שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

}{מוראנה}{
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006

פרפה מנגו -גן עדן ממש

}{מוראנה}{ • 8 באוק׳ 2006
2 דקות ויש פרפה מנגו חלומי
תנסו , תטעמו, תהנו!

למצרכים:
2 שמנת מתוקה עמידה
1 קופסת פריגת קפוא בטעם מנגו (הקופסה הקטנה)
1 שפורפרת חלב ממותק

אופן ההכנה:
להקציף את כל המצרכים ביחד
עד קבלת תערובת סמיכה

2 תבניות אינגליש קייק

לחלק את התערובת ל-2 תבניות
לפרוס מעל נילונית
ולהכניס למקפיא לכמה שעות(5 שעות בערך)

בתאבון!
ורוניק
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006

ממממ

ורוניק • 8 באוק׳ 2006
מה זה קינואה?!

ואיפה המתכון ללחם בירה???
פייה{O}
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006

Re: ממממ

פייה{O} • 8 באוק׳ 2006
ורוניק כתב/ה:
מה זה קינואה?!

ואיפה המתכון ללחם בירה???

קינואה זה דגן שכזה.
חביב עלי בעיקר כי זה הולך עם כל דבר ונורא קל ומהיר להכנה.
זה גם אמור להיות בריא, אבל למי אכפת.

ולבקשתך -
לחם בירה

1 בירה (מכבי, הייניקן, מה שרוצים)
4 כפות סוכר
2.67 כוסות קמח תופח
חצי כוס גבינה מגוררת - בעקרון צ'דר, אבל אפשר לשים מה שרוצים (פרמזן למשל הולך שם טוב, וגם פטה).
6 כפות חמאה מומסת

שופכים את הבירה לקערה וממתינים בסבלנות זמן מה עד שהבועות יתנדפו (זה החלק הקשה...).
מוסיפים את הסוכר, הקמח והגבינה (בסדר הזה) מוסיפים גם מלח, ומערבבים לבצק גס וגבשושי.
יוצקים לתבנית משומנת, על הבצק שופכים את החמאה המומסת,
ואופים כשעה בתנור מחומם ב-190 מעלות.


חוץ מזה - תודה לפנתרה על המתכון לעוגיות חלבה (הכה דיאטיות), כבר הרבה זמן אני מחפשת כאלו...
Dom Mati​(שולט)
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006

קרם בוואריה

Dom Mati​(שולט) • 8 באוק׳ 2006
רכיבים:
100 גרם שוקולד מריר.
1 כוס חלב.
ג'לטין.
כף רום וכף וניל או ליקר לפי הטעם.
6 עד 8 כפות סוכר.
4 ביצים.
2 שמנת מתוקה.
אגוזים.

אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד יחד עם החלב, לאחר שמקבלים עיסה אחידה מורידים מהאש ומוסיפים את הג'לטין וממסים טוב טוב (אחר נוצר משקע בתחתית הכלי).
מקציפים את החלמונים עם 1 או 2 כפות סוכר ומוסיפים לתערובת.
מקציפים את החלבונים עם 1 או 2 כפות סוכר ומוסיפים לתערובת.
מקציפים שמנת מתוקה אחת עם 1 או 2 כפות סוכר ומוסיפים לתערובת.
שוברים מספר אגוזים ומוסיפים לתערובת.
שופכים את התערות לכלי יפה ומכניסים למקרר כדי שהתערובת תתקשה.
מקציפים את השמנת הנוספת עם 1 או 2 כפות סוכר ומורחים מעל לקישוט ויופי.
מקשטים עם חצאי אגוזים, מחזירים למקרר לצינון נוסף ומגישים.
ניתן לקשט גם עם סירופ שוקולד אבל מומלץ רק בזמן הגשה.

בתיאבון.
ילדה אסור ילדה מותר​(נשלטת)
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006

2 מתכונים מארוחת שבועות

מומלצים בחום רב!
אני לא זוכרת מאיפה לקחתי אותם אבל הינה המתכון:


פשטידת עגבניות
בצק
1/3 כוס קמח תופח
70 גרם מרגרינה
1/3 כוס פירורי גבינה צהובה
1 חלמון
2 כפות מים
מלח
פלפל שחור.

