שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

אז מה זה אומר להישלט?

Taijitu הרואה
לפני 18 שנים • 30 באוק׳ 2006

אז מה זה אומר להישלט?

Taijitu הרואה • 30 באוק׳ 2006
יש כאלה שברגע שתשאל אותם השאלה הזו הם יוציאו את התשובה מבלי ממש לחשוב, ימלמלו אותה כמעין תשובה שגורה שהם אוגרים על מנת להוציא החוצהב בידיוק ברגע שכזה. ייתכן והם צודקים, אבל מה זה *באמת* אומר?

לכולנו יש אינסטינקטים טבעיים (לפחות לי יש), אנחנו רוצים לקום וללכת- אנחנו קמים והולכים, רוצים לעשות משהו- הולכים ועושים, רוצים לאמר משהו -פוצים פה ואומרים. מה קורה שלא ניתין לנו החופש האמיתי לעשות, לאמר, לקום (להתקומם) יש קונפליקט פנימי. שמישהו אומר לי לעשות משהו שאני לא מעוניין בו, משהו בתוכי (ואני מקווה שבכל אחד) אומר "האיי זה לא נראה לי בסדר". מה קורה שאתה לא במצב לומר, האיי זה לא בסדר, או אני לא רוצה מוכן, כי זו לא המערכת היחסים שבה אתה נמצא.... ואני לא בהכרח מדבר על מצבים קיצוניים, אלה אל הפשוטים ביותר.

איך מתמודדים עם הקונפליקט הזה? האם זה טוב בכלל להתנגד להם? מה בעצם הרווח האישי להתגבר על הקונפליקט? האם יש אחד? אם אין האם זה בכול זאת טוב לא להישמע לקול הפנימי הזה.

שלכם,
הרואה התוהה
huan
huan • 30 באוק׳ 2006
יש לך הנחת יסוד שגויה והיא ש"חופש" הוא ערך עליון כלשהו ששלילתו היא בהכרח שלילית אך לא כך הדבר...למען האמת הרבה מאוד אנשים לא רוצים חופש,אינם יודעים איך מסתדרים עם חופש ואינם יכולים התמודד איתו.לחשוב לבד,לקבל החלטות לבד,לעשות דברים בלי שאף אחד יגיד לך לעשות אותם זו עבודה מאוד קשה...ויש אנשים הבוחרים לא לעשות אותה...אפשר לראות את אותם אנשים בין החוזרים בתשובה ואפשר לראותם אותם גם כאן תוך שהם חוזרים ואומרים "תחליטו בשבילנו,תגידו לנו איך לחיות"...לדעתיהאנשים הכי מאושרים בעולם הם האנשים שלא צריכים להחליט דבר ולא צריכים לחושב בעצמם או כאלה הלא מסוגלים לכך,כך שרווח בהחלט יש.

העם זה טוב?....אני חושב שזה יכול להיות טוב בשביל לא מעט אנשים,אני אישית לא הייתי מסוגל ללקבל את זה על עצמי וגם לא רוצה לקבל את זה על עצמי....אני נהנה לחשוב לבד ולהחליט לבד ואני שמח לשלם את המחיר.
Taijitu הרואה
לא אמרתי ששלילת החופש היא בהכרח שלילית. גם אנשים שמעדיפים להיות מובלים, מחוץ לחיי ה בי די אס אמ יודעים שבמקרה הצורך הם יכולים לבצע החלטות ואנשים לרוב עושים קצת משניהם.

אני אדם עצמאי ולכן אני שואל את השאלות האלה....
huan
huan • 30 באוק׳ 2006
להשלט מבחנתי נובעת מעצם היותי אדם עצמאי שמחליט את ההחלטות שלו ויוצר את החוקים שלו ולא כניגוד לכך...אני יודע שאני לא אהיה מרוצה ממצב שבו מישהו ינהל את חיי בצורה הזאת " ואני לא אכנס למערכת יחסים שזה חלק ממנה.

במידה ואתה תיכנס למערכת יחסים כזאת ויווצר אצלך הקונפליקט הזה אני בטוח שתצליח לפתור אותו בשלל הדרכים שהמוח האנושי פותר על ידים פרודוקסים וקונפליקטים (אינטלקטואליזציה וכו)...במידה ולא תצליח סביר להניח שתסבול ותדע שלמרות כל הרצון סוג כזה של שליטה הוא פשוט לא בשבילך.
Taijitu הרואה
אוקיי,יש דעות נוספות? אני אשמח לקרא על כל מיני זוויות ראיה.
המלט
המלט • 30 באוק׳ 2006
Taijitu הרואה כתב/ה:
אוקיי,יש דעות נוספות? אני אשמח לקרא על כל מיני זוויות ראיה.

גם אני icon_cool.gif
godisafemale​(שולטת)

והנה זוית הראייה שלי

godisafemale​(שולטת) • 30 באוק׳ 2006

והנה זוית הראייה שלי - מה זה להישלט (קצת שונה מהמקובל)
להישלט זה להיות כ'חבה חסר מעצורים וחסר אחריות לקשר ולהשלכות שלו,

זהו מתן ויזה ו"הכשר" לערוך מניפולציות בעצמי, באחר.

