סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

חסימות, חסומים ושאר עניינים

Marcus Wright
לפני חודשיים • 3 בנוב׳ 2025
Marcus Wright • 3 בנוב׳ 2025
אליפסה כתב/ה:
Marcus Wright כתב/ה:
אליפסה כתב/ה:
חסימה דומה בעיני להוצאת צו הרחקה. זה אקט קיצוני למדי. אני לא אחסום מישהו כי לא אהבתי את דעותיו, או כי לא אהבתי את האופן שבו הוא התייחס לדברי איפשהו. אנשים כאלו הם חלק מהחיים, ואופי היחסים איתם יכול להשתנות במשך הזמן.

אני כן חוסמת כשאני חווה הטרדה, ולו גם הקטנה ביותר, או יחס מאוד לא מכבד. יש לי לא מעט חסומים מהסוג הזה, ואיני מתכוונת לשחרר אף אחד מהם. שידע כל מי שמנצל את מעטה הוירטואליה כדי להטריד, שהוא נחסם לדראון עולם. אלו בדיוק סוג האנשים שאין לי שום עניין לקרוא את הגיגיהם או שהם יקראו את הגיגי.

אין לי בלוג, כי אני חוששת שזה מקום חושפני מדי ופומבי מדי עבור הדברים שאני רוצה לכתוב. אבל השינוי שכלובי הכניס מרגיש לי חיובי מאוד, כזה שיחזק את מידת הפרטיות והביטחון כאן.

יחזק רק בדימיון של אנשים.

נימוק:
יש לי עוד פרופיל.

אבל היי... זכותם של אנשים לחיות באיזה סרט שהם רוצים ולאף אחד אין זכות לשלול מהם את הסרט הזה.
מי שלא רוצה ללמוד להתנהל באחריות ונוח לו עם לחיות בסרט, זה שלו. מי אנחנו לחנך אותו?.
אולי אפילו להיפך. שיפרסם הכל. זה ממש מעניין אותי. אני עוקב אדוק אחרי כל מי שחוסמת אותי מהפרופיל השני שלי
NOT

כשאני יוצאת מביתי אני נועלת את הדלת. אין לי צל של ספק שאם אתה מספיק נחוש ומספיק אובססיבי מנעול הדלת שלי לא יהווה מכשול בפניך. ובכל זאת, אני נועלת.

אם אתה רואה בזה התנהגות חסרת אחריות, כנראה שלא נסכים, וזה בסדר.

אני חושב שהאנלוגיה שגויה.

את סוגרת את החלון כשאת מתקלחת כדי שהשכן הקרניג'י שלך לא ינסה להציץ.
אבל זה חלון שקוף.

זאת האנלוגיה לטעמי. וגם היא אפילו לא ממחישה מספיק.

יש לי עוד פרופיל. יש לי חברים שאם אני מבקש מהם, הם נותנים לי את הסיסמה.

אז לא מדובר בדלת של הבית שלך. מדובר בשלט חוצות שאת רוצה להסתיר מציבור מסויים. בהצלחה עם זה.

תעשי ניסוי. תחסמי אותי ותבקשי ממני לספר לך מה כתבת בבלוג אחרי החסימה.

אולי זה ימחיש לך למה אני טוען את מה שאני טוען

והכל בסדר אם אנחנו לא מסכימים
no hard feelings
Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
Marcus Wright כתב/ה:
...

...

no hard feelings

מרקוס, אתה מודע לעד כמה התגובה הזו היא קרינג' ברמה גבוהה?
גם אם כולנו יודעים שקיימות כאלו אפשרויות, לשמוע מישהו מודה בזה ואפילו קצת מתרברב בזה, עושה צמרמורת לא נעימה בגוף.
Marcus Wright
Marcus Wright • 3 בנוב׳ 2025
Black Lotus כתב/ה:
Marcus Wright כתב/ה:
...

...

no hard feelings

מרקוס, אתה מודע לעד כמה התגובה הזו היא קרינג' ברמה גבוהה?
גם אם כולנו יודעים שקיימות כאלו אפשרויות, לשמוע מישהו מודה בזה ואפילו קצת מתרברב בזה, עושה צמרמורת לא נעימה בגוף.

