|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Into(נשלטת) • 6 בינו׳ 2026
עוד משהו: האוטיסט היחיד שהכריז על עצמו ככזה בשחרור (או שפספסתי מישהו וסליחה) העיד בעצמו שאכן יש לו קשיים בתחום החברתי, ודרך ההתגוננות שלו היא ע"י התייעצויות קבועות עם חברים בקהילה (ואולי מחוצה לה?). ממה שהבנתי יותר הטרידה אותו האופציה שהוא יפגע, אני מקווה שהוא משכיל להתייעץ גם כדי לוודא שהוא לא נפגע.
אז זו דרך אחת, די טובה, לשלב אוטיסטים בבדסמ, תוך שמירה עליהם (ועל סביבתם). |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
Into(נשלטת) • 6 בינו׳ 2026
פרלין כתב/ה: Into כתב/ה: אגב, אומנם בכותרת כתוב ניצול, אבל הכוונה בתהייה/טענה שלי היא גם ליכולת מתן הסכמה מלאה ומדעת לאקטים קיצוניים (כן, בדסמ לסוגיו נחשב קיצון).
למה לא? איזה ניואנסים תקשורתיים אפשר לפספס פה? מה הסיטואציה שאת רואה בעיני רוחך? סתם דוגמאות לדברים שאני יכולה לחשוב שאוטיסט ספציפי שאני מכירה היה יכול ליפול בהם אם חס וחלילה היה פה. שוב, כן, זה יכול להתאים גם לעוד הפרעות/בעיות, בלה בלה בלה |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
dark enlightment(שולט) • 6 בינו׳ 2026
יש את החוק היבש המגדיר מהו "ניצול חסר ישע". אם זה לא נמצא בקטגוריה הזו אז איש הישר בעיניו יעשה.
לא אומר שזה בסדר או לא בסדר, זה פשוט החלטה של שני הצדדים. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
itchyqouteg(שולט) • 6 בינו׳ 2026
dark enlightment כתב/ה: יש את החוק היבש המגדיר מהו "ניצול חסר ישע". אם זה לא נמצא בקטגוריה הזו אז איש הישר בעיניו יעשה.
לא אומר שזה בסדר או לא בסדר, זה פשוט החלטה של שני הצדדים. מתי זו עבירה? ניצול חוסר יכולת להסכמה חופשית: כאשר אדם עם מוגבלות שכלית אינו מסוגל להבין את משמעות יחסי המין, את ההשלכות שלהם, או את ההקשר החברתי, וניתן להוכיח שנעשה ניצול של מצבו, ההסכמה אינה תקפה, והדבר מהווה עבירה. יחסי מרות ותלות: אם האדם המקיים יחסי מין הוא מטפל, איש חינוך, בן משפחה או דמות סמכות אחרת (יחסי מרות), זו עבירה ללא קשר לשאלת ההסכמה, כפי שקובע סעיף 347א לחוק העונשין. פערים קוגניטיביים: החוק מניח שקיימת הדדיות והבנה הדדית ביחסי מין. כאשר יש פער גדול ביכולות הקוגניטיביות והרגשיות בין הצדדים, לא מתקיימת הסכמה חופשית, וזו עבירה פלילית. כלומר אוטיסט בתפקוד מספיק נמוך לא בהכרח יבין את הקונספט של הסכמה |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
6 בינו׳ 2026
פרלין(נשלטת){ש} • 6 בינו׳ 2026
תפקוד נמוך לאו דווקא מעיד על פער קוגנטיבי.
אבל לא על זה מדובר, נכון? סביר שאוטיסטים עם צרכי תמיכה גבוהים לא ימצאו את עצמם בסיטואציה כזו. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
מלישס • 7 בינו׳ 2026
בתור אחת שיש לה במשפחה אדם קרוב עם אוטיזם וכאחת שעבדה עם אוטיסטים בתפקוד גבוה ובתפקוד נמוך מאוד. אני אוסיף כמה מילים... באוטיזם יש רמות תפקוד. אני משערת לעצמי שאוטיזם בתפקוד גבוה הם אלו שנמצאים בקהילה, כי בתפקוד נמוך מאוד, אין להם כלים או הבנה לגבי הבידיסמ כי קשה להם מאוד לתפקד וכמעט בלתי אפשרי עבורם לתקשר. אז אלו שכן נמצאים בקהילה הם ברובם משכילים ואנשים טובים ויש כמה שאני מכירה. ברור שיש דרגות,אבל תפקוד שהוא מאוד נמוך כנראה לא יהיה בקהילה כי מדובר באנשים שלא יכולים לעשות דברים בסיסים לצערנו. אז לגבי האוטיסטים שנמצאים בקהילה- אני לא חושבת שיש צורת חשיבה אחרת. אני חושבת שהם בהחלט מבינים את הדינמיקה. אולי יש קושי יוצר גדול להיפתח או לדבר על הרגשות, אבל בהחלט יש הבנה. ולגבי טראומות וצלקות- את זה יש לכולם. ולכן לסיכום , זה לא משנה אם האדם אוטיסט או לא אוטיסט צריך להתחשב ולא לנצל!!!
