huan |
לפני 18 שנים •
20 בספט׳ 2006
שבטיות נלוזה
לפני 18 שנים •
20 בספט׳ 2006
huan • 20 בספט׳ 2006
פרסמתי את הפוסט הזה לפני כמה זמן בבלוג ולאור השירשור האחרון אני חושב שיש טעם לפרסם אותו ברבים.
לא פעם בשירשורים פה בכלוב כאשר אנשים מתריעים על הסכנה הגלומה באדם זה או אחר או אפילו מתנגדים לרעיונותיו,דעותיו ומעשיו של אדם מסויים ישר צצים כמו פטריות בגשם המכירים והחברים הנשבעים שהם מכירים את אותו אדם מצהירים על כך שהוא היה טוב אליהם ומתקיפים את האנשים שהעזו לומר משהו נגד או להעביר ביקורת עליו או על משהו הקשור בו. על הזין שלהם העובדות,על הזין שלהם האנשים שנפגעו,על הזין שהבן אדם לא צודק,על הזין שאף אחד לא מנסה להתקיף אותו,על הזין שלהם הצדק,ההיגיון והמוסר...העיקר שהוא היה טוב עלי ולכן כנראה היה טוב גם לכל האנשים האחרים והוא אינו מסוגל לעשות משהו רע או לא נכון ושום דבר רע או לא נכון לא יכול אפילו להמצא ברדיוס שלו. כמובן שאותם אשנים לא יכולים לומר שום דבר לזכותם חוץ מ"זה שהם מכירים אותו והוא אדם נפלא","המתקיפים\מבקרים\בעלי הדעה השונה הם זונות שצריך לרדת עליה" ובמקרים שבהם מתקיפים את מעשיו של אדם אז גם "אין הוכחות והעדויות החיות מפי אנשים שנפגעו\מכירים אותו אינן תקפו". התופעההזאת מטרידה במיוחד לאור העובדה שרוב האנשים המתרגלים מנהג זה רואים בו את תמצית ה"בסדר" ולא רואים בו כל דבר פסול. יש אנשים רבים היעדו שסטלין היה טוב אליהם ועשה להם רק טוב ולכן היה בן אדם נפלא ולא יתכן שרצח 50 מליון . יש אנשים היעדו את אותו הדבר על אנסים,רוצחים וגנבים אשר בית המשפט מצא אותם אשמים והיושבים מאחורי סורג ובריח.מקרה נפלא הוא המקרה של אריה דרעי אשר רבים עדיין מעמינים שהוא זכאי כי איך בן אדם כל כך צדיק שהם מכירים ושעשה רק טוב יכול להיות לא בסדר,לקחת שוחד ולשקר? העובדה הפשוטה היא שהכרות עם בן אדם והעובדה שהיה טוב אליך במידה זו או אחרת לא אומרת שהוא אדם טוב ושאינו מסוגל להיות בן זונה אמיתי כלפי אחרים,שמעשים רעים יכולים אפילו להעשות סביבו ושאיזו שהיא דעה שלו יכולה להיות מוטעה או רע. אני לא אומר שאסור להגן על החברים שלך ועל אהוביך ומכירך אבל אסור לעשות את זה בכל מחיר ואל אף שזה ישמע מוזר צריך גם לחשוב בהיגיון ולנסות להעריך את העובדות בשטח לפני שקופצים. אצרף כמה שירשורים המתארים את העניין בצורה טובה http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=16121 תגובות כמו של טיפוס,תות,בודיגארד ואחרים http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=12897&start=0 התגובה של אביב http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=15660&start=0 תגובות כמו של פרנקי ואחרים http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=15847&start=0 התגובות כמו של דיגי ואחרים http://www.thecage.co.il/phpBB/viewtopic.php?t=15842&start=0 התגובות של אנשים מסויימים רשימת הפוסטים עוד ארוכה וכוללת בתוכה גם את המקרה של האונס שלא קרה בנו לימיט ואשר בו אנשים קפצו להגן על אמילי ומאסטר אף ולתקוף את כל האחרים למרות ששניהם לא הואשמו בדבר ולא היתה כלפיהם שום ביקורת אלה הועלתה האפשרות שאונס התרחש באחת המסיבות שלהם....