סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

כמה את בשליטה כשאת זקוקה?

שוטרת*
לפני 18 שנים • 26 בינו׳ 2006

כמה את בשליטה כשאת זקוקה?

שוטרת* • 26 בינו׳ 2006
אני דוגלת בהפרדה מוחלטת בין מערכת יחסים ונילית על כל המאפיינים שלה לבין מערכת יחסים בדס"מית. להתנשק עם עבד למשל - לא משהו שעלה על דעתי מעולם.
אחד הדברים שיותר מחזקים ומהווים כ"דבק" במערכת יחסים ונילית היא ההזדקקות ההדדית.
הוא זקוק לי , אני לו - תלויים אחד בשני.
ביומיים האחרונים יצא לי לחשוב על כל אותם הזוגות שיש כאן, שחיים זוגיות ובדס"מ יחד.
מנקודת המבט שהעליתי כאן בנושא ההזדקקות ההדדית הזו - איך זה אפשרי?
אם אני זקוקה לנשלט שלי , תלויה בו , איפה ההבדל בינינו ? אם אני מרחיקה אותו והוא לא היחיד שסובל - איפה העונש? איפה לי יש יותר כוח עליו מאשר לו עלי?
Blondie the good​(מתחלף)
Blondie the good​(מתחלף) • 26 בינו׳ 2006
הנושא היחיד עליו יש קונסזוס בקהילה הוא SSC. כל אחד לוקח משהו אחר מדבר הגדול הזה שנקרא בדסמ ומיישם אותו בצורה שונה.

אם אני זקוקה לנשלט שלי , תלויה בו , איפה ההבדל בינינו ? אם אני מרחיקה אותו והוא לא היחיד שסובל - איפה העונש? איפה לי יש יותר כוח עליו מאשר לו עלי?

את מחפשת יתרון על העבד שלך בכל תחום ורוצה שיהיה, עד כמה שניתן, באמת עבד שלך, אדם הנחות בהשוואה אלייך. (אם טעיתי בהסקת המסקנות שלי, לא להתבייש לתקן)

לא תמיד יש הבדל ולא חובה שיהיה. לא כל שולטת מענישה ומחנכת, כל אחד משלב את הלמנטים שהוא רוצה ומתאימים לו. יש דומיות שגם מחפשות עליונות אך אוהבות את הנשלט שלהן אהבת אמת וזקוקות לו, ויש גם שולטות שמדגישות כל הזמן לבן זוגן שמחוץ ל"משחק" הם שווים.

לסיכום, ניתן לקיים מערכת יחסים ונילית עם שילוב אלמנטים מסוימים מהבדסמ ואפשר לקיים מערכת יחסים בדסמית טוטאלית, הכל לגיטימי, והכל "נכון" כל עוד שני הצדדים מרוצים.
שוטרת*
שוטרת* • 26 בינו׳ 2006
תגובות דומות קיבלתי בפרטי , והמסקנה שהגעתי אליה , במיוחד לאור מה שכתבת , שאין בדס"מ בזוגיות, וכל מה שנשאר זה "אלמנטים". ולא רק שאתה לא צריך להתבייש , אני אף יותר מאשמח אם תתקן אותי ותגיד שאני טועה icon_wink.gif
Tame
Tame • 26 בינו׳ 2006
"אם אני זקוקה לנשלט שלי , תלויה בו , איפה ההבדל בינינו ? אם אני מרחיקה אותו והוא לא היחיד שסובל - איפה העונש? איפה לי יש יותר כוח עליו מאשר לו עלי?"

קצת מפריע לי המשפט הזה,
בדרך כלל כשנהנים מאוד ממישהו או משהו אז להרחיק אותו מאיתנו גורם לנו לסבל מסויים כי אנחנו פחות נהנים. אם להרחיק ממך מישהו שנמצא איתך בקשר לא מפריע לך בכלל, למה להיות בקשר איתו? את נהינית מהבנאדם או מעצם הרגשת השליטה?
גורם לי לתהות אם את אכן מסופקת במערכת יחסים בדס"מית (לדעתי אולי חוסר הסיפוק הזה גורם לך לעשות הפרדה מנטאלית בין קשר בדסמי לבין קשר ונילי).

