צהריים טובים אורח/ת
עכשיו בכלוב

יום הזיכרון ליצחק רבין / האם מסחרנו גם את זה?

קייל​(לא בעסק)
לפני 19 שנים • 14 בנוב׳ 2005

יום הזיכרון ליצחק רבין / האם מסחרנו גם את זה?

קייל​(לא בעסק) • 14 בנוב׳ 2005
אפתח דבריי בגילוי נאות: הצבעתי לצד של רבין ב- 92. תמכתי בו בכל מהלכיו המדיניים. עדיין אני חושב שהוא היה ראש הממשלה הטוב ביותר שאני זוכר (ואני זוכר מימי בגין).

יום הזיכרון הזה, העשירי, מביא לשיאו את מפגן הצביעות של הישראליות. אין לי דרך אחרת להגדיר זאת. אחרי גילויי השנאה וההסתה שהיו בימי ההתנתקות, כשהיה חשש בליבי לחייו של שרון (ואני מניח שאינני היחיד שחשש) פתאום מתכנסים להם כולם לאמר דברים יפים וטובים בזכרו של רבין.

אבל הדבר שהכי מפריע לי הוא שרבים מחבריי, רובם שמאלנים או אנשי מרכז, ואני מרגישים שעשו הכל בכדי להמאיס עלינו את הזכר של רבין. טוחנים אותנו ללא הפסק כבר עשרה ימים. שלא תהיה טעות, חייבים לזכור ולהזכיר וללמד את כל מי שרוצה ללמוד ובעיקר את מי שלא (כן, כן - אלה שממשיכים להסית). אבל יש גבול.
די למסחור של הזיכרון הזה.
די לנסיונות לגבות רייטינג מהזכרון של הרצח.
די.

תנו לנו להתכנס עם הזכרון, שלי אישית מעלה דמעות כל פעם מחדש.
תנו לנו להתכנס עם ההבנה של מה יכול היה להיות ואיך יכולנו להיות כמדינה, כעם, כבודדים אם לא היה הרצח הזה.
תנו למשפחת רבין להשלים עם האבל האישי שלהם.

בקצב הזה אני לא אתפלא אם מישהו יוציא בשנה הבאה או בעשור הבא בובת רבין כחלק ממרצ'נדייסינג של כל האבל הזה.

אני מציע לכולם להתכנס שעה קלה כל אחד עם עצמו.
בטי בום​(שולטת)
לפני 19 שנים • 14 בנוב׳ 2005
בטי בום​(שולטת) • 14 בנוב׳ 2005
זה באמת מרגיז , בעצרת כבר ניסו למכור לנו בולים עם תמונות שלו , הספלים לא רחוקים icon_smile.gif
אבל מצד שני אסור לשכוח שיש כל מיני חלאות שמנסות לשנות את הזיכרון הלאומי שלנו עם תאוריות קונספירציה , אפילו בעצרת עמדו כמה נשים (מהזן המתנחל האמריקאי ) שחילקו פליירים שכתוב בהם : מי האמת רצח את רבין ?
אם אנחנו לא נדאג לזכרון עוד עשור לא תהיה לו מורשת , ההסתה נמשכת גם היום .
נכון שלכל אחד יש את רבין הפרטי , אבל רבין היה גם מנהיג השמאל שנרצח בגלל דעות ודרך לכן על השמאל לדאוג להנצחה .
יש את התאריך העברי שזה הטקס הממלכתי ויש את התאריך האמיתי 4.11 שבו אנחנו זוכרים אותו .