לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

צו 8 וצו השעה.

אי זוגי
לפני 14 שנים • 3 בנוב׳ 2010
אי זוגי • 3 בנוב׳ 2010
אוי האמפרי האמפרי,

כמה צביעות זורמת לך בדם.

אתה מזכיר את רבין ז"ל ואוסלו אבל "שוכח" להזכיר שזה עתה הבת שלו אמרה שבערוב ימיו הוא התחרט על ההסכם וראה בו פגע רע.

אתה מזכיר איזו הפגנה ( מישהו זוכר דבר כזה???) נדירה של פלשתינים נגד הטרור אבל "שוכח" להזכיר את השמחה ,הצהלולים וחלוקת הסוכריות ברחובות הרשות אחרי כל פיגוע בו נהרגו ישראלים.

אתה מציין את המשאבים שהופנו בעקבות הסכמי אוסלו לחינוך ולתשתיות אבל "שוכח" לציין שבעקבות בזבוז הכספים האדיר בימי ממשלת רבין, הפעולה הראשונה המשמעותית שנתניהו ,כראש ממשלה, נאלץ לעשות הייתה קיצוץ ענק בתקציב הממשלה. פעולה שהוגדרה על ידי קרן המטבע הבינלאומית כהצלת כלכלת ישראל .

אתה מציין את העובדה ,שמצחיקה אותך, שדווקא ישראל מבינה כח "ושוכח" לציין שכל מסע הטרור שקבלנו אחרי הסכמי אוסלו הפסיק רק אחרי שהערבים הבינו שגם הם מבינים רק כח.

אתה מציין , ברוב תמימותך, שאריק שרון אחראי לפריצת האינתפידה השנייה "ושוכח" לשאול איך יתכן שעארפאת,אדם שמתיימר ,כביכול, להביא את הפלשתינים לשלום גורם בהינף יד לאינתיפידה בה נהרגו אלפי ישראלים ופלשתינים (כן כן האמפרי, גם להם ולחייהם אני דואג) בגלל סיבה פעוטת ערך שכזו.( או שמא חבויה בך גזענות סמויה שאומרת שלערבים "הברברים" מותר לטבוח אנשים בגלל שטויות כי הם כאלה ואילו לנו "היהודים הנאורים" אסור לצאת למלחמת מגן גם כשטובחים בנו ?)
אתה מדבר בשבחי הסכמי אוסלו אבל "שוכח" לשאול איך יתכן שמייד עם חתימת ההסכם ההסתה הפלשתינית לא הפסיקה לרגע. ספרי הלימוד שלהם המשיכו להיות עמוסים בשטנה ושנאה לישראל. עראפאת המשיך בנאומי ה "מליון שהידים על ירושלים". הסברתם לנו שאלה נאומים לצרכי פנים ולא עצרתם לרגע לשאול למה ? למה שעראפאת לא יחנך את העם שלו לחשוב שלום. למה עראפאת הבריח ברכבו ,תוך עצימת עין של ישראל, מבוקשים וכלי נשק . למה התאפשר לחמאס ולארגוני טרור אחרים להתחמש בנשק וחומרי חבלה בניגוד גמור להסכם.

את התשובות קבלנו באינתיפדה השנייה בדמותם של 1500 הרוגים ישראלים ואלפי הרוגים פלשתינים.

שכנעתם אותנו לסגת תמיד ,לא חשוב מאיפה ,לא חשוב מה הסיכונים ולא חשוב בכמה חיי אדם יעלה לנו להשיב את השקט חזרה.
יצאנו מיו"ש בהסכם, כמעט כל הפלשתינים חיו תחת שלטון הרשות. קבלנו פיגועים. אמרתם לנו שאלה הקיצוניים שרוצים לחבל בתהליך. את הנפגעים הגדרתם ,בלי למצמץ, קורבנות שלום.