מילוי:
1 ק"ג עגבניות
2 בצלים בינוניים
150 גרם גבינה צהובה מגוררת
2 כפות פירורי לחם
פטרוזיליה קצוצה
מלח
מעט פפריקה חריפה
50 גרם מרגרינה+ 2 כפות שמן
2 ביצים.

הכנה
1. לערבב את כל חומרי הבצק ולהשהות במקרר 1/2 שעה. לרפד תבנית פאי.
2.לחלוט עגבניות לכמה דקות במים רותחים, לקלף ולקצוץ.
3. לקצוץ בצלים.
4. בסיר לחמם מרגרינה ושמן.להוסיף את הבצל הקצוץ ולטגן עד להזהבה קלה.
5.להוסיף את העגבניותעד שנוצרת מחית. לכבות את האש.
6.להוסיף פטרוזיליה קצוצה, 2 ביצים, גבינה צהובה, מלח פפריקה חריפה ולבחוש.
7.להוסיף פירורי לחם. אם העיסה דלילה, ניתן להוסיף עוד קצת פירורי לחם..
8.להכניס את המלית לתבנית המרופדת ולאפות כ 40 דקות בחום גבוה.

לזניה סלמון ריקוטה ותרד
מצרכים
חומרים לתבנית פיירקס מלבנית:
15 עלי לזניה יבשים (או שלושה טריים בגודל התבנית)
500 גרם גבינת ריקוטה
2 ביצים טרופות
3 שיני שום כתושות
12 פרוסות פילה סלמון טרי בעובי 1/2 ס"מ (100-50 גרם לפרוסה)
1/2 ק"ג עלי תרד חלוטים וסחוטים (או 250 גרם קפוא)
מלח, פלפל, מוסקט
1/2 כוס פרמזן מגוררת

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מבשלים את עלי הלזניה 5-3 דקות במי מלח רותחים (לזניה יבשה 5 דקות וטריה 3 דקות). מעבירים למי קרח ומסננים.
3. מכינים את תערובת הריקוטה: מערבבים את הגבינה עם החלמונים, השום, מוסקט, מלח ופלפל.
4. ממליחים ומפלפלים את פרוסות הסלמון.
5. משמנים את התבנית ומסדרים שכבה ראשונה של עלי לזניה: משטחים מעליהם שליש מכמות הריקוטה, ומעליה מסדרים 6 פרוסות סלמון - זו לצד זו. מעל לסלמון מסדרים מחצית מעלי התרד. באותו האופן מכינים שכבה נוספת ומעליה מסדרים שכבה אחרונה של לזניה ופרמזן מגוררת (להקרמה: אפשר לערבב את הגבינות ברוטב בשמל).
6. אופים במשך 20 דקות ומצננים. כדי שהלזניה לא תתפרק בהגשה, חותכים למנות רק כשהיא קרה ויציבה, ומחממים לפני ההגשה בחום של 200 מעלות. מומלץ להגיש בליווי רוטב עגבניות.



עשיתם אותי רעבה icon_rolleyes.gif
ילדה אסור ילדה מותר​(נשלטת)
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006

שכחתי...

המלצה אישית שלי- במקום מרגרינה להשתמש בחמאה- הרבה הרבה יותר בריא.
eden1
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006

ראבק!!!

eden1 • 8 באוק׳ 2006
עכשו מקרקרת לי הבטן! icon_twisted.gif

עוגה מנצחת בקלי קלות:


עוגת נשיקות icon_chickkiss.gif

2 חב' נשיקות
שמנת מתוקה
אגוזים/צימוקים/ דובדבנים או מה שבא לכם.

הבסיס הוא הנשיקות והשמנת המתוקה
מפוררים את הנשיקות
מקציפים את השמנת המתוקה ומערבבים יחד.
ניתן להוסיף כפית נס קפה ולערבב או אגוזים קצוצים

שמים בתבנית ארוכה (אינגליש קייק) ולמקפיא.