לכבד ולעשות הכול שפוי בטוח ובהסכמה . אף אדם הוא לא כלי להשתמש בו למטרות ניצול. מי שנמצא/ת בסצנה בכדי לנצל,הוא לא שולט/ת. הוא אדם רעיל שצריך להתרחק מימנו. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
StreetCat(שולטת) • 7 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: עוד משהו: האוטיסט היחיד שהכריז על עצמו ככזה בשחרור (או שפספסתי מישהו וסליחה) העיד בעצמו שאכן יש לו קשיים בתחום החברתי, ודרך ההתגוננות שלו היא ע"י התייעצויות קבועות עם חברים בקהילה (ואולי מחוצה לה?). ממה שהבנתי יותר הטרידה אותו האופציה שהוא יפגע, אני מקווה שהוא משכיל להתייעץ גם כדי לוודא שהוא לא נפגע.
אז זו דרך אחת, די טובה, לשלב אוטיסטים בבדסמ, תוך שמירה עליהם (ועל סביבתם). אני לא יודעת כמה זו שיטה שכדאי להסתמך עליה, תלוי כמה הקשר עם חברים מהקהילה הוא אמין, פתוח וישיר. ראיתי לא מעט מקרים שפשוט מכילים את הבנאדם כי "הוא אוטיסט" או "כי הוא מציג את עצמו כאחד שלא מתכוון לפגוע" ולא אומרים לו איפה הוא טעה ומה עשה לא בסדר גם כשהוא כן פועל כך , במיוחד בניואנסים הקטנים אך החשובים. יש נטייה לתמיכה קהילתית כמעט עיוורת במיוחד בפייסבוק להיות רכה ומכילה יותר, לעומת הקהילה פה בכלוב שהיא יותר ביקורתית (לטוב ולרע) תמיד טוב שיהיה חבר בדסמי קרוב אליך, שתוכל לשתף אותו ולהתייעץ איתו אבל כדאי גם להיות עם אחד שגם נותן לך ביקורת כשפעלת לא טוב, ואת אלו קשה יותר למצוא. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
StreetCat(שולטת) • 7 בינו׳ 2026
פרלין כתב/ה: תפקוד נמוך לאו דווקא מעיד על פער קוגנטיבי.
אבל לא על זה מדובר, נכון? סביר שאוטיסטים עם צרכי תמיכה גבוהים לא ימצאו את עצמם בסיטואציה כזו. לא הייתי קוראת לזה פער אלא שונות בהבנה הקוגניטיבית כי פיזית - המוח מעבד וקולט דברים אחרת לטוב ולרע. וכשהקליטה שונה, צריך לתת הסבר אחר או לוודא אחרת שיש הבנה מלאה של הסיטואציה דברים שעבור אדם אחד הם מובנים מאליהם - זה לא בהכרח כך עבור האדם השני. וזה לא משנה אם הוא אוטיסט או לא. רק שבמקרה של אוטיזם - נדרש לעיתים הסבר אחר ותקשורת אחרת. כמובן שמדברים על תפקוד גבוה (לפחות אני בתגובות התייחסתי אל הסקטור הזה, תפקוד נמוך צריכים ליווי אישי אחר) |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
שוסי • 7 בינו׳ 2026
Into כתב/ה: שוסי כתב/ה: פישוטו כתב/ה: שוסי כתב/ה: וגם, שולטים אוטיסטים בגלל הקושי בתקשורת עלולים להיות פוגעניים שלא בזדון. האם גם מהם צריך למנוע? לא מונע כלום מאף אחד. אבל למה שמישהו יקח על עצמו את הסיכון הזה בתור נשלט רק למען ההכלה? היעדר כוונות הזדון לא רלוונטי אם נשלט נפגע שהוא במקום רגיש. מה קשור הכלה? למה שמישהו יעשה סקס בכלל מתוך הכלה? אני למשל מסתדרת מצוין עם אוטיסטים בדרכ. אעדיף אותם לפרטנרים לסקס( ובכלל) הרבה פעמים על דוש גנרי ממוצע. לא מבינה מה זה אומר. בהקשר הזה לפחות. |
|
|
|
|
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
לפני 3 שבועות •
7 בינו׳ 2026
שוסי • 7 בינו׳ 2026
מצחיק אותי שיש כאן תגובות שמסבירות להורים או לאוטיסטים בעצמם, על החוויות שלהם כאוטיסטים.
גם אני בעצמי, בתור מי שמטפלת באוטיסטים, סותמת את הפה מול הורים של אוטיסטים. |
|
|