שפנפנת חצות |
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
קיום הבטחה: ניסוי- הגדרות מתחלפות? הכנסו והגיבו...
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
שפנפנת חצות • 12 בדצמ׳ 2006
ניסוי.
חס וחסה לא הסיפור שלי אבל חשוב לי לשמוע את דעתכם. אחרי שתגיבו אסביר. לא כולם ידעו מה קורה אצלם. חלק דיברו בשקט. האם הם ידעו? היא היתה אישה חמודה, נמוכה במקצת, לא גזרה של דוגמנית, עדינה ובעלת פנים חייכניות. כולם בעבודה חיבבו אותה בגלל מיזגה הנוח, ההומור העדין שלה שהופיע כאשר היה צריך להרגיע מצב לא נעים, השמחה והעליזות שהיא הפיצה מסביבה והחיוך הנעים שלה. הנשים והגברים שלא חיבבו אותה אמרו שהיא משתדלת מידי. הוא היה גבר גבוה מאוד, שיערו כהה ומבטו חד ונוקב. פניו היו יפים ונוקשים מעט גופו גמיש ושרירי וכל מי שראה אותו לא יכול להתיק ממנו את עיניו בשניות הראשונות. היה בו משהו ממגנט שמשך את המבט אבל אי אפשר להביט לתוך עיניו זמן רב. המבט שהוא החזיר נתן לאנשים את ההרגשה שהוא מרגיש שהם מבזבזים את זמנו בשיחה איתם או שמשהו בהם עצמם מבוזבז ולא ראוי. הוא המעיט בשיחה ולעיתים רחוקות ראו אותו מחייך או צוחק. כשהיא היתה איתו היא תמיד דאגה שיהיה לו נוח, הביאה לו את כוס הקפה, נטלה את המעיל ואת התיק ובצעה את כל מה שהוא רצה לפני שהוא ביקש. היו שחשבו שהיא הגזימה, אבל היא ידעה שהוא שווה את זה. נראה לה טבעי למדי לדאוג לו, להביא לו את נעלי הבית כשחזר מהעבודה, את הקפה והעיתון, לפתוח את העמוד של התשבץ ולדאוג שהכורסא תהיה בזווית שאהב וכל זאת בעבור חיוך קל שבקלים או מילה טובה. "המשרתת שלו" קראו לה חברותיה הוא נטתה להסכים, ובגאווה. בליבה סברה שכל אחת מהנשים היתה ברת מזל למצוא גבר כמוהו ולו היתה לידו היתה מתנהגת אותו דבר. היא ראתה בכך סוג של אומנות – כיצד לבצע דברים על הצד הטוב ביותר, וכיצד להשתפר מרגע לרגע, וממעשה למעשה. דבר זה עזר לה מאוד במה שעשתה למענו, בדרישה לדיוק מרבי,לריכוז בלתי-מתפשר וליכולת לצבור ניסיון ולא לשכוח דבר. לעיתים עלתה בו התהייה מה גבר כמוהו כמוה עושה איתה. הוא הרי יכול להשיג נשים יפות הרבה יותר, חכמות יותר, מצליחות יותר ומרשימות הרבה יותר. מיד לאחר תהייה שכזאת, אמרה תודה על מזלה הטוב, ונשבעה שתעשה הכל כדי לשמור עליו לידה. היא לא ידעה מה הולך בתוך ראשו, מה הוא חושב עליה, או אפילו אם הוא כלל אוהב אותה. חיוך אחד ממנו, צחוק, נשיקה או מעשה אהבים היו כל אשר היה צריכה לספוג ממנו. לעיתים כאשר היה עייף ושם את ידיו מסביבה, כפי שלא עשה עם אף אישה אחרת אחר, הרגישה כמי שמגיעה כל פעם מחדש לפסגה של הר נישא. היא הרגישה כבוד אדיר להיות עדה לרגעי החולשה שלו, ואפילו כשהיה רוגז או כועס, קיבלה זאת באהבה והבנה. היא הרגישה כאישה ברת-המזל ביותר אם ניתנה לה ההזדמנות להכיל את רגשותיו. אם כעס מולה, צעק, גידף, היכה בה וכילה בה את זעמו הקשה, היא היתה מאושרת. מאושרת על כל הזדמנות שכזו, ויודעת שרק אהבתה נותנת לו מפלט אמיתי. כל סימן שהשאיר בה, כל החולי שדבק בה לאחר שהושארה ערומה על המרפסת בשיא החורף, רטובה עד לשד עצמותיה לאחר שלקח צינור השקיה ואמר שהוא מנקה אותה מתלאות היום בעזרתו. גם כאשר היתה קשורה למוט אשר נקבע בצורה מאוזנת בקיר, והוא הפליא בה את מכותיו והצלפותיו, לא יכולה היתה שלא לחייך, דבר אשר היה מרגיז אותו לעיתים, וגורם להצלפות להמשיך. גם כאשר סיים איתה, ופנה לשבת לבדו אל מול הטלוויזיה, ידעה כי עשתה את שלה. היא שמחה, והניחה כי בזכותה היו מרגיש הרבה יותר טוב. כאשר זחלה אליו לאחר ששמעה את נשימותיו נרגעות, והתכרבלה בחיקו