היופי בבדסמ זה לא לקחת בנאדם שנמצא בעמדת נחיתות ולהשתלט עליו דרכה. אין בזה שום שליטה אמיתית כי כשהבנאדם אוהב אותך/משתוקק אלייך/ תלוי בך ואת לא בו - תוכלי לסובב אותו על האצבע הקטנה גם בתור ונילית ללא שום מושג לגבי שליטה.
היופי הוא לקחת בנאדם שווה לך, שאת רואה אותו כראוי לקבל משהו נפלא כמותך .ואז מהנקודה הזו של השיוויון לקחת את זה לכיוון השליטה, להבדל המעמדות לאילוף וחינוך.
כשזה נעשה מתוך כבוד ורגשות ולא מתוך תלות או פחד להיות לבד או לאבד וכו' זה הרבה יותר יפה לדעתי.
ואגב כל מה שאמרתי למעלה תקף גם לגבי הצד השני. גם הנשלט צריך לחפש בת זוג במקום של שיוויון ורצון הדדי ולא במקום של תלות (בין אם הוא התלוי או היא התלויה).

מקווה שעזרתיicon_smile.gif
Morticia
Morticia • 26 בינו׳ 2006
זה אבסורד לחשוב ששולט/ת לא זקוק/ה לנשלט/ת.
אם לי יש צורך לשלוט ואין לי במי אני יכולה לדפוק ת'ראש בקיר
wall.gif
ואני עדיין לא אשלוט בכלום

שליטה זה צורך הדדי, אני תופשת את זה ממקום אחר ולכן מה שבלונדי אמר הכי נכון בעיני.
מעבר ל-SSC כל אחד מאתנו עושה בדס"מ אחר.
חלקנו באהבה ובזוגיות וחלקנו דווקא במקום הפוך מזה, אין לזה חוקים.

לדעתי האישית, דומית שלא רואה אפשרות לאהוב את הסאב שלה כנראה חווה אהבה כאיזה אובדן שליטה. זכותה.

icon_biggrin.gif
שוטרת*
שוטרת* • 26 בינו׳ 2006
Tame כתב/ה:
אם להרחיק ממך מישהו שנמצא איתך בקשר לא מפריע לך בכלל, למה להיות בקשר איתו? את נהינית מהבנאדם או מעצם הרגשת השליטה?

**TAME , קיצוניות זה התחום שלי לרוב, לא ידעתי שזה מכנה משותף שלנו (:
לא אמרתי שלא מפריע בכלל , אני אוהבת את כל הנשלטים שלי , אך יחד עם זאת , אם צריך להרחיק - אני ארחיק. לא שאני לא אחשוב עליו אבל לא ברמה שזה ממש יפריע לי לתפקד נניח. למה? כי אני לא "זקוקה" לו. וזה בדיוק מה שאני רוצה להתמקד בו , מה זו ההזדקקות הזו שכל כך ברורה ומוכרת במערכת יחסים ונילית אך נראית לי כל כך לא במקום בתחום הבדס"מ.
לגבי השאלה שלך - ממה אני נהנית - אני נהנית מהשליטה באדם מאוד ספציפי בעל תכונות מאוד ספציפיות. אין כאן "או" .

היופי בבדסמ זה לא לקחת בנאדם שנמצא בעמדת נחיתות ולהשתלט עליו דרכה. אין בזה שום שליטה אמיתית כי כשהבנאדם אוהב אותך/משתוקק אלייך/ תלוי בך ואת לא בו - תוכלי לסובב אותו על האצבע הקטנה גם בתור ונילית ללא שום מושג לגבי שליטה.
היופי הוא לקחת בנאדם שווה לך, שאת רואה אותו כראוי לקבל משהו נפלא כמותך .ואז מהנקודה הזו של השיוויון לקחת את זה לכיוון השליטה, להבדל המעמדות לאילוף וחינוך.
כשזה נעשה מתוך כבוד ורגשות ולא מתוך תלות או פחד להיות לבד או לאבד וכו' זה הרבה יותר יפה לדעתי.

**זה לא סוד שיש כאן המון כאלו שטוענים שהם נשלטים , אני עושה הפרדה ברורה בין עבד/נשלט לבין סמרטוט. לעולם אני לא אתחיל מנקודה בה אני מעליך , ואתה עבד וכלום ותשפיל את עצמך ואוי לך אם תתווכח או חלילה תביע דיעה. יותר מזה , כל אלו הממהרים להכתיר אותי בכל מיני כינויים של "גבירתי" וכו', נעצרים מהר מאוד. אני בהחלט חושבת שעמדת הנחיתות שלו מולי ומעמדי בעיניו זה משהו שצריך להיבנות תוך כדי היכרות , פחות מזה יהיה זילזול. אבל השלב שבו עברנו את עניין הכבוד ההדדי שברור שחייב להיות קיים, והתקדמנו עוד קצת לרמת שליטה מסויימת שרק מתעצמת וכמו שאמרת - למקום בו יש הבדל מעמדות תוך חינוך ואילוף , בדיוק שם אני שואלת איך מסתדר עניין ההזדקקות ההדדית הזו.