רגע, לא הבנתי.
אם את מודעת? אז מה עושה לך קרינג'?
אם אני עושה את זה ואם אני לא עושה את זה, זאת מציאות.
וזה ממש לא קשור אלי, מתרברב או לא.
ובואי. בל ניתמם שאני היחיד בכלוב שיש לו שני פרופילים.
יש פה פרופילים שנמחקו ע"י כלובי ואז נפתח אחד אחר.
אז חסמת מישהו, כלובי מחק לו את הפרופיל והנה הוא בפרופיל אחר שאותו לא חסמת ועכשיו את כבר לא מודעת שהוא כן צופה בתכנים שלך
אבל תעצמו עניים. זה בסדר. אני מבין שיותר נוח לעצום עינים

זאת מציאות. וזה בי-די-יוק ממחיש פואנטה.
אנשים שמודעים למציאות אבל מעדיפים לא לחשוב עליה ועל ההשלכות?
מעדיפים לעצום עיניים.
אני לא מתרברב בכלום. זאת מציאות שלא אני המצאתי אותה.

נו תחסמי אותי כי אני קרינג'
כל זה ועוד לא הצלחתי להמחיש כמה הסיפור הזה מטופש?

אז יש פה רצון עז לקבל דופמין גם במחיר של כמה לייקים ותשומת לב. דופמין רגעי. לא נורא אם כל העולם קרא את הטקסט המתערטל שלי.
העיקר שחסמתי את אלו שהרגיזו אותי עם איזו תגובה איזוטרית או פוסט שנוגד את דעותי או שאני פשוט מסננת אותם כי הם לא מתאימים לי להכרות.

רוצה קרניג' על מלא?
גם ביצוע פעולת חסימה משחרר דופנמין.

נרקומניות של דופמין.
דופין בכל מחיר.

ושוב, אני מהבהיר, תחסמנו מטרידנים.

new flash
המציאות קשה.
תקראו לי קרניג' ותחסמו אותי. זה לא ימנע ממני לכתוב את דעותי.
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת
לפני חודשיים • 4 בנוב׳ 2025
StreetCat​(שולטת)חשבון מאומת • 4 בנוב׳ 2025
מה עושה קרינג'?
בקצרה - לא המציאות או המודעות אליה, אלא רמת הפירוט ואופן הפירוט שבו בחרת להציג את הדברים.

ובאריכות:
כולנו (או רובנו) מודעים לסכנות האינטרנט, כן כן, גם אלו שחסמו אותך יודעות מה הסיכונים שיש ומה ההתנהלות של האנשים הדוחים בו.

אבל, כמו שאנחנו יודעות על מחבלי הנוחבה והמעשים שלהם, וכמו שאנחנו יודעות שיש אנסים, רוצחים ועוד אנשים דוחים בעולם -
כשנקרא פירוט של בנאדם שמסביר איך לעשות את הזוועה - זה מרחיק.
ומי שיפרט באופן קר ומנוכר איך *הוא* היה פועל כשרוצה לפגוע באדם אחר לפרטי פרטים - זה מעלה בנו תחושת קרינג' כלפי אותו אדם.

או במקרה שלי, גועל, ורצון להתרחק ולחסום את אותו אדם (כמוך למשל) כדי להקטין חשיפה לתוכן שלו ולדעות שלו, במיוחד באופן המטריד בו אתה בוחר להתבטא.
לא כדי שלא תקרא את הבלוג המרתק להפליא שלי, אלא כדי שלא תוכל להביע את דעתך שם, או בהודעות טלגרם כפי שכבר בחרת לעשות תוך אפס כבוד לגבולות שהוצבו בצורה ברורה.

מה גם, שפירוט עוזר לטיפשים שלא חשבו על זה עד עכשיו - לעשות בדיוק את זה.
אין כמו הנגשת מידע לאנשים, במיוחד מהסוג הזה.
אליפסה​(שולטת)
אליפסה​(שולטת) • 4 בנוב׳ 2025
Marcus Wright כתב/ה:

אם אני עושה את זה ואם אני לא עושה את זה, זאת מציאות.
וזה ממש לא קשור אלי, מתרברב או לא.

