נוריתE |
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
מה לא לחפש בדום...
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
נוריתE • 28 בנוב׳ 2006
סוציופאט -*אגואיסט העסוק בעצמו ובצרכיו בלבד ,אחד ההמכיר את חוקי החברה ומתעלם מהם על ידי קביעת חוקים משל עצמו ומשתמש בכל אמצעי הנראה בעיניו בכדי להפעיל אנשים ע''מ למלא את צרכיו הוא,
אדם כזה גם יודע לאמץ התנהגות אנושית בכדי להעמיד פנים ולהשתלב בחברה. הפרעת אישיות נרקיסיסטית הינה הפרעת אישיות שמאפייניה העיקריים הן עיסוק מוגזם של הסובל ממנה בעצמו וביכולותיו, והעדר יכולת לאמפתיה. אנשים הסובלים מהפרעה זו הינם בעלי חשיבות עצמית גבוהה ושאפתנות ללא גבולות, הם מרגישים עצמם כאישיות חשובה וראויה להערצה, ובדרך כלל מפריזים בתיאור ההישגיים שלהם ומאמינים שהם מיוחדים במינם. מאפיינים נוספים לאנשים הסובלים מהפרעה זו הם זלזול באחרים ובהישגים שלהם, אנוכיות וחוסר אמפתיה לזולת, יהירות ושתלטנות, ניצול הזולת לצורך קידום שאיפות אישיות. . תופעה זו היא הפרעה אישיותית חשוכת מרפא, שהלוקים בה אינם מסוגלים לחוש אהבה, ויצר ההישגיות שלהם מפותח במדה כזו, שהם לא מהססים לפגוע בסובבים אותם על מנת להאדיר את שמם או להדגיש את ערכם בעיני עצמם ובעיני אחרים . הפסיכיאטריה נוטה להחיל הגדרה זו גם על "מקרים" פשוטים הרבה יותר, כך שלמעשה אחוז המאובחנים כלוקים בהפרעה זו הינו גבוה למדי וכולל גם רבים המפגינים תפקוד תקין לחלוטין. מניפולטור- אחד המשתמש בכל אמצעי, ריגשי ונפשי להפעלת אנשים כרצונו ולצרכיו הוא בלבד. (מניפולציה- הפעלה) ניתן לאמר שהוא סוציופט נרקיססטי,בעצם. *אגואיסט דרך אגב למי שלא יודעים הוא אחד החושב רק על עצמו וצרכיו הוא.בלי להתחשב בצרכים ורצונות של הסובבים אותו. |
|
המלט |
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
המלט • 28 בנוב׳ 2006
מצוין שפרסמת את זה לילה. אלמלא את, כולן היו עדיין עסוקות לשווא בחיפוש
סוציופטים מופרעים, עסוקים בסיפוק צרכיהם הנואלים, נרקסיסטים ללא תקנה, ללא תרופה, ללא תוחלת; מניפולטורים זולים, מחזיקים שתים-שלוש-ארבע שלא יודעות האחת על קיום רעותה, וכולן משלמות את חשבונות בתי הקפה והמסעדות; איזה מזל שפרסמת את זה. עכשיו קל יותר ונעים יותר. |
|
venus in our blood(שולטת) |
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
venus in our blood(שולטת) • 28 בנוב׳ 2006
האמת היא,
שאם נפתח רשימה כזו, זה בטח לא יסתיים. ההפרעות שמנית הן הבעייתיות ביותר, אבל יש עוד דברים, מינוריים- לכאורה, שבגדול אפשר להכניס אותם תחת הקטיגורייה ''דום-צעצוע ''... אולי עדיף לשאול מה כן לחפש ב-דום... |
|
Nymphaea(נשלטת){זיעויה} |
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
המלט
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
Nymphaea(נשלטת){זיעויה} • 28 בנוב׳ 2006
לפעמים אם אין משהו טוב לומר עדיף לשתוק.
