לילה טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

צו 8 וצו השעה.

אי זוגי
לפני 14 שנים • 6 בנוב׳ 2010
אי זוגי • 6 בנוב׳ 2010
6 לנובמבר 2010 :

יש עם מי לדבר......

http://news.walla.co.il/?w=/1/1752214

ושלא תהיינה אשליות ,אלה המנהיגים האמיתיים של הפלשתינים.
Brave Dwarf
Brave Dwarf • 6 בנוב׳ 2010
אי זוגי כתב/ה:
6 לנובמבר 2010 :

יש עם מי לדבר......

דוגמא טובה. ובהחלט ניתן להשוות אותה לכתבה שהביא לנו האמפרי על ביבי בביתן של אזרחיות שאבדו את כל הגברים במשפחה לא במלחמה, אלא בדרכם הביתה מעבודה. אלא שזו תהיה השוואה אנושית ואמוציונלית ולכן אין לה מקום בשיקולים פוליטיים האמורים לקבוע את עתידה של מדינה.

אישית, הייתי מדגיש את ההבדל בין מה שנאמר בתחילתה של הכתבה:

"לציונים אין מקום בין עמי העולם, והם יעלמו."

לבין מה שנאמר במקום אחר שבוע לפני כן:

"לפני כשבוע השמיע א-זהאר קול מעט שונה: בראיון לעיתון הלונדוני "אל-חיאת" אמר בכיר חמאס החמושים *שממשיכים לירות רקטות לעבר ישראל הם "מורדים". א-זהאר אמר אז כי "יש הסכם להפסקת אש שגובש לאחר המלחמה (מבצע עופרת יצוקה – נ.י). האם קיבלנו את ההסכם כדי למלא אחריו או כדי להפר אותו? האם הם מצפים שנמחא כפיים לאדם שמורד בארגון שלו? המרד הזה עלול להוביל לאנרכיה".

האם באמת אנשים שאומרים דברים הסותרים את עצמם כאשר בין אמרה אחת לזו הרודפת אותה קיים הבדל של שבוע ימים בלבד, הם אלו להם נלחץ יד? אחרי מה שראיתי והמקומות בהם הייתי, מעטים הם הדברים שעשויים להפחיד אותי... ובמחשבה שניה, איני פוחד מדבר יותר, פרט מלחיצות ידיים מסוג זו. כי הן מוכיחות שכל מה שעשיתי בחיי, היה לשווא.

האמפרי, אולי אתה צודק ואתה ואני אכן דוברים בשפות שונות. בכל מקרה, איני מעוניין לערוך תחרות בכלוב לגבי מי צודק. אך בתור גבר שנשוי לערביה לבנונית ומאוהב בה עד כלות, אני חושב שלא קיים אדם בעולם שיוכל להאשים אותי בגזענות או באבדן אמונה (פרט לאנשי שלום במרכז לשפות אחרי המשט, להם סלחתי מכבר כי אני בטוח שכאשר צרחו לעומת אשתי שהיא בוגדת בעמה כי נישאה למחבל יהודי, כוונותיהם היו טובות).

אבל, ותסלח לי, אני חושב שכדאי לך להחליף משקפיים כי מה שהם משקפים לך מנוגד לחלוטין למציאות. ואם לרגע חשבת שלהיות איש שלום אלים פחות מלהיות איש מלחמה, אזי , כפי שביקשתי ממך בתגובתי הקודמת, כפי שהציע לך אי-זוגי ועוד אנשים לא מעטים כאן בשרשור, בוא נעבור פסוק פסוק ונבדוק את העניין. בוא נתעסק בעובדות. האם לא לשם כך פתחת את השרשור?

*הבעיתיות בשליטה על הכנופיות אותה הזכרתי קודם.

(ואני נורא זהיר. זה עולה לי בדם. אז אם תעשה עמי חסד ותקרא את תגובתי ברוח טובה ונימה חיובית, אהיה אסיר תודה. ואם לא, אתאפק גם מחר)
אי זוגי
אי זוגי • 6 בנוב׳ 2010
[quote="Brave Dwarf"]
אי זוגי כתב/ה:
6 לנובמבר 2010 :

יש עם מי לדבר......

דוגמא טובה. ובהחלט ניתן להשוות אותה לכתבה שהביא לנו האמפרי על ביבי בביתן של אזרחיות שאבדו את כל הגברים במשפחה לא במלחמה, אלא בדרכם הביתה מעבודה. אלא שזו תהיה השוואה אנושית ואמוציונלית ולכן אין לה מקום בשיקולים פוליטיים האמורים לקבוע את עתידה של מדינה.

אישית, הייתי מדגיש את ההבדל בין מה שנאמר בתחילתה של הכתבה:

"לציונים אין מקום בין עמי העולם, והם יעלמו."