החם, הרגישה ככלבה נאמנה הנותנת עוד מעצמה לאחר שכל השאר כבר נלקח. הוא ידעה שבזכות פתיחותו איתו, הוא מסוגל לשמור על חזותו הקרה כלפי חוץ, ולשמור על מעמדו הגבוה ועל עבודתו המאומצת ומעמדו הגבוה בחברה. ערב אחד היו מהלכים בשדרה, כשלפתע אמר לה. "אני רוצה לראות את הדם שלך", בהצביעו על שיח ורדים שצמח לידם. היא הביטה בו, כלל לא מופתעת, ושאלה "אתה בטוח?" הוא הנהן, והיא שברה את ענף הוורד כשידיה נפצעות מהקוצים חשפה את בשרה והעבירה את הקוצים על ידה בכוח עד שנשרטה והדם נטף. הדם טפטף על השביל והיא רעדה מעט ודמעות עלו בעיניה. הם המשיכו ללכת כשהדם נוטף על השביל כאילו לא קרה דבר. הוא הביט לרגע והמשיך ללכת איתה. היא מילאה את רצונו באותו עיוורון שבו המשיכה לנשום ולחיות, פשוט כי היה זה טבעי. בעיותיה שלה פחות עניינו אותה. היא פתרה אותן בעצמה, ולא חשבה לעולם להטרידו בזוטות שכאלו. לעיתים, כאשר הסתובבה בקרבתו בפנים נפולות או שפשוט לא חייכה כפי שנהגה הייה היא מרים את ידו, ומגניב ליטוף על ערפה בעוד הוא עוברת. שערותיה היו סומרות והיא כולה צמרמורות, מתמכרת להרגשה, עיניה נעצמות. הוא היה לעיתים ממשיך, נהנה מההשפעה שיש למגעו עליה, ולעיתים הפסיק, משאיר אותה נאלמת ומשתוקקת לעוד. כאשר היו ישנים, לעיתים היו אלה זרועותיו שנכרכו סביבה גופה החם, ראשה מונח על חזהו, ולעיתים היה זה הוא אשר הניח את ראשו על בטנה, מאזין לרחשיה, ידיו נוגעות בזרועותיה, ולעיתים נודדות מעלה, ללטף את פניה, לחוש את שדיה או לטבוע בשיערה השופע. כאשר ישן או היה על סף הירדמות, היה מתיר לה לגעת בו, להתחכך בו וכאשר חפץ בכך נתנה לו לתנות איתה אהבים. הוא היה מגיע לסיפוק ולא ממש שם לב לאישה לידו. כשסיים היה נותר לאה ועייף עיניו סגורות לא מביט בה. היא עצמה לא התעייפה, כשרצה עינגה אותו בפיה, בלטיפותיה ובלשונה, עד אשר הייה דוחה אותה מעליו, לעיתים נותן לה לשכב לצידו, ולעיתים רחוקות הרבה יותר מחבק אותה ואף נושק לה קלות. בבוקר היה קמה לפניו, מכינה לו ארוחת-בוקר וקפה בדיוק כפי שאהב, מקפידה כרגיל על כל פרט ופרט. היא הייתה קמה מהמיטה, לבושה בבגדי הלילה הקלילים, תנועותיה ארוכות ורכות, והוא היה מחייך בראותה, והיא החזירה לו חיוך, ביושבה לשולחן. את בגדי היום שלו היתה מכינה, את נעליו היה מנקה, ומגישה לו כדי שיראה המנהל המצליח שכולם ראו. נהנה ממראהו הנאה הרב אשר השתקף בעומדה ללא ניע. את נעליו נעלה לרגליו, בהוסיפה נשיקה לכל רגל ולעיתים אף לכל אצבע, ומבטה נדד מעלה, והיא מחייכת. בשעות אלו של הבוקר, כאשר הייה עוד רך, החזיר הוא לה חיוך, ודבר זה השאיר אותה מאושרת עד אשר ראתה אותו שוב בהגיע ערב, רגע בו זרחה עליה השמש שוב, אף על פי ששקעה זה מכבר. כאשר הגיעה הביתה, היה מכינה לו ארוחת-ערב, מטלות היום כבר מאחוריה, הוא היה מתקלח או שהכינה לו אמבטיה חמה ודאגה לרחוץ את גופו הנערץ בעוד היא מניח ראשו אחורנית, עיניו עצומות, ידו נוגעת בפניה קלות. כאשר יומו היה אכזר, הייה מתקלח במהירות, אוכל בזריזות, ומתעלם לחלוטין מקיומה עד הרגע בו חש צורך לפרוק את זעמו או יצר. אז היתה היא שוב מקבלת לתוכה את כל אשר היה הוא מוציאה מקרבו, בהבנה אשר שמורה לאישה למודת ניסיון או נזירה שמכילה את אדונה. וכך, בכל קריאה חוזרת היא היתה (מה אתם חושבים?) והוא היה (השלם את החסר..) |
|
איימי_(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
איימי_(נשלטת) • 12 בדצמ׳ 2006
וואו... זה באמת הרבה יותר קשה לקרוא את זה כשהופכים את המינים. אגב, שינית כאן כמה דברים מהסיפור של מקבי, לא? למשל, כאן, היא לא שוברת את היד על העץ, אלא רק נשרטת...