התהליך נעצר בגלל פעולות הטרור של הפלשתינים. הפיגועים נמשכו. הסברתם לנו שזה בגלל שאין לאנשים שם תקווה ,שהם מיואשים. לוגיקה במיטבה :

חותמים הסכם "שלום"- מקבלים פיגועים .

עוצרים כדי למזער נזקים- מקבלים פיגועים.

בין לבין המשכתם להקריב קורבננות "למולך" הנסיגה. הפעם בתור ,הבריחה מלבנון. כידוע ,כמו בחוקי הטבע , אין ואקום. מייד עם יציאת צה"ל קבלנו על הגבול עשרות אלפי מחבלים חמושים בעשרות אלפי טילים וכידוע טילים שמופיעים במערכה הראשונה , יירו עלינו במערכה השלישית ,לפעמים אפילו במערכה השנייה.

כמובן שעל פי הלוגיקה המעוותת שלכם אין קשר בין יציאת צה"ל מהשטח לבין העובדה שהוא שרץ עשרות אלפי מחבלים חמושים אחרי הנסיגה.

לפתע פתאום, משום מקום, באה הבריחה מעזה.
אתם ,המחנה שמגדיר עצמו "נאור, משכיל, אינטילגנטי , דואג לזכויות אזרח ( כמובן ,לא כולל הזכות הבסיסית של יהודים פשוט לחיות ולהגן על עצמם)לדמוקרטיה ( כמובן שלא כאשר "גונבים" קולות של שני חברה כנסת ממפלגת ימין מוצהרת כ"צומת" על מנת להעביר בכנסת על חודו של אותו קול,תמורת וולוו ומיצובישי, את הסכם אוסלו ב') ולשלטון החוק סתמתם חזק את האף וקראתם לאתרג את אריק שרון ,פשוט לשכוח לו את כל פרשיות השחיתות בהם נחשד . שלטון החוק??? הצחקתם את האמפרי.

לפני הבריחה קם אדם בישראל והזהיר " בעזה תקום מדינת חמאסטאן עמוסה בטילים ". לגלגתם עליו . זוכר את הקריאות "ביבי פניקריסט" . מה קבלנו ? חמאסטאן עמוסה בטילים וכידוע טילים שמופיעים במערכה הראשונה ...........

הלקח נלמד? חלילה וחס . הרי אנשים נאורים אנחנו , לא זוטות כאלה ישברו אותנו. נמשיך להלך עם הראש בעננים .רק ניסוג ונחתום הסכם שלום עם אנשים ,שהאג'נדה המובילה אצלם היא בכלל מלחמת קודש בכופרים בלי קשר לנדל"ן והכל יבוא על מקומו בשלום.

מצטער על החפירה אבל ,כן האמפרי,גם כנענים יודעים לפרק תהליכים אבל בניגוד אליך ,האדם הנאור ,הנעלה מכל ,אנחנו גם יודעים להפיק לקחים.

רפאל ,שאלה ברשותך:

ההיסטוריה מלמדת אותנו שבכל פעם שנסוגנו ,קבלנו עוד ועוד דם ישראלי שנשפך . שאלתי היא מה ,לדעתך, גובר על מה? הזכות המוסרית של הפלשתינים למדינה או הזכות הבסיסית של ישראלים פשוט לחיות.
Brave Dwarf
לפני 14 שנים • 4 בנוב׳ 2010
Brave Dwarf • 4 בנוב׳ 2010
העניין שההסטוריה מלמדת שגם כשלא נסוגנו, קיבלנו עוד ועוד דם ישראלי שנשפך.
אז מה ההבדל?
מה הסיבה למשל שבגללה היינו צריכים להשאר בלבנון מ- 1982 ועד 2000? למי זה הועיל ובמה? נכון, לא היינו צריכים לברוח ולהפקיר חברים. יצאנו מכוערים ושוב הוכחנו שבאמתלת ה- "דם יהודי" מותר לנו לעשות הכל. אבל למה היינו צריכים להשאר?
ציטוט:
בין לבין המשכתם להקריב קורבננות "למולך" הנסיגה. הפעם בתור ,הבריחה מלבנון. כידוע ,כמו בחוקי הטבע , אין ואקום. מייד עם יציאת צה"ל קבלנו על הגבול עשרות אלפי מחבלים חמושים בעשרות אלפי טילים וכידוע טילים שמופיעים במערכה הראשונה , יירו עלינו במערכה השלישית ,לפעמים אפילו במערכה השנייה.