לבין מה שנאמר במקום אחר שבוע לפני כן:

"לפני כשבוע השמיע א-זהאר קול מעט שונה: בראיון לעיתון הלונדוני "אל-חיאת" אמר בכיר חמאס החמושים *שממשיכים לירות רקטות לעבר ישראל הם "מורדים". א-זהאר אמר אז כי "יש הסכם להפסקת אש שגובש לאחר המלחמה (מבצע עופרת יצוקה – נ.י). האם קיבלנו את ההסכם כדי למלא אחריו או כדי להפר אותו? האם הם מצפים שנמחא כפיים לאדם שמורד בארגון שלו? המרד הזה עלול להוביל לאנרכיה".

האם באמת אנשים שאומרים דברים הסותרים את עצמם כאשר בין אמרה אחת לזו הרודפת אותה קיים הבדל של שבוע ימים בלבד, הם אלו להם נלחץ יד? אחרי מה שראיתי והמקומות בהם הייתי, מעטים הם הדברים שעשויים להפחיד אותי... ובמחשבה שניה, איני פוחד מדבר יותר, פרט מלחיצות ידיים מסוג זו. כי הן מוכיחות שכל מה שעשיתי בחיי, היה לשווא". "

לא הייתה כוונה להשוות למרות שזה סוג של "קונטרה".

נתניהו בשום מקום לא קורא להשמיד פלשתינים. הוא אמר מה שאמר בפורום מסוים ,לדעתי, כדי למצוא חן בעיניהם.בפועל הוא חתם על הסכמי וואי רק שהפעם הוא הקפיד שגם הצד השני ימלא את התחייבותיו.

צריך לשאול מדוע אבו מאזן דחה ,אך לפני כשנתיים , את כל הצעות אולמרט למדינה פלשתינית בגבולות 67', כולל מזרח ירושלים והר הבית ,כולל חזרה של עשרות אלפי פליטי 48'.
אבו מאזן ,בדיוק כמו מורהו ורבהו,עראפאת דחה את ההצעה. עם האמפרי והשמאל פתרונים למה.

אתה מדגיש את הסתירה בדברים שנאמרו אבל בפועל אין סתירה.

פסקה א' היא ההמשך והתוצאה של פסקה ב'.

הם כרגע מקיימים את מה שנקרא בשפה הערבית : "תהדיה והודנא". בתרגום פשוט לעברית מדובר בהפסקת אש. אבל למושגים האלה ישנו גם תרגום מוסלמי הלכתי.

התרגום הזה אומר כך: על המוסלמים להשמיד את כל הכופרים ( היהודים והנוצרים ושאר בעלי האמונות האחרות ,אותם הם משווים לקופים וחזירים) אבל אם המצב בפועל הוא שהאוייב חזק מהם ,עליהם לחיות איתו בהפסקת אש עד לצבירת הכוחות המתאימים להשמיד אותו.

פשוט,רק כדי להציג עובדות כמו שהן.

לגבי צורת ההתנהלות של האמפרי - לבחור אין "כלים" עובדתיים להתמודד כאן. אז מה שעושים זה "אונס" המציאות. מספרים מה שנח ומתחמקים ממה שלא נח.

אבל מטרתו הרי ליצור הד ולהמשיך את האשכול הזה עוד ועוד ,אז מכניסים "קטנות" מדי פעם כדי לגרות אותנו להגיב.

התלבטתי אם ,אכן, יש טעם להמשיך, אבל לדעתי ,זה חוזר אליו כמו בומרנג.
הוא נדחק לפינה יותר ויותר.
המלט
המלט • 6 בנוב׳ 2010
אי זוגי כתב/ה:
6 לנובמבר 2010 :

יש עם מי לדבר......

מצד שני, אי-זוגי, החיים אינם מאמר במתמטיקה; ואם כבר להחיל חשיבה כזו על הפוליטיקה של המזרח התיכון, כפי שאתה עושה במיומנות מעוררת השתאות, בוא נתבונן במציאות מנקודת מבטה של תורת המשחקים, שכידוע לך (סתם ניחוש) מציעה לכל אחד לשאול שאלה פשוטה: מה היה קורה אילו כולם היו נוהגים כמוני? ובכן, אם כולם היו נוהגים כמוך, הרי שלעולם לא יתכן פיוס או שלום כי הטענות שלך הן אמיתיות, הן עובדות בשטח, לא ניתנות לסתירה, מדוייקות להפליא- אך יחד עם זאת התוצאה שלנן היא ״ שב ואל תעשה״, או במילים אחרות- מחדל, שמוביל לשום מקום. אילו האנשים בהיסטוריה שיצרו יש מאין, והתפייסו עם אויביהם המרים ביתר, האכזריים ביותר, המלאי- סתירות ביותר (משהו שציינת כמעכב באחת מתגובותיך) היו מביאים בחשבון את השיקולים החשבונאים והמדוייקים דוגמת שלך, אזי כל העולם היה עסוק יום יום בלהרוג איש את רעהו. מה שלעניות דעתי המרודה נעלם מעיניך הוא בדיוק זה: אם כולם היו נוהגים כמוך היו לנו רק מלחמות בעולם, כל צד היה מתבצר בצדקתו המתמטית והקדושה תוך מנייה פרטנית של סתירות ומגרעות הצד שמנגד- בעוד שאם היו נוהגים כמו האמפרי, או לכל הפחות חושבים כמוהו אזי נראה שקרוב לוודאי שהעולם כולו והביצה שלנו בפרט, היו מקומות נעימים יותר לנשום בהם.
אי זוגי
אי זוגי • 6 בנוב׳ 2010
המלט כתב/ה:
אי זוגי כתב/ה:
6 לנובמבר 2010 :

יש עם מי לדבר......

