אחר צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב סינון

למה הכלוב נהיה משעמם?

השוקע
לפני חודש • 20 בדצמ׳ 2025
השוקע • 20 בדצמ׳ 2025
דל"פ: הוא לא נהיה משעמם, זה אנחנו שהשתנינו
פרלין​(נשלטת)​{ש}
פרלין​(נשלטת)​{ש} • 20 בדצמ׳ 2025
teacher כתב/ה:
פרלין כתב/ה:
יו טיצ׳ר מה קרה? קמת על צד שמאל? כמה אגרסיות, פיייייי

קמתי רעב icon_smile.gif
ואז ראיתי את מתכון השוקו של קיטי פרנק ועכשיו אני לא יודע מה לעשות עם עצמי.
איך חייתי עד עכשיו??

רזה יותר ככל הנראה 😀
shirazbar​(שולטת)
shirazbar​(שולטת) • 20 בדצמ׳ 2025
אני יחסית חדשה פחות מ4 שנים.
בהתאם לכך בתחושה שלי, האתר בגדול לא השתנה, אלא שאני השתנתי ומשתנה.

בתחילת דרכי כאן הכל היה חדש, מרגש, מחרמן
ועם הזמן אחרי שחוויתי וכתבתי וחפרתי ונברתי, באופן טבעי זה הפך לפחות מעניין.
כך גם התחושה הכללית שלי כלפי האתר משתנה בהתאם למצב הרוח שלי. כשאני שמחה /עצובה/מאוכזבת/ מדוכדכת זה משפיע על הקריאה והתגובות שלי.
כן זוכרת, יותר בלוגים סאדיסטיים שנעלמו, בתחילת דרכי היה בלוג של מישהי ממוסמרת ללוח עץ מהחזה. היה יותר מדיקל וקשירות. כעת כמעט ואין, יתכן שהבריחו אותם?

לגבי התגובות בפורום: בנושאים מסוימים הפכתי לשיפוטית, עקב הנסיבות, למדתי לזהות את אלה שראויים לכך.
בנושאים אחרים למדתי לשתוק. למשל ביקורת על בלוג מסוים אני אשמור לעצמי משום שיש כאן הרבה ירידות לפסים אישיים. וחבל.
אבל זה גם היה בפורום שנים אחורה נתקלתי בזה לא מעט.

אותי האתר לא משעמם.
הציפיות שלי הן להביא את עצמי לידי ביטוי ושהשיח יהיה מכבד.
העניין שלי כמעט ולא בפורום, בצ'אט איני מבקרת, אלא באינטרציות האישיות שנוצרות ביני לבין מי שקורא אותי. וכמו גם קריאת בלוגים שמעניינים אותי.

כמובן שבעד ואשמח להצטרף לכל "מיזם" שיכול להכניס קצת עניין.
Anna love​(לא בעסק)
Anna love​(לא בעסק) • 20 בדצמ׳ 2025
בתור אחת שנמצאת בכלוב כעשור (עברתי כל מיני גלגולי ניקים) הכלוב לא נהיה משעמם אלא נהיה פוליטיקלי קורקט ורגיש מאוד.
נדמה שאנשים נוטים להעלב מהר מדברים שבעבר לא היו מקור להעלבות ובכך קשה להיות פתוחים כבעבר.
דבר נוסף, ההשתכללות של האתר עם הלייקים והתגובות לתגובות יצרה אמנם יותר מעורבות אבל יצרה מחנות וכך התחושה שלעתים מתקיימת ברשתות אחרות נכנסה גם לאתר. בעיני כמובן.
meliodas
meliodas • 20 בדצמ׳ 2025
מישהי פה פרסמה בלוג, בו מישהו פונה אליה ב"מלכה מדהימה, אשמח להכיר"
היא ענתה לו בנימוס שהוא בגיל חורג מהגבולות אותם רשמה בפרופיל ואיחלה לו בהצלחה (היא פרסמה צילומי מסך של ההתכתבות).
הוא הגיב לה "חחח עוד בטטה"..

זה די משקף..

כפי שאמרו פה לפני, השיח ניהיה רדוד..
הסבלנות כמעט ולא קיימת..

זה קיים בחברה בכלל.. פשוט פה זה על סטרואידים..
למה? אנונימיות..

כולם פה גיבורי מקלדת..
זה לשני הכיוונים, אגב..

הצ'אט - אף פעם לא הבנתי את העניין בו.. 🤷🏻‍♂️

בלוגים - מישהו ירשום שהוא מצא תרופה לסרטן ויקבל לייק במקרה הטוב..
מישהי תחשוף פיטמה ותוצף בלייקים, תגובות והודעות.. (זה היה פה תמיד האמת.. 😅).

וכן.. גם אנחנו התבגרנו..
העליתי על זה פוסט לא מזמן..
זה לא כפי שהיה..
גריי גרין
גריי גרין • 20 בדצמ׳ 2025
סליחה בעד הפז״מת, אבל מי שרוצה לראות כלוב אובר רגיש, שמפחד מגילויי האכזריות הכי קלים ומבדסמ שהוא אפילו קצת חריף, מוזמן לדפדף לשנותיו הראשונות. כפי שהעיר פז״מניק אחר, טיץ׳, הכל נמצא בארכיון וקל לגשת לשם.

מה שכן היה בכלוב בשנותיו הראשונות, ואז שוב לכמה תקופות בעשורים האחרונים, זו קהילה גדולה יחסית ומאוד מעורבת: הרבה קשרים מחוץ לכלוב והרבה פעילות און ואוף ליין. אם להתייחס לטענה שלך ברצינות, פרלין, אני מעריך שהכלוב הוא באחת התקופות היותר קטנות שלו מבחינת משתמשים פעילים (אני עדיין חושב שבמיוחד בבלוגים, המשתמשים הפעילים מעניינים מאוד, ואת אחת מהם).

(מה שעוד אפשר לראות בכל נקודה בזמן אחרי 2006 זה אנשים שאומרים שהכלוב הוא כבר לא מה שהיה פעם.)
Seth
Seth • 20 בדצמ׳ 2025
רובין וויליאמס נשאל פעם בתכנית אירוח גרמנית, מדוע לדעתו אין כמעט קומדיה גרמנית.
תשובתו המפורסמת היתה: בגלל שהרגתם את כל האנשים המצחיקים.
מישלי
מישלי • 20 בדצמ׳ 2025
כי אני כבר לא כותבת...?

סתם!
צוחקת!

מזדקנים (כן, אפילו את אולי icon_wink.gif )
ve-ra
לפני חודש • 21 בדצמ׳ 2025
ve-ra • 21 בדצמ׳ 2025
לא בטוחה שזה קשור לשעמום או דוקא ניתוק.

לתחושה שאינטראקציה אונליין כבר לא מספקת. חלק גדול מזה טמון בחשדנות הטבעית שכל דבר שאנחנו קוראים כרגע לא בטוח עד כמה נכתב בידי מכונה. קשה מאוד להזדהות ולהגיב כשבראש מנקרת המחשבה שמכונה ניסחה את ההודעה. אז נוצר ניתוק כלשהו. ומכאן- מה שמרגיש כשעמום. מבחינתי אני מרגישה שאינטראקציות שמתקיימות מחוץ לכלוב או לאונליין אחר- מרתקות אותי הרבה יותר גם אם הן כשלעצמן בזמנים אחרים היו פחות נוצצות. פשוט- האנושיות שאין לה תחליף במיוחד כשמסביב הכל מתמכן.