הוא(שולט) |
לפני 19 שנים •
21 ביולי 2005
מספר שיעורים באסטרטגיה אירגונית
לפני 19 שנים •
21 ביולי 2005
הוא(שולט) • 21 ביולי 2005
[size=18]איש אחד נכנס למקלחת ברגע שאשתו יוצאת משם.
באותה שניה מצלצל הפעמון בדלת והם מתלבטים לרגע. היות והיא סיימה כבר , האשה מתעטפת במגבת והולכת לפתוח. בדלת נמצא השכן ממול שמציע לה 1000 דולר אם היא תתן למגבת לפול. ללא היסוס היא משחררת את היד מהמגבת והשכן נהנה בהתלהבות מהמראה. אח"כ מוציא 1000 דולר מהכיס ונותן לה. האשה מתעטפת חזרה במגבת וחוזרת לחדר האמבטיה ליבש שיערה. "מי זה היה בדלת"? שואל הבעל "השכן ממול" עונה היא. ושוב שואל הבעל: "האם הוא החזיר את ה1000 דולר שהילוותי לו אתמול"? מסקנה: ניתן למנוע מצבים מביכים ע"י שיתוף השותפים במידע לגבי כספים ------------------------------------------------------------------------------------------- כומר אחד נוהג ברכבו בסביבה כפרית ורואה נזירה מחכה לאוטובוס בצד הדרך. הוא עוצר ומציע לקחתה לעירה הקרובה. הנזירה הצעירה מודה לו, שמה מזוודותיה במושב האחורי ומתישבת ליד הכומר. מבלי משים הופשלה שמלתה וברכה ורגלה נחשפו באופן מפתה. כאשר הכומר שם לב, בנס מנע תאונה אבל על יצרו לא הצליח לשלוט לגמרי והניח יד על הברך החשופה. הנזירה הביטה בו ואמרה "אבי, זכור את פסוק 129". הכומר מסיט מיד את ידו ומתנצל אבל עיניו אינן חדלות מלהסתכל בחטף על העור הצעיר . מעט לאחר מכן שוב ידו גולשת מידית ההילוכים אל ברך הנזירה. "אבי, זכור את פסוק 129" מזכירה לו הנזירה. שוב מתנצל ומסיט את היד. כשהגיעו ליעד היא מביטה בו במבט טעון ומודה לו על הטרמפ. הכומר ממשיך לדרכו. בהגיעו לביתו חיש מהר ניגש לספר התפילות ובדק את פסוק 129 ככתוב: "המשך הלאה ונסה, זו הדרך לגאולה" מסקנה: מי שלא מעודכן לגבי נושאים הקשורים לעבודתו, עלול להפסיד הזדמנויות גדולות. ----------------------------------------------------------------------------------------- אסיר עולם נמלט לאחר ריצוי 22 שנה מעונשו על רצח אכזרי במיטחד. במנוסתו נכנס דרך החלון לבית בו ישן זוג צעיר. קשר את הבעל לכסא, ואת האשה למיטה. התקרב לאשה מלמל באזנה כמה מילים. ויצא לרגע מהחדר. ניצל הבעל את העדרו ולחש לאשתו:"יקירתי, רואים שהאיש כבר שנים לא ידע אשה, לטובתו ולמען חיינו אל תתנגדי אם ידרוש ממך מין, שתפי פעולה, אל תכעיסי אותו!" ענתה לו אשתו,"איזה מזל שכך אתה חושב אהובי, הוא אמר לי באוזן שאתה מוצא חן בעיניו ושאל אם אנו שומרים את הוזלין במקלחת" מסקנה: קבלת מידע מדויק באופן מידי , מהווה הגנה נגד תחרות לא הוגנת ולמניעת אי נעימויות. -------------------------------------------------------------------------------------- עירוני נסע לכפר לבלות כמה ימים וקנה מאיכר חמור ב100 דולר. האיכר הזקן הסכים למסור לו את החמור למחרת. בא העירוני בבוקר לקבל את חמורו אל הבהמה מתה במהלך הלילה. דרש העירוני את כספו אך הזקן כבר בזבז אותו. דרש העירוני את פגר החמור ולקח אותה להפתעת הזקן. כעבור זמן כשנפגשו שוב לא התאפק הזקן ושאל לגורל הפגר. סיפר העירוני "הכרזתי הגרלה על החמור, מכרתי 500 כרטיסים להגרלה ב2 דולר לכרטיס והרווחתי 898 דולר מהעיסקה." "אבל החמור מת!- איש לא התלונן?" התפעל האיכר. עונה העירוני: " כן אבל זה היה רק הזוכה, ולו החזרתי את ה2 דולר ששילם. מסקנה: יש מקרים בהם ניתן להפוך מצב עגום להצלחה. ---------------------------------------------------------------------------------------- צעיר נכנס לבית מרקחת ומבקש קונדום מהרוקח. הבחור מעט נבוך ומרגיש צורך להצדיק את רכישתו: "חברה שלי סוף סוף הזמינה אותי לביתה לארוחת ערב. אני בטוח שאם הכל ילך כשורה אזכה לשכב איתה". בטרם שילם הוא מתחרט, מבקש מהרוקח קונדום נוסף ומשתף אותו במחשבותיו: "אחותה של חברתי קורצת לי מידי פעם אני בטוח שאני מוצא חן בעיניה ואולי יעלה בידי הערב להשחיל גם אותה". הוא מוציא את הארנק אבל משלם על שלושה קונדומים. מבקש הוא את השלישי, ומתוודה:" אמה של חברתי אשה יחסית צעירה ויפה. לדעתי היא שמה עין עלי והערב אולי תהיה לי הזדמנות גם איתה" הערב מגיע, יושבים כולם עם האורח לשולחן ופותחים בברכת המזון לפני הארוחה. בתום התפילה כולם אוחזים בסכו"ם פרט לצעיר האורח שממשיך לרכון ולברך . לאחר מספר דקות חברתו מנערת אותו בעדינות "לא ידעתי שאתה אדוק ככ" עונה לה הצעיר האורח: " ואני לא ידעתי שאביך רוקח" מסקנה: אין לדבר על התכניות האסטרטגיות של האירגון עם אנשים מחוצה לו. זה עלול למוטט את האירגון כולו. |
|
מישלי |
לפני 19 שנים •
21 ביולי 2005
מצחיק - תודה !!
לפני 19 שנים •
21 ביולי 2005
מישלי • 21 ביולי 2005
|
|
Tame |
לפני 19 שנים •