עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
מתכונים מהעמק :) בתיאבון
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 24 ביולי 2006
החלטתי להעביר לכאן את המתכונים שלי
מרק שורשים עשיר : חומרים : שמן זית תפו"א גדול שורש סלרי שורש פטרוזיליה גזר בינוני בצל בינוני ציר מרק ירקות או עוף ציפורן טחונה מוסקט טחון טרי הכנה: 1. קוצצים את כל השורשים והירקות דק ומאדים בשמן הזית. 2. משאירים בצד כמה תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות 2\2 בתוך כלי עם מים 3. מכבים את האש ומעבירים את הירקות , אחרי שהתקררו מעט למעבד מזון. מרסקים למחית חלקה ויפה 4. מחזירים את המחית לסיר, מוסיפים את ציר המרק, קוביות תפו"א ששמנו בצד ומבשלים את שהם מתרככים. 5. מתבלים קלות את המרק על פניו (לא לערבב פנימה) בציפורן (לא הכרחי) ובמוסקט טרי (לגרר אגוז ולא לקנות טחון), מזליפים כמה טיפות שמן זית ומקשטים בעלי פטרוזילה יפים |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 24 ביולי 2006
אנטי פסטו ישראלי
חומרים : 3 עגבניות יפות גדולות ובשלות כמה כפות חומוס כמה כפות גבינה לבנה יחידה אחת של יוגורט לבן רגיל שום שומשום סובין חיטה שמיר טרי צנוברים שמן זית סלרי גזר פיתות הכנה: 1. מרוקנים את העגבניות מתוכנן תוך כדי שמירה על מראה הציפה 2. ממלאים עגבניה אחת בחומוס, למעלה מקשטים בצנוברים קלויים 3. ממלאים עגבניה שניה בגבינה הלבנה ( לפחות 9% ) עם שומשום קלוי מעורבב בתוכה 4. עגבניה שלישית ממלאים ביוגורט עם שמיר טרי קצוץ מאד דק, שום קצוץ מאד דק ומעט סובין חיטה 5. חשוב למלא את העבניות עד שפתי העגבניה 6. מזליפים מעט שמן זית על כל עגבניה 7. חותכים את הירקות למקלות ואת הפיתות למשולשים 8. מגישים בצלחת אחת עם העגבניות באמצע והירקות והפיתות מסביבן |
|
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} |
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
עמק יא רוק(אחר){הנסיכה ברנ} • 24 ביולי 2006
עוגת שיבולת שועל טעימה ביותר
חומרים: שיבולת שועל שלמה, לא קצוצה ולא מבושלת דבש טהור (עדיף של יד מרדכי) בלי טעמי לוואי אגוזי מלך קצוצים שקדים קצוצים בוטנים קצוצים שומשום מלא קלוי או שומשום לבן קלוי גרעיני דלעת קלויים צימוקים קינמון לתיבול (לא הכרחי) הכנה: 1. במחבת גדולה ועמוקה שמים את כל החומרים חוץ מהדבש 2. מחממים את החומרים כ 2 דקות וקולים מעט את שיבולת השועל תוך כדי כך 3. על כל כוס שיבולת שועל מוסיפים כוס מים פושרים וכפית דבש ומעט קינמון, מערבבים היטב כדי שכל שיבולת השועל תהיה רטובה ומבשלים עד שאין מים עודפים במחבת. 4. מעבירים את הבלילה לתבנית פיירקס, שמים בתנור על אופציית גריל, כדי לתת לעוגה פני שטח קלויים ושחומים. 5. אחרי כעשר דקות בודקים את העוגה. עוגה מוכנה תהיה כאשר מעבירים סכין לכל אורכה והיא יוצאת לחה ודביקה ולא רטובה. 6. נותנים לעוגה לנשום בחוץ ואח"כ שמים במקרר לכמה שעות לתת לה לנוח ולהתגבש. |
|
סוכן משנה מבנה |
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
פפפפ.... כמה עבודה :) וואו
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
סוכן משנה מבנה • 24 ביולי 2006
תגיד, אין לכם במבה בעמק?
|
|
דולי .(שולטת) |
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
לפני 18 שנים •
24 ביולי 2006
דולי .(שולטת) • 24 ביולי 2006
עמק יא רוק כתב/ה: עוגת שיבולת שועל טעימה ביותר
חומרים: שיבולת שועל שלמה, לא קצוצה ולא מבושלת דבש טהור (עדיף של יד מרדכי) בלי טעמי לוואי אגוזי מלך קצוצים שקדים קצוצים בוטנים קצוצים שומשום מלא קלוי או שומשום לבן קלוי גרעיני דלעת קלויים צימוקים קינמון לתיבול (לא הכרחי) הכנה: 1. במחבת גדולה ועמוקה שמים את כל החומרים חוץ מהדבש 2. מחממים את החומרים כ 2 דקות וקולים מעט את שיבולת השועל תוך כדי כך 3. על כל כוס שיבולת שועל מוסיפים כוס מים פושרים וכפית דבש ומעט קינמון, מערבבים היטב כדי שכל שיבולת השועל תהיה רטובה ומבשלים עד שאין מים עודפים במחבת. 4. מעבירים את הבלילה לתבנית פיירקס, שמים בתנור על אופציית גריל, כדי לתת לעוגה פני שטח קלויים ושחומים. 5. אחרי כעשר דקות בודקים את העוגה. עוגה מוכנה תהיה כאשר מעבירים סכין לכל אורכה והיא יוצאת לחה ודביקה ולא רטובה. 6. נותנים לעוגה לנשום בחוץ ואח"כ שמים במקרר לכמה שעות לתת לה לנוח ולהתגבש. אפשר לבקש אותך מההורים ? |
|