בקרב אנשים שאנחנו מכירים אל יכול להתרחש שום דבר רע או פסול כבר אמרתי? האנשים שאת ניקם הזכרתי אינם חשובים כרגע ולי אין שום דבר אישי נגדם והם נועדו רק להדגים משהו,עם הייתי כותב את הדברים לפני חודש או חצי שנה השמות היו ניקים והדוגמאות היו שונים לגמרי....בזמן האחרון הדברים שמשכו את תשומת ליבי הן הגנה על אדם על סמך מודל השיבטיות מעבר לזה כמובן שקיימת תופעה שבה אנשים נכנסים באנשים אחרים על סמך אותו מודל של שיבטיות..ובמקרה של השירשור האחרון שיבטיות שמקורה הוא לא דווקא בחברויות וקליקות אלה בשבטיות מגדרית. בכלוב קיימות דוגמאות נוספות לתקיפת אנשים על סמך מודל השיבטיות אך לחפש בדפים הלא נגמרים של הפורומים השונית בלי לדעת ספציפית איזה נושא אתה מחפש זה בעייתי. בכל מקרה מדובר בנוהג פסול ואני מקווה שאנשים יבינו זאת,ישימו יותר לב לכך ואולי הכלוב יהיה מקום הרבה יותר נחמד להסתובב בו במקום ביצה של חברים המגנים אחד על השני ויהיה מה וצדדים המנהלים קרבות עקרים,לא צודקים ולא מוסריים על כלום. לקבוע שאדם הוא בסדר או לא בסדר,אשם או זכאי,היה במקום בזמן הלא נכון או לא היה על סמך 0 עובדות תוך הסתמכות על עדות אופי אלה מנהגים של שהיו נהוגים בימים חשוכים וגם אז לפחות הקפידו על לענות אנשים בכדי לתת בסיס ראיתי כלשהו למשהו. מעבר לזה אני חוזר ואומר לא מדובר בהאשמות כל שהם נגד מישהו...אלה רק הצגת תופעה שלדעתי היא פסולה מיתוך תקווה שאנשים יפנימו לקחים לעתיד. |
|
אפלבי |
לפני 18 שנים •
20 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
20 בספט׳ 2006
אפלבי • 20 בספט׳ 2006
המקרה של ג'ק שונה מהמקרים האחרים כי שם היה יותר עניין של כבוד ולא בעיה של האשמה אמיתית.
ג'ק לא הואשם ולא התכוונו להאשים אותו. במקרה של האשמה חמורה שלא הוכחה סביר שהחברים יגנו על החבר עד שתתברר האמת. אני לא מכיר את המקרה של ניטשה אבל היום היה מקרה שהחברים הגנו על החבר שלהם. בגלל ההגנה שלהם חשבתי שגם הגרסה שלהם יכולה להיות נכונה ואני לא בטוח מה האמת. צריך שיהיו חברים לשני הצדדים עד שהאמת תתברר. האמת לא תמיד ברורה בהתחלה. |
|
huan |
לפני 18 שנים •
20 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
20 בספט׳ 2006
huan • 20 בספט׳ 2006
דיונים ארוכים על האם במקרה זה זה יותר עניין של כבוד,יותר עניין של האשמה,יותר עניין של נקמה או מה שלא יהיה הם פשוט לא רלוונטים ומדובר בהתרכזות בהכי טפל ולא בעיקר.
חברים זה דבר מצויין אבל אלוהים לפני שהם חברים,נשים,הומואים או וואט אבר הם קודם כל בני אדם...אני יודע אני אידאליסט,אני יודע ששיבטיות זה מאפיין שמשורש עמוקות בתרבות ובתודעה האנושיות אבל כבן אדם,עם חופש הבחירה קיים ולא מדובר במכונות ביולוגיות המתוכנתו על ידי הגנים והסביבה כפי שרוב אהאשנים חושבים בטעות,צריך גם לדעת להתעלות על עצמךף,לחשוב קצת ולהגיע להחלטה הנכונה. בכל מקרה אני באמת לא מצפה ולא רוצה 29 דפים של מלל...אני אשמח הרבה יותר עם אנשים יקראו ווזה יגרום להם לחשוב קצת. |
|
דוכס תל אביבי(שולט) |
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
למה?
