בוקר טוב אורח/ת
עכשיו בכלוב

התמסרות טוטאלית=לשלם על טעויות השולט

איימי_​(נשלטת)
לפני 18 שנים • 28 ביולי 2006

התמסרות טוטאלית=לשלם על טעויות השולט

איימי_​(נשלטת) • 28 ביולי 2006
כתבתי "טעויות", אבל בעצם אני לא בטוחה שנכון להתייחס אליהן כאל "טעויות". זוהי נקודת מוצא שגויה.
כשניסיתי להתמסר טוטאלית, ניסיתי להביא את עצמי למקום בו אני מאמינה שאדוני יודע טוב ממני מה טוב בשבילי. היו דברים שהיוו גבולות עבורי. בזמנו היו שואלים אותי: " אם אדונך יבקש ממך לעשות את הדבר הזה, האם תעשי?" הייתי עונה תשובה מתחמקת כמו: "באופן עקרוני כן, אבל הוא לא יבקש, כי הוא יודע שזה יפגע בי, ואדוני לעולם לא יפגע בי. "

והנה הראיה המפוכחת: אין אדם שיכול לדעת תמיד מה טוב בשבילך, יותר טוב ממך. לפעמים יש לנו "נקודות עיוורות", בהן אנחנו באמת לא מסוגלים לראות שדבר מסויים הוא רע לנו, ואחרים מבחוץ כן רואים זאת, אבל לרוב- אנחנו חשים מה נכון לנו טוב יותר מכל אחד אחר. זה טבעי- אנחנו מכירים את עצמנו הכי טוב.
כשאנחנו מתמסרים טוטאלית, אנחנו מוותרים על הזכות להחליט עבור עצמנו. אדם אחר "ממונה" עלינו. לפעמים הוא ישגה באשר לדבר הטוב ביותר עבורנו.

ואקח זאת רחוק יותר- הוא לא חייב לעשות מה שהכי טוב עבורנו. אם אנחנו "רכושו", הוא יכול לעשות בנו כרצונו. זה הרעיון של התמסרות טוטאלית.

המחיר בהתמסרות טוטאלית עלול להיות גבוה- הוא מתחיל ב "צלקות נפשיות"- פגיעות שנפגענו מדברים שנעשו לנו, שלא היו נכונים למבנה הרגשי שלנו.
הוא מסתיים בפגיעות פיזיות, הפיכות או בלתי הפיכות. המחיר יכול אפילו להגיע לכדי מוות.

התמסרות טוטאלית היא להיות מוכן לשלם את המחירים האלו, שהינם בבחינת סיכונים העלולים להתממש.

וזוהי לדעתי הראיה הנכונה והמפוכחת של התמסרות טוטאלית. עכשיו- כמה מכם מוכנים לשלם את המחיר?

אני יודעת שאני לא.
Lordpain​(שולט)
לפני 18 שנים • 28 ביולי 2006
Lordpain​(שולט) • 28 ביולי 2006
שליטה והתמסרות טוטאלית הולכים לאן שהאדם בוחר ללכת איתם ....

וכן יש דבר כזה כמו לשלוט באופן אחראי .
tch​(נשלט)
לפני 18 שנים • 29 ביולי 2006
tch​(נשלט) • 29 ביולי 2006
למלא פקודות כמו תוכי, "כי ככה השולט/ת אמר/ה", לא נכון בעיניי.
אדם אינו רובוט וברגע שהוא נהפך לכזה, הוא מפסיק להיות אדם.
להיות סמרטוט רצפה זה חולשה ולא כוח.
להיות סמרטוט רצפה פרושו להיות נעדר יכולת חשיבה עצמאית.

התמסרות טוטאלית היא רצון הנשלט/ת למלא את רצון השולט/ת מתוך התמסרות
שמקורה בהכרה של נכונות הדרך שבה השולט/ת מוביל/ה את הנשלט/ת
ואהבה אמיתית וטהורה לשולט/ת.
הכרה בנכונות הדרך הן למוביל/ה והן למובל/ת אפשרית רק אם המובל/ת מסוגל/ת לחשוב בצורה עצמאית.

יש אנשים שמחפשים את ההכוונה ואת היכולת מלהחליט בזמן נתון מה יעלה בגורלם,
היכולת להרגיש איך זה להיות נשלט טוטאלית עיי מישהי שבה הם נותנים אמון מלא.
המלט
המלט • 29 ביולי 2006
אני חושב שהגדרת בצורה די מדויקת מה זו התמסרות טוטאלית, והמסקנה המתבקשת היא להימנע מכך ככל האפשר.
איימי_​(נשלטת)
איימי_​(נשלטת) • 29 ביולי 2006
המלט כתב/ה:
אני חושב שהגדרת בצורה די מדויקת מה זו התמסרות טוטאלית, והמסקנה המתבקשת היא להימנע מכך ככל האפשר.

תודה המלט. אני מוצאת שיש המון מילים יפות שאפשר לקשט בהן את העניין, אבל בסופו של יום- אי אפשר להתמסר טוטאלית מבלי להתמסר טוטאלית. זו הבעיה.
זרה מוכרת
זרה מוכרת • 29 ביולי 2006
תרשו לי לשאול אתכם משהו שאני מנסה להבין מזה מס' שנים.