שוטרת*
שוטרת* • 26 בינו׳ 2006
Morticia כתב/ה:
זה אבסורד לחשוב ששולט/ת לא זקוק/ה לנשלט/ת.
אם לי יש צורך לשלוט ואין לי במי אני יכולה לדפוק ת'ראש בקיר
wall.gif
ואני עדיין לא אשלוט בכלום
.

icon_biggrin.gif

התשובה שלך גרמה לי להרהר בעוד שאלה , אם אין לך נשלט - את לא שולטת?
ז"א , את שולטת רק כי את מממשת את זה?
זה קצת כמו לומר שהומו הוא לא הומו עד שהוא ממש את רצונותיו. לא נכון בעיני.
נעה של הים

Re: כמה את בשליטה כשאת זקוקה?

נעה של הים • 26 בינו׳ 2006
אם אני זקוקה לנשלט שלי , תלויה בו , איפה ההבדל בינינו ? אם אני מרחיקה אותו והוא לא היחיד שסובל - איפה העונש? איפה לי יש יותר כוח עליו מאשר לו עלי?[/b][/quote]

כשכתבת "תלויה בו" למה בדיוק התכוונת?

אני חושבת שאם הייתי יודעת שהשולטת שלי גם סובלת כשהיא מענישה אותי בהרחקה ממנה,
היה עושה לי טוב, הייתי מעריכה יותר.
מאשר לדעת שבכלל לא מפריע לה ושאני עוד רגע "קוברת" את עצמי.

ישנן מלכות שטוענות שהן קודם כל מלכות, ואת כל קודם בן אדם וזה מה שעושה אותך למלכה. (מבחינתי בכל אופן) icon_redface.gif
זאלופון​(שולט)
זאלופון​(שולט) • 26 בינו׳ 2006
שוטרת* כתב/ה:
תגובות דומות קיבלתי בפרטי , והמסקנה שהגעתי אליה , במיוחד לאור מה שכתבת , שאין בדס"מ בזוגיות, וכל מה שנשאר זה "אלמנטים". ולא רק שאתה לא צריך להתבייש , אני אף יותר מאשמח אם תתקן אותי ותגיד שאני טועה icon_wink.gif

בהחלט יש בדסמ, אלא שמדובר בבדסמ שונה. הבדסמ בזוגיות מבוסס פחות על משחקי כוח ויותר על אהבה והערכה. דווקא משום שהנשלט מודע לכל הצדדים של השולט, גם הצדדים החלשים שיש לכל אדם (ומשום כך גם לכל שולט) ועדיין מסוגל להעריץ אותו ולכרוע ברך לפניו בכוונה מלאה - בעיניי יש לזה ערך רב יותר מאשר שליטה הנובעת, למשל, מיחסים בהם לשולטת יש מספר עבדים ולנשלט שולטת אחת ועל כן הם זקוקים לה יותר מאשר להם והיא יכולה להשתעשע בעבדיה, להרחיק אותם ולהאהיל (מלשון אלוהות) את עצמה.
אני לא שולל שום סוג של בדסמ. לדעתי הסוג ה"זוגי" חזק ואמיתי יותר, אבל כל אחד זכאי לדעתו והיא תהיה נכונה מבחינתו.
גם בזוגיות, אגב, יכול להיות צד שזקוק יותר וצד שזקוק פחות. זה לא סותר.
שוטרת*

Re: כמה את בשליטה כשאת זקוקה?

שוטרת* • 26 בינו׳ 2006
נעה של הים כתב/ה:

כשכתבת "תלויה בו" למה בדיוק התכוונת?

אני חושבת שאם הייתי יודעת שהשולטת שלי גם סובלת כשהיא מענישה אותי בהרחקה ממנה,
היה עושה לי טוב, הייתי מעריכה יותר.
מאשר לדעת שבכלל לא מפריע לה ושאני עוד רגע "קוברת" את עצמי:

עכשיו כשהדגשת את זה , אני מנסה להרחיב את המלה "תלויה" , אני מניחה שזה קשור יותר לתגובות שלי בהתאם לשלו , או משהו בסגנון , אבל עדיין קשה לי לשים את האצבע על הנקודה המדוייקת.
בכל אופן , מה שכתבת כאן לגבי איך שאת תרגישי בידיעה שזה קשה גם לשולטת שלך - הפיל לי אסימון , הצלחת לגרום לי לחייך .. }{