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
דוכס תל אביבי(שולט) • 22 בספט׳ 2006
למה אתה חושב ששבטיות זו בהכרח תופעה נלוזה?
בלי שבטיות לא הייתה הדת היהודית שורדת במשך כל כך הרבה שנים. וזו סתם דוגמא מיני רבות. בכל מקרה, כתבתי את השורות הבאות על גזענות אבל אין ממש הבדל: זה בסך הכל הטבע האנושי. להלחם בזה משול ללוחמה בתחנות רוח. אנשים הם אנשים הם אנשים וכמו כל בני האנוש הם מחפשים להזדהות ולהתחבר עם כאלו הדומים להם. זה שזה לא יפה, מכוער או לא ערכי זה סיפור אחר. אפשר לנסות ולחנך אבל זה לא ממש ישפיע. לא באופן מהותי לפחות. אנשים ישארו אנשים. לטוב ולרע. אז עדיף לחיות עם התובנה הזו, לא להתעצבן, לא לקחת ללב ורק לנסות ולהסביר. או שלא. ותחשבו על זה. |
|
השולט אור(שולט) |
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
אני יותר ממסכימה איתך חואן
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
השולט אור(שולט) • 22 בספט׳ 2006
מצער לראות אנשים שבשם החברות שכחו את היכולת לחשוב בצורה עצמאית וביקורתית.
יס מנים לא הועילו לאיש מעולם. |
|
TooT(נשלטת){פטרוניוס} |
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
TooT(נשלטת){פטרוניוס} • 22 בספט׳ 2006
חואן, כנראה שפספסת את עיקרי דברי בשירשור ההוא אם אתה חושב ששבטיות היא שגרמה לי להגיב בשירשור המדובר. קרא שוב את שכתבתי, התגובה שלי היתה לעצם העניין ולעובדה שדברים הובנו לא נכון וכל זאת אף על פי שהיתה הבהרה בגוף הפוסט המקורי שנמחק, שם נכתב שהתשלום יהיה עבור מילצור ולא עבור סקס או סשנים. היה מי שהיתעקש להבין אחרת.
קצתי כבר מלנסות ולהסביר למי שדעתם כה מקובעת. |
|
huan |
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
huan • 22 בספט׳ 2006
תות זה באמת לא משנה...הדוגמאות הם באמת הפרט הכי שולי בכל הפוסט...במידה ולא הבנתי נכון את דבריך ואת המניעים שלך אנא סלחי לי וראי את עצמך שלא כחלק מאותם דוגמאות.
|
|
scorpio king(שולט) |
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
מטחנת המילים
לפני 18 שנים •
22 בספט׳ 2006
scorpio king(שולט) • 22 בספט׳ 2006
תשמע חואן אני לא חושב שהתופעה שתיארת מפתיעה באמת. ככה דברים היו וככה הם ימשיכו להיות. זהו טבעו של עולם וזה טבעם של אנשים.
לדעתי אם תרצה כבר עכשיו אפשר לתאר מראש איך יראו התגובות אם וכאשר יתברר שמאסטר xyz הוא דום מסוכן בשירשור שייפתח אי שם ב2007. ד' תגיד שהיא שותה איתו קפה בכל יום שלישי ולכן כלל לא יעלה על הדעת שהאיש יכול להזיק לזבוב. א' יטען שהוא טעם מהקציצות שמכינה סבתא שלו ולכן לא יעלה על הדעת שמי שסבתא שלו מכינה קציצות משובחות כאלו יעשה מעשים כאלו רעים. מ' תבוא ותספר על האיש הטוב שעוזר להעביר קשישים את הכביש ולכן כמובן כלל לא יעלה על הדעת שהאיש מסוגל לפגוע כי ברור הרי שכולנו נהפוך לקשישים ביום מן הימים. מצד שני יבואו ויטענו א' ה' ו' וי' כי להם ורק להם קו ישיר לבורא עולם והוא כמובן כבר סיפר להם בפירוט את השתלשלות האירועים בדיוק אבל בדיוק כפי שזה קרה. כמו שכולנו יודעים אלוהים לא משקר הוא אפילו לא מחמיץ אף