מהי טוטאליות עבורכם בעצם ?

האם להיות צייתנית ולעשות כל מה שהאדון אומר זוהי הטוטאליות ?

האם להיות כנועה עושה אותך טואלית ?

האם השילוב בין השניים ?

אני פשוט מנסה להבין מה זה אומר ?

שהרי שולט אמיתי (בעיניי לפחות) לא יהיה אחד כזה שיצטרך לבחון ולבדוק את ההתמסרות, הצייתנות והכניעה שלך על כל צעד ושעל.

לא תצטרכי לחשוב בכל החלטה שלו האם הוא עושה את זה לטובתך או לטובתו, כי מעצם העובדה שאתם ביחד תדעי שטובתך היא טובתו.

לסיכום - אם תתחילי לחשב עלויות וסיכונים של המחיר שתשלמי בהיותך טוטאלית, רוב הסיכויים שלא תספיקי או תצליחי להפיק ממך את ההתמסרות האמיתית.
כי להתמסר באמת, זה לא לתת לו את מה שהוא רוצה לקבל ממך, אלא לתת לו את כל מה שיש בך לתת מעצמך.
עינבר

שווה ציטוט

עינבר • 29 ביולי 2006
זרה מוכרת כתב/ה:

מהי טוטאליות בעצם ?

כי להתמסר באמת, זה לא לתת לו את מה שהוא רוצה לקבל ממך, אלא לתת לו את כל מה שיש בך לתת מעצמך.
venus in our blood​(שולטת)
venus in our blood​(שולטת) • 29 ביולי 2006
זרה מוכרת כתב/ה:
תרשו לי לשאול אתכם משהו שאני מנסה להבין מזה מס' שנים.

מהי טוטאליות עבורכם בעצם ?

האם להיות כנועה עושה אותך טואלית ?

האם השילוב בין השניים ?

אני פשוט מנסה להבין מה זה אומר ?

שהרי שולט אמיתי (בעיניי לפחות) לא יהיה אחד כזה שיצטרך לבחון ולבדוק את ההתמסרות, הצייתנות והכניעה שלך על כל צעד ושעל.

לא תצטרכי לחשוב בכל החלטה שלו האם הוא עושה את זה לטובתך או לטובתו, כי מעצם העובדה שאתם ביחד תדעי שטובתך היא טובתו.

לסיכום - אם תתחילי לחשב עלויות וסיכונים של המחיר שתשלמי בהיותך טוטאלית, רוב הסיכויים שלא תספיקי או תצליחי להפיק ממך את ההתמסרות האמיתית.

כי להתמסר באמת, זה לא לתת לו את מה שהוא רוצה לקבל ממך, אלא לתת לו את כל מה שיש בך לתת מעצמך
.

ים_yam​(לא בעסק) • 29 ביולי 2006
כל קיצוניות פסולה בעיני, ואם התמסרות טוטאלית חייבת להיות קיצונית, עד מעבר לגבולות - אז אני לא אהיה שם.

אולי זה לא בדס"מי לומר, אבל אני מאמינה גדולה ב"ואהבת לרעך כמוך"
קודם אני אוהבת את עצמי ועושה מה שטוב לי, ומתוך האהבה הזו וכמוה - אני אוהב את מי שאיתי.

לאהוב מישהו כפי שאני אוהבת את עצמי נראה לי מספיק עמוק ומתמסר, גם בלי להגיע לקיצוניות של לוותר על עצמי.

אני אוותר על דברים מסויימים כי זו טבעה של כל מערכת יחסים טובה - ויתורים הדדיים!
אבל לעולם לא אוותר על מי שאני למען אף אחד!
צ'יטה​(שולט)
צ'יטה​(שולט) • 29 ביולי 2006
אני חושב שהתמסרות טוטאלית, זה לעשות ברגע נתון, כל מה שהשולט רוצה, מבלי לחשוב אם זה טוב או לא עבורך.
עדיין, אין בכך כדי להפוך את המתמסרת למריונטה חסרת עמוד שידרה.
לאחר מעשה, ניתן לבקש ולרצות הסברים על הסיבות לבקשות. אפילו, להגיד לו, שלדעתך, הבקשה הזו, היתה לא טובה לדעתך, ולהסביר למה.
ניתן להתמסר טוטאלית, ועדיין להשאר שם, אדם, חזק אפילו.

עדיין, אני לא בעד התמסרות טוטאלית. הטוטאליות היא לא ערך בעיני. ישנה איזו רמה של התמסרות שמתאימה לכל אדם, לשולט, לנשלט. כל אחד צריך לבחור את המידה שמתאימה עבורו, שמתאימה לשלב בקשר בו הוא נמצא. תהליך העמקת התמסרות מהיר מדי, עבור כל אחד מהצדדים, הוא לא בריא לדעתי.

יש גם התמסרות עמוקה מדי, מצד נשלטת, שנדחפת לשולט, שהשולט מתקשה לעצור אותה, שם הוא צריך להשכיל לצמצם את מידת ההתמסרות.