שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

סאביות מסוכנות

איימי_​(נשלטת)
לפני 18 שנים • 17 בנוב׳ 2006

סאביות מסוכנות

איימי_​(נשלטת) • 17 בנוב׳ 2006
כמו עם כל אדם מסוכן, כך קיימים שני סוגים של סאביות מסוכנות- לעצמן ולסביבה. על המסוכנות לסביבה כבר דיברנו. דיברנו גם על דומים מסוכנים.
אני רוצה לדבר על סאביות המסוכנות לעצמן.

הסכנה לעצמן יכולה לנבוע מכל מיני מקורות. אולי הן נמשכות מאוד (רגשית ומינית) לרעיון הטוטאליות. אולי יש להן נושאים בלתי פתורים עם הילדות והדימוי העצמי (למשל, צורך עז לעמוד בציפיות הסביבה, כדי להחשב "טובות", ותחושה שהן "רעות" אם אינן עומדות בציפיות).
אולי הן באות מרקע של התעללות בבית/ במסגרת החברתית/ חינוכית/ ולמדו שאם לא יצייתו, יוענשו פיזית ו/ או נפשית. ( גם רקע תרבותי פטריאכלי ושוביניסטי, המטיל סנקציות חברתיות על נשים שלא מצייתות לגברים, מוביל לציות שלא מרצון).
אולי יש להן צורך עז בפגיעה עצמית (שמועבר לידי אחרים)- עד כדי רצון לאיבוד עצמי/ התאבדות.

והן מגיעות לעולם הזה. הבעיות יכולות להיות ברמות שונות, ואף משולבות.

סאבית כזאת, בקשר, עשוייה למשוך לכיוון הטוטאליות המוחלטת (רצון לשליטה מוחלטת של הדום בה וקבלת אישור על כל דבר). היא עשוייה להמנע משימוש במילת הביטחון מפחד לאכזב/ להכעיס את הדום, או מצורך מזוכיסטי מוגזם.
היא עשוייה למצוא דרכים שונות לפגוע בעצמה בקשר- אם על ידי תימרון לקבלת עונשים, ואם על ידי הענשה עצמית.
היא עשויה לציית במקומות שפוגעים בה, ולהמנע מלהביע את רצונותיה/ צרכיה, מפחד שהדום יעזוב אותה אם תעשה זאת.

סאביות כאלו יהיו במערכות יחסים לא מספקות או מתעללות. במקרה הרע- יסיימו חייהן עם פגיעה פיזית או נפשית בלתי הפיכה.

דום קשוב יזהה אותן. גם דום מתעלל.

נקווה לטוב icon_confused.gif
דום כתום

.

דום כתום • 17 בנוב׳ 2006
קישקוש.
איימי_​(נשלטת)

Re: .

איימי_​(נשלטת) • 17 בנוב׳ 2006
דום כתום כתב/ה:
קישקוש.

תודה על תשובתך העמוקה icon_cool.gif
kael

אני מסכים עם איימי

kael • 17 בנוב׳ 2006
ובתור אחד שהיה יותר מדי קרוב ללהיות סאב שמסוכן לעצמו {בואו לא ניכנס לסיבה, טוב?} חשוב מאוד לזהות גם את עצמן בכדי לשנות את ההתנהגות.

אני יודע שזה נשמע מטומטם, ואולי אף ילדותי ותמים אבל "אם העננים זזים, למה לא אני?"

ותחשבו על זה icon_smile.gif
שם מתחתיו
לפני 18 שנים • 18 בנוב׳ 2006

Re: .

שם מתחתיו • 18 בנוב׳ 2006
דום כתום כתב/ה:
קישקוש.

===================================
תגובתך רק מוכיחה מי אתה.... כל מילה נוספת מיותרת!
דום כתום

.

דום כתום • 18 בנוב׳ 2006
אממ..בסדר..
שפיץ רציני
שפיץ רציני • 18 בנוב׳ 2006
את מעלה שאלות קשות
שבד"כ אנשים מפחדים להתמודד איתם.

כפי הנראה
יותר נוח לבטלם או לתקוף את השואל.
Toxic Princess
Toxic Princess • 18 בנוב׳ 2006
איימי, אני מאוד אוהבת את הפוסטים שלך. יש לך שאלות ותהיות מאוד מעמיקות, וחשובות עוד יותר.

וול, בתור אחת שמזהה בעצמה חלק מהגורמים של הסאביות שיש להן צורך בפגיעה עצמית, אבל לא עד כדי קיצוניות, אני יכולה לומר לך שזה מאוד חשוב שבאמת הדומים ידעו לזהות את זה..
כלומר, להכיר טוב טוב את הסאבית לפני כל פעולה... וגם כמו שאמר kael שמאוד חשוב שהן יזהו את עצמן, אבל.. זה קצת יותר קשה כי זה עיניין שלהן.
גם מאוד תלוי עד כמה הן קיצוניות בעיניין של פגיעה עצמית ומאיזה רקע זה אכן הגיע...

בקיצור- עיניין ברומו של עולם.
תודה איימי שאת מביאה לתשומת לבנו נושאים כאלה.
bowdown.gif
sssssss
לפני 18 שנים • 21 בנוב׳ 2006
sssssss • 21 בנוב׳ 2006
איימי, את מצויינת כרגיל! בהחלט נקודה עמוקה למחשבה. הפוסט שלך כולל "נשלטים מסוכנים" באשר הם ללא הבדל מין. כאלה שזקוקים בעצם לטיפול פסיכיאטרי הרבה לפני טיפול דומי כלשהו אם בכלל.
יישר כוח!
sssssss
לפני 18 שנים • 21 בנוב׳ 2006
sssssss • 21 בנוב׳ 2006
פורסם פעמיים בטעות הקלקה icon_cool.gif