פרט. כך לאור היום ובאין מפריע יתחולל לו כאן קרב מילים לחיים ומוות עד שהכלובון יעשה לכולם טובה, יגאל אותם מייסוריהם וינעל את השירשור במקרה הטוב. במקרה הרע ישפריצו הצדדים אותיות למוות. פעם אמרו לנו שהנייר סובל הכל . הבעיה עם האינטרנט שלא רק שהוא סובל הכל בניגוד לנייר הוא גם אין סופי וככה נערמים להם באין מפריע וללא כל פיקוח מספר אין סופי של בייטים שמקום קבורתם לא נודע והם גם ממשיכים וימשיכו להיערם. אני לא מתייחס כאן כמובן לאף מקרה ספציפי כזה או אחר שכבר קרה כמובן, מהסיבה הפשוטה שאני לא שופט ,לא הוצגו בפניי העובדות,אין לי גם יומרה לדעת אותם . לפעמים אנשים צריכים להבין שהם פשוט לא יודעים או לפחות לא יודעים מספיק ופשוט לשתוק עד שיתברר העניין בבית משפט אם העניין נדון לפניו או עד שיתבררו עובדות מבוססות כלשהם אם לא מדובר בעניין הנדון לפני בית משפט . על הנייר נדמה לי שרבים יסכימו לכך אבל במציאות כשאת/ה לא יודע כלום או לפחות כמעט כלום כל מה שיש לך להסתמך עליו זה אתה והתחושות שלך שהתגבשו כמובן בסיטואציות שהם לא ממש רלוונטיות לעיניין אנשים יורים ורק אחרי זה מסתכלים לאן הם כיוונו. לכן נמשיך לשמוע כאן דיונים בנוסח "XYZ הוא בשבילי מודל לחיקוי והמועמד שלי להדלקת משואה ביום העצמאות" למול טענות בנוסח" XYZ נמצא על ידי אשם שלא בנוכחותו ולא על סמך הודעתו ובכלל אני חושב שהגיע הזמן שאנשים במדינה הזו פעם אחת ולתמיד ימצאו אשמים עד שלא יוכיחו אחרת. לא ככה?" |
|
aka BODYGUARD |
לפני 18 שנים •
23 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
23 בספט׳ 2006
aka BODYGUARD • 23 בספט׳ 2006
מיסטר חואן אמר:
רשימת הפוסטים עוד ארוכה וכוללת בתוכה גם את המקרה של האונס שלא קרה בנו לימיט ואשר בו אנשים קפצו להגן על אמילי ומאסטר אף ולתקוף את כל האחרים למרות ששניהם לא הואשמו בדבר ולא היתה כלפיהם שום ביקורת אלה הועלתה האפשרות שאונס התרחש באחת המסיבות שלהם....בקרב אנשים שאנחנו מכירים לא יכול להתרחש שום דבר רע או פסול כבר אמרתי? שמע...את דעתי על מה שאתה אומר- בגדול כבר אמרתי ובצורה מאד ישירה וברורה. שיבטיות היא מילה שגובלת במילת גנאי כשזה נשמע מפיך... בתור אחד שמבלה במסיבות ה-Fמיליה ומכיר ויודע את מערך הרגישות הקיים לכל פיפס, מן ההגינות היה לפחות לא להכניס את הנושא הזה שוב, כי לא ארע.. אבל זה אתה ואני באופן אישי לא מצפה ממך ליותר מכך. במילים יפות תקפת את כל מה שמביע חברות אישית, אמון/אהדה, ולפחות אחד כאן כבר אמר לך שללא השיבטיות שאתה מקפץ איתה העם היהודי לא היה שורד והוא צודק. מאד צודק. בצורה מעוותת העלת את נושא העצור לשעבר, ששוחרר לביתו בתנאים מסויימים,מה שגרם לשני דברים- להפוך את השירשור הזה למטרה בין הכוונות של הבעלים לנעילה מאחר והבהיר את דעתו בנושא, וכמובן להביא את השליטה שתרצה לנו על יאס-מאנים... מר חואן היקר: באותה נשימה סיפרת לנו על שיבטיות וגם חפרת לנו על כך שצריך לבדוק את העובדות.... כעת נסה להסביר מה רצית לומר בעצם. תודה וחג שמח. |
|
בל{SK} |
לפני 18 שנים •
23 בספט׳ 2006
לפני 18 שנים •
23 בספט׳ 2006
בל{SK} • 23 בספט׳ 2006
...
|
|