סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

קוויראפשן 2006

shuki boy​(נשלט)
לפני 18 שנים • 9 במאי 2006

קוויראפשן 2006

shuki boy​(נשלט) • 9 במאי 2006
בואו ליצור את קוויראפשן 9 בתל-אביב, אוגוסט (3-13) 2006!

הקוויראפשן הוא שבוע של התכנסות אנטי-מסחרית ולא הירארכית בסגנון “Do It Yourself” ("עשה/י זאת בעצמך"), שמטרתו ליצור חלל בטוח ופתוח לסדנאות, מוסיקה, אמנות, פעולות, מסיבות, סקס, הופעות, וכל דבר שתציע/י או תכין/י. הקוויראפשן חוגג את שלל המגדרים, הזהויות והנטיות, ללא סבלנות לביטויי סקסיזם, התנהגות מצ`ואיסטית, גזענות, הומופוביה, טרנספוביה, הטרופוביה, אפליה על רקע יכולת פיזית או גיל וכל סוג אחר של דיכוי.

בקוויראפשן האחרון שהתקיים ביוני בברצלונה התקבלה הצעתם של פעילים ישראלים לקיים את הקוויראפשן הבא בתל-אביב. ההחלטה נבעה מהאמונה שלנו שכקווירים אנו מהווים חלק מהמאבק הגלובלי לחופש, צדק והגדרה עצמית. זו הפעם הראשונה שהקוויראפשן מתקיים מחוץ לגבולות המדינות המערביות העשירות. האירוע מהווה הזדמנות נדירה להחלפת מידע ולבניית רשת פעילים ויצירה של קהילה קווירית פורצת גבולות.

אלפי הומואים, לסביות, בי וטראנס צפויים להגיע לאירועי ה- World Pride – מצעד הגאווה הבינלאומי – בירושלים באוגוסט 2006. משרד החוץ הישראלי מנצל את האירוע כדי להחביא את פשעי המלחמה בשטחים מתחת לדגל הגאווה, בחומרי תעמולה שהוא מפיץ בחו"ל. סיסמת האירוע היא "אהבה ללא גבולות". אנו מאמינות שאהבה ללא גבולות חייבת להתנגד לחומות וגדרות, לכיבוש, לאפרטהייד, לאי צדק חברתי ולהרס הסביבה. כמה ארגונים למען פלסטין יזמו קריאה להחרמת מצעד הגאווה הבינלאומי בירושלים. אנו חשות כי ישנה חשיבות להביע את הסולידריות שלנו דווקא על-ידי הגעה פיזית לאיזור כדי לחגוג את השונות, ההעצמה וההתנגדות שלנו.

הקוויראפשן בתל-אביב יצא מחוץ לגבולותיה של העיר תל-אביב-יפו, לטובת פעילות בגדה המערבית והשתתפות במצעד הגאווה בירושלים בצורה שתעביר את מסרינו השונים. ישנן גם אפשרויות שונות עבור מי שי/תרצה להרחיב את הביקור באיזור ואנו נספק קשרים לארגונים ופעילויות רלוונטיות לאחר הקוויראפשן. קבוצה נוספת של פעילות ופעילים יגיעו לתל-אביב לפני הקוויראפשן כדי לסייע בהכנות.

הדבר החשוב ביותר בקוויראפשן הוא את/ה. זו ההזדמנות שלך להגשים את כל הרעיונות, היכולות והחלומות שלך. צרו קשר באמצעות רשימת התפוצה של הקוויראפשן. להרשמה לרשימת התפוצה הישראלית, שלחו מייל לכתובת:

queeruption9-subscribe@yahoogroups.com

לרשימת התפוצה הבינלאומית שלחו מייל לכתובת:

majordomo@lists.queeruption.org

עם המילים: subscribe queeruption9tel-aviv בגוף ההודעה.

מה זה קוויר?

ה"קוויר" הפך משם גנאי להומואים ולסביות, לכינוי עצמי בעל משמעויות מחזקות, המפגינות את העוצמה של הקהילה להעניק משמעות אוטונומית וחיובית לקיום הומו–לסבי, כמו גם לחרוג מתווית של סטייה, חולי או עיקום.

האידאולוגיה הקווירית משתמשת בפרקטיקה אנרכיסטית כדי לבנות חלופה לקהילה ההומו-לסבית. התפיסה הקווירית גורסת כי הקהילה ההומו-לסבית התפרקה מהנכס החשוב שלה, `תרבות החריגות` בניסיון להיות חלק מהחברה הסטרייטית-ליברלית, חברה שהחריגות נדחקת בה למרחב הפרטי ועל המרחב הציבורי משתלט מי שיש בידו ממון רב יותר.

