השרלילית(פמית מתחלפת) |
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
טעות של שיקול דעת. וידוי.
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
השרלילית(פמית מתחלפת) • 26 באפר׳ 2006
עשיתי סשן קשה לסאבית שלי. סשן שהיה לה קשה נפשית להתמסר אליו ונגע בנקודה שלא ידעתי טרם הסשן שהיא קשה כל כך. רק לאחר מעשה הבנתי שזו נקודה שמהווה קושי אדיר וחשיפה עצומה עבורה. היא דיברה על ההתמודדות כדבר חיובי, אבל יחד עם זאת היתה בעיה קלה.
הסשן התרחש בשעה מאוחרת מאוד בלילה, ולאחר שנשכבנו שתינו על המיטה, תש כוחי ונרדמתי ללא האפטר-קר הראוי לאחר סשן. לא בכוונה, לא מתוך מקום שקול, אלא פשוט מתוך אפיסת כוחות. לאחר כיממה הרגשנו שתינו בסימנים של נפילה (דרופ, drop) אצלה. אני מרגישה שעשיתי טעות קריטית בשני מקומות - האחד בידע המוקדם שלי לפני הסשן, בכך שלא השכלתי להבין לעומק את הקושי הכרוך בו. השני, בהירדמות שלי ללא מתן אפטר-קר ראוי. בעיני, שתי הטעויות הללו, הן בלתי נסלחות. הן היוו סיכון משמעותי של בריאותה ויציבותה הנפשית של הסאבית היקרה שלי, שהיא גם בת זוגי. לא החזרתי אותה הביתה בשלום מלונה פארק הבדס"מ, אם להשאיל מונח מבודיגארד. הותרתי בידיה את הבחירה אם כן או לא להמשיך ביחסי השליטה שלנו לאור הטעויות. מה דעתכם? מה ניתן לעשות עכשיו? |
|
פעם פרח(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
פעם פרח(נשלטת) • 26 באפר׳ 2006
עשית טעות ? תלמדי ותפיקי לקחים.
בפעמים הבאות תחשבי טוב באיזה נקודות הסשן ייגע ותבררי אותן אצלה תתכנני מראש את הסשן כך שלא יהיה מצב שבו תגיעי למצב הירדמות - אולי לא סשן מתיש בשעות ערב מאוחרות אולי לא להשכב טוטאלית על המיטה לפני שאת באמת מסיימת וכו' הנשלטת שלך צריכה לראות מה איך היא רוצה להמשיך (ורצוי לחכות כמה ימים לפני שמחליטים). אולי עכשיו יהיה מצב של פגיעה באמון שלה. זה תלוי בשתיכן ובקשר שלכן. חוויתי טעויות בשני סשנים (שולטים שונים). שניהם התנצלו - אחד כבר במהלך הסשן, השני לאחר מכן. אני יודעת שלפחות אצל הראשון היה תהליך של חשיבה מחודשת לגבי התהליך המחשבתי שהוביל אותו למצב שאליו הגענו. כי עד הרגע הקריטי הוא לא הבין בכלל שהוא בדרך הלא נכונה. לא יודעת מה היה אצל השני, זה היה סשן מזדמן. בגדול אני לא חושבת שכל טעות ששולט עושה צריכה להביא לסיום הקשר. |
|
venus in our blood(שולטת) |
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
venus in our blood(שולטת) • 26 באפר׳ 2006
לעניות דעתי הבלתי נחשבת בעליל, העובדה שאתן בתוך מערכת של זוגיות יכולה להוות יתרון עצום . את מכירה אותה ( והיא אותך ), את מודעת לטעויות שעשית ואני מניחה שיש באפשרותכן להתגבר על האמון שקרס והפגיעה, לא בהכרח כשולטת-נשלטת, אלא כחברות וכבנות זוג.
ההבנה שלך אותה ואת טעותך עשוייה להועיל. הנזק נרם, אבל לא בטוח שהוא אירווסיבילי. מקווה מאוד שתמצאו יחד כוחות משותפים להתגבר. |
|
CaveM |
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
CaveM • 26 באפר׳ 2006
לפי בגתי קודם להיות ולהמשיך לתמוך כל הזמן ןעם זאת לתת לה תחופש להחליט
איך היא רוצה להמשיך הטעות נעשתה עכשיו צריך לתקן את הנזק כמה שאפשר. הזמן יגיד את שלו בהצלחה לכן |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
איימי_(נשלטת) • 26 באפר׳ 2006
נוגה כתב/ה: לעניות דעתי הבלתי נחשבת בעליל, העובדה שאתן בתוך מערכת של זוגיות יכולה להוות יתרון עצום . את מכירה אותה ( והיא אותך ), את מודעת לטעויות שעשית ואני מניחה שיש באפשרותכן להתגבר על האמון שקרס והפגיעה, לא בהכרח כשולטת-נשלטת, אלא כחברות וכבנות זוג.
