטוי או לדמוקרטיה, אין לזה שום קשר לאמרות השמ"ד שלו, לרוסים, ערבים ואפילו לא לנשואים, ירחם השם.

*כהצעת ביניים לגבי עניין חופש הביטוי. אני מציע כפתור unlike או "אדיוט" (אולי אפילו כפתור "אמ"ו") , שיאפשר לכולנו דרך פשוטה, להביע את דעתנו לאמרות שמ"ד למינהן.
Red E

תגובה שבטוח לא תקבל לייקים :)

Red E • 16 ביולי 2012
יש כאן סוג של קהילה או קליקות או זוגות או מה שלא יהיה.. icon_smile.gif
כולנו טוענים לדמוקרטיה , לסתימת פיות, אי סתימת פיות, פגע ,נפגע הכל טוב ויפה..
רק מה? הבסיס לדמוקרטיה ו/או כל דיאלוג, רב שיח , הינו הקשבה..

לצערי, אני לרוב, רואה, חוסר הקשבה ..מכל הצדדים , אנחנו קוראים וסבבה ומיד תוקפים, מתבצרים בעמדותינו ותוקפים .. רק לא באמת מקשיבים.. לא כולנו , אבל רובנו (גם אני חוטאת בכך)
לפעמים אני מוצאת את עצמי נותנת לייקים לעמדה כזו ולאחריה לעמדה מנוגדת לחלוטין, מנסה להקשיב.

בתחילה היה נדמה שהיתה כאן סתימת פה , לאחר מכן התברר שהאדם שנסתם לו הפה, באמת ניסה לפגוע.
לדידי, אפשר להגיד הכל בכללי כל עוד אין ניסיון לפגוע, מהי מידת הפגיעה? ישנן הגדרות כאלו ואחרות, אם מאיימים על משפחה או על שם טוב ממש .. זה איום , זה נהיר לכל בר דעת .

אישית, אם יגידו עלי דברים אני אצחק או אפגע (כל שאבחר)אבל על אומר הדברים חלה חובת ההוכחה מצידיicon_smile.gif ברגע שהוא ינסה להוכיח אני אפגע בו גםicon_smile.gif בדרכים אחרות.
מה שאני מנסה להגיד במגילה זו, שאתר הכלוב גם אם הוא מייצג קהילה כזו או אחרת.. הוא עדיין לא הכנסת, הוא לא באמת דמוקרטיה, לא בחרנו אפחד לשלטון . יש כאן בעלים והאתר שייך לו וברוב חסדו שמשקיע מזמנו ונותן לנו את ההנאה בלהיות כאן. משתדל לא לדרוך על ביצים ולהיות פייר עם כולנו. ולא , הוא לא היה חייב לנו הסברים למה סתם את הפה לאותו אחד, אז הנפגעת שיתפה אותנו וכולנו פקחנו עיניים והחכמנו. ולמרבה הפלא, הוא מאפשר לנו את במת הפורום להביע את דעתנו ככל ובכל העולה על רוחנו. זו לא סתימת פיות זו אחלה במה לכולנו.
אם פוגעים עפים ולנו הוא לא חייב הסבריםicon_smile.gif
כל זה לעניות דעתי icon_smile.gif
רפאל
רפאל • 16 ביולי 2012
the rain song כתב/ה:

אל מי את מפנה את השאלה? או במילים אחרות, מי דיבר כאן על סתימת פיות?
(אני לא חושב שיש מישהו כזה).
מUחדת
מUחדת • 16 ביולי 2012
רפאל כתב/ה:
the rain song כתב/ה:

דובר פה הרבה על סתימת פיות.
גם אם לא את פיו של נושא השרשור- אז לפחות את הפיות של מי שמתנגדים לחופש ביטוי בכל מחיר.
the rain song
רפאל כתב/ה:
the rain song כתב/ה:

אני דווקא הבנתי שרבים חוששים רבות שזה מה שקורה כאן שמעיזים להעלות על הפרק חסימת אדם פוגעני במיוחד
השאלה באופן כללי כזהicon_smile.gif
רפאל
רפאל • 16 ביולי 2012
מUחדת כתב/ה:
רפאל כתב/ה:
the rain song כתב/ה:

גם אם לא את פיו של נושא השרשור- אז לפחות את הפיות של מי שמתנגדים לחופש ביטוי בכל מחיר.

מי, מUחדת? מי? אם דובר פה הרבה אפשר לקבל דוגמה אחת? מי אמר בשרשור הזה שביצעו באמ"ו סתימת פיות או בכלל דיבר על סתימת פיות בכלוב?

מUחדת, Perplexed, the rain song, גברים - נדמה לי שאתם מתפרצים לדלת פתוחה.
*מנגינה*{התווים שלו}

בהמשך ל- Red E

*מנגינה*{התווים שלו} • 16 ביולי 2012
לא רק שקיבלת לייק אני אפילו ממשיכה את דבריך icon_smile.gif

שמתי לב לתופעה שחוזרת על עצמה בפורומים. השרשורים הכי ארוכים יש בהם השתלחויות הדדיות של חברים.
הדיון מתחיל לגופו של נושא, מתפתח ואז מתחילה תגובה אישית נגד חבר, חלק באים לתמוך בו ומאידך אחרים מגיבים נגדם. שרשרת התגובות האישיות מתפתחת כשמידי פעם עולה תגובה חכמה המבקשת לחזור לגופו של נושא אבל אז שוב מגיע חבר שחייב להגיב על מה שקודם כתבו לו וה"שרשרת" הלא נעימה ממשיכה ומסתעפת לעמודים רבים.
זו לא תופעה מקובלת שמתרחשת בפורומי דיונים. כי באתרים רבים כשיש תגובה פוגענית,לא ראויה או אישית מידי, נגד חבר, דואגים למחוק אותה וגם את התגובות בעקבותיה.
אין ספק שזה מעורר יותר עניין ( אנשים הם אנשים הם אנשים), אבל בסופו של דבר יוצר אוירה לא נעימה וגורם לחברים אחרים להדיר את עצמם מהפורומים מחשש שתגובתם תתקל בבקורת אישית ולא נעימה.
אני יודעת שדברי לא בדיוק קשורים לנושא "הצנזורה". אבל ראד העלתה את נושא "ההקשבה" והרגשתי צורך לכתוב זאת כהמשך לדבריה.
האם משהו ישתנה? לא חושבת. זו התנהלותו של האתר וחבריו (גם אני חלק).
אבל טוב שיש אפשרות להביע דעה ויחי הדמוקרטיה. icon_confused.gif
the rain song
רפאל כתב/ה:
מUחדת כתב/ה:
רפאל כתב/ה:
the rain song כתב/ה:

מי, מUחדת? מי? אם דובר פה הרבה אפשר לקבל דוגמה אחת? מי אמר בשרשור הזה שביצעו באמ"ו סתימת פיות או בכלל דיבר על סתימת פיות בכלוב?

מUחדת, Perplexed, the rain song, גברים - נדמה לי שאתם מתפרצים לדלת פתוחה.

אני לא חושבת שזה מה שעשיתי אבל כיוון שאין לי סבלנות לעבור על כל התגובות ולהוכיח את טענתי, אשאיר זאת ככה ולא אתווכח.