סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

סליחות ובגידות בואו נדבר על זה

Bluecollar​(שולטת)
לפני שנתיים • 5 באוק׳ 2022

אם זה ככה, תפרדו. אם לא טוב לך, תעזוב

Bluecollar​(שולטת) • 5 באוק׳ 2022
Rollo כתב/ה:
Reina N כתב/ה:
Rollo כתב/ה:

Reina N כתב/ה:
אני יותר חושבת שאתה ממעיט בחומרה של הבגידה,
אנשים לא מגזימים כלל בתגובתם בזה שהם רוצים להיפרד,
למעשה אנחנו אנשים בוגרים וככאלה האחריות לשמירת מערכת היחסים מוטלת על שנינו..
למסות להאשים את הצד הנבגד זה אפילו מצחיק!
טרם יצא לי לחוות בגידה ואני אמנם לא מהנשים שיעשו סצנה אבל בהחלט אעטוף אותו יפה ואתן לו בעיטה חזרה למקום ממנו הוא הגיע, למה?
כי הוא יכל לשמור על הזין במכנסיים מבין?
לא הזין שולט בך אלא אתה שולט בזין,
וההתחייבות שלך מעבר להכל היא אליי ואם לא טוב לך, קשה לך או כל דבר אחר אתה תמיד יכול לנסות לתקן או פשוט לקום וללכת,
בגידה היא מעבר למשהו פיזי אצלי, והיא בעיקר שבירת אמון, חוסר כבוד, וכמובן חוסר באהבה
אדם שאוהב באופן טבעי חושש לאבד, מי שיחשוש לאבד אותך לא יעשה מעשה כל כך טיפשי שיודע שיגרום לו לאבד אותך, ואם הוא עשה אז כנראה שהחשש אינו קיים ושאתה לא כל כך חשוב..
אז אנינלא מעוניינת לחלוק חיים עם מי שאיני חשובה לו ואין לי אמון בו,
כי אם אין לי אמון באדם שנמצא לצידי ובכן.. הוא פשוט לא ראוי לחיות איתי,
וזה למה סליחה או נסיון לתקן לא יקרה אצלי לעולם כי כל אלו היו צריכים להיות שם קודם.

ברור שהאדם שולט בזין שלו אבל לאדם רצונות שונים.
לעיתים נוצר מצב של חוסר כבוד ואהבה בזוגיות ואז ייתכן שבן אדם ייבגוד.

אבל את מפספסת את כל הנקודה. הסיבה לבגידה היא לא כי הבן אדם רשע אלא כי לא היה לו טוב בזוגיות וזה בר תיקון במידה ורוצים.

הסיבה השורשית של הבגידה ניתנת לתיקון. כשהברז מטפטף בבית לא זורקים את כל הבית לפח אלא מתקנים את הברז.

ההבנה היא שכולנו מצויים בקונפליקטים מתמידים בין כל מיני רצונות. אנחנו בני אדם, לא רובוטים. ה"אמון" הקדוש הזה שכולם מדברים עליו יכול לקרוס ברגע בתנאי זוגיות מתאימים.

לא כולם נמצאים בזוגיות עם תקשורת טובה. לא כולם יודעים להביע רגשות בצורה טובה. לא לכולם יש את האומץ להציף את הכל.

אם באמת אכפת לך מהזוגיות שבנית את יכולה לשאול איך הגענו למצב הזה ומה קרה בזוגיות שלנו. האם אפשר לתקן? איך צומחים מכאן?

אם מראש וויתרת על הזוגיות אז פשוט תוותרי.

זה מה שאתה מסרב להבין, הבחירה לוותר על הזוגיות היא של הצד הבוגד לא הנבגד,
הוא זה שבחר במקום לשתף במה שעובר או לא עובר עליו לזיין אישה אחרת (כאילו שזה אמור לפתור משהו 🤷‍♀️) לא הצד הנבגד.

ואני מניחה שאני לא אשאל את עצמי איך הגעתי למצב הזה כי הזוגיות שלי רחוקה מלהיות סטנדרטית או עם תקשורת לקויה,
אני לא מאמינה בלתקן את מה ששבור, אני מאמינה בלמנוע את השבר מלכתחלה אין לי עניין בלהישאר מראש בזוגיות שבה אין לי את הדבר הבסיסי ביותר תקשורת.

ברור שזה בחירה של הצד הבוגד אבל מה הנקודה?
הכל זה בחירה שלנו. גם יכול להיות שהצד הבוגד בחר להיות בזוגיות שלא טוב לו בא, זה גם בחירה, היא עדיפה?
יכול להיות שהצד הבוגד רוצה לתקן את הזוגיות אבל אין לו כלים או יכולת לעשות את זה. יכול להיות שהצד השני לא משתף מספיק פעולה.

