margarita |
לפני 18 שנים •
12 בספט׳ 2006
BDSM - ניתוח פסיכולוגי
לפני 18 שנים •
12 בספט׳ 2006
margarita • 12 בספט׳ 2006
|
|
המלט |
לפני 18 שנים •
12 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
12 בספט׳ 2006
המלט • 12 בספט׳ 2006
היו כמה דיונים כאן בכלוב על משנתו של דניאל וטלמן.
http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=14900&highlight=%E3%F0%E9%E0%EC+%E5%E8%EC%EE%EF http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=14463&highlight=%E3%F0%E9%E0%EC+%E5%EC%E8%EE%EF http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=14298&highlight המאמר שהבאת כאן מצטרף לרשימת מאמרים קודמים של וטלמן, המהווים את משנתו הבסיסית, שניזונה מהפרעה אקדמית שכיחה אצל מלומדים בינוניים ומטה, הקרויה "יש לי פתרון שמחפש בעיה". בשורה התחתונה, הצגת הדברים על ידי וטלמן עושה נזק תדמיתי קשה לבדסמ כנטיה מינית, וכל אופי השיח הוא רע וקודר. "חולי", "הפרעה", "סאדיזם", "רצח". אני דוחה בשתי ידים את התובנות של וטלמן: אותי לפחות, הוא לא מצליח להבין ולהסביר. אגב, מענין לציין, וזה עלה בדיונים הקודמים, כי ההערה שלו: ציטוט: התנהגות מינית זו מוגדרת ומוסכמת מראש ע"י הצדדים המעורבים ומוסכמים בה כללים ברורים של מותר ואסור. כמו כן, חשוב להבין שיש בקשר זה חיבה אהבה ורגישות לצרכים של האחר.
באה לאחר שכתב דברים הפוכים וקשים, וכנראה קיבל תגובות נזעמות על כך. הדברים הם בבחינת מן השפה ולחוץ, מס-שפתיים שהוא חייב לשלם. הוא לא באמת מאמין בזה. הוא מאמין יותר ב"אורגזמה של רשע", למשל. |
|
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} |
לפני 18 שנים •
12 בספט׳ 2006
דניאל וטלמן
לפני 18 שנים •
12 בספט׳ 2006
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 12 בספט׳ 2006
המלט כתב/ה: היו כמה דיונים כאן בכלוב על משנתו של דניאל וטלמן.
http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=14900&highlight=%E3%F0%E9%E0%EC+%E5%E8%EC%EE%EF http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=14463&highlight=%E3%F0%E9%E0%EC+%E5%EC%E8%EE%EF http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=14298&highlight המאמר שהבאת כאן מצטרף לרשימת מאמרים קודמים של וטלמן, המהווים את משנתו הבסיסית, שניזונה מהפרעה אקדמית שכיחה אצל מלומדים בינוניים ומטה, הקרויה "יש לי פתרון שמחפש בעיה". בשורה התחתונה, הצגת הדברים על ידי וטלמן עושה נזק תדמיתי קשה לבדסמ כנטיה מינית, וכל אופי השיח הוא רע וקודר. "חולי", "הפרעה", "סאדיזם", "רצח". אני דוחה בשתי ידים את התובנות של וטלמן: אותי לפחות, הוא לא מצליח להבין ולהסביר. אגב, מענין לציין, וזה עלה בדיונים הקודמים, כי ההערה שלו: ציטוט: התנהגות מינית זו מוגדרת ומוסכמת מראש ע"י הצדדים המעורבים ומוסכמים בה כללים ברורים של מותר ואסור. כמו כן, חשוב להבין שיש בקשר זה חיבה אהבה ורגישות לצרכים של האחר.
