שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מאיפה בא אסרטיבנס –הביטחון עצמי ?

llulu​(נשלטת)
לפני 17 שנים • 8 בדצמ׳ 2006

מאיפה בא אסרטיבנס –הביטחון עצמי ?

llulu​(נשלטת) • 8 בדצמ׳ 2006
בעבר, משהו חכם אמר לי :" אף פעם אין יתר ביטחון עצמי" בזמנו, החסתי למשפט הזה עמק רב ואכן היה נידמה לי שאנו, בני אנוש תמיד, באיזה שהי נקודה בתוכנו מרגישים ספקנות וחוסר ביטחון.
אבל בעולם הבדסם, זה נירא שונה. כשנשענים במלוא מובן המילה על השולט, לא אנחנו מצפים ממנו אסרטיבנס טוטאלית, כוח ותשובה לכול שאלותינו, לכול היסוסינו ? האם השולט לא מצפה מעצמו כאשר הוא דורש את כול "פנוכו" של השפחה ביטחון עצמי מלא וללא שבר?
לפעמים, נדמה שאינטליגנציה מביעה את המצרך הנדיר הזה ולפעמים דווקא הטיפשות.
החיים דומני הם זרם בלתי סופי אם בסיסים אינדיווידאלים פחות או יותר מוצקים, סולידים כאשר הזיווג עם עוד אינדיוודואל הוא ריקוד אין סופי בין קפידה לגמישות, בתנועה תמידית. עד שמגיעים לקונסנזוס יום אחד.
המקום של החלום הוא עצום בעולם הבדסמ רק מפני שהוא מבוסס על ככ הרבה פנטזיות ודימיון.
או שפשוט, מפסיקים לשאול שאלות ? תפקידה של השפחה?
שפיץ רציני
שפיץ רציני • 8 בדצמ׳ 2006
הרבה יותר מידי פעמים
מה שנראה כאסרטיביות
הוא למעשה כושר משחק מפותח.

ההבדל בין החיקוי לדבר האמיתי
ניכר במישור המעשה.
TooT​(נשלטת){פטרוניוס}
אני לא מצפה מאף אחד להפסיק לשאול שאלות, להטיל ספק או להיות בטוח בעצמו תמיד.
אני לא מצפה זאת מעצמי וגם לא ממי ששולט בי.
אני חושבת שזה חשוב לעצור מידי פעם ולשאול את עצמנו שאלות, וזה לא יוריד מערכו של מי ששולט בי אם אדע שגם הוא עושה זאת, להיפך - זה דבר מוערך בעיניי.
מי שחי בביטחון מלא בעצמו, בלי הצורך לשאול מידי פעם שאלות, להטיל ספקות או לבדוק את דרכו ימצא את עצמו באיזה סוג של קבעון ובלי היכולת ללמוד דברים חדשים על עצמו ועל אחרים.
הפנטזיה שיש לחלק מהנישלטות ב"אדון מושלם" שתמיד יודע הכל ותמיד בטוח בעצמו היא פנטזיה, והיא תתנפץ מהר מאוד בוודאי ביום שתיווצר אינטימיות וקרבה.
llulu​(נשלטת)
לפני 17 שנים • 17 בדצמ׳ 2006

היי יקירתי

llulu​(נשלטת) • 17 בדצמ׳ 2006
TooT כתב/ה:
אני לא מצפה מאף אחד להפסיק לשאול שאלות, להטיל ספק או להיות בטוח בעצמו תמיד.
אני לא מצפה זאת מעצמי וגם לא ממי ששולט בי.
אני חושבת שזה חשוב לעצור מידי פעם ולשאול את עצמנו שאלות, וזה לא יוריד מערכו של מי ששולט בי אם אדע שגם הוא עושה זאת, להיפך - זה דבר מוערך בעיניי.
מי שחי בביטחון מלא בעצמו, בלי הצורך לשאול מידי פעם שאלות, להטיל ספקות או לבדוק את דרכו ימצא את עצמו באיזה סוג של קבעון ובלי היכולת ללמוד דברים חדשים על עצמו ועל אחרים.
הפנטזיה שיש לחלק מהנישלטות ב"אדון מושלם" שתמיד יודע הכל ותמיד בטוח בעצמו היא פנטזיה, והיא תתנפץ מהר מאוד בוודאי ביום שתיווצר אינטימיות וקרבה.

אולי כוונתי יותר בכוון "התלות" שנוצרת בין הנשלטת לשולט שלה?
אולי שאלתי מתרכזת יותר ביכולת להכיל את הנשלטת שלו וכל חרדותיה, כאשר המהות הגברית פה לוקחת פי כמה וכמה יותר משקל.
הרי צריך ככ בטחון עצמי כדי לקחת את "גורלו" של האחר לשלך....קצת כמו אחראיות שלוקחים כלפי ילדים.
אני לא משווה את הנשלטת לילד אך נדמה לי שהצורך להכיל את הנשלטת בכל רבדיה על ידי השולט מתעצם פה בהרבה מאשר בזוגיות ונילית. לא?
נוריתE
לפני 17 שנים • 17 בדצמ׳ 2006
נוריתE • 17 בדצמ׳ 2006
או שנולדים עם זה או שלא
ו..או שמפתחים את זה או שלא
הכל תלוי בגישה.