ההבנה שלך אותה ואת טעותך עשוייה להועיל. מסכימה עם נוגה. אם יש אהבה וחברות, קדימה... על אף האחריות שלך בשיקול הדעת, בניית מערכת שליטה היא "עסק משותף". אל תלקי את עצמך על חטא. אם שתיכן רוצות להמשיך, פשוט תפנימי ותמשיכי הלאה. אם שולט שלי היה מודה בטעות שעשה ומתייסר עליה, הייתי סומכת עליו יותר מאשר על שולט שאינו מסוגל להודות בטעויות. יחד עם זאת, יש גבול שממנו ההלקאה העצמית הופכת להיות חסרת תועלת. מכאן אפשר להמשיך הלאה, או להשאר תקועות במקום. |
|
עינבר |
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
נפל דבר
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
עינבר • 26 באפר׳ 2006
אם הייתה לה נפילה, אז היא צריכה אותך
זה שעשית טעות, לא אומר שלא ניתן לתקן אני בטוחה שלקחת אחריות והתנצל על טעותך, עכשיו כל מה שנותר זה לפצות אותה על כך. מניסיוני, הנפילה היא העצמה של הצורך באפטר קר, פשוט צריך עכשיו יותר תמיכה, יותר חיבוקים ויותר חיזוקים ואולי להפגש כמה פעמים במצב ונילי לחלוטין, בלי שליטה האמון יבנה מחדש, את תהפכי לשולטת טובה יותר והקשר בין שניכם יתחזק אם היא תלך ממך עכשיו, היא תשאר עם הנפילה, הצרכים שלא ניתן להם מענה רק יגדלו בתוכה, להפרד במצב הזה , זאת בוודאי לא התשובה אם אחרי שתטפלי בה, תתמכי בה ותהיה לה לחברה, אם אחרי שתעבדו יחד את מה שקרה, תרצו עדיין, אז תפרדו נשמע שאין הרבה סיכויים שזה מה שיקרה |
|
השרלילית(פמית מתחלפת) |
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
Re: נפל דבר
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
השרלילית(פמית מתחלפת) • 26 באפר׳ 2006
עינבר כתב/ה: אם הייתה לה נפילה, אז היא צריכה אותך
זה שעשית טעות, לא אומר שלא ניתן לתקן אני בטוחה שלקחת אחריות והתנצל על טעותך, עכשיו כל מה שנותר זה לפצות אותה על כך. מניסיוני, הנפילה היא העצמה של הצורך באפטר קר, פשוט צריך עכשיו יותר תמיכה, יותר חיבוקים ויותר חיזוקים ואולי להפגש כמה פעמים במצב ונילי לחלוטין, בלי שליטה האמון יבנה מחדש, את תהפכי לשולטת טובה יותר והקשר בין שניכם יתחזק אם היא תלך ממך עכשיו, היא תשאר עם הנפילה, הצרכים שלא ניתן להם מענה רק יגדלו בתוכה, להפרד במצב הזה , זאת בוודאי לא התשובה אם אחרי שתטפלי בה, תתמכי בה ותהיה לה לחברה, אם אחרי שתעבדו יחד את מה שקרה, תרצו עדיין, אז תפרדו נשמע שאין הרבה סיכויים שזה מה שיקרה אז קודם כל מובן מאליו שלפני שבכלל השארתי בחירה כלשהי, הייתי שם לתמוך ולתת את האפטר קר הדרוש בזמן נפילה. ומובן מאליו שלא השארתי אותה במקום של הנפילה לבדה, כי אני אוהבת אותה ואכפת לי ממנה ולא הייתי משאירה זבוב שאני אוהבת במצב שכזה, לא כל שכן סאבית. וייסורי המצפון שלי קשים, וחשבתי שנכון יותר לשים את המצב כפי שהוא מולה, להראות את הטעויות ולתת לה לבחור מחדש אם כן או לא לבטוח בי. אגב, היא מבינה שנעשתה כאן טעות, אבל בעיניה היא לא ניזוקה ממנה, ורק התחזקה - כיוון שהיא התעלתה מעל הצרכים שלה עצמה, ונתנה למלכה שלה להמשיך לישון. והיא צודקת בכך שנפילה יכלה לקרות גם אם היה אפטר-קר ארוך יותר מכפי שהיה. וחוצמזה, לפני כל זה. כולנו בני אדם וכולנו טועים. אני חושבת שכל נשלטת יודעת כי השולט שלה הוא בנאדם, ולכן עלול לטעות. המטרה היא לצמצם היטב את מרחב הטעויות כדי שלא יגרם שום נזק. אני למדתי מתוך כל זה כמה דברים, בת הזוג שלי למדה, ואני חושבת שלמרות הטעות בשיקול הדעת, פעלנו שתינו בסך הכל באחריות רבה. אני םג חושבת שנכון היה להעמיד את הבחירה הזו מולה לאור הטעויות, ולתת לה לבחור מחדש במקום הזה. תודה לך על שהגבת. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
טועים - השאלה איך ממשיכים משם הלאה
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 26 באפר׳ 2006
כל מי שעושה, טועה מדי פעם.