לשתף אחרים בניסוי מבלי ליידע אותם קודם כל...

זה להדליק מדורות...ואחר כך לצעוק "שיואו אש!! תביאו מכבי אש"

להיות נצלן ואופורטוניסט ולשכב מפוסק כמו שרמינולין ושיישחקו לך בטמבון תוך כדי שימון האגזוז.

ורק לפעמים לפעמים זה למסור את עצמך ברוב עדנה אמון ואמונה שהשולט או השולטת שלך ינחו אותך כראוי להנאתם ובסופו של דבר להתפתחות שלך...

icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif icon_razz.gif

מקווה שהזווית שהצגתי גרמה למישהם לחייך ולמי שצריך להתחיל לבכות כבר מעכשיו..
tch​(נשלט)

להשלט זה כמו לשלוט...

tch​(נשלט) • 30 באוק׳ 2006
אבל הפוך.
וברצינות,מבחינתי להשלט זה למסור את עצמי להובלתה של אחת שאני בוטח בה ונותן בה אמון מלא שתוביל אותי בחוכמתה ובאישיותה.
מבחינתי להשלט זה להרגיש בזמן נתון מה יעלה בגורלי,לא כביטול עצמי,אלא כידיעה שהגבירה שלי היא המובילה ואני המובל,להתמסר לאחת שבחרה בי ולבטוח בה ללא סייג.
שוטרת*

Re: אז מה זה אומר להישלט?

שוטרת* • 30 באוק׳ 2006
Taijitu הרואה כתב/ה:
לכולנו יש אינסטינקטים טבעיים (לפחות לי יש), אנחנו רוצים לקום וללכת- אנחנו קמים והולכים, רוצים לעשות משהו- הולכים ועושים, רוצים לאמר משהו -פוצים פה ואומרים. מה קורה שלא ניתן לנו החופש האמיתי לעשות, לאמר, לקום (להתקומם) יש קונפליקט פנימי. שמישהו אומר לי לעשות משהו שאני לא מעוניין בו, משהו בתוכי (ואני מקווה שבכל אחד) אומר "האיי זה לא נראה לי בסדר".

מה קורה שאתה לא במצב לומר, האיי זה לא בסדר, או אני לא רוצה מוכן, כי זו לא המערכת היחסים שבה אתה נמצא.... ואני לא בהכרח מדבר על מצבים קיצוניים, אלה אל הפשוטים ביותר.

לקחתי ממה שכתבת את מה שבעיני הוא מרכז ה"בעיה" או יותר נכון התהייה שלך.
אני חושבת שזה מעולה שיש לך אינסטינקטים ושאתה מודע אליהם , כי הם אלו שיאמרו לך אם זה נכון להרפות מהאחיזה החזקה שיש לך על הכיוון והשליטה , ולמסור אותה לאותה אחת , האחת.
וזה שהאינסטינקטים האלו גורמים לך לסמוך , להישלט , לא אומר שהם מבטלים רצונות שלא תמיד ילכו יד ביד עם הרצונות של השולטת שלך, וזה לא אומר שתעצום עיניים ומעתה יש רק אמת אחת - שלה. יש לך רצונות ומחשבות , ואתה רשאי לומר אותן בכל עת (וכל אחת אחרת שתסתום לך את הפה ולא תהיה מוכנה לשמוע אותך , שלח אותה לרובוט הקרוב לביתה.), אבל יש דרך לומר, ויש דרך להציע , ויש דרך לקבל סירוב, וזו לא רק סמנטיקה, זו הצהרה.
אתה יכול להציע , אתה צריך וחייב לשתף בפחדים שלך , אבל הדרך היא שלה, ואתה תלך בה. ואם היא חכמה , היא גם תקשיב למה שאתה אומר ולא רק תשמע , ואולי לפעמים גם תפעל בצורה שונה.
Thunderbird​(מתחלף)
לפני 18 שנים • 11 בנוב׳ 2006
Thunderbird​(מתחלף) • 11 בנוב׳ 2006
להשלט מבחנתי

אוקיי, אז ככה..
לפי דעתי כולנו נשלטים. בידי הכוחות הפועלים בטבע, הממשלה, המשטרה, ההורים, החברים ועד לרמה של נשלט על ידי עצמי.

לשליטה לרוב יש אסוסיאציות עם פחד, פחד מהלא נודע, מהחוסר ואיבוד השליטה העצמית (כאשר היא מגיעה ממקור אחר)
לפי דעתי האישית הדרך הטובה להתמודד עם פחדים היא או לבוא איתם ראש בראש או ליצור פחד גדול יותר שיבלע בתוכו את הפחד המקורי או ייצור מרכיב השולל אותו.

בעולם ה BDSM זה , שוב לפי דעתי , תופס. וזה משום שבעט ביצוע אקט השליטה הפחד כביכול נעלם
וזה כי כמו שתיארתי - אם פחד זה הלא נודע הרי שפה התהליך הוא ידוע ומוגדר מראש, דבר השולל את עצם הפחד.

אההה, ועוד משהו קטן, משהו טוב נגד איבוד השליטה הינו הריקוד החופשי והמשוחרר icon_smile.gif