סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מאחר ורה"מ "שלנו" חגג יום הולדת

Alas
לפני 4 שנים • 28 באוק׳ 2020
Alas • 28 באוק׳ 2020
זאלופון כתב/ה:
דרקן ראהל כתב/ה:

בשנים האחרונות נחשפתי לקפיטליזם של האסכולה האוסטרית, והוא מרתק.

אם יש לך זמן והנושא מעניין אותך, אני ממליץ בחום על ספרו של תומס סואל "יסודות הכלכלה: מדריך לאזרח".
באופן כללי אני ממליץ על תומס סואל כי הוא אדם מבריק ויש לי קצת man crush עליו, אבל הספר הזה ספציפית באמת מלמד (כמעט) כל מה שצריך לדעת על קפיטליזם ולמה יש מתאם כל כך גבוה בינו לבין שגשוג ושפע.

ופערים חברתיים עצומים כשזה מתגלגל לקפיטליזם חזירי שלא יודע רסן. גם בקפיטליזם עלולה להווצר ריכוזיות יתר, רק בהון ובקשר האדוק שלו לשלטון.

ומצטרפת להמלצה. גם לי יש man crush עליו.
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
זאלופון כתב/ה:
דרקן ראהל כתב/ה:

אם יש לך זמן והנושא מעניין אותך, אני ממליץ בחום על ספרו של תומס סואל "יסודות הכלכלה: מדריך לאזרח".
באופן כללי אני ממליץ על תומס סואל כי הוא אדם מבריק ויש לי קצת man crush עליו, אבל הספר הזה ספציפית באמת מלמד (כמעט) כל מה שצריך לדעת על קפיטליזם ולמה יש מתאם כל כך גבוה בינו לבין שגשוג ושפע.

רשמתי.
אני עדיין איפשהו באמצע של היצירה הזאת:
https://mises.org/library/human-action-0

וזה חינם בעותק אלקטרוני, אשכרה חינם.
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
- Meh - כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
דרקן ראהל כתב/ה:

ופערים חברתיים עצומים כשזה מתגלגל לקפיטליזם חזירי שלא יודע רסן. גם בקפיטליזם עלולה להווצר ריכוזיות יתר, רק בהון ובקשר האדוק שלו לשלטון.

הבעיה היא שקפיטליזם יפה ואידילי לא קורה, בדיוק כמו שסוציאליזם מבורך לא קורה.
באידיליה הקפיטליסטית, לשלטון אין שום מעורבות בשוק. אז הון שלטון כאילו לא יקרה, כי אין מה להשיג ככה. כל הכח בידיים של האזרח. הדמוקרטיה האולטימטיבית - אתה מצביע ובוחר יום יום דקה דקה עם הכסף שלך. כמובן, זה אומר שיותר כסף זה יותר השפעה, אבל זה אמור להתאזן עם ההשפעה הקטנה של מיליונים מול הגדולה של בודדים.
וברור שאין מדינה כזאת. ארהב אוהבת לפנטז על עצמה, אבל גם לא. פשוט אין. בדיוק כמו שהאדם החדש של מרקס לא מראה נוכחות.
Alas
Alas • 28 באוק׳ 2020
דרקן ראהל כתב/ה:
- Meh - כתב/ה:
זאלופון כתב/ה:
דרקן ראהל כתב/ה:

הבעיה היא שקפיטליזם יפה ואידילי לא קורה, בדיוק כמו שסוציאליזם מבורך לא קורה.
באידיליה הקפיטליסטית, לשלטון אין שום מעורבות בשוק. אז הון שלטון כאילו לא יקרה, כי אין מה להשיג ככה. כל הכח בידיים של האזרח. הדמוקרטיה האולטימטיבית - אתה מצביע ובוחר יום יום דקה דקה עם הכסף שלך. כמובן, זה אומר שיותר כסף זה יותר השפעה, אבל זה אמור להתאזן עם ההשפעה הקטנה של מיליונים מול הגדולה של בודדים.
וברור שאין מדינה כזאת. ארהב אוהבת לפנטז על עצמה, אבל גם לא. פשוט אין. בדיוק כמו שהאדם החדש של מרקס לא מראה נוכחות.

אני לא חושבת שאין, יש מדינות שהן עובדות על פי הגישה הסוציאל דמוקרטית שמשלבת גם קפיטליזם וגם סוציאליזם - מדינות סקנדינביה, אפשר לומר שגם גרמניה.
זה נכון מבחינת שוק חופשי, אך חוטא להגדרת "חופש" משום שמטילים שם מיסוי גבוה בצורה חריגה מחברות גדולות וחזקות, מה שבעצם עוזר להכניס משאבים לקופת המדינה ולצור יעני רשת בטחון למי שנזקק.
אבל לדעתי הם המודל הכי קרוב לאיזשהו איזון.
לא יודעת לומר איך המיסוי הגבוה משפיע על יזמים ומשקיעים, בדרך כלל זה מבריח אותם, אבל זה עובד לרוב.