אם זה לא קשור אליך, אני לא מבינה את ההתפלפלות הזו.
זה ממש מניפסט אנטי מוסרי.
כשאני אומרת למישהו "לא", איני משנה את המציאות ומונעת ממנו את האפשרות, מבחינה פיסיקלית, לעשות דברים כלשהם. אני מניחה שהוא אדם מוסרי שפשוט יכבד את ה"לא". ואם הוא לא מכבד, אני חוסמת. אם הוא לא יכבד חסימה... זה ילך ויתדרדר. גם אדם שנכנס לכלא יכול למצוא את הדרכים לא לכבד אותי ולמרר את חיי.

המציאות הפיסיקלית תמיד מאפשרת. מה חידשת לנו?
אבל יש גם מציאות מוסרית, ואדם שלא מכיר בה הוא בעיה.

לא משנה למה מישהי חסמה אותך. למה שתפתח פרופיל שני ותחדש את האינטראקציה, אם היא הבהירה שאינה מעוניינת בכך?

Marcus Wright כתב/ה:

אני חושב שהאנלוגיה שגויה.

את סוגרת את החלון כשאת מתקלחת כדי שהשכן הקרניג'י שלך לא ינסה להציץ.
אבל זה חלון שקוף.

זאת האנלוגיה לטעמי. וגם היא אפילו לא ממחישה מספיק.

קודם כל, חסימה היא ממש לא פעולה שקופה. הוא חוסמת אותך. כדי להתגבר עליה צריך לבצע מניפולציה. ואינך מחדש דבר בכך שאפשר לבצע מניפולציות.

לשיטתך, אני משערת, אין בכלל טעם להגיד "לא" למישהו. כי מילים הן שקופות והמציאות מאפשרת לנו להתעלם מהן. התגובות שלך מעוררות קרינג׳ כי משתמע מהן שהצפייה לכיבוד גבולות, במציאות שמאפשרת אי כיבוד גבולות, היא "לחיות בסרט". במילים אחרות, גם אם החלון שקוף, למה שבכלל תציץ במישהי מתקלחת?

נערך לאחרונה על-ידי * בתאריך שלישי נוב' 04, 2025 11:28 am, סך-הכל נערך פעם אחת
Marcus Wright
Marcus Wright • 4 בנוב׳ 2025
StreetCat כתב/ה:
מה עושה קרינג'?
בקצרה - לא המציאות או המודעות אליה, אלא רמת הפירוט ואופן הפירוט שבו בחרת להציג את הדברים.

ובאריכות:
כולנו (או רובנו) מודעים לסכנות האינטרנט, כן כן, גם אלו שחסמו אותך יודעות מה הסיכונים שיש ומה ההתנהלות של האנשים הדוחים בו.

אבל, כמו שאנחנו יודעות על מחבלי הנוחבה והמעשים שלהם, וכמו שאנחנו יודעות שיש אנסים, רוצחים ועוד אנשים דוחים בעולם -
כשנקרא פירוט של בנאדם שמסביר איך לעשות את הזוועה - זה מרחיק.
ומי שיפרט באופן קר ומנוכר איך *הוא* היה פועל כשרוצה לפגוע באדם אחר לפרטי פרטים - זה מעלה בנו תחושת קרינג' כלפי אותו אדם.

או במקרה שלי, גועל, ורצון להתרחק ולחסום את אותו אדם (כמוך למשל) כדי להקטין חשיפה לתוכן שלו ולדעות שלו, במיוחד באופן המטריד בו אתה בוחר להתבטא.
לא כדי שלא תקרא את הבלוג המרתק להפליא שלי, אלא כדי שלא תוכל להביע את דעתך שם, או בהודעות טלגרם כפי שכבר בחרת לעשות תוך אפס כבוד לגבולות שהוצבו בצורה ברורה.

מה גם, שפירוט עוזר לטיפשים שלא חשבו על זה עד עכשיו - לעשות בדיוק את זה.
אין כמו הנגשת מידע לאנשים, במיוחד מהסוג הזה.

