שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהמטבח בהכאבה - שרשור המתכונים הגדול

Here And There​(נשלטת)
לפני 11 שנים • 1 בדצמ׳ 2012

פחמימות, פחמימות, פחמימות.

Here And There​(נשלטת) • 1 בדצמ׳ 2012
שלום ושבת שלום לבשלניות icon_smile.gif
אשמח לרעיונות נוספים למנה צדדית לצד מנה העיקרית (דוגמאת אורז, פסטה, תפוחי אדמה).

מעדיפה שזה יהיה פחממתי.
רעיונות?
נוריתE
לפני 11 שנים • 1 בדצמ׳ 2012

Re: פחמימות, פחמימות, פחמימות.

נוריתE • 1 בדצמ׳ 2012
pet כתב/ה:
שלום ושבת שלום לבשלניות icon_smile.gif
אשמח לרעיונות נוספים למנה צדדית לצד מנה העיקרית (דוגמאת אורז, פסטה, תפוחי אדמה).

מעדיפה שזה יהיה פחממתי.
רעיונות?


אורז עם תירס או אפונה. קצת מלח קצת שום.
פסטה שעליה עבניות מרוסקות קרות מקופסא או בבלנדר,עם קצת תבלינים
או לצד שרי מטוגנות קלות עם עשבי תיבול טריים ועירית או בלי טיגון

תפוחי אדמה מטוגנים לא ציפס מה שבבורגרים מכנים פוטטוס עם קצת תבלינים חריפים או פירה פשוט על חמאה וחלב או שמנת
Here And There​(נשלטת)
לפני 11 שנים • 1 בדצמ׳ 2012

Re: פחמימות, פחמימות, פחמימות.

Here And There​(נשלטת) • 1 בדצמ׳ 2012
נוריתE כתב/ה:
pet כתב/ה:
שלום ושבת שלום לבשלניות icon_smile.gif
אשמח לרעיונות נוספים למנה צדדית לצד מנה העיקרית (דוגמאת אורז, פסטה, תפוחי אדמה).

מעדיפה שזה יהיה פחממתי.
רעיונות?


אורז עם תירס או אפונה. קצת מלח קצת שום.
פסטה שעליה עבניות מרוסקות קרות מקופסא או בבלנדר,עם קצת תבלינים
או לצד שרי מטוגנות קלות עם עשבי תיבול טריים ועירית או בלי טיגון

תפוחי אדמה מטוגנים לא ציפס מה שבבורגרים מכנים פוטטוס עם קצת תבלינים חריפים או פירה פשוט על חמאה וחלב או שמנת


אני אנסה את תפוחי האדמה, וגם השרי נשמע לי מאוד מעניין.
אורז ופסטה אני מכינה הרבה ובא לי לנח מזה קצת.
תודה!



זאלופון​(שולט)
לפני 11 שנים • 1 בדצמ׳ 2012

Re: פחמימות, פחמימות, פחמימות.

זאלופון​(שולט) • 1 בדצמ׳ 2012
pet כתב/ה:
שלום ושבת שלום לבשלניות icon_smile.gif
אשמח לרעיונות נוספים למנה צדדית לצד מנה העיקרית (דוגמאת אורז, פסטה, תפוחי אדמה).

מעדיפה שזה יהיה פחממתי.
רעיונות?

יש עכשיו ארטישוק ירושלמי מאוד נחמד (כלומר, ברגע שמקלפים את הצורה המוזרה שלו). אצלנו הוא נחתך אתמול לפרוסות, קצת שמן זית, קצת בלסמי, קצת מלח גס ולתנור על חום בינוני-גבוה עד שמשחים יפה. תענוג של תוספת וגיוון מהאורז-פסטה-תפו"א.
בכוח המוח{Aion}
לפני 11 שנים • 1 בדצמ׳ 2012

טונה צרובה ברוטב כוסברה-שום-צ'ילי-ולימון

בכוח המוח{Aion} • 1 בדצמ׳ 2012
לשבת קניתי טונה טריה, ורציתי להכין ממנה דג חריף, אבל בגלל עודף מנות לארוחת שישי ויתרתי.
היום הכנתי ממנה טונה צרובה ברוטב. זה קל וטעים בטירוף.
זה נטעם מאוד "טרי", עם עירוב מדויק למדי של חמיצות-מתקתקה-מעקצצת.
נסו, לא תתאכזבו.

