סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

לאוהבי אופרה

הוא​(שולט)
לפני 18 שנים • 15 בפבר׳ 2006

לאוהבי אופרה

הוא​(שולט) • 15 בפבר׳ 2006
ממליץ מאד על DIDO AND AENEAS
של הנרי פורסל PURCEL
הפקה של וירג'ין וריטאס
קונצרט לייב בחסות קרן פראנס טלקום

מעולה!
לודויג ואן
לפני 18 שנים • 17 בפבר׳ 2006

מוטב להודות על האמת

לודויג ואן • 17 בפבר׳ 2006
אנשים שפויים בנפשם לא אמורים או יכולים להנות מאופרה.

אין לי שום בעיה עם אופרה כל עוד היא נשמעת ברקע, נאמר, בתור מוסיקת אוירה בסרט מאפיה איטלקי...

משהו עדין ברקע, לא מפריע, למספר שניות, כשאיזה דון משהו נותן נאום על כבוד המשפחה...

אבל מעבר לזה?... המממ...

נ.ב. כנ"ל לגבי מוסיקה אירית. היא רלנטית בתור ליווי חרישי לצילומי טבע על נופי אירלנד הפסטורלים. מעבר לזה היא פשוט מעצבנת icon_rolleyes.gif
ים_yam​(לא בעסק)
לפני 18 שנים • 17 בפבר׳ 2006
ים_yam​(לא בעסק) • 17 בפבר׳ 2006
איזה מזל שאני לא שפויה icon_lol.gif
ככה אני יכולה להינות גם מאופרה וגם ממוסיקה אירית, שהיא אגב המוסיקה המומלצת לנקות איתה את הבית (אם כי השכנה הערסית של בטי בום קטלני לא חושבת כך) icon_confused.gif
תודה על ההמלצה, הוא
defluo{BDOC}
לפני 18 שנים • 18 בפבר׳ 2006

ים

defluo{BDOC} • 18 בפבר׳ 2006
ים_yam כתב/ה:
איזה מזל שאני לא שפויה icon_lol.gif
ככה אני יכולה להינות גם מאופרה וגם ממוסיקה אירית, שהיא אגב המוסיקה המומלצת לנקות איתה את הבית (אם כי השכנה הערסית של בטי בום קטלני לא חושבת כך) icon_confused.gif
תודה על ההמלצה, הוא

את נהדרת, הסכמתי עם כל מילה, למרות שאני לא באמת מכירה את השכנה הערסית של בטי בום קטלני...

icon_cool.gif

icon_razz.gif
isolde​(שולטת)
לפני 18 שנים • 18 בפבר׳ 2006

שאלוהים יכה בך ברק אם אתה נהנה מקינת דידו מהסיבות הלא נכונות

isolde​(שולטת) • 18 בפבר׳ 2006
חוץ מזה שזה ביצוע בינוני
ואופרה כפסקול זה עוול ברוב המקרים
כל פעם שאני חושבת על אולמות האופרה שידי אינה משגת לשבת בהם, ומלכה כמוני לעולם לא תחכה בתור לכרטיסי עמידה, המלאים במאפיונרים גסי רוח ונבערים ושאר ירקות האלפיונים העליונים שהגיעו למעמדם בזכות ניצול רמיסה ורמאות או סתם נולדו מפגרים למשפחה הנכונה ליבי נחמץ.
ואולי יכול להיות ששמעתם בטעות את אחת הכוכבות התורניות וקיבלתם דעה מוטעית על אופרה?
ומה אתה כן מחשיב כמוסיקה ראויה?
אני אוהבת מוסיקה אירית אם כי היא רפיטטיבית מדי. נתקלתם במוסיקה קסומה ומעניינת, מתוקה או אפלה?ניסיתי להקשיב לכל האלקטרוניקה ואינדסטריאל שהזכירו, אני באמת רוצה להכיר דברים חדשים ולצערי זה לא עושה לי את זה.
ודאי יש עוד המון דברים שלא מכירים אם לא מחפשים טוב.
הדבר היחיד שהרגיע את עצבי המרוטים לאחרונה היה הבל אנד סבסטיאן מהדירה של השכנים, וזה לא סימן טוב...
אני צריכה משהו שמח
לודויג ואן
לפני 18 שנים • 21 בפבר׳ 2006

הכל שאלה של איך מגדירים מהי מוסיקה...

לודויג ואן • 21 בפבר׳ 2006
או בהבט היותר כולל איך מגדירים מהי אומנות.

לפי דעתי, ההגדרה הכי קרובה לאומנות בכלל ולמוסיקה בפרט זה אסטיקה של ז'אנר ואמירה.

אני באופן אישי, לא אוהב את האסטיקה של סגנונון מסויימים - למשל מוסיקה אירית. מצטער אבל היא מעצבנת אותי.

זה לא ימנע ממני להעריך מוסיקה אירית שעשוייה כמו שצריך, או איזה כנר אירי שעושה בנזונה של סולו על המוסיקה המעצבנת הזו...

גם אופרה היא לא ספל התה שלי ברמת האסטיקה שלה. בוודאי שכמו כל אדם המתיימר להיות נאור אני עשוי למצוא עצמי נהנה מאד מאיזה אריה ראויה לשמה (אני מדבר על אריות מאופרות איטלקיות. לא גרמניות חלילה וחס כי זה באמת בלתי נסבל ויסלח לי וולפגנג אמדאוס המקורי..)

מעבר לזה, טעמי מגוון וכולל הרבה מאד דברים בהרבה תחומים, כל עוד מתקיימים בהם שני התנאים: אסטיקה ואמירה...

ואסיים בהמלצה לחובבי המוסיקה האירית: הרכב שמח ומבדח (דוקא אמריקאים) שעושים מוסיקה אירית שמושפעת מהמון דברים אחרים ונקראים

WAKE THE DEADS