ה״אמון״ הקדוש הזה הוא חרטא, כולנו בני אדם עושים בחירות. בנסיבות המתאימות כל אחד בוחר את הבחירות שלו, שום דבר לא קדוש.

לא כל זוג מתקשר את כל הרגשות שלו, התחושות והבעיות שיש. זה אידיאל אבל הוא לא קיים במציאות
Reina N​(שולטת)
Reina N​(שולטת) • 5 באוק׳ 2022
Rollo כתב/ה:
Reina N כתב/ה:
Rollo כתב/ה:
Reina N כתב/ה:
טרם יצא לי לחוות בגידה ואני אמנם לא מהנשים שיעשו סצנה אבל בהחלט אעטוף אותו יפה ואתן לו בעיטה חזרה למקום ממנו הוא הגיע, למה?
וההתחייבות שלך מעבר להכל היא אליי ואם לא טוב לך, קשה לך או כל דבר אחר אתה תמיד יכול לנסות לתקן או פשוט לקום וללכת,
בגידה היא מעבר למשהו פיזי אצלי, והיא בעיקר שבירת אמון, חוסר כבוד, וכמובן חוסר באהבה
אדם שאוהב באופן טבעי חושש לאבד, מי שיחשוש לאבד אותך לא יעשה מעשה כל כך טיפשי שיודע שיגרום לו לאבד אותך, ואם הוא עשה אז כנראה שהחשש אינו קיים ושאתה לא כל כך חשוב..
וזה למה סליחה או נסיון לתקן לא יקרה אצלי לעולם כי כל אלו היו צריכים להיות שם קודם.

אבל את מפספסת את כל הנקודה. הסיבה לבגידה היא לא כי הבן אדם רשע אלא כי לא היה לו טוב בזוגיות וזה בר תיקון במידה ורוצים.

הסיבה השורשית של הבגידה ניתנת לתיקון. כשהברז מטפטף בבית לא זורקים את כל הבית לפח אלא מתקנים את הברז.

ההבנה היא שכולנו מצויים בקונפליקטים מתמידים בין כל מיני רצונות. אנחנו בני אדם, לא רובוטים. ה"אמון" הקדוש הזה שכולם מדברים עליו יכול לקרוס ברגע בתנאי זוגיות מתאימים.

לא כולם נמצאים בזוגיות עם תקשורת טובה. לא כולם יודעים להביע רגשות בצורה טובה. לא לכולם יש את האומץ להציף את הכל.

אם באמת אכפת לך מהזוגיות שבנית את יכולה לשאול איך הגענו למצב הזה ומה קרה בזוגיות שלנו. האם אפשר לתקן? איך צומחים מכאן?

הוא זה שבחר במקום לשתף במה שעובר או לא עובר עליו לזיין אישה אחרת (כאילו שזה אמור לפתור משהו 🤷‍♀️) לא הצד הנבגד.

ואני מניחה שאני לא אשאל את עצמי איך הגעתי למצב הזה כי הזוגיות שלי רחוקה מלהיות סטנדרטית או עם תקשורת לקויה,
אני לא מאמינה בלתקן את מה ששבור, אני מאמינה בלמנוע את השבר מלכתחלה אין לי עניין בלהישאר מראש בזוגיות שבה אין לי את הדבר הבסיסי ביותר תקשורת.

הכל זה בחירה שלנו. גם יכול להיות שהצד הבוגד בחר להיות בזוגיות שלא טוב לו בא, זה גם בחירה, היא עדיפה?
יכול להיות שהצד הבוגד רוצה לתקן את הזוגיות אבל אין לו כלים או יכולת לעשות את זה. יכול להיות שהצד השני לא משתף מספיק פעולה.

ה״אמון״ הקדוש הזה הוא חרטא, כולנו בני אדם עושים בחירות. בנסיבות המתאימות כל אחד בוחר את הבחירות שלו, שום דבר לא קדוש.

לא כל זוג מתקשר את כל הרגשות שלו, התחושות והבעיות שיש. זה אידיאל אבל הוא לא קיים במציאות

עושה רושם שהצד הבוגד בסיפור שלך אינו מוצלח בלקבל החלטות,
ויש לו תירוצים לכולן..
לכל דבר שהועלה כאן יש פיתרון, אבל כפי שציינתי כבר בהתחלה אם הייתה אהבה היה פחד לאבד ומי שבוגד אין בו,
בגדול המקום שאתה נשאר בו פשוט נוח לך מסיבה כזו או אחרת ולכן אתה בוחר לבגוד, לא בגללה וגם לא למען ילדים אלו תירוצים.
ויש אידאל שקיים גם במציאות תתפלא!
אתה בוחר בחירות שגויות שמלוות בתירוצים על מנת להשקיט את המצפון, אם זה תורם לך ובכן..
אבל אל תאשים את הצד השני בבחירות שלך.
גם לא את הילדים בכך שאתה בוחר להישאר שם.
CharlieI{Lotus}
CharlieI{Lotus} • 5 באוק׳ 2022
נשמע שאתה אומר שאם לא נעלתי את הדלת ולא הבאתי כלב שמירה, אז זה פחות גרוע שנכנסת אלי הביתה וגנבת לי את הארנק.