ההבדל הגדול נמצא בתשובות לשאלה מה עושים כשטועים? מודים בטעות - שמים את הדאגה לסאב/ית לפני האגו והדימוי העצמי. פועלים להקטין נזק - בחלק מהפעילויות או הפגיעות, ניתן למנוע או להקטין נזק אם פעולים מיד (קירור אזור עם כוויה קלה, חיטוי של פצע או חבישה, שחרור חבל הדוק מדי). מסייעים לסאב/ית לצאת ולהתמודד. מדברים על מה שהיה ועל איך ניתן למנוע מהבעיה לחזור. מדברים על מה יכול להקל על התמודדות עם בעיות בעתיד. לי נשמע שאת מרבית הדרך עברתן ביחד - וזה המון! כדאי לשים לב האם המרחק מהסאבית כרגע הוא החלטה משותפת, צורך שלה או צורך שלך... ייתכן שהיא דוקא צריכה את הקירבה שלך, ואילו את בוחרת להתרחק משיקולים שלך. בכל מקרה - תודה ששיתפת אותנו במה שקרה! |
|
scarlettempress{L} |
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
לפני 18 שנים •
26 באפר׳ 2006
scarlettempress{L} • 26 באפר׳ 2006
כמו שכולם כאן אמרו, העיקר שהבנתן שקרתה טעות, וכן היית שם בשבילה לאחר המקרה. אני לא רואה שום סיבה להפסיק יחסי שליטה לאור המקרה הזה, כמו שאמרת - כולנו בני-אדם וטעויות תמיד יקרו. מה שקובע כאן זו התגובה שלנו לטעויות ומה אנחנו לומדים מהן.
עושה רושם שאת שולטת מתחשבת ורגישה, ואישה מקסימה בכלל. אני חייבת לציין שמאז שהתחלת לכתוב כאן עשית עליי רושם שכזה וריגשת אותי נורא כשכתבת על האהבה שמצאת (אגב כתבת באחד הפוסטים שלך שמצאת את הממתקית שלך בשי-דייט, מה שנורא שיעשע אותי כי שם מצאתי גם את האישה שלי! ) אז סתם ככה שתדעי שנורא כיף לי לקרוא את הדברים שאת כותבת. רק אושר לשתיכן - ואני בטוחה תשרק תשכילו מהטעות שנעשתה. |
|
עינבר |
לפני 18 שנים •
27 באפר׳ 2006
קריאטיביטי היקרה
לפני 18 שנים •
27 באפר׳ 2006
עינבר • 27 באפר׳ 2006
creativity כתב/ה: אז קודם כל מובן מאליו שלפני שבכלל השארתי בחירה כלשהי, הייתי שם לתמוך ולתת את האפטר קר הדרוש בזמן נפילה. ומובן מאליו שלא השארתי אותה במקום של הנפילה לבדה, כי אני אוהבת אותה ואכפת לי ממנה ולא הייתי משאירה זבוב שאני אוהבת במצב שכזה, לא כל שכן סאבית.
זה הדבר הכי חשוב, הלוואי שזה היה מובן מאליו לכולם. וייסורי המצפון שלי קשים, וחשבתי שנכון יותר לשים את המצב כפי שהוא מולה, להראות את הטעויות ולתת לה לבחור מחדש אם כן או לא לבטוח בי. הייתי רוצה להקל על יסוריי המצפון שלך, למרות שטעית, כבר אין טעם להתייסר, להיפך. אגב, היא מבינה שנעשתה כאן טעות, אבל בעיניה היא לא ניזוקה ממנה, ורק התחזקה - כיוון שהיא התעלתה מעל הצרכים שלה עצמה, ונתנה למלכה שלה להמשיך לישון. והיא צודקת בכך שנפילה יכלה לקרות גם אם היה אפטר-קר ארוך יותר מכפי שהיה. אני חושבת שעכשיו היא זאת שעושה לך אפטר קר ויהיה טוב אם תתני לה להקל על מצפונך. וחוצמזה, לפני כל זה. כולנו בני אדם וכולנו טועים. אני חושבת שכל נשלטת יודעת כי השולט שלה הוא בנאדם, ולכן עלול לטעות. המטרה היא לצמצם היטב את מרחב הטעויות כדי שלא יגרם שום נזק. אני למדתי מתוך כל זה כמה דברים, בת הזוג שלי למדה, ואני חושבת שלמרות הטעות בשיקול הדעת, פעלנו שתינו בסך הכל באחריות רבה. אני מסכימה עם כל המילה. ואת יודעת שבגלל הלמידה והאחריות, מגיע לך הרבה. אני גם חושבת שנכון היה להעמיד את הבחירה הזו מולה לאור הטעויות, ולתת לה לבחור מחדש במקום הזה. אני לא בטוחה שהיה בזה צורך אמיתי, אבל העיקר שאתן יחד ואוהבות. כמו שאמר דן_קאפ, אתן בדרך הנכונה. אז שיהיה לכן באושר ובהצלחה. תודה לך על שהגבת. תודה שענית לתגובה שלי |
|