|
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
מקבי(מתחלף) • 12 בדצמ׳ 2006
!!!!!!!!!!
זה מריח לי מוכר מאוד. אני מקווה שלא לפלגיאציה הזאת נתתי את ה'אישור' שלי. *עריכה* סליחה. אולי הייתי נמהר בתגובה שלי. פשוט לא כולם פה יודעים אבל שזה מבוסס על משהו שאני כתבתי (מה זה מבוסס, פחות או יותר מילה במילה). ניסיון מעניין אבל בתקינות פוליטית.. |
|
שפנפנת חצות |
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
מקבי, בוודאי שזה שלך.
הפכתי את המינים. זה נושא הדיון שאני מציגה. האם יש הבדל בהתיחסות שלנו בין אישה וגבר. לא יכולתי לכתוב שהיא ביקשה ממנו לשבור את היד או לשרוף את עצמו כמו בסיפור שלך וכתבתי שהוא ביקש ממנה לשרוט את עצמה. זה היה האישור שנתת לי. לא חשבת על הכיוון הזה? מדוע כשזו היתה היא חשבת שזו התמסרות וכעת..? מקבי, הוצאת את הערמונים מהאש מוקדם מידי. |
|
שפנפנת חצות |
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
|
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
ציטוט: מקבי, בוודאי שזה שלך.
שלי-שלי! ציטוט: הפכתי את המינים.
והשאלה היא - האם גם שינית את המשמעות? ציטוט: לא יכולתי לכתוב שהיא ביקשה ממנו לשבור את היד או לשרוף את עצמו כמו בסיפור שלך וכתבתי שהוא ביקש ממנה לשרוט את עצמה.
למה, בעצם? שריטות זה דבר יום-יומי למדי... שבר בזרוע, לעומת זאת... ציטוט: א חשבת על הכיוון הזה? מדוע כשזו היתה היא חשבת שזו התמסרות וכעת..?
כעת אני חושב אותו דבר. אני חושב אבל שבעצם עליונותו הפיזית של הגבר על האשה (ברוב המקרים, לפחות) הוא נדרש לגלות שליטה-עצמית יותר גבוהה. אשה יכולה לחבוט בגבר כאוות נפשה, ורוב הסיכויים שהיא לא תגרום לנזק רב. גבר שיכלה את זעמו באשה, לעומת זאת, עלול לפצוע אותה אנושות ואף להורגה. ציטוט: מקבי, הוצאת את הערמונים מהאש מוקדם מידי.
תלונות?! |
|
שפנפנת חצות |
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
מקבי כתב/ה: ציטוט: מקבי, בוודאי שזה שלך.
שלי-שלי! ציטוט: הפכתי את המינים.
והשאלה היא - האם גם שינית את המשמעות? ציטוט: לא יכולתי לכתוב שהיא ביקשה ממנו לשבור את היד או לשרוף את עצמו כמו בסיפור שלך וכתבתי שהוא ביקש ממנה לשרוט את עצמה.
למה, בעצם? שריטות זה דבר יום-יומי למדי... שבר בזרוע, לעומת זאת... ציטוט: א חשבת על הכיוון הזה? מדוע כשזו היתה היא חשבת שזו התמסרות וכעת..?
כעת אני חושב אותו דבר. אני חושב אבל שבעצם עליונותו הפיזית של הגבר על האשה (ברוב המקרים, לפחות) הוא נדרש לגלות שליטה-עצמית יותר גבוהה. אשה יכולה לחבוט בגבר כאוות נפשה, ורוב הסיכויים שהיא לא תגרום לנזק רב. גבר שיכלה את זעמו באשה, לעומת זאת, עלול לפצוע אותה אנושות ואף להורגה. ציטוט: מקבי, הוצאת את הערמונים מהאש מוקדם מידי.
