עוף חול |
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
מטרתו של עונש
לפני 18 שנים •
9 באוק׳ 2006
עוף חול • 9 באוק׳ 2006
על מה מגיע עונש? אני מאמינה שכולנו נסכים שעל אי ציות... אבל האם העונש בא גם כנגד פגיעה (לא מכוונת כמובן) ברגשות הגבירה??
האם זה בסדר שאם הגבירה מרגישה פגועה או חלילה מושפלת כתוצאה מאיזו שהיא התנהגות של השפחה השפחה צריכה לשלם בעונש השפלה (אלמנט מידה כנגד מידה) ?, ואם כן האם זה בסדר שמידת ההשפלה תועצם ותוגדל...? האם זה בסדר שגבירה תעניש את שפחתה בעונש קשה בלי ליידע אותה על כך מראש ובלי לומר לה על מה בא העונש? אני לא מדברת על שטויות אני מדברת על עונשים כבדים ורציניים... באם זה בסדר שאם גבירה הרגישה הזנחה מצד שפחתה למשל, היא תגרום לשפחתה בתור עונש להרגיש דחויה ולא אהובה שוב ושוב ולא תגדיר זאת כעונש, באוזני שפחתה? האם זה בסדר שתשאיר אותה כך להתמודד עם כאב העונש עם עצמה... ולעבור הלאה בלי להתעקב על טיפול בתוצאות ההרגשות שהיא גרם?... מהו מטרתו של העונש? להחזיר לשפחה, להראות לה את ההרגשה או ללמד אותה לקח? ואולי שניהם... אשמח לשמוע דעתכן (ודעתכם) -חיילת- |
|
דוקטרינה(שולט) |
לפני 18 שנים •
10 באוק׳ 2006
הי חיילת
לפני 18 שנים •
10 באוק׳ 2006
דוקטרינה(שולט) • 10 באוק׳ 2006
אני רואה את הדברים מעט אחרת.
עונש של "מידה כנגד מידה", לדעתי לא קשור כלל לזה שאם השולט הרגיש הזנחה מצד הנשלטת שלו, הוא צריך עכשיו להזניח אותה פני שניים זמן. מידה כנגד מידה, בצורה כזאת יכולה לסיים מערכת יחסים ולא להעצים אותה. עונשים - לפחות לפי התפישה שלי - צריכים להיות כאן, עכשיו, מייד. הם חלק מעולם השליטה ובאים לסמל לצד הנשלט - זה מה שייקרה לך באם תסרב, תמתין, תעצור באמצע, תשנה הוראות, לא תבצע, תתעכב וכדומה. דוק. |
|
teacher(שולט) |
לפני 18 שנים •
10 באוק׳ 2006
אם כועסים - לא מענישים
לפני 18 שנים •
10 באוק׳ 2006
teacher(שולט) • 10 באוק׳ 2006
זה מה שאני חושב.
