שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

משחק מחשב חדש המדמה אונס

Black Lotus​(מתחלפת)​{זאלופון}
לפני 9 חודשים • 15 באפר׳ 2025
Hominis כתב/ה:
הבוקר שמעתי על עוד מקרה של התעללות בגן בראשון לציון, 250 מקרי התעללות ברק 60% מהחומר שנצפה עד כה, וחשבתי על השרשור הזה.
תארו לכם שמישהו היה מוציא משחק מחשב שבו צריך להתעלל בילדים בגן.
עכשיו תגידו שזה גוזמה, ומה קשור וכ״ו וכ״ו - אבל יש דברים שהם פשוט לא אנושיים. פדופיליה, התעללות בילדים, ואונס בכפיה.
מבחינתי, אני נגד כל דבר שעלול לנרמל את הדברים האלה.
סורי.

ברור, כרמל מעודה היתה אלופת ישראל בtekken וב whack a mole. הכתובת היתה על הקיר...
זו אכן גוזמה, ומה קשור.
Hominis

ששששש..... כרמל מעודה פה בכלוב

Hominis • 15 באפר׳ 2025
Black Lotus כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
הבוקר שמעתי על עוד מקרה של התעללות בגן בראשון לציון, 250 מקרי התעללות ברק 60% מהחומר שנצפה עד כה, וחשבתי על השרשור הזה.
עכשיו תגידו שזה גוזמה, ומה קשור וכ״ו וכ״ו - אבל יש דברים שהם פשוט לא אנושיים. פדופיליה, התעללות בילדים, ואונס בכפיה.
סורי.

ברור, כרמל מעודה היתה אלופת ישראל בtekken וב whack a mole. הכתובת היתה על הקיר...
זו אכן גוזמה, ומה קשור.

שאלה אמיתית: על כל דבר אפשר לעשות משחק מחשב מבחינתך? אין לזה גבולות?

Re: ששששש..... כרמל מעודה פה בכלוב

Hominis כתב/ה:
Black Lotus כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
סורי.

זו אכן גוזמה, ומה קשור.

כן. ועל כל דבר אפשר לכתוב ספר. ועל כל דבר לעשות סרט. צנזורה זה רע. היכולת לבחור האם לצרוך או לא לצרוך מוצר תרבות, להסתכל עליו בעין ביקורתית ולבצע מחקר על ההשפעות שלו היא כח.
Hominis

Hominis • 15 באפר׳ 2025
Black Lotus כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
Black Lotus כתב/ה:
Hominis כתב/ה:
סורי.

זו אכן גוזמה, ומה קשור.

כן. ועל כל דבר אפשר לכתוב ספר. ועל כל דבר לעשות סרט. צנזורה זה רע. היכולת לבחור האם לצרוך או לא לצרוך מוצר תרבות, להסתכל עליו בעין ביקורתית ולבצע מחקר על ההשפעות שלו היא כח.

לדעתך, ספר כמו ״יומנו של פדופיל״ או ״איך אנסתי את השכנה שלי״ או ״חוויות נקרופיליה בקפריסין״ אלה כותרים ראויים למקום שאינו הדארק ווב? ושאלתי על משחק, לא על ספר או סרט.

Hominis כתב/ה:

לדעתך, ספר כמו ״יומנו של פדופיל״ או ״איך אנסתי את השכנה שלי״ או ״חוויות נקרופיליה בקפריסין״ אלה כותרים ראויים למקום שאינו הדארק ווב? ושאלתי על משחק, לא על ספר או סרט.

לא יצא לי לשחק במשחק כזה כי אנחנו מעדיפים משחקים ששווים את הזמן שלנו. אבל מצד שני, לולא המצקצקים גם רוב העולם לא היה יודע על קיומו, כמו על קיומם של משחקים אחרים בז'אנר הזה, שמכרו את הכמה אלפי יחידות במקסימום ונעלמו לתהום הנשיה.

בנוגע לכותרים שאתה מגדיר כראויים לדארק ווב:
קראת את "נוטות החסד"? ספר מנקודת מבטו של נאצי, הומו, שהיתה לו מערכת יחסים עם אחותו, והוא בן אדם די דפוק בפני עצמו. ג'ונתן ליטל כתב אותו בידיעה שהוא הולך לכתוב יצירה קאנונית שידברו עליה, והוסיף לה ספרון פלצני עם הגיגים כנספח. בפועל? ספר מעפן שסובל מתעופה עצמית.