קוויר, מתוך ויקיפדיה, האנציקלופדיה החופשית.

אתר הקוויראפשן:
http://www.queeruption.org/q2006/index_he.html

המלט

Re: קוויראפשן 2006

המלט • 9 במאי 2006
ציטוט: האידאולוגיה הקווירית משתמשת בפרקטיקה אנרכיסטית כדי לבנות חלופה לקהילה ההומו-לסבית. התפיסה הקווירית גורסת כי הקהילה ההומו-לסבית התפרקה מהנכס החשוב שלה, `תרבות החריגות` בניסיון להיות חלק מהחברה הסטרייטית-ליברלית, חברה שהחריגות נדחקת בה למרחב הפרטי ועל המרחב הציבורי משתלט מי שיש בידו ממון רב יותר.

הקהילה ההומו-לסבית נלחמה מלחמות מרות ועצומות כדי שחבריה יהיו
שווי זכויות בתוך החברה הקובעת את החוקים, שהיא ברובה סטרייטית-ליברלית, (לפחות
בארצות בהן המלחמה המרה השיגה תוצאות). מה שנראה לאחדים כ"הנכס הכי חשוב שלה",
(היינו - תרבות החריגוּת), הינה בעיניי מניפסט של גנאי שנוּכָס לה בעל כרחה על ידי החברה
מסביב, שהודבק לה על המצח כאות קין. המלחמה על הזכויות, אגב, עדיין לא תמה. (דוגמה על
הדרך -- בסעיף 55 של חוק הירושה, העוסק בצוואה, כתוב במפורש 'איש ואשה', ויוצא מכך קיפוח
חמור לענין צוואה של הומו-לסביים החיים בזוגיות). לפיכך, התפיסה שלי אומרת כי לבוא
עכשיו ולצעוד במודע, תוך כדי שירה, ריקודים, (ואתר באינטרנט) למשבצת ה'קווירית' שהקהילה
ההומו-לסבית מנסה מזה שנים לצאת ממנה, תוך כדי איזושהי הצגת אידיאולוגיה אד-הוק מצוצה
מהאצבע של מישהו, הינו מצעד איוולת שברברה טוכמן היתה שמחה לצרף לספרה המפורסם.
shuki boy​(נשלט)

זו דעתה של חלק מהקהילה

shuki boy​(נשלט) • 9 במאי 2006
חלק מהקהילה באמת חושב, כמוך, שמטרתם של מצעדים קהילתיים להראות שאנחנו אמנם הומואים ולסביות, אבל למעשה אנחנו מתאהבים, מתחתנים, מגדלים ילדים, נראים ומתנהגים "כמו כולם" ולכן מגיעות לנו את אותן הזכויות של הסטרייטים.

האנשים הללו שונאים את ההומואים המוחצנים, את מלכות הדראג, הפוליאמוריים, הקרוסדרסרים, ואת אנשי הבדס"מ שלא מחביאים את זה טוב טוב בבית.

אני מניח שלחלק מהקהילה פה נוח לה להמשיך להחביא את הנטיות המיניות שלה, את הבדס"מ עמוק בארון. יש אנשים שהבדס"מ עבורם הוא חלק גדול מאד ומשמעותי מאד בחיים. תאר לעצמך שסטרייטים היו צריכים להתבייש בהכנות לחתונות הענק שלהם? שאשה סטרייטית היתה צריכה להתבייש במראה הנשי שלה, כלומר, "בסדר, אתם סטרייטים, אבל למה לנפנף בזה? למה אתם לא יכולים להשאיר את זה לחדר המיטות שלכם?"

אני, וחלקים אחרים בקהילה לא חושבים ככה, אני חושב שגם אם אנחנו לא מתנהגים וניראים כמו כולם מגיעות לנו את אותן הזכויות. ושיש להבליט את השונות במאבק על זכויות.

סורי. יש לי אות קין על המצח, אני לא מסוגל להוריד אותו ולהתנהג כמו כולם, גם לו רציתי. ועדיין, אני דורש את אותן הזכויות כפי שיש לכל אחד אחר.
Yosefus​(שולט)
לפני 18 שנים • 11 במאי 2006