אני אוהב להעניש מבחירה חופשית, ולא מתוך כעס. אני אוהב להעניש בשביל ההנאה. זה נראה לי אפילו עצוב קצת, אם אני אנצל את ה'כלים הBDSMים' למשהו קטן כמו ''עין תחת עין''. לדוגמה, אם אני קם בבוקר על צד שמאל, או נגיד מרגיש פגוע מאיזה מילה לא מכוונת מצד הסאבית שלי, קשה לי לדמיין את עצמי לוקח קיין ומעיר אותה במכות עד זוב דם, וזאת למרות ש'מותר' לי. עוד דוגמה, חיילת: תארי לך שבגלל שהפלת בטעות ארטיק על המפקדת שלך בצבא היא היתה שולחת אותך לכלא לכמה ימים? עכשיו, לכל אחד יש את ה-BDSM שלו, ואת הדרך שלו להעניש.. איך..מתי.. כמה.. למה.. אבל אם לשם הידרדר הBDSM שלכן: ציטוט: ''..באם זה בסדר שאם גבירה הרגישה הזנחה מצד שפחתה למשל, היא תגרום לשפחתה בתור עונש להרגיש דחויה ולא אהובה שוב ושוב ולא תגדיר זאת כעונש, באוזני שפחתה? האם זה בסדר שתשאיר אותה כך להתמודד עם כאב העונש עם עצמה... ''
אז לא סתם אומרים ש-BDSM פעיל עדיף לעשות מגיל מסויים, זה לא לילדים. נראה לי שמישהו כאן צריך להתבגר ומהר. אני רק לא יודע מי. עצה קטנה - יש מאמר חדש במגזין, שנקרא ''הנאה - הבסיס ליחסי שליטה בריאים'' קחו קצת זמן ותקראו אותו, זה יכול לעזור.. http://www.thecage.co.il/magazine,1974.html |
|
פייה{O} |
לפני 18 שנים •
10 באוק׳ 2006
Re: מטרתו של עונש
לפני 18 שנים •
10 באוק׳ 2006
פייה{O} • 10 באוק׳ 2006
חיילת טובה כתב/ה: באם זה בסדר שאם גבירה הרגישה הזנחה מצד שפחתה למשל, היא תגרום לשפחתה בתור עונש להרגיש דחויה ולא אהובה שוב ושוב ולא תגדיר זאת כעונש, באוזני שפחתה? האם זה בסדר שתשאיר אותה כך להתמודד עם כאב העונש עם עצמה... ולעבור הלאה בלי להתעקב על טיפול בתוצאות ההרגשות שהיא גרם?...
goes without saying, לא? כמובן שזה עניין של השקפה, אבל אישית אני רואה בדסמ כדרך לביטוי של מיניות ואולי עוד כמה צדדים באישיות, אבל בסך הכל כמשהו שאמור לעשות טוב ולהצמיח את היחסים. בטח לא כלי לסתם התעללות נפשית שנובעת מחוסר בטחון ביחסים של הדומית. |
|
השולט אור(שולט) |
לפני 18 שנים •
10 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
10 באוק׳ 2006
השולט אור(שולט) • 10 באוק׳ 2006
בדסמ אמור להיות משחק הדדי ומענג. מטרתו לעשות טוב ולא להרע.
אני לא מאמינה בעונשים "אמיתיים". יש משחק תפקידים כלשהו בין השולטת לנשלטת. יש טיזינג שהוא חלק מהמשחק. יש בדיקת גבולות חוזרת ונשנית מצד הנשלטת כדי לוודא שהשולטת "תעמיד אותה במקום". כל זה במסגרת המשחק. ברגע שיש פגיעה אמיתית עוצר המשחק ויושבים לדבר ברצינות, ובגובה העיניים. זה אם רוצים קשר שהוא קשר אמיתי ולא כזה שמתמצה בסשנים ובמשחק הבדסמי. "באם זה בסדר שאם גבירה הרגישה הזנחה מצד שפחתה למשל, היא תגרום לשפחתה בתור עונש להרגיש דחויה ולא אהובה שוב ושוב ולא תגדיר זאת כעונש, באוזני שפחתה? האם זה בסדר שתשאיר אותה כך להתמודד עם כאב העונש עם עצמה... ולעבור הלאה בלי להתעקב על טיפול בתוצאות ההרגשות שהיא גרם?... | שולטת שגורמת לשפחתה להרגיש דחויה ולא אהובה פוגעת בה. וזה דבר שצריך לעצור. זו לא התנהגות ראויה בעיניי. אם השולטת מרגישה ששפחתה לא אוהבת אותה - ראוי שאותה השולטת תחפש לה שפחה אחרת. אי אפשר לכפות אהבה ממקום של השפלת השפחה וההכאבה לה. "מהו מטרתו של העונש? להחזיר לשפחה, להראות לה את ההרגשה או ללמד אותה לקח? ואולי שניהם... " יש לעונש כמה מטרות: 1. להעמיד שפחה סוררת במקום 2. לבסס את הבדלי המעמדות. 