למי הוקרבו הקורבנות שנפלו במהלך 18 שנים אלו? ומה שינו? את טווח הירי של הטילים שגדל מיום ליום?

כל השרשור הזה מוזר לי. הוא התחיל מאיזו עצרת בכיכר מלכי ישראל לזכרו של אדם שהכשיל את המדינה בכל כשל אפשרי, הסתבר להיות פתיון למפגרים של הימין, ונגמר בכך ששלום זאת בעצם סתם מילה נטולת משמעות.

ופוג, צא מהחושך, אני נתתי כתף תרחישית ולמרות שאיני יודע מה עם אחרים, אני מעדיף להלחם על מדינה שלי מתוכה, תחת לברור עם פנצטה מחבלים מילדים.
אי זוגי
אי זוגי • 4 בנוב׳ 2010
Brave Dwarf כתב/ה:
העניין שההסטוריה מלמדת שגם כשלא נסוגנו, קיבלנו עוד ועוד דם ישראלי שנשפך.
אז מה ההבדל?
מה הסיבה למשל שבגללה היינו צריכים להשאר בלבנון מ- 1982 ועד 2000? למי זה הועיל ובמה? נכון, לא היינו צריכים לברוח ולהפקיר חברים. יצאנו מכוערים ושוב הוכחנו שבאמתלת ה- "דם יהודי" מותר לנו לעשות הכל. אבל למה היינו צריכים להשאר?
ציטוט:

למי הוקרבו הקורבנות שנפלו במהלך 18 שנים אלו? ומה שינו? את טווח הירי של הטילים שגדל מיום ליום?

כל השרשור הזה מוזר לי. הוא התחיל מאיזו עצרת בכיכר מלכי ישראל לזכרו של אדם שהכשיל את המדינה בכל כשל אפשרי, הסתבר להיות פתיון למפגרים של הימין, ונגמר בכך ששלום זאת בעצם סתם מילה נטולת משמעות.

ופוג, צא מהחושך, אני נתתי כתף תרחישית ולמרות שאיני יודע מה עם אחרים, אני מעדיף להלחם על מדינה שלי מתוכה, תחת לברור עם פנצטה מחבלים מילדים.

כל ההבדל הוא היחס, הפרופורציה. במהלך מלחמה אחת שנמשכה חודש "בזבזנו" את מה ש"בזבזנו" במהלך 18 שנה. במהלך עשר שנות "שלום" נהרגו כאן ישראלים בפיגועי טרור כמו שלא נהרגו מאז קום המדינה.
זה כמו לבוא ולטעון שאין טעם להחזיק משטרה . היא עולה לנו בהרבה משאבים. יבוא מי שיבוא ויטען שבלי משטרה יהיה פשע ברחובות ,תהיינה תאונות דרכים ואז תבוא ותטען שגם כאשר הייתה משטרה היה פשע והיו תאונות דרכים.

יכול להיות שאני ימני מפגר אבל האשכול הזה התחיל גם באמירות עד כמה שלטון ימני שנבחר בצורה דמוקרטית אינו לגיטימי.
ואתה בהחלט צודק. אין טעם בהמשך הדיון שהרי אי אפשר לשכנע את המשוכנעים, משני הצדדים.
Brave Dwarf
Brave Dwarf • 4 בנוב׳ 2010
קודם כל, יש טעם. ואתה עשית את זה באופן לו לא לשווא פירגנתי. ומפרגן. ומודה (עד עומק לבי. מי כמוני יודע את ההבדל בין לחזור הביתה אחרי עופרת, מעט באיחור, כי זרקו אותנו לרפיח מיד אח"כ ולשמוע את זה:

Brave Dwarf כתב/ה:

ולגבי הנקמות, האמפרי. מיותר לחלוטין. כמה מבינינו באמת הולכים להתאבד? רובנו עושים את זה כדי להגן על המשפחה שהשארנו מאחורינו, על הבית אליו אנחנו זקוקים לשוב בשלום, מאמינים שזאת הדרך היחידה ומקווים ש(כוסומו ארס) הם יירגעו שם באחד מהימים ויבנו להם חיים מאושרים ונפלאים כדי שכאשר ואם נחזור, נוכל להבטיח לבנינו שלא תהיינה מלחמות יותר.

האמפרי:

...ותמונת הסיום אני מניח תהיה שצה"ל ובת זוגו פוסעים להם
אל עבר השקיעה על רקע הכתוביות ופס הקול של "מרכבות האש" ?

זה מכאן: http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=24978&postdays=0&postorder=asc&start=20

לבין לפתוח שרשור ולמצוא בו אותך).

אבל גם נדמה לי שהגיע הזמן לעצור רגע ולא בכיכר מלכי ישראל לזכרו של רבין ואפילו לא תחת הגשר הסתמי שנבנה לזכרו של גנדי (שנרצח בנסיבות הרבה יותר מבישות) ולעשות רגע חושבים.

ועם יד על הלב אני חוזר ואומר - שתתפוצץ תל אביב סופסוף. אם זה המחיר שנצטרך לשלם כדי שהילדים שלנו לא יצטרכו לעשות מה שאני עשיתי כאשר הייתי בגילם, (מאבדן מדינה עד פירוק עריסת ולד. מלהודיע שהשטח סטרילי אחרי שילד בן שבע נבדק, עד לזכור שילדיך בני גילו) אז זה שווה את זה. מכל הבחינות.

בכל מקרה, טרם אתה נעלם בנבכי מאה תגובות שהגבת כאן אי פעם, הרשה לי להודות לך עוד פעם אחת.
וגם לי יש סרטון מצחיק:

http://www.youtube.com/watch?v=KM1o0rUB4gc
האמפרי
לפני 14 שנים • 5 בנוב׳ 2010
האמפרי • 5 בנוב׳ 2010
Brave Dwarf כתב/ה:
כל השרשור הזה מוזר לי. הוא התחיל מאיזו עצרת בכיכר מלכי ישראל לזכרו של אדם שהכשיל את המדינה בכל כשל אפשרי, .

אתה רוצה לנסות שוב?
(אתה מסוגל).
האמפרי
האמפרי • 5 בנוב׳ 2010
ולכל מי שמאמין עדיין שאוסלו נעצר בגלל הפלסטינאים מוזמן לצפות
שוב ושוב (ושוב ושוב ושוב ושוב)בכתבה הזאת. חשבתם שלנו אין עם מי לדבר?
הצחקתם אותי. זה להם שאין עם מי לדבר פה (אבל אל תפריעו לעצמכם מלחוש מסכנות).

http://www.youtube.com/watch?v=qBFihtGYFSg

Brave Dwarf
Brave Dwarf • 5 בנוב׳ 2010
האמפרי כתב/ה:
Brave Dwarf כתב/ה:
כל השרשור הזה מוזר לי. הוא התחיל מאיזו עצרת בכיכר מלכי ישראל לזכרו של אדם שהכשיל את המדינה בכל כשל אפשרי, .

אתה רוצה לנסות שוב?
(אתה מסוגל).