באה לאחר שכתב דברים הפוכים וקשים, וכנראה קיבל תגובות נזעמות על כך. הדברים הם בבחינת מן השפה ולחוץ, מס-שפתיים שהוא חייב לשלם. הוא לא באמת מאמין בזה. הוא מאמין יותר ב"אורגזמה של רשע", למשל. אולי כדאי לבחון האם אצל דניאל וטלמן קיימים גם טיקים מוטוריים, בנוסף לטיק הווקלי שלו כאשר הוא מדבר על בדסמ. אם נבחן את התדירות שלהם, והגיל שבו הם החלו, אולי נצליח לאבחן אותו לתסמונת טורט - מה שיפתור את כולנו מהצורך להגיב לו, לחכות שיתנצל ויסביר שוב ושוב. אני מציע לדניאל וטלמן לחפש את ההרצאה של ד"ר Charles Moser בנושא בדסמ בכותרת The DSM and Internalized BDSM Negativity Dr. Charles Moser - אולי משהו יעבור דרך הטיקים או הקופרולליה שלו... [ Coprolalia (see below) does not have to be exclusively swear words. Many times coprolalia manifests itself as socially inappropriate or unacceptable words or phrases, such as the overwhelming urge to use a racial epithet, even though that is the last thing you want to do. Something about the "forbiddenness" of it impells a person with coprolalia to say it, seemingly against their will.] |
|
sssssss |
לפני 18 שנים •
14 בספט׳ 2006
אל תשאל מה תשאל מדוע?
לפני 18 שנים •
14 בספט׳ 2006
sssssss • 14 בספט׳ 2006
מעיון בכתבה של ד"ר וטלמן ומכתבות נוספות שלו שהתפרסמו כאן עולה שהניתוח שלו הוא ניתוח צורני בלבד ואין בו אפילו מילה על המניעים והסיבות שגורמות לאדם להימשך לתחום הבדסם.
וטלמן, עסוק כל כולו בתיאור התופעה מבחוץ, בתיאור הקליפה ובמתן ציון לתופעה. הגרעין, הפנים, כך נראה, נשאר במאמריו בחוץ. המשפטים שלקמן מהווים דוגמא ממחישה לתיאור החיצון, הקליפתי שעושה וטלמן לבדסם: "המונח סאדיזם מוגדר כדחף, פנטזיה או התנהגות של גרימת כאב, סבל או השפלה לאדם או בעל חיים אחר כדי להשיג ריגוש והנאה מינית. הכוונה היא להתנהגות אמיתית ולא סימולציה." "בצד השני של הרצף הסאדיסטי, יש את אותם גברים ונשים בעלי "מפה מינית" (John Money 1986) מורכבת ומיוחדת, אשר נהנים ממשחק מיני הכולל בתוכו השפלה, שליטה, כניעה, כאב פיסי ונפשי, שהוא חלק אינטגרלי מהחוויה המינית ומתבצע בהסכמה חופשית מלאה בין אנשים בוגרים (BDSM). " בנוסף, וטלמן לא שוכח להעניק "ציון" לאנשי הבדסם: "התנהגות מינית זו מוגדרת ומוסכמת מראש ע"י הצדדים המעורבים ומוסכמים בה כללים ברורים של מותר ואסור. כמו כן, חשוב להבין שיש בקשר זה חיבה אהבה ורגישות לצרכים של האחר. בפרקטיקה זאת או בהעדפה מינית זו, לדעתי, אין מקום למושגים של חולי או הפרעה, מכיוון שהכאב, ה"סבל", ההשפלה, השליטה והכניעה, כולם גורמים להנאה וסיפוק ונעשים בהסכמה חופשית בין אנשים בוגרים והם ההנאה של אנשים אלו, כחלק מחיי המין שלהם. " אני ממש לא זקוק לוטלמן על מנת שיאמר לי מהו בדסם, ויותר מכך, איני זקוק לו על מנת שייתן לי ציון עובר במבחן שלו. תודה באמת שאתה חושב שזה לגיטימי להיות בדסמי. זאת אמנם התקדמות מסויימת, לעומת מחקרים בעבר ששללו את התופעה מיניה וביה. מה עוד שוטלמן נמצא בדעת מיעוט בקרב חבריו לאקדמיה שרובם ככולם פוסלים/שוללים את התופעה "הנפסדת" בעיניהם. ואם כך הוא הדבר באקדמיה, אזי