Yosefus​(שולט) • 11 במאי 2006
tool כתב/ה:
בואו ליצור את קוויראפשן 9 בתל-אביב, אוגוסט (3-13) 2006!
...
אלפי הומואים, לסביות, בי וטראנס צפויים להגיע לאירועי ה- World Pride – מצעד הגאווה הבינלאומי – בירושלים באוגוסט 2006. משרד החוץ הישראלי מנצל את האירוע כדי להחביא את פשעי המלחמה בשטחים מתחת לדגל הגאווה, בחומרי תעמולה שהוא מפיץ בחו"ל. סיסמת האירוע היא "אהבה ללא גבולות". אנו מאמינות שאהבה ללא גבולות חייבת להתנגד לחומות וגדרות, לכיבוש, לאפרטהייד, לאי צדק חברתי ולהרס הסביבה. כמה ארגונים למען פלסטין יזמו קריאה להחרמת מצעד הגאווה הבינלאומי בירושלים. אנו חשות כי ישנה חשיבות להביע את הסולידריות שלנו דווקא על-ידי הגעה פיזית לאיזור כדי לחגוג את השונות, ההעצמה וההתנגדות שלנו.

הקוויראפשן בתל-אביב יצא מחוץ לגבולותיה של העיר תל-אביב-יפו, לטובת פעילות בגדה המערבית והשתתפות במצעד הגאווה בירושלים בצורה שתעביר את מסרינו השונים. ישנן גם אפשרויות שונות עבור מי שי/תרצה להרחיב את הביקור באיזור ואנו נספק קשרים לארגונים ופעילויות רלוונטיות לאחר הקוויראפשן. קבוצה נוספת של פעילות ופעילים יגיעו לתל-אביב לפני הקוויראפשן כדי לסייע בהכנות.
...

מה הקשר בין המפגש הזה לבין פוליטיקה ?
מה הקשר בין אהבה והגשמה עצמית לבין משרד החוץ הישראלי ?
למה אם אני הומו (ולמרבה צערם של אחדים ושמחתן של אחדות אני לא) אז אני אוטומטית אמור גם לתמוך בערביי השטחים ?
למה את לא טורחת לציין שאם תצליחי להגיע לשטחים (כי קלגסי הכיבוש הציוני המתעלל לא יצליחו למנוע בעדך מלעשות את האקט הכל כך אוהב ומשחרר הזה) אז רוב הסיכויים שאהוביך מהשטחים הכבושים ירצחו אותך נפש כי יותר משהם שונאים את האויב הציוני הם מתעבים הומואים ולסביות ?
למה שלא תלכי להפגין מול בניין הפרלמנט ברמאללה למען שיוויון זכויות לאחיך ואחיותיך המדוכאים ?
י.
(תמצית: אם יזיינו אותי בתחת אני אראה את האור ?)
shuki boy​(נשלט)
לפני 18 שנים • 11 במאי 2006

shuki boy​(נשלט) • 11 במאי 2006
Yosefus כתב/ה:

מה הקשר בין המפגש הזה לבין פוליטיקה ?

המהות שלו היא קודם כל פוליטית.

ציטוט:
למה אם אני הומו אז אני אוטומטית אמור גם לתמוך בערביי השטחים ?

זה באמת לא אוטומטי, יש לא מעט הומואים ימניים.
העניין הוא, שחלק ניכר מהקווירים שפעילים פוליטית, כלומר פעילים כנגד דיכוי על סמך נטיה מינית (למשל בדס"מ), בסופו של דבר הרבה מהם רואים קשר בין הומופוביה, הכיבוש, פמיניזם, ואפילו זכויות בע"ח.

כמובן שיש כאלה שלא רואים קשר בין אפליה של אנשים שמתעסקים בבדס"מ, חד-מיניים, טרנסג'נדרים, נשים, בע"ח, ומיעוטים אחרים. לכן סביר להניח שהזיזו את ההודעה שלי מפורום "כללי" ל"לא קשור". אף שבעיני זה מאד קשור לבדס"מ.

לטעמי בדס"מ, הוא סוג של קוויריות.

אני חושב שלגבי השאר (למשל "אוהבת ערבים"), אני לא אענה. מיותר לציין שהומואים פלסטינים עוברים דיכוי חמור תחת החברה הפלסטינית. האם זה מתרץ את הכיבוש? בעיני לא.

Two wrongs dont make a right.

בכל מקרה, אני לא מתכוון לשכנע, רק לידע.

ציטוט: .
(תמצית: אם יזיינו אותי בתחת אני אראה את האור ?)

icon_biggrin.gifאולי!
FrozenLips
לפני 18 שנים • 14 במאי 2006
FrozenLips • 14 במאי 2006
יש משהו מאוד מטריד בניסוחים שהם משתמשים בהם בדף ה FAQ http://www.queeruption.org/q2006/faq_en.html#What_about_police_and_army_brutality

[quote] Note: If you print these FAQs, do not take them with you when you come to the region![quote]

נשמע לכם טוב?