זהו אינו עלבון, האמפרי, אני ביססתי את דעתי באחת מהודעותיי הקודמות. אם אינך מסכים, תחת להעלב ולנסות להעליב אתה בהחלט מוזמן להוכיח אחרת - שהמדינה פרחה מבחינה בטחונית וכלכלית; שידה של מפלגת העבודה הייתה על העליונה; שאין זה נכון שלולי קלינטון ויתר לירדן על חובותיה בנסיון להרשם בספרי ההסטוריה כמי שהייתה לו יד בשלום במזה"ת, ההסכם עם ירדן לא היה נחתם; שאכן רצנו לקראת שלום בטוח והוא נגדע; ששריו של רבין ואשתו לא היו מעורבים בפרשיות שחיתות; ושרבין לא הביא את ראש המרצחים לשבת אצלי על הספה בסלון.... (ועוד).
ואני מבטיח לך שעם עובדות לא אתווכח. עד אז, ברשותך, אשמור את דעתי והיא שרבין ז"ל (בגלל הסיבות שפירטתי לעיל ובפעם שניה, וביססתי אותן לפנים באחת מהודעותיי הקודמות) היה אחד מראשי הממשלה הגרועים בהסטוריה של המדינה ולכן הדבר האחרון שהייתי רוצה לעשות זה להמשיך את משנתו.
.
האמפרי
האמפרי • 5 בנוב׳ 2010
Brave Dwarf כתב/ה:
האמפרי כתב/ה:
Brave Dwarf כתב/ה:

אתה רוצה לנסות שוב?
(אתה מסוגל).

זהו אינו עלבון, האמפרי, אני ביססתי את דעתי באחת מהודעותיי הקודמות. אם אינך מסכים, תחת להעלב ולנסות להעליב אתה בהחלט מוזמן להוכיח אחרת - שהמדינה פרחה מבחינה בטחונית וכלכלית; שידה של מפלגת העבודה הייתה על העליונה; שאין זה נכון שלולי קלינטון ויתר לירדן על חובותיה בנסיון להרשם בספרי ההסטוריה כמי שהייתה לו יד בשלום במזה"ת, ההסכם עם ירדן לא היה נחתם; שאכן רצנו לקראת שלום בטוח והוא נגדע; ששריו של רבין ואשתו לא היו מעורבים בפרשיות שחיתות; ושרבין לא הביא את ראש המרצחים לשבת אצלי על הספה בסלון.... (ועוד).
ואני מבטיח לך שעם עובדות לא אתווכח. עד אז, ברשותך, אשמור את דעתי והיא שרבין ז"ל (בגלל הסיבות שפירטתי לעיל ובפעם שניה, וביססתי אותן לפנים באחת מהודעותיי הקודמות) היה אחד מראשי הממשלה הגרועים בהסטוריה של המדינה ולכן הדבר האחרון שהייתי רוצה לעשות זה להמשיך את משנתו.
.

זה לא עלבון ולא היתה לי כוונה הפוכה כלפיך. אם הבנת ככה אז אני מתנצל.
בכל מקרה,
הדברים שאתה תופש כשליליים אצלי נתפשים כהיפך. אנחנו מדברים בשפות שונות.
כל מה שיש לי לייחל לו הוא להצליח לשכנע את אלה המתלבטים לכדי יצירת רוב אלקטורלי
אשר בבוא היום יוכל לאפשר סוף סוף את הקמתה של מדינת ישראל והפיכתה למדינה
שחושבת ומתנהלת כמו מדינה בריאה ולא כמו מחנה פליטים (שזה פחות או יותר האופן
והמקום בהם אנו חיים היום).
התקווה הגדולה עוד יותר היא שישפך כמה שפחות דם לשם כך (כי ישפך לצערי).
אי זוגי
אי זוגי • 5 בנוב׳ 2010
האמפרי כתב/ה:
ולכל מי שמאמין עדיין שאוסלו נעצר בגלל הפלסטינאים מוזמן לצפות
שוב ושוב (ושוב ושוב ושוב ושוב)בכתבה הזאת. חשבתם שלנו אין עם מי לדבר?
הצחקתם אותי. זה להם שאין עם מי לדבר פה (אבל אל תפריעו לעצמכם מלחוש מסכנות).

http://www.youtube.com/watch?v=qBFihtGYFSg

יודע בחור? אתה באמת חי בסרטים

שהרי ברור, שנתניהו היה גם זה שיזם והוציא לפועל את כל פיגועי הטרור מאז נחתם ההסכם ועד בחירתו ב-1996 וזאת על מנת לטרפד את ההסכם עוד בימי ממשלת רבין.