אז כן, הייתי יכול למנוע את זה אילו הייתי נוהג אחרת, אבל זה לא עושה אותך פחות גנב.

קורה שזוגיות מגיעה למצב שרע בתוכה מספיק בשביל להצדיק שינוי.
קרה לי יותר מפעם אחת. נורמלי לגמרי, למרבה הצער.

בפעם הראשונה, היינו עניים ולא היו לנו ילדים, אז היה קל להגיד "זה לא עובד יותר" ופשוט להתגרש.

בפעם השניה, אחרי חמש עשרה שנה, ילדים ורכוש ובלאגן, החלטנו שהפתרון הוא דווקא לפתוח.
אז פתחנו, ולקח הרבה זמן למצוא את הדרך שמתאימה לנו.

היום אנחנו כבר לא זוג רומנטי ולא זוג מיני בכלל, אבל עדיין חברים ושותפים והורים יחד.
זה מה שנכון לנו.

כל זה רק בשביל לצייר שיש הרבה מרחב בין "אני נשאר לבד ובודד בזוגיות הזו בכח" לבין "אני עושה דברים מהצד בהסתר".
יש הרבה אפשרויות. המון גוונים.
כל מה שצריך זה אומץ.
כמהת-יער{גיקית שמנה}

Re: אם זה ככה, תפרדו. אם לא טוב לך, תעזוב

כמהת-יער{גיקית שמנה} • 5 באוק׳ 2022
Bluecollar כתב/ה:
Rollo כתב/ה:
Reina N כתב/ה:
Rollo כתב/ה:

Reina N כתב/ה:

אתה אומר שהכל זה בחירות, ובאותה נשימה טוען שהבחירה לפרק קשר שחווה בגידה היא פחות לגיטימית מהבחירה לבגוד.

אמון הוא לא קדוש, אבל אם אכפת לך מהאדם שהסכמת לחלוק איתו את חייך, אני לא חושבת שאתה תרצה להרוס את החלק הזה באותו אדם שמאמין שאתה נפלא.

באותה נימה, בגידה מינית לי באופן אישי פחות מפריעה. אני רואה בזה צורך מאוד בסיסי, ואם זה מה שיעשה טוב לבן זוגי, וזה לא פוגע בשגרת היום שלי, בזמן שלנו יחד, בכסף המשותף שלנו, בחינוך הילדים שלנו... מה אכפת לי? אכפת לי יותר אם הוא יעשן ויפגע בבריאות של עצמו.
Fashion kitty​(אחרת)
Fashion kitty​(אחרת) • 5 באוק׳ 2022
Rollo כתב/ה:
Fashion kitty כתב/ה:
לא, בתור בני אדם בוגרים יש לנו יכולת לבחור לשמור על התחתונים למעלה והאחריות לפירוק הקשר היא מאה אחוז על הצד שבחר לבגוד וזאת בחירה במאה אחוז. יש בעיות בקשר? יכול להיות. לצד הבוגד אין אחריות להעלות את זה, לדבר על זה ולנסות לפתור, במקום ללכת להזדיין עם זרים?
ומי בכלל אמר שכל כך חשוב לנסות להציל את הקשר? זה ממש בסדר לבחור לסיים קשר, בטח עם מישהו ששבר את האמון שלנו.
זוגיות היא לא איזה אל קדום שיש לסגוד לו. כל עוד היא עובדת-סבבה. ממש אין צורך לשמור עליה בכל מחיר.

יש הרבה בחירות ולפעמים עושים טעויות, האם כל בחירה מודעת בזוגיות היא בהכרח נכונה? מה קורה כאשר בן הזוג טועה או נמצא בקונפליקט עם שלפים אחרים?

את מניחה שלכל האנשים יש זוגיות עם תקשורת טובה ואינטנגלציה רגשית מספיק גבוהה כדי באמת לדבר הכל. בפנטזיה זה אולי קיים אבל זוגות במציאות לא ככה. אף אחד הוא לא באמת ספר 100% פתוח ולכולנו יש שלפים נוספים.

כדי להגיע למצב של פתיחות מלאה זה דורש הרבה עבודה עצמית וזוגית. אולימפוס כזה שאין הרבה זוגות שמגיעים אליו.

