בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

מתכון נפלא לעוף בלימון ועשבי תיבול

שמנמונת סקסית​(אחרת)
לפני 18 שנים • 24 באוק׳ 2005

מתכון נפלא לעוף בלימון ועשבי תיבול

מתכון חגיגי וקל.

המצרים:
עוף שלם מחולק /6-8 חלקים שרתם מעדיפים.
1 חב' פטרוזילה
1 חב' כוסברה
חצי חב' עלי סלרי
חצי חב' נענע(לא חובה)
חצי חב' ריחן (לא חובה)
חצי כוס מיץ לימון (רצוי טרי ולא משומר)
1-2 לימון פרוס
שמן בישול / שמן זית
תבלינים : מלח, פלפל שחור, אבקת מרק עוף, רבע כפית כורכום.

*ככל שיהיו יותר סוגי ירק, הטעם יהיה עשיר יותר.
*לא להוסיף שמיר ורוזמרין, טעמם חזק מדי ולכן הם "יאפילו" על הטעמים האחרים.


ההכנה:
* אני ממליצה להרתיח את העוף במים ומלח לפני האפיה, זה מקל על נקיונו,
ומקצר משמעותית את זמן האפיה
-קוצצים את כל הירק ושמים בקערה גדולה.
-מוסיפים לקערה את השמן, התבלינים ומיץ הלימון.
-מערבבים הכל

-מניחים בתבנית עמוקה או בכלי קדרה רחב את חלקי העוף.
-מורחים וממלאים את העוף בתערובת.גם מתחת לעור.
-את מה שנותר יוצקים לתבנית ומשטחים באופן שווה.
-מקשטים בפרוסות הלימון
-מכסים בנייר כסף או מכסה
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל150 מעלות (רצוי בתוכנית טורבו שמחממת באופן שווה)
ואופים כשעה וחצי (מי שהרתיח יאפה במשך כשעה)
-מסירים את הכיסוי, מגבירים את החום ל180 מעלות ואופים חצי שעה נוספת.


תוספות מומלצות:
-אורז לבן
-תפוח אדמה בשמן זית, רוזמרין שום ומלח בתנור.



בתיאבון וחג שמח.
melody
לפני 18 שנים • 24 באוק׳ 2005
melody • 24 באוק׳ 2005
.

סקסית }{
על שפעת העופות, שמעת ? icon_twisted.gif



(תמונה של האמן אוריאל טוב)
http://www.geocities.com/uritov/index.htm