נתניהו היה זה שגם כתב לעראפאת את כל נאומי השיטנה והג'יהאד ונתן לו מפות שיעזרו למליון השהידים לעלות לירושלים. נאומים שננאמו עוד בימי ממשלת רבין.

נתניהו היה זה שנתן לילדים פלשתינים סוכריות כדי שיוכלו לחלק אותם לעוברים ושבים אחרי כל פיגוע בו נהרגו ישראלים, ללא התערבות השלטון הפלשתיני לעצור את התופעה.

נתניהו היה זה שגם נכנס בהחבא ,באישון לילה, לבתי הדפוס של הרשות הפלשתינית, מייד אחרי חתימת ההסכם, כדי למחוק מכל ספרי הלימוד של הרשות את מפת מדינת ישראל.

נתניהו גם התחפש למתדלק וכל פעם שמכוניתו של עראפאת הגיעה לתדלק ,הוא העמיס עליה בחשאי טרוריסטים ונשק.

נתניהו היה זה שגם יעץ לעראפאת לפתוח באינתיפדה השנייה אחרי שאהוד ברק הציע לו מדינה פלשתינית בגבולות 67' כולל מזרח ירושלים והר הבית.אינתיפדה בה נהרגו אלפי אנשים .

אהה אופס ,סליחה- זה אריק שרון אשם.

בעצם בכלל אתה צודק . איך שכחתי ???.

עראפאת הלא היה חתן פרס נובל לשלום.

ובכלל היהודים תמיד ותמיד יהיו אשמים:

http://www.youtube.com/watch?v=BpbR8f_10nM

אתה מוזמן לצפות בזה שוב ושוב (ושוב ושוב ושוב)
Tobias​(אחר)
Tobias​(אחר) • 5 בנוב׳ 2010
המצב הזה כל כך בלתי אפשרי שזה פשוט גורם לאדם לתלוש שערות מהראש עד שהוא מחליט כבר להפוך לאדיש.
ולמדינה הזו יש כזה משבר זהות בכל תחום אפשרי שאני לא חושב שיש קרקע יציבה כבר כמעט לשום דבר.
מעניין אותי לפעמים מה היה קורה אם היה אפשר לספח את כל הערבים במדינה כאזרחים, לעשות הפרדה של דת ומדינה בישראל ככה שלא דת יהודית או מוסלמית יהיו גורם משפיע בכזו צורה, לחוקק חוק הגבלת ילודה לשני ילדים ככה שלא החרדים ולא הערבים ולא אף אחד אחר יפוצץ את המדינה דמוגרפית כי גם ככה אנחנו מתחילים כבר להצתופף, להרחיב את חוק חינוך חובה, ולהכניס ללימודי הבסיס דברים כמו סוציולוגיה ופילוסופיה כללית שילמדו אנשים מגיל צעיר להיות מודעים לתופעה הזו של "אנחנו והם" ולשורש כל הרע והאלימות לדעתי "אתנוצנטריות", לערבב קצת מרכזי אוכלוסין כך שאנשים לא יחיו כל הזמן במובלעות דמוגרפיות שמצמיחות שוב ושוב את התופעה הזו של לעשות דמוניזציה לאחר שאנחנו לא מכירים ולא רגילים אליו, ויראו שהאחר והאוייב צוחק ואוהב ואנושי ושזה לא בא בסתירה לעובדה שהוא לא אנחנו ואפילו אם הוא בדעה המנוגדת לנו, כי נורא קל לזרוק אלימות על דמות דמיונית של מישהו, אבל הרבה הרבה פחות על אדם שישבת ושברת איתו לחם.