דולי .(שולטת) |
לפני 19 שנים •
21 ביולי 2005
שיר, סיפור או אגדה?
לפני 19 שנים •
21 ביולי 2005
דולי .(שולטת) • 21 ביולי 2005
שיר, סיפור או אגדה?
הרי לכם משחק חדש. כתבתי סיפור שבתוכו משולבים שמות של שירים לועזיים (שכמובן תורגמו לעברית. השמות, לא השירים). אז מה שאתם צריכים לעשות זה למצוא את השירים ולכתוב את השם האמיתי שלהם באנגלית וגם מי המבצע. תהיו יצירתיים... שיהיה בכיף ובהצלחה אני וידידתי אלינור ריגבי, יצאנו לטיול. בחוץ היה מעונן. הלכנו להנאתנו והגענו למקום גדול שצמח בו עשב. "פעם היו פה שדות ירוקים" העירה אלינור. לפתע ראינו בית. מבעד לשמיים הקודרים האירה אותו קרן אור בודדה. "זה בכלל לא דומה לבית שלנו!" אמרתי. "נכון" אמרה אלינור, "זהו בית השמש העולה!" הלכנו אל הבית. נכנסנו בדלת הראשית ולעינינו נגלה גרם מדרגות ארוך ומפותל. התחלנו לעלות. "אלו מדרגות לגן עדן" אמרה אלינור. ואני רק עניתי: "אוי תשתקי!". עלינו במדרגה האחרונה ומולנו היתה דלת. נקשתי בדלת. "מה את עושה?!" נבהלה אלינור. "נוקשת על דלתות גן עדן" עניתי לה בזלזול. והיא רק הסתכלה עלי. לפתע הדלת נפתחה וראינו אשה זקנה לבושה בשחור. "מי אתם?" היא שאלה. "אנחנו ילדי המהפכה" ענינו במקהלה, "ואת?" היא חשבה לרגע וענתה: "אני... אני גברת אבק כוכבים. רוצים להכנס?" הנהנו ונכנסו אל תוך החדר. על הקירות היו תלויים הרבה שעונים וגם תמונה של אשה יפה. "מי זאת בתמונה על הקיר?" שאלה אלינור. "זאת מרלנה, על הקיר. אחותי האהובה כשהיתה צעירה" ענתה הגברת. הסתכלנו מסביב וראינו פרחים על החלון. "תרצו לשתות משהו?" היא שאלה. "כן, בבקשה" ענינו, "מים אם אפשר". היא הגישה לנו מים בכוסות זכוכית. "הי" לחשה לי אלינור, "יש עשן על המים!" צחקתי ואמרתי לה: "אלו רק אדים". הגברת התחילה לספר על עצמה בלי שאפילו שאלנו. "אני כל כך בודדה" היא אמרה. "בודדה במשך ימים לפני שבאתם... לא ימים... שנים!" "אני חושבת שאני מבינה את התחושה" אמרה משום מה אלינור. המשכנו לדבר ובעודנו מדברים על המהפכה, אמרתי לאלינור: "תראי, זה מאוחר מדי, אנחנו צריכים ללכת!" "אל תעזבו אותי עכשיו" ביקשה הגברת. "אנחנו חייבות" אמרתי. "אולי תרצו לשתות עוד משהו בכל זאת?" שאלה הגברת. "אולי עוד כוס קפה אחת לפני הדרך שמצפה לנו" ענתה אלינור ואני הסכמתי איתה. היא הגישה לנו קפה שחור ושתינו אותו להנאתנו. סיננתי לאלינור: "בואי נתחמק מהר כדי שהיא לא תעכב אותנו שוב". אלינור התעצבנה: "הי! זו לא הדרך להפרד!" התביישתי בעצמי. "את יודעת שאת צודקת" אמרתי לה. ואז אמרנו לגברת "תודה לך על הכל ולהתראות" בנימוס רב. יצאנו מהחדר וירדנו במדרגות המפותלות. יצאנו מהבית וכנראה קרה מן קסם, כי כרי העשב שראינו קודם, הפכו כולם לשדות זהב. |
|
monk |
לפני 19 שנים •
22 ביולי 2005
.
לפני 19 שנים •
22 ביולי 2005
monk • 22 ביולי 2005
|
|
דולי .(שולטת) |
לפני 19 שנים •
22 ביולי 2005
Re: .
לפני 19 שנים •
22 ביולי 2005
דולי .(שולטת) • 22 ביולי 2005
monk כתב/ה:
או קיי , רמז, חלק מהשירים: Elinor Rigbey של החיפושיות Beatles. Where the grass grows Green fields המתחיל בדיוק בשורה הזו Once there where green fileds... The house of the rising sun Stairwway to heaven nocking on heavens doors של אריק קלפטון Children of the revolution Preety woman יש עוד. |
|
monk |
לפני 19 שנים •
4 באוג׳ 2005
אהההה
לפני 19 שנים •
4 באוג׳ 2005
monk • 4 באוג׳ 2005
|
|
Bent |
לפני 19 שנים •
4 באוג׳ 2005
damm you have way to much time on your hands
לפני 19 שנים •
4 באוג׳ 2005
Bent • 4 באוג׳ 2005
"talking about the revelotion" ?
|
|
דולי .(שולטת) |
לפני 19 שנים •
4 באוג׳ 2005
Re: damm you have way to much time on your hands
לפני 19 שנים •
4 באוג׳ 2005
דולי .(שולטת) • 4 באוג׳ 2005
bent_wordsmith כתב/ה: "talking about the revelotion" ?
Madonna - Ray of Light Madness - Our House The Police - So Lonely |
|
Bent |
לפני 19 שנים •
7 באוג׳ 2005
just to keep this alive till your work is finished
לפני 19 שנים •
7 באוג׳ 2005
Bent • 7 באוג׳ 2005
marlena on the wall - suzan vega
|
|
דנדיליון(שולטת) |
לפני 19 שנים •
7 באוג׳ 2005
לפני 19 שנים •
7 באוג׳ 2005
דנדיליון(שולטת) • 7 באוג׳ 2005
Hey, that's no way to say goodbay
Leonard Cohen |
|
teacher(שולט) |
לפני 19 שנים •
8 באוג׳ 2005
לפני 19 שנים •
8 באוג׳ 2005
teacher(שולט) • 8 באוג׳ 2005
ציטוט: ''..nocking on heavens doors של אריק קלפטון ..''
זה לא קלפטון אלא בוב דילן במקור.. עוד שירים: fields of gold - סטינג it'a a kind of magic - קוין עכשיו מעונן?? - אביב גפן smoke on the water - סגול כהה ככה בחטף... teacher |
|
דולי .(שולטת) |
לפני 19 שנים •
14 באוק׳ 2005
לפני 19 שנים •
14 באוק׳ 2005
דולי .(שולטת) • 14 באוק׳ 2005
teacher כתב/ה: ציטוט: ''..nocking on heavens doors של אריק קלפטון ..''
זה לא קלפטון אלא בוב דילן במקור.. עוד שירים: fields of gold - סטינג it'a a kind of magic - קוין עכשיו מעונן?? - אביב גפן smoke on the water - סגול כהה ככה בחטף... teacher |
|