ואת "וודסמן" ראית? אחלה סרט שנוגע בנושא של פדופיליה. מרגש באמת ואיזה משחק מעולה של קווין בייקון. עליו אני דווקא ממליצה בחום.

אני חושבת שיש ערך בחשיפה לתכנים כאלו. הם גורמים לך לראות את העולם לא בשחור לבן ולייצר אמת מוסר מורכבת יותר. הם לא מנרמלים דברים ולא הופכים אותך לפסיכופט. אם כבר, תקשורת המיינסטרים חובבת הgore שלנו עושה עבודה טובה יותר בכך.
Sirene​(נשלטת)
Sirene​(נשלטת) • 15 באפר׳ 2025
לא הגבתי לשרשור כי עדיין לא גיבשתי דיעה על זה, אבל "יומנו של פדופיל" זה פחות או יותר התיאור של הספר לוליטה.
שלגיחשבון מאומת
שלגיחשבון מאומת
שלגיחשבון מאומת • 15 באפר׳ 2025
Sirene כתב/ה:
לא הגבתי לשרשור כי עדיין לא גיבשתי דיעה על זה, אבל "יומנו של פדופיל" זה פחות או יותר התיאור של הספר לוליטה.

תכלס, גם אני
על שני חלקי התגובה
הלן הדוב
הלן הדוב • 15 באפר׳ 2025
Hominis כתב/ה:
סורי.

כבר סוג של קיים. Bully הוא משחק שבוא המטרה היא להיות בריון בבית ספר ולהתעלל בילדים אחרים. זה לא נירמל שום דבר בשיט. אם כבר כל האנשים שלא מודעים לבעיה ושמשחקים במשחקים האלה חווים חוויות שלא היו מסוגלים לחוות בלי המדיום הזה וככה מתחילות שיחות מעניינות ביותר על מוסריות בחברה.

אבל אני מבין מה אתה אומר. "זה רק משחק" לא באמת מתיר לנו לעשות מה שבא לנו אבל בכל זאת אני חושב שהמשחק המתואר בשרשור הוא לא הפרה הקדושה שמנסים למכור לנו.
barnacle​(שולט)
barnacle​(שולט) • 15 באפר׳ 2025
Hominis כתב/ה:
סורי.

אתה מניח שהתוצאה היא נירמול.
באותה מידה אתה יכול להניח שמדובר באימון ותרגול שיביא לסובלימציה של הדחפים.

אלה נושאים שמסובך מאוד לחקור. יש מיתאם בין התפוצה העולה של משחקי-וידאו אלימים לירידה באלימות-נוער. אבל יש מיתאם בין נגישות למשחקי-וידאו לעליה ברמה סוציו-אקונומית בהקשרים דיגיטליים. ויש מיתאם בין התקופה בה row vs. wade היה בתוקף בארה'ב לירידה באלימות-נוער (ויש לא מעט חוקרים שלא הצביעו לטראמפ אבל אסירי תודה לו על ההזדמנות הזו להעשיר את הספרות שעוסקת במיתאם האפשרי בין נגישות להפלות לרמת הפשע בחברה 12-18 שנה אחר-כך). אז מה נעשה עם כל זה ?

אולי נזכור שיש משחק ויש מציאות ? ונכבד את חופש היצירה של יוצר המשחק ואת חופש הבחירה של שחקניו באותה מידה שאנחנו מכבדים את החופש להזדעזע ולהתרעם ולהתלונן באינטרנט על כל דבר שלא בא לנו טוב בעיניים?
תחת כנפיך
תחת כנפיך • 15 באפר׳ 2025
נראה לי שצריך להבדיל בין הזכות המוסרית לחופש הביטוי, לבין ההגנה על הציבור

ככה שאם אני מפתח את המשחק הזה לעצמי. אני לא פוגע באף אדם. ולכן אין שום זכות מוסרית לאסור זאת עליי.

אבל אם אני מפרסם משחק כזה בציבור, כאן אני גורם לנפגעים פוטנציאלים לחוש מאוימים..

ובגלל זה אסור לעשות משחק כזה פומבי.
כמו שאנחנו אוסרים הטרדה מילולית במרחב הציבורי. אפ על פי, שלא עושים משהו בפועל