ככה עושים:
וחותכים לקוביות של ס"מ וחצי בערך. מספיגים וצורבים קלות (פחות מדקה) בשמן זית.
מוציאים לצלחת.
מוסיפים למחבת סויה, רוטב צ'ילי מתוק, חצי חבילה של עלי כוסברה קצוצים דק, מיץ מחצי לימון ושתי שיני שום כתושות. מצמצמים ומתקנים תיבול אם צריך, אני הוספתי גם צ'ילי יבש.
מחזירים את הטונה הצרובה לדקה נוספת למחבת, ומגישים עם כוס יין.
יוצא מדהים.
פולו
לפני 11 שנים • 18 בדצמ׳ 2012

קבב בתנור

פולו • 18 בדצמ׳ 2012
קבב ביתי בתנור
- חצי ק"ג בשר טחון טרי (צלעות או צוואר).
- תפוח אדמה מגורד.
- בצל גדול קצוץ.
- צרור פטרוזיליה.
- ביצה.
- כפית שום כתוש.
- כף שמן זית.
- מלח, פלפל שחור וכמון.

מערבבים את כל המרכיבים עד לתערובת אחידה, מכסים ומכניסים למקרר לשעתיים.
מחממים תנור ל 200 מעלות.
יוצרים את הקציצות ומניחים בתבנית (כדאי לרסס את התבנית בשמן זית לפני כן).
מכניסים לתנור ל-20 דקות, מוציאים והופכים את הקציצות ומכניסים לעוד 20 דקות.

[מומלץ להגיש עם טחינה]

*מנגינה*{התווים שלו}
לפני 11 שנים • 18 בדצמ׳ 2012

פולו

*מנגינה*{התווים שלו} • 18 בדצמ׳ 2012
תודה icon_smile.gif
נשמע טעים
באיזה חום לאפות את הקציצות?
האם אין מצב שהקציצות מתייבשות בתנור?
אולי כדאי למשוח אותן בשמן מלמעלה או במשהו אחר?
פולו
לפני 11 שנים • 18 בדצמ׳ 2012

Re: פולו

פולו • 18 בדצמ׳ 2012
*מנגינה* כתב/ה:

נשמע טעים

זה רק נשמע טעים, זה לא כזה טעים icon_biggrin.gif

*מנגינה* כתב/ה:

באיזה חום לאפות את הקציצות?

200 מעלות

*מנגינה* כתב/ה:

האם אין מצב שהקציצות מתייבשות בתנור?
אולי כדאי למשוח אותן בשמן מלמעלה או במשהו אחר?

- הבשר עצמו מכיל שומן ושומר על העסיסיות של הקציצות.
- לתערובת עצמה מוסיפים קצת שמן זית.
- התפוח אדמה מגורד ישירות לתוך התערובת ויש בו לא מעט נוזלים.
- התבנית גם כן משומנת בספריי שמן זית.
הכי חשוב, כמו בכל בישול ו/או אפיה, להציץ מידי כמה דקות ולהיות עם האצבע על הדופק.
walking dead
לפני 11 שנים • 18 בדצמ׳ 2012
walking dead • 18 בדצמ׳ 2012
מנגינה, לא צריך להטביע כל דבר בשמן. בשר מטבעו הוא עסיסי ויש בו שומן טבעי ובנוסף יש כף שמן זית במתכון כך שלא נראה לי שזה יכול לצאת יבש, אלא אם שורפים לזה את הצורה.
Master_Eran​(שולט)
לפני 11 שנים • 19 בדצמ׳ 2012

עוף על אורז - ארוחה מלאה בתבנית

Master_Eran​(שולט) • 19 בדצמ׳ 2012
עוף על אורז - ארוחה מלאה בתבנית

הכנת ותיבול האורז
• לתבנית רגילה לא יותר מ 2 וחצי כוסות אורז
- לכל 1 כוס אורז בסמתי - 2 כוסות מים,
(להשרות 10 דק' במים ולשטוף היטב לפני הכנסה לתבנית)
- לכל 1 כוס אורז מלא - ¼2 כוסות מים
• בצל חתוך לטבעות
• צנוברים או שקדים
• הרבה שיני שום קצוצות
• צימוקים (לא חייבים)
• קצת בהרט (שלא ישתלט)
• קצת מלח או אבקת מרק
• להוסיף מים ולערבב

• אפשר להוסיף קישקע (טיב טעם)

תיבול העוף
• שמן זית
• פפריקה מתוקה או תבלין לגריל עוף
• שום כתוש (הרבה)
• רוטב צ'ילי מתוק
• לערבב את הכל לעיסה ולמרוח את העוף (גם מתחת לעור)

הכנה
• להניח את העוף על האורז
• להכניס לתנור חם 180מעלות לשעה (להפוך את העוף לאחר 40 דק').