שברחוב, בקרב ההמון הפשוט המצב אפילו חמור יותר. אך אותי כל זה אינו מספק. לא הצורה החיצונית של הבדסם מעניינת ומסקרנת אותי. כי אם הפנים: מדוע אנשים מתנהגים כך? מה גורם לאדם להגיע למצב של סאדיזם או מאזוכיזם? מנין זה נובע? איפה השורש ד"ר וטלמן? זה מה שחשוב! לא העטיפה חשובה, לא הקליפה החיצונית, כי אם התוכן, הפנים, הגרעין! אשמח לקבל לינק/ים למאמרים שמתייחסים בצורה עמוקה לבדסם. שמתייחסים אל השורש. שמנסים לבחון מניין כל זה נובע? ידוע לי שמאמרים אלה קרוב לודאי שאינם "מחמיאים", בעדינות יתירה, לתופעת הבדסם(הסברים כמו חסכים שונים, ריגשי נחיתות וכו'), וככל שהם מוקדמים בזמן סביר להניח שהם אף עויינים יותר, ועדיין הייתי רוצה לעיין בהם, כי התופעה בצורתה החיצונית, וכפי שוטלמן מציג אותה, פשוט אינה מספקת... |
|
Queencie(שולטת) |
לפני 18 שנים •
14 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 בספט׳ 2006
Queencie(שולטת) • 14 בספט׳ 2006
צריך לזכור שהמאמרים שדר' וטלמן מפרסם מיועדים בעיקרם לקהל שאינו מעורה בחיי הבדס"מ, ועבורו יתכן שהבדס"מ מהווה סטיגמה שמאחוריה שיוך לקבוצת מחלות הנפש. לכן בעיניי גם אם גישתו אינה מעמיקה לתוככי הלמה ומדוע הפכנו "כאלה", לפחות יש פה הבנה במסגרת של מושגים וניליים, ושל מי שלא חווה ואנו מעורה לא בז'רגון ולא במהות, כלפי אותם תמהים לגבי ה"מה זה הדבר הזה בכלל", ו"איך יכול להיות שמישהו ימצא בזה עניין או מסגרת של קשר".... ולפחות לגבי זה לדעתי יש לו שירות מסויים חיובי.
|
|
sssssss |
לפני 18 שנים •
14 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
14 בספט׳ 2006
sssssss • 14 בספט׳ 2006
Queencie אין לי ספק שאת צודקת וניכר שדבריו של וטלמן מיועדים לקהל יעד חיצוני ואולי אפילו לאנשים שעושים צעדים ראשונים בעולם הבדסם. מבחינה זאת, כתבה זאת גם יפה למקומה כאן באלפוני שמיועדת בעיקר, אך לא רק, למתחילים. אני אפילו ציינתי שהוא נמצא בדעת מיעוט בקרב המשכילים בכללותם ובטח שבעיניי ההמון הפשוט, וכוונתי הייתה שדבריו מעידים על תעוזה ואומץ רבים!
אבל עדיין מפריע לי, שחוקר כדוגמת וטלמן שכן מתעניין בנושא, וכן מסתקרן הימנו, לא חש צורך להיכנס לעובי הקורה ולחקור מהיכן הדברים נובעים?! ייתכן שהוא כן עשה כן ואיני יודע זאת מחוסר ידע, וייתכן שמקובלות עליו דיעות החוקרים הקיימות. כך או כך, בתור בדסמי מתקדם בקשתי דלעיל, בדבר מאמרים שכן נכנסים לעובי הקורה וכן מבקשים להבין את גרעין התופעה, עומדת בעינה. |
|
לפני 18 שנים •
15 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
15 באוק׳ 2006
Dan_Kap(שולט){f,yt,D,תכ} • 15 באוק׳ 2006
Queencie כתב/ה: צריך לזכור שהמאמרים שדר' וטלמן מפרסם מיועדים בעיקרם לקהל שאינו מעורה בחיי הבדס"מ, ועבורו יתכן שהבדס"מ מהווה סטיגמה שמאחוריה שיוך לקבוצת מחלות הנפש. לכן בעיניי גם אם גישתו אינה מעמיקה לתוככי הלמה ומדוע הפכנו "כאלה", לפחות יש פה הבנה במסגרת של מושגים וניליים, ושל מי שלא חווה ואנו מעורה לא בז'רגון ולא במהות, כלפי אותם תמהים לגבי ה"מה זה הדבר הזה בכלל", ו"איך יכול להיות שמישהו ימצא בזה עניין או מסגרת של קשר".... ולפחות לגבי זה לדעתי יש לו שירות מסויים חיובי.