|
|
נוריתE |
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
נוריתE • 28 בנוב׳ 2006
המלט כתב/ה: מצוין שפרסמת את זה לילה. אלמלא את, כולן היו עדיין עסוקות לשווא בחיפוש
סוציופטים מופרעים, עסוקים בסיפוק צרכיהם הנואלים, נרקסיסטים ללא תקנה, ללא תרופה, ללא תוחלת; מניפולטורים זולים, מחזיקים שתים-שלוש-ארבע שלא יודעות האחת על קיום רעותה, וכולן משלמות את חשבונות בתי הקפה והמסעדות; איזה מזל שפרסמת את זה. עכשיו קל יותר ונעים יותר. אני נפלתי לא אחת לידיים של אחד שכזה מתוך עיוורון תמימות אולי ,אמון מופרז באנשים,והצורך והרצון להאמין, וצורך למימוש הצרכים הבידסמיים שלי אי לכך למדתי, וגם ככה קשה מאוד לזהות אותם אז אם התכוונת לקלל, על פי המשל, יצאת מברך איש ציניות שכזאת לא עובדת עלי.. |
|
venus in our blood(שולטת) |
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
venus in our blood(שולטת) • 28 בנוב׳ 2006
Buttercupe כתב/ה: המלט כתב/ה: מצוין שפרסמת את זה לילה. אלמלא את, כולן היו עדיין עסוקות לשווא בחיפוש
סוציופטים מופרעים, עסוקים בסיפוק צרכיהם הנואלים, נרקסיסטים ללא תקנה, ללא תרופה, ללא תוחלת; מניפולטורים זולים, מחזיקים שתים-שלוש-ארבע שלא יודעות האחת על קיום רעותה, וכולן משלמות את חשבונות בתי הקפה והמסעדות; איזה מזל שפרסמת את זה. עכשיו קל יותר ונעים יותר. אני נפלתי לא אחת לידיים של אחד שכזה מתוך עיוורון תמימות אולי ,אמון מופרז באנשים,והצורך והרצון להאמין, וצורך למימוש הצרכים הבידסמיים שלי אי לכך למדתי, וגם ככה קשה מאוד לזהות אותם אז אם התכוונת לקלל, על פי המשל, יצאת מברך איש ציניות שכזאת לא עובדת עלי.. ___________________________________________________________________ אני מוצאת את זה נפלא שאת חולקת מניסיונך. בד בבד אני חושבת שהשאלה שצריכה להישאל , יחד עם אזהרות ( שהן לא פחות מהותיות ! ), היא מה כן לחפש ב-דום. קשה מאוד, להכין ''רשימת- מכולת '' של הדברים 'הנכונים '. כי מה שנכון לאחת, לא בהכרח נכון לאחרת. אזהרות לעומת זאת, הן תמיד חשובות ויעילות. אבל, אולי כמה נקודות מפתח , אילו תכונות מוערכות אצל שולט, אילו נחשבות מסוכנות ו \ או בעייתיות וכד'. |
|
llulu(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
Re: המלט
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
llulu(נשלטת) • 28 בנוב׳ 2006
Nymphaea כתב/ה: לפעמים אם אין משהו טוב לומר עדיף לשתוק.
הפעם, המלט צודק לדעתי הצנוע נימפיע. בואו ניקח את שלושת הכינוים המצותתים מעלה אם ההסברים המצוינים שלהם, נתהלך ברחובות ירושלים, תל אביב, חייפה ונצביע עליהם לפי התיאור המצויין ...תוכלי לזהות אחד אפילו ? לא...צריך ללמוד פסיכיאטריה כדי למצוא את התחשיט הזה בין כל המופראים הרגילים שלנו ...וזה עוד לא בטוח שכולם יסכימו... זה כמו להגיד : אני מזהה שאת דיכאונית כרונית . טוב עכשיו, מה עושים עם זה ? השאלה האמיתית היא לא הזיהוי בלבד אלא סוגי הדרכים שבוחרים כדי להגיע לריפוי בדרך כלל, עדיף להבונן בתוך עצמך ולגלות את נטיותינו להמשך, להשאר במצב לא בריא בלי רק לשלוח את האחריות על האחר : הפסיכופט אגב : מה זה פסיכופט ? |
|
Uranus |
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
מה לא לחפש בסאבית
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
Uranus • 28 בנוב׳ 2006
קורבן - בחורה שלא משנה איזה בחירות מפגרות היא עושה בחיים שלה - תמיד כולם אשמים ודומים בחייה בפרט - פעם אחר פעם.
מסכנה -בחורה שלא מסוגלת או לא רוצה לקחת אחריות על עצמה כי היא חיה כילדה קטנה ומטופשת שמחפשת שמישהו יקח אחריות עליה רק כדי שאח"כ יהיה לה את מי להאשים בעוולות חייה. צדקת וצודקת - בחורה שהיא תמיד התמימה, בעלת אמון מופרז באנשים, הישרה, בעלת חוכמת חיים שצברה ב"דרך הקשה" והיא תמיד בסדר, וכולם לא בסדר, והעולם דפוק, והכלוב מלא בחראות וכו'. בקיצור - כול בחורה שמקשקשת כול היום ומתבכיינת על איך היא היתה בסך הכול כבשה קטנה ותמימה שהגיעה "איכשהו" לידיו של דום כלשהו כי חשבה שזה יציל אותה מהאופן שהיא חיה את חייה - מלאה שנאה עצמית, חסרת חוט שדרה, לא לוקחת אחריות על כלום, כבולה במאניות שלה ובדעות המשוחדות שלה על עצמה, חסרת חופש, חיה כמו זיקית בעלת מסיכות אינספור - רק כדי לגלות שאותו דום חי את חייו באופן זהה לשלה ומתוך כך מתנהג כמו כול המפורט על ידי פותחת הפוסט המיותר הזה. |
|
נוריתE |
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
לפני 17 שנים •
28 בנוב׳ 2006
נוריתE • 28 בנוב׳ 2006
מדברים על כניסות באישי אתם האחרונים.
גם אני מסוגלת אבל לי יש טיפי יותר שכל |
|
Uranus |
לפני 17 שנים •