מצד שני, אי-זוגי, החיים אינם מאמר במתמטיקה; ואם כבר להחיל חשיבה כזו על הפוליטיקה של המזרח התיכון, כפי שאתה עושה במיומנות מעוררת השתאות, בוא נתבונן במציאות מנקודת מבטה של תורת המשחקים, שכידוע לך (סתם ניחוש) מציעה לכל אחד לשאול שאלה פשוטה: מה היה קורה אילו כולם היו נוהגים כמוני? ובכן, אם כולם היו נוהגים כמוך, הרי שלעולם לא יתכן פיוס או שלום כי הטענות שלך הן אמיתיות, הן עובדות בשטח, לא ניתנות לסתירה, מדוייקות להפליא- אך יחד עם זאת התוצאה שלנן היא ״ שב ואל תעשה״, או במילים אחרות- מחדל, שמוביל לשום מקום. אילו האנשים בהיסטוריה שיצרו יש מאין, והתפייסו עם אויביהם המרים ביתר, האכזריים ביותר, המלאי- סתירות ביותר (משהו שציינת כמעכב באחת מתגובותיך) היו מביאים בחשבון את השיקולים החשבונאים והמדוייקים דוגמת שלך, אזי כל העולם היה עסוק יום יום בלהרוג איש את רעהו. מה שלעניות דעתי המרודה נעלם מעיניך הוא בדיוק זה: אם כולם היו נוהגים כמוך היו לנו רק מלחמות בעולם, כל צד היה מתבצר בצדקתו המתמטית והקדושה תוך מנייה פרטנית של סתירות ומגרעות הצד שמנגד- בעוד שאם היו נוהגים כמו האמפרי, או לכל הפחות חושבים כמוהו אזי נראה שקרוב לוודאי שהעולם כולו והביצה שלנו בפרט, היו מקומות נעימים יותר לנשום בהם.

כעקרון,אתה צודק ,המלט. צריך לנסות ולהתפייס. החיים אינם מאמר במתמטיקה אבל החיים הם גם לא תורת משחקים.

איני אדם דוגמטי. אני בעד שלום. הלוואי ותהיה מנהיגות פלשתינית שאיתה נוכל לעשות שלום אמיתי ובטוח לעתיד הדורות הבאים.

אין לי גם בעיה עם החזרת שטחים לצורך כך ,אבל כבר ניסינו. מילאנו את את התחייבויותינו ( ולפני שמישהו יקפוץ ויצעק "התנחלויות, מתנחלים" צריך לדעת שבהסכמי אוסלו , עליו חתם רבין ז"ל ,אין ולו סעיף אחד שמדבר על הפסקת הבנייה היהודית ביו"ש בדיוק כמו שלא מבקשים מהערבים להפסיק לבנות שם עד להסדרת הגבולות).

במקום זה קבלנו טרור, טילים על ערי ישראל, הסתה בלתי פוסקת. כעת, אפשר לטמון את הראש בחול ולומר "פוס, מה שהיה -היה, בא ננסה מחדש"

אני מסכים, אבל לפני זה נבדוק מי עומד מולנו.
אבו מאזן לא מוכן אפילו להכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית. יודע למה? כי בעצם הכרתו במדינה כמדינה יהודית הוא , בעצם, מכיר בכלל ביהדות. דבר זה סותר את האיסלם.

למעשה ,כל הויכוח הוא עניין של יחס סיכון-סיכוי. לדעתי, הסיכון עולה עשרת מונים על הסיכוי ששלום כזה בכלל אפשרי ושהוא בכלל בר-קיימא לאורך שנים ארוכות.

גם צ'מברליין ,כנראה, השתמש בתורת המשחקים והלך לחתום הסכם שלום עם הגרוע באויביו. את התוצאות כולנו יודעים.

בברכת שבוע טוב לכולם
אי זוגי
לפני 13 שנים • 24 בנוב׳ 2010
אי זוגי • 24 בנוב׳ 2010
אמנם חנוכה בפתח , אבל נכון לכל עת :

http://www.youtube.com/watch?v=EX1fbXp1_KA

משכתבי ההיסטוריה:

http://www.youtube.com/watch?v=crwrGvbO_tY&NR=1

למי שיש ק ו ש י עם האמת ,לא חייב לצפות
אי זוגי
לפני 13 שנים • 27 בנוב׳ 2010
אי זוגי • 27 בנוב׳ 2010