שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

אם תהיה רובטית כוסית. זה ימשוך אתכם לסגוד לה?

יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 6 ימים • 14 בדצמ׳ 2024
אני חושבת שגם עם טכנולוגיה מאד מתקדמת, עדיין יהיה מאד קשה לחקות ***ניואנסים***

מה שמחזיר אותי לווסטוורלד (סורי אבל זה ממש בול חקירה של כל הנושא הזה!) - צפית בזה? עונה 1, אנסה לא לספיילר חזק - יש דמות המוצגת כאנושית ולקראת הסוף מתגלה כרובוט. האם עלית על זה לפני הגילוי? באיזה שלב? זכור לך מה היו הסימנים?
זו בעיני דוגמה מצויינת לניואנסים כאלה. החיקוי היה ממש ממש טוב. הסימנים היו עדינים. אבל מי שיודע שהוא חי בעולם עם רובוטים היפר-ריאליסטיים, צריך כחלק מכישורי חיים לדעת לשים לב בדיוק לסימנים האלה.

לא פחות ממה שאדם ממוצע בין ימינו יודע (ואף בלי הרבה מאמץ) להבדיל בין סרט עלילתי לסרט דוקומנטרי. גם כשמראים לנו מוקומנטרי (ספיינל טאפ, המשרד, משפחה מודרנית וכו') לא קשה לנו להבדיל. פשוט כי גדלנו עם זה ואנחנו יודעים איך מבדילים. אז ככל שההבדלים בין אדם למכונה יהיו פחות גסים, נצטרך להכיר אותם.

כמו שכבר היום נדרש מאיתנו להבדיל בין צילום "אמיתי" לבין יצירת מכונה. כמו שרובנו יודעים לראות כתבת אופנה ולזהות את הפוטושופ. מי שיש לו מודעות, יכול לשים לב.
סך הכל רוצה אהבה​(נשלט)
אני חושב שבשאלה תלויה מאוד בסטנדרט שלך לשליטה,
לי אישית כל עוד ה"רובוטית" לא מסוגלת לחכות באופן מדוייק עם אישיות ייחודית אופי של אישה..
אז לא נראלי זה יעבוד , חייב שיהיה קצת חיבור רגשי ו - או מנטלי כדי ששליטה תעבוד (לא אומר שכולם לפחות ככה זה אצלי)
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
סך הכל רוצה אהבה כתב/ה:
לי אישית כל עוד ה"רובוטית" לא מסוגלת לחכות באופן מדוייק עם אישיות ייחודית אופי של אישה..
אז לא נראלי זה יעבוד , חייב שיהיה קצת חיבור רגשי ו - או מנטלי כדי ששליטה תעבוד (לא אומר שכולם לפחות ככה זה אצלי)

ואם היא כן תצליח לחקות באופן מדוייק? דמיין AI ברמה מאד גבוהה שקשה להבדיל בינו לבין אשה בשר ודם. היית קונה?
סך הכל רוצה אהבה​(נשלט)
יולי Yuli כתב/ה:
סך הכל רוצה אהבה כתב/ה:

ואם היא כן תצליח לחקות באופן מדוייק? דמיין AI ברמה מאד גבוהה שקשה להבדיל בינו לבין אשה בשר ודם. היית קונה?

אם הדבר היחידי בא שלא אנושי זה העובדה שהיא רובוט, אז הייתי מנסה אם הייתי נואש אבוד וחסר תקווה (:
תחת כנפיך
תחת כנפיך • 14 בדצמ׳ 2024
יולי Yuli כתב/ה:
אני חושבת שגם עם טכנולוגיה מאד מתקדמת, עדיין יהיה מאד קשה לחקות ***ניואנסים***

מה שמחזיר אותי לווסטוורלד (סורי אבל זה ממש בול חקירה של כל הנושא הזה!) - צפית בזה? עונה 1, אנסה לא לספיילר חזק - יש דמות המוצגת כאנושית ולקראת הסוף מתגלה כרובוט. האם עלית על זה לפני הגילוי? באיזה שלב? זכור לך מה היו הסימנים?
זו בעיני דוגמה מצויינת לניואנסים כאלה. החיקוי היה ממש ממש טוב. הסימנים היו עדינים. אבל מי שיודע שהוא חי בעולם עם רובוטים היפר-ריאליסטיים, צריך כחלק מכישורי חיים לדעת לשים לב בדיוק לסימנים האלה.

לא פחות ממה שאדם ממוצע בין ימינו יודע (ואף בלי הרבה מאמץ) להבדיל בין סרט עלילתי לסרט דוקומנטרי. גם כשמראים לנו מוקומנטרי (ספיינל טאפ, המשרד, משפחה מודרנית וכו') לא קשה לנו להבדיל. פשוט כי גדלנו עם זה ואנחנו יודעים איך מבדילים. אז ככל שההבדלים בין אדם למכונה יהיו פחות גסים, נצטרך להכיר אותם.

כמו שכבר היום נדרש מאיתנו להבדיל בין צילום "אמיתי" לבין יצירת מכונה. כמו שרובנו יודעים לראות כתבת אופנה ולזהות את הפוטושופ. מי שיש לו מודעות, יכול לשים לב.

ראיתי את הסדרה ממש לפני הרבה זמן. ככה שזוכר במעומעם את הפרטים.
אבל עשית לי חשק לראות אותה שוב.
(אגב, אני חושב שאני יודע מי זה הרובוט, אחרי שראיתי את זה פעם. אבל לא זיהיתי מההתחלה)
יולי Yuli​(לא בעסק){טדי}
לפני 5 ימים • 15 בדצמ׳ 2024
לא מהתחלה, אבל מעניין להשוות בין צפיות שונות. כל צופה עולה על זה בשלב אחר 🙂

אם תצפה שוב תגיד, אני תמיד משתוקקת לפרטנרים לחפירה עליה 🙂 (אבל רק עונה ראשונה. בשניה כבר לא הבנתי מה רוצים ממני).
העוקד והנעקדחשבון מאומת
העוקד והנעקדחשבון מאומת
לפני 5 ימים • 15 בדצמ׳ 2024
העוקד והנעקדחשבון מאומת • 15 בדצמ׳ 2024
בדרך הביתה מהעבודה נותן הוראה התקנה של עידכון התוכנה האחרון עם התוספות החדשות שכולם מהללים ביו טיוב.

רק שלא יגמר סטייל הסצנה המפורסמת בסרט שרי2000 עם מלאני גריפיט...

https://youtu.be/EQz7YT1TaUc?si=Y9FskjE9yJNGU9YW