שבירת אמון לא חייבת להיות הסוף במיוחד אם מבינים שהאירוע היה נמנע אם הזוגיות הייתה מתוקשרת מספיק. אפשר לעבוד על זה ואין סיבה להניח שהזוגיות שלכם נמצאת במקום האידיאלי.

מתוך ההבנה הזאת אפשר לשמר את הזוגיות ולראות את הבגידה בתור הזדמנות לצמוח. דרך שאלות מנחות:
"למה לא אמרת לי שחסר לך X"
"בוא ננסה להרגיש ביחד את מה שחסר לך"
ועוד.

אנשים דרמטיים מדי על "שבירת האמון". אז מה אם נשבר "האמון" כמו שאמרת זה רק זוגיות, מי יישמע חוזה בדם וכובל למוות.

אז יש אמון ואנשים הם לא רובוטים ולפעמים יש אירועים בחיים והזוגיות לא מושלמת. זה לא אומר שעקב שבירת האמון צריך ישר להפרד

עדיין לא הבנתי למה לא להיפרד. מה הבעיה עם להיפרד? למה לשמר את הזוגיות עם מישהו שפגע בנו בצורה כזאת?
מה זה בכלל אומר שלא צריך להיפרד? פרידה היא עניין של רצון. אם הצד הנבגד רוצה להיפרד בעקבות הבגידה זה שלו וזאת בחירה לגיטימית בדיוק כמו הבחירה לנסות לסלוח ולשקם את הזוגיות.

עדיין לא הבנתי איפה האחריות של הצד הבוגד בכל הסיפור הזה.

ברור לי שלא בכל זוגיות יש תקשורת טובה. זה לא משנה את העובדה שלשני הצדדים יש אחריות, שלבגוד זאת מאה אחוז בחירה ושיש בערך מיליון דרכים להתמודד עם בעיות בזוגיות שהן לא שבירת האמון של הצד השני.
אז לא, אני לא מצפה מכולם שידעו לתקשר בצורה אדיאלית אבל אני בהחלט כן מצפה מבני אדם שחיים בחברת בני אדם אחרים שידעו לשלוט בעצם. בגידה היא לא טעות. הזין שלו לא במקרה החליק לתוך הכוס שלה. בגידה היא בחירה והבוגד יודע שמה שהוא עושה זה חרא של דבר ופשוט בוחר להמשיך עם זה.
אני מניחה שפשוט לא נתקלת בשלל הגברים בטינדר וokc וגם האן בכלוב, על שלל התרוצים שלהם ולכן אתה לא רואה כמה זה מגעיל, שלא נדבר על זה שהמון פעמים זה מגיע עם הוצאות על נסיעות וחדרים לפי שעה שבאות על חשבון התקציב המשפחתי וצד אחד שמבטל תוכניות כדי להיות עם הילדים כי הצד השני סיפר שנאלץ לעבוד ובפועל הלך לפגוש את המאהב/ת.
כדאי גם לחשוב כמה דוחה יכול להיות מצב של לגלות בגידה כי נדבקת במחלת מין ואתה יודע בוודאות שאתה עושה סקס רק עם אדם אחד כבר כמה שנים.
לבגידה יש המון השלכות על כל מיני תחומים בחיים וזה לא פשוט כמו שאתה מנסה להציג את זה.
מלישס​(סדיסטית)
מלישס​(סדיסטית) • 5 באוק׳ 2022
כאחת שעברה בגידה בעבר,
נתחיל מזה ש אדם,שבוגד הוא לא בוגד באדם מולו.
הוא בוגד בעצמו . בערכים שלו .בעקרונות שלו.
לאחר מכן זה באדם שאיתו.
אתה נמצא בקשר ובא לך על אחרים?
אז עדיף לסיים את הקשר ולמנוע פגיעות עתידיות.
ואז לך תעשה כרצונך.
אבל יש אנשים שרוצים לאכול את כל העוגה
ולזה יש מחיר.
המחיר הוא פשוט.
האדם שאתה אוהב לא ירצה להישאר איתך.
והוא יפגע.
למה?
כי להיות בקשר עם מישהו שכבר בגד,
זה הופך אותי לחשדנית . ללא אמון.
כל הזמן בפחד.
מי צריך את זה?!
כשהבנתי שהייתה בגידה זזתי ישר.
כי ידעתי שאם אחליט לסלוח ,
לא יהיה לי שקט פנימי.
תמיד אחפש אותו. תמיד אחשוד.
תמיד ארגיש שאני בתחרות עם נשים אחרות..
מי רוצה להרגיש ככה?
זוגיות.. לא בכל מחיר
anyzeany
anyzeany • 5 באוק׳ 2022
ומה עם בגידה מצד מישהי/ו שהאמנתם בהם ולא בקטע זוגי/רומנטי/מיני?
חברות/ים , הורים ושאר בני משפחה..