חבל שעשית אווטינג,
ועוד אווטינג שכזה ואני שומר לעצמי את הזכות לפעול בדרכים לגיטימות וחוקיות כדי להגן על שמי.

והנה הסיפור המלא. בלי חצאי עובדות שלא טרחת לכתוב כדי לשרת את הנרטיב שלך.
היה לי את הטלגרם שלך כי את מסרת לי אותו מרצונך.
מסרת אותו אחרי התכתבויות בנינו בצ'ט של האתר באמצעות פרופיל זה באופן גלוי ולא מניפולטיבי.
בטלגרם היו לנו התכתבויות מפעם לפעם. כולן היו מכבדות ולגיטימית.
אז פניתי אליך בטלגרם בעקבות תגובה שכתבת את בפוסט של מישהי אחרת.
מצאתי לנכון לכתוב באופן פרטי ולא ציבורי כי זה בעיני היה דווקא יותר מכבד ויותר הולם.
חשוב להדגיש עוד לא הייתי חסום ולכן יכולת לקרוא כל דבר שאת כותבת בלי כל מניפולציה.
וגם אז, מדובר היה בתגובות שלך כלפי בפוסט של מישהי אחרת ולכן יכולתי לקרוא.
כשפניתי בטלגרם עוד טרם ידעתי שזה לא לרוחך.
מה עשית? התנפחת עלי. וחסמת אותי.
עכשיו ידעו כל חבריך מי את.
יצא המרצע מהשק.
ואני מקווה שהעברית לא גבוה מידי

ישפטו הקוראים/ות. אני שלם עם מי שאני ומעשי.
הוא​(שולט)
הוא​(שולט) • 4 בנוב׳ 2025
ככ הרבה אמוציות נראה שמדובר בממש אהבהicon_smile.gif
אנונה​(נשלטת)
אנונה​(נשלטת) • 4 בנוב׳ 2025
יש מספר שולטים שכשעניתי לא חסמו אותי
ומספר נשלטות שאין לי מושג מה עשיתי להן
עשיתי להן/ם את הטובה וחסמתי אותם גם כך שלא תהיה אינטראקציה בכלל
מבחינתי …. לא חוסמת אלא אם מקרה קיצון
אם יש בעיה רצינית עם מישהו מתלוננת לכלובי
יולי Yuli​(לא בעסק)​{טדי}
אני נוטה להסכים עם מרקוס. לא עם הסגנון, אלא עם הטיעון הכללי לגבי הגנה או היעדרה.

אפשר לחסום את האופציה לפנות אלינו, ואת האופציה להגיב בבלוג. אבל האופציה *לראות* את מה שפרסמנו נשארת גם אם חוסמים. נכון שזה יותר טרחה, אבל מלכתחילה האנשים שרצינו להרחיק הם אותם אנשים שמוכנים לטרוח בשביל להיות דושים.

אני מבינה את האנלוגיה עם נעילת דלת אבל לא חושבת שהיא מתאימה במקרה המסויים הזה, כי זו רמה אחרת של פריצה. כשפורצים פיזית לבית זה דורש הרבה מאמץ, יש סיכוי טוב להיתפס, ואם נתפסים אז משטרה והאשמה בפלילים וכו'.
לעומת זאת באינטרנט אנשים כל הזמן גונבים תוכן ולא קורה כלום. זה לא אומר שזה טוב או ראוי אבל זה מה שקורה. אפשר לשלוט במה שאנחנו רואים, ובמה שנכנס או לא נכנס למרחב אישי שנשלט על ידינו (תגובות בבלוג, תיבת הודעות). לשלוט במה שאחרים רואים זה פחות מושג.

ובמיוחד - אם מישהו יפרוץ את ההגנה *לא נדע* וזו בעיני הנקודה המהותית שבגללה נראה לי שזה לא מוסיף בטיחות. רוב האנשים לא יצאו מגדרם בשביל לקרוא את הבלוג שלי אחרי שחסמתי אותם, אבל על האחד שכן - לא אדע. זה מקריפ אותי יותר מאשר עצם הקריאה.