צריך לזכור שדניאל וטלמן תורם בדבריו לדימוי השלילי של בדסמ ולהפנמת שליליות (Internalized Negativism) שבאורח פלא אמורים לתרום לו לקוחות שיבואו ל"התרפא" מהמחלה שלהם. בעיני, הוא איננו שונה מאותם פסיכולוגים שהתימרו להסביר אוטיזם או הומוסקסואליות והתימרו לרפא אותם באמצעים שונים ומשונים. כשדניאל וטלמן מדבר על רצף שבקצה אחד יש אנשים בריאים שואהבים מין שונה ובקצה השני ישנם פושעים סאדיסטיים, אולי צריך להזכיר לו שפסיכולוגים גם נמצאים על רצף שוב ישנם בקצה אחד פסיכולוגים התורמים לאיכות החיים של המטופלים שלהם ובקצה השני ישנן מפלצות אדם שמסוגלות לפגוע בדורות שלמים של אנשים בגלל תיאוריה שלא הוכחה (למשל תסמונת האם הקרה ואוטיזם) או לסיפוק יצריהם (למשל אי אלו פסכולוגים שנחשפו כפדופילים או מנצלים מינית)... |
|
Queencie(שולטת) |
לפני 18 שנים •
15 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
15 באוק׳ 2006
Queencie(שולטת) • 15 באוק׳ 2006
אני לא פוסלת את דניאל וטלמן על הסף ולא שוללת את המסר שהוא מעביר באופן גורף.
על כל פנים, עד שלא יתפרסמו מאמרים ע"י פסיכולוג שמעורה בחיים הבדס"מיים, כאלו שיוכלו להציג עמדות בשלות יותר ושלמות יותר לגבי הנטיות המאזוכיסטיות והסאדיסטיות, הרצון לשלוט ולהשלט, זה אולי הרע במיעוטו. ואגב, גם אם יש נטיה להטפל לקיצוני ולזכור אותו כעיקרי, צריך לזכור שיש לא מעט בלבול בחברה הונילית בין הסאדיסט המתעלל והאלים ובין הסאדיסט הבדס"מי - הסאדיסט שמבסס את פעולותיו על קשב רגישות ואהבה ותוך שמירה על חוקי משחק קבועים מראש. ואכן יש סאדיזם נפשע שזקוק לטיפול נפשי, שלא לומר לענישה. לכן לדעתי אין מקום ולשלילה של דניאל וטלמן ולציניות כלפיו, אלא לחידוד האמיתות והבלטת הטוב והנכון על פני הרע הנתעב. |
|
לפני 18 שנים •
15 באוק׳ 2006
חומר קריאה
לפני 18 שנים •
15 באוק׳ 2006
אם כך, אני ממליץ על חומר קריאה של פסיכולוג קליני - ד"ר Charles Moser , על הספר של קתרין גייטס בנושא פטישים ועל הספרים ועבודת הדוקטורט של גלוריה בריים.
קישורים: 1 - http://www.ipce.info/library_3/files/moser_kleinpl.htm 2 - http://www.deviantdesires.com/ 3 - http://gloria-brame.com/therapy/bdsmsurvey.html אין כמו הגרמנים לתחזוק של רשימת ביבליוגרפיה לתחום - http://www.datenschlag.org/english/bisam/year/1998.html ואם את מוצאת פנינים חדשות - ספרי לחברייך... |
|
לפני 18 שנים •
15 באוק׳ 2006
ופנינה מעניינת שנתגלתה במהלך חיפוש הביבליוגרפיה (מפרי העכבר)
לפני 18 שנים •
15 באוק׳ 2006
בין בוגרי ה-IAHS מצאתי לא רק את ד"ר גלוריה בריים, אלא גם את ד"ר דניאל וטלמן ואת הנושא שבחר לעבודת הדוקטורט שלו ב-1997:
DANIEL WATTELMAN The Perceived Inhibiting Factors and Sexual Behavior of Child Molesters הוא גם מופיע ברישום הבא באגודת הסקסולוגים: Daniel Wattelman, Ph.D. Grad. of: IASHS 13 Snunit Street P. O. Box 12231 Tzur Yigal 44862 Israel ABS Certification No. 2492 ABS Certified Clinical Sexologist Specialties: treating child molesters. כלומר - מתמחה בטיפול במי שתוקפים ילדים מינית. נו, כשאתה נגר, כל בעיה היא מסמר שמחכה לפטיש |
|