|
|
לפני 5 שעות •
22 בינו׳ 2026
לפני 5 שעות •
22 בינו׳ 2026
teacher(שולט) • 22 בינו׳ 2026
עזבי.. תורתו אומנותו
|
|
|
|
|
לפני 4 שעות •
22 בינו׳ 2026
לפני 4 שעות •
22 בינו׳ 2026
William Arthur • 22 בינו׳ 2026
צוללן מיומן כתב/ה: לפני המהפך ב1977 כל החראדים התגייסו למעט מכסה מצומצמת שנועדה עמ להחזיר את עולם התורה והישיבות שעלו לשמיים בארובות אושוויץ תוך קריאות שמע ישראל.
מנחם בגין ביטל את מכסת פטורי הגיוס כך שכל חראדי יכל לבחור לא להתגייס. גולדקנוף משקר ואומר "77 שנה הכל היה בסדר" מצידו יש קערת כספי מיסים וכל קבוצת לחץ מכניסה ידה לקערה ולוקחת מה שצריך. המילואימניק ששירת 400 יום ופושט רגל גם משכנתא לא יוכל לקבל כי פושטי רגל לא יכולים לקבל משכנתא. אני חושב שגם כרטיס אשראי פושט רגל לא יכל לקבל מהבנק. https://www.facebook.com/share/r/1K5rcXJ45j/ בסוף האנטי ציוני גולדקנוף אומר שהשמאל נגד החראדים. זאת אומרת לשיטתו שכל משרתי חובה ומילואים הם שמאל והוא המשתמט הוא הימין. אני לא אמור הכל כדי להצדיק את עצמי אני מראה לכם עובדות. שמים עליכם 1000 ז'. אני לא הסיפור כאן. הסיפור ההיסטורי קצת יותר מסובך. היו תקופות של פטור 800 לשנה והיו תקופות של פריצת התקרה הזו גם לפני ממשלת בגין הראשונה. (למשל, שנות ה-60' היו תקופה של גידול בהיקפי החרדים הפטורים שהביא לפניה של הרמטכ"ל דאז לשר הביטחון דאז לאכוף מחדש את פטור ה-800). כשבגין ביטל את התקרה של הפטור ואח"כ גם הרחיב את הזכאות לפטור לכל מי שנראה חרדי, הוא לא הבין את ההשלכות כי שיעור החרדים מקרב אזרחי המדינה היה הרבה יותר קטן אז. קצבאות הילדים יצרו מאז ועד הלום סיטואציה הזויה של גידול אוכלוסין בקרב הבדואים והחרדים על בסיס תמיכה מדינתית שכנראה אין לה מקבילות בעולם. נתניהו גירסת 2003 דווקא ניסה לתקן את זה באומץ על ידי שינוי קצבאות הילדים אבל נתניהו גירסת 2009 ביכר את האינטרסים הפוליטיים שלו על פני אלה של המדינה (ולא בפעם האחרונה). גם היום החרדים הם מיעוט. אם הרוב יעבוד ביחד, הנושא הזה של פטור מגיוס לקבוצת מיעוט ייפתר. אבל האומנם ריפוי ידיהם של האנשים שתורמים הכי הרבה בעת הזו מחזק במשהו את הרוב ? במה עוזרת המרמרת שלך ? |
|
|
| Dark N |
לפני שעה •
22 בינו׳ 2026
לפני שעה •
22 בינו׳ 2026
Dark N • 22 בינו׳ 2026
220
|
|
|