בהגשה (אחרי שזה קפוא), לשים סירופ שוקולד או מייפל מלמעלה ולקשט באיגוזים.

א ל י פ ו ת!!!
דלפי דולפת
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006

פשטידת פטריות מנצחת

דלפי דולפת • 8 באוק׳ 2006
1 קוטג'
1 גבינה לבנה
150 גר' גבינה צהובה
1 בצל קצוץ
30 גר' מרגרינה
400 גר' פטריות חתוכות
3 ביצים
1 שקית רוטב פטריות
פלפל לפי הטעם
לא להוסיף מלח/הרוטב מלוח דיו

ממיסים את המרגרינה בסיר. מוספים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד כ-8 דקות.
מערבבים את כל הגבינות, הביצים, ואבקת רוטב פטריות. ומוסיפים את תערובת הפטריות והבצל.
מתבלנים לפי הטעם ואופים בתנור בחום של 180-190 מעלות. עד שמשחים.
בתאבון
Inside your head
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006
Inside your head • 8 באוק׳ 2006
עוף מתוק ובטטות! (מתכון ל-8 מנות עוף)

מצרכים:

1. 8 חתיכות כרעיים (או כל חלק שבעוף: פולקעא/חזה..)
2. 3 בטטות גדולות פרוסות דק (עובי של כ-2 ס"מ) בצורה אלכסונית.
3. שלושה בצלים בינוניים פרוסים לטבעות.
4. 2 כפות דבש.
5. מלח לפי הטעם.
6. קורט כרכום.
7. פלפל שחור לפי הטעם.
8. כף פפריקה אדומה מתוקה.
9. 1 לימון גדול פרוס ל-6 פרוסות.




המרינדה:

מערבבים יחד את: 2 כפות הדבש, מלח, פלפל שחור, כרכום, כף פפריקה אדומה מתוקה.
מערבבים היטב עד ליצירת נוזל סמיך.




אופן ההכנה:

את חתיכות העוף יש למרוח במרינדה ולהניח אותם בצד לכ-10 דקות.
לבנתיים..
מפזרים שמן בכמות נכבדת על תבנית אפיה, מעל מפזרים את הבצלים הפרוסים, מעל הבצלים מניחים את חתיכות העוף ומעל העוף מפזרים את פרוסות הבטטה.
לוקחים את פרוסות הלימון ומפזרים אותם בדפנות התבנית.

מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות.
לאחר 25 דקות של אפייה בתנור, מוציאים את התבנית וחופשים מעט את נייר הכסף.
מהרוטב שנוצר על התבנית יש לפזר מעל הבטטות.
מכסים שוב עם נייר הכסף ומכניסים שוב לתנור לעוד כ-15 עד 20 דקות.
לאחר מכן, מוציאים את התבנית ומסירים את נייר הכסף לחלוטין ומכניסים לתנור שוב לכ-10 דקות נוספות.
מוציאים מהתנור להצטננות של 5-10 דקות ומגישים!

בתיאבון. icon_biggrin.gif
זאלוטוסים
לפני 17 שנים • 8 באוק׳ 2006
זאלוטוסים • 8 באוק׳ 2006
פורסם כבר בבלוג של זאלו, אבל לטובת מי שלא קורא את הבלוג (גזזת על ראשכם) ולטובת פנתרה חובבת המתוק, הרי מתכון פשוט ביותר וטעים עוד יותר לטראפלס:

ממיסים שוקולד מריר עם שמנת מתוקה (בערך שליש מיכל שמנת ל 300 גרם שוקולד) ועם 40 גרם חמאה. מוסיפים אלכוהול לפי בחירה. אני השתמשתי בכף ליקר שוקולד כדי להדגיש את הטעם ובכף ליקר שקדים. מערבבים שלא יהיו גושים ומקפיאים עד שהשוקולד מתקשה במידה שמאפשרת לעבוד איתו. צרים כדורים (עם היד או עם כפיות), מגלגלים אותם באבקת קקאו, ומקפיאים שוב. סה טו.