קיצר, כמו שאמרת, כנראה שאין גישה אחת נכונה, זה עניין של איזונים ובלמים תמיד, לכאן או לכאן.
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
מיסי ירושה. על זה לא מדברים, זה הס מלהזכיר. יקרב קצת את נקודות המוצא הכלכליות. כל הכבוד למי שהיה מוצלח בחייו, תרם הרבה לחברה הקפיטליסטית, ונהנה מפירות הצלחתו. ילדיו מוזמנים להצליח בעצמם, וגם אחרי מיסים כבדים תהיה להם התחלה טובה בהרבה מזו של אחרים. השאר - מס, תודה רבה.
דרקן ראהל​(נשלט){מית}
קגב, מה שעצוב זה הבורות שלך וחוסר היכולת שלך להתמודד עם מורכבות.
אומרים לך שיש תופעה - קשר בין דעה פוליטית ואלימות. אומרים לך שיש אינספור אפשרויות למה יוצר כזה קשר, ואף אחד לא אומר שדעה פוליטית מסוימת גורמת לאלימות, או להיפך. רק שיש כזה קשר, ונדרש מחקר לקבוע למה הקשר.
אתה ישר שומע "מי שימני אלים, כי הוא ימני" ונכנס למגננה. רק שאתה היחיד שאומר את זה (לפחות בשיחה איתי). פעם אחת זה לא הגיע ממני. להיפך, הצעתי מגוון אפשרויות שלא קשורות ישירות לדעה הפוליטית שיכולות להסביר כזה קשר.
אבל לא. אצלך יש עולם של שחור ולבן. אם אמרו משהו על הצד שלך, זה אוטומטית רע, וחייבים להתנגד, כי אחרת אתה מהרעים. ועדיף התנגדות שמראה שמישהו אחר הוא הרע.
תתבגר. הבורות שלך במחקר לא מאפשרת לך להבין שמתאם הוא לא סיבתיות, ושהצבעה על מתאם אינה ביקורת או האשמה, היא הצבעה על מתאם. אני בגובה 1.72מ'. אם מישהו אומר לי שאני נמוך ביחס לגבר הישראלי, אני לא רץ לחפש אנשים נמוכים יותר או אומר "סליחה, לא שמעתי, כי אני כל כך נמוך, תצטרך להתכופף". כי זה פשוט נכון.
חוסר היכולת שלך להכיל מורכבות לא מאפשר לך לראות שיש מאפיינים מסויימים לציבור שלך, כציבור, שהם פחות רצויים חברתית, לצד מאפיינים אחרים שהם כן, ואותו דבר על ציבור השמאל - יש דברים טובים, ולא חסר חרא. אתה גם לא מסוגל להבין שיש רמות - יותר אלימות לא אומר שהימין אלים והשמאל לא, רק שהימין יותר אלים. זה לא אומר מה גודל הפער, או מה רמת האלימות של הימין. אבל אצלך יש רק אפס ומאה.

אז נסה להגיד יחד איתי. עד היום, במדינת ישראל, הימין אלים יותר מהשמאל. נשבע לך, זה לא קשה. אני איתך, מחזיק לך את היד. תרגיש יותר טוב אחר כך, מבטיח
-X-
-X-
-X- • 28 באוק׳ 2020
אבל הוא לא... (:
עבד משועבד{עבד}
עבד משועבד{עבד} • 28 באוק׳ 2020
דרקן ראהל כתב/ה:
מיסי ירושה. על זה לא מדברים, זה הס מלהזכיר. יקרב קצת את נקודות המוצא הכלכליות. כל הכבוד למי שהיה מוצלח בחייו, תרם הרבה לחברה הקפיטליסטית, ונהנה מפירות הצלחתו. ילדיו מוזמנים להצליח בעצמם, וגם אחרי מיסים כבדים תהיה להם התחלה טובה בהרבה מזו של אחרים. השאר - מס, תודה רבה.

המורישים שילמו מס מלא על הכסף שהרויחו.

היורשים הם למעשה שיכפול של המורישים.

כאשר המורישים מפסיקים לחיות הרכוש שלהם
עובר אל השיכפולים של עצמם .

המתים ממשיכים להחזיק ברכוש של עצמם שכבר שילמו עליו מס.
באמצעות ההעתקים החיים שלהם.

לכן אי אפשר לקחת להם מס פעמיים..
הטופר המפשר
הטופר המפשר • 28 באוק׳ 2020
אני טוען שה K.G.B והמתהפך זה אותו אחד,
יש רשת של בוטים אנושיים שמשלמים להם לכתוב בכל מיני פורומים דברים טובים על ביבי , לאתר פוסטים שמאלניים , להטריל אותם ולדווח לשלטונות. זאת עובדה הוכחתי את זה ברגע זה. מי שחושב אחרת שיוכיח!

לאחרונה אתרו הבוטים את "הכלוב" כמעוז שמאלנות שדורש טיפול. אתר "הכלוב" הולך להיות "אתר ואללה" הבא, יאיר כנראה גם בקטע וכנראה איתר פה את כל השמאללללנים שמפיצים תועבה. פילבר כבר יצר קשר עם כלובי להסביר לו במה דברים אמורים ומה צריך לעשות.
icon_smile.gif.