3. לסייע לשפחה לסלוח לעצמה. אחד הדברים שקשים ביותר לשפחה להתמודד איתם הוא הידיעה שהיא אכזבה בהתנהגותה את גברתה ופגעה בה. מטרתו של העונש להגיד לשפחה "זה לא התפקיד שלך לייסר את עצמך. זה התפקיד שלי כדומית לחנך אותך, להעניש אותך במידת הצורך, ואז לעבור איתך הלאה לאחר שהפנמת את הטעות". תפקידו של העונש לחנך ולזכך. |
|
infinite(נשלטת) |
לפני 18 שנים •
11 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
11 באוק׳ 2006
infinite(נשלטת) • 11 באוק׳ 2006
אני מסכימה עם פייה ועם הנאמר כאן - המטרה היא בסך הכל לעשות טוב לשני הצדדים. ברור שעוברים יחד מעלות ומורדות כמו שבכל יחסים ,לא הכל תמיד ורוד ,אך דחייה והתעלמות הם ה"עונש" הקשה ביותר ולדעתי לא נובע ממש מבדסמ אלא יותר מפגיעה אמיתית ומכאיבה
ואם מישהו באמת נפגע ,מדברים על כך קודם כל ,כאנשים ,ללא קשר לעונשים (: המטרה היא לעבור ביחד גם את הדברים הפחות טובים ,על הצד הטוב ביותר שלהם ולא לעשות את המצב יותר גרוע . הדחייה גורמת לשפחה להיפגע אף היא וכך זה נהייה מעגל שלא נסגר |
|
Queencie(שולטת) |
לפני 18 שנים •
11 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
11 באוק׳ 2006
Queencie(שולטת) • 11 באוק׳ 2006
תגובה של שולטת שבאה על בסיס של רגש שלילי - כעס, קנאה, עלבון - אינו נכלל בעיניי תחת הגדרת הבדס"מ. מסכימה עם שליטה שעל רגשות שלילים שכאלה, יש לשוחח, ללבן את הדברים ולהבין האם הם מסמנים אי התאמה בין אישית או ארוע מקרי.
בכל אופן עונש - באם יגיע בתגובה על פגיעה מסוג זה יהיה רק במידה - אם וכאשר - השולטת מסוגלת לשלוט (קודם כל בעצמה) וגם להיות קשובה לתגובות הנשלטת, ולא משתמשת בנשלטת ככרית איגרוף פיזית או מנטלית. או במילים אחרות: אם כועסים לא מסשנים, וכמובן... בדס"מ עושים באהבה או שלא עושים בכלל. |
|
עוף חול |
לפני 18 שנים •
11 באוק׳ 2006
...
לפני 18 שנים •
11 באוק׳ 2006
עוף חול • 11 באוק׳ 2006
תודה למגיבות/ים לקחתי לתשומת ליבי... גרמתם לי לשקול דברים מחדש...
}{ -חיילת- |
|
עוף חול |
לפני 18 שנים •
11 באוק׳ 2006
לפני 18 שנים •
11 באוק׳ 2006
עוף חול • 11 באוק׳ 2006
ברצוני להוסיף...
שאני מאמינה שידעתי בתוכי, וראיתי עד כמה שהסיטואציה שנוצרה עקומה.. אבל לפעמים צריך לשמוע את "הקול הקורא" שבשיל לגייס מספיק כוח לעשות מעשה... אני חושבת שהפוסט הזה נכתב בזמן רגיש ופגוע מצידי על ההתנהגות המתוארת ושפשוט הייתי צריכה לשמוע את ההסכמה הזו שזה לא בסדר ושזה לא צריך להיות ככה... ועל כך תודה... teacher- אני מסכימה איתך שצריך להתבגר, ללמוד, ולצבור חוויות... וב BDSM טוב, הוא בדר"כ זה עם הניסיון, אבל את הניסיון הזה צריך לרכוש מתישהו.. אני עובדת על זה |
|