תלונות?! אני לא בטוחה בתשובה הזאת שכל דבר שנראה בהיפוך המינים לא תקין יהפוך לתקין רק כי זאת אישה. כשקראתי את הסיפור שלך עברה אצלי מחשבה מה אם זה היה גבר שולט ואישה שמתמסרת ומבצעת כל מה שהוא מבקש והוא מתנהג כמו האישה בסיפור שלך. מה דעתך על האישור שנתת לי ועל הכיוון? אני דומית מסוכנת? מעניין אותי מה יחשבו על השאלה. |
|
מקבי(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
ציטוט: אני לא בטוחה בתשובה הזאת שכל דבר שנראה בהיפוך המינים לא תקין יהפוך לתקין רק כי זאת אישה.
לא הכל משתנה, אבל מה לעשות שיש הבדלים בין המינים, וישנם דברים שאשה יכולה לעשות וגבר אם יעשה אותם, התוצאות תהיינה אחרות לחלוטין... ואני אפילו לא מדבר על הקטע החברתי, ועל איך החברה מסתכלת על זה, אלא פשוט בצורה היבשה - דברים שגבר ואשה יכולים ולא יכולים לעשות, או יותר נכון, מה יהיה ההבדל בתוצאות המעשים בין גבר לאשה. אני לא חושב שלשעבד אשה זה יותר או פחות מוסרי מלשעבד גבר. אני כן חושב אבל שגבר שמכה אשה ואשה שמכה גבר זה לא אותו דבר. כמובן, אם האשה היא רולה מטר שמונים וחמש והגבר ציפלון, אז זה לא ממש משנה שהיא אשה, כי היא גדולה ממנו. לדעתי, ההבדלים נובעים מהבדלי כוח ועמידות, שהם אינהרנטיים למין. רוב הגברים הרבה יותר גדולים ויותר חסינים מנשים... תני לי אשה גדולה, חזקה ועמידה ולא תהיה לי בעיה להכות אותה כמו שאני מכה גבר, רק משום שהיא אשה. אבל זה רק אני... ציטוט: מה דעתך על האישור שנתת לי ועל הכיוון? אני דומית מסוכנת?
אין דומיות מסוכנות - יש רק נשלטים מטומטמים. ציטוט: מעניין אותי מה יחשבו על השאלה.
ועדיין לא ממש שאלת אותה... |
|
שפנפנת חצות |
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
לפני 17 שנים •
12 בדצמ׳ 2006
מקבי כתב/ה: ציטוט: אני לא בטוחה בתשובה הזאת שכל דבר שנראה בהיפוך המינים לא תקין יהפוך לתקין רק כי זאת אישה.
לא הכל משתנה, אבל מה לעשות שיש הבדלים בין המינים, וישנם דברים שאשה יכולה לעשות וגבר אם יעשה אותם, התוצאות תהיינה אחרות לחלוטין... ואני אפילו לא מדבר על הקטע החברתי, ועל איך החברה מסתכלת על זה, אלא פשוט בצורה היבשה - דברים שגבר ואשה יכולים ולא יכולים לעשות, או יותר נכון, מה יהיה ההבדל בתוצאות המעשים בין גבר לאשה. אני לא חושב שלשעבד אשה זה יותר או פחות מוסרי מלשעבד גבר. אני כן חושב אבל שגבר שמכה אשה ואשה שמכה גבר זה לא אותו דבר. כמובן, אם האשה היא רולה מטר שמונים וחמש והגבר ציפלון, אז זה לא ממש משנה שהיא אשה, כי היא גדולה ממנו. לדעתי, ההבדלים נובעים מהבדלי כוח ועמידות, שהם אינהרנטיים למין. רוב הגברים הרבה יותר גדולים ויותר חסינים מנשים... תני לי אשה גדולה, חזקה ועמידה ולא תהיה לי בעיה להכות אותה כמו שאני מכה גבר, רק משום שהיא אשה. אבל זה רק אני... ציטוט: מה דעתך על האישור שנתת לי ועל הכיוון? אני דומית מסוכנת?
אין דומיות מסוכנות - יש רק נשלטים מטומטמים. ציטוט: מעניין אותי מה יחשבו על השאלה.
ועדיין לא ממש שאלת אותה... השאלה בגוף הסרט. ההבדל בהתיחסות שלנו כאשר יש היפוך תפקידים. אתה כתבת תשובה אחת אבל יש עוד הבדלים. לפני שאני כותבת מה אני חושבת אני מחכה לתשובות. כולם חוץ מאיימי שתקו. תודה איימי. . |
|
הכי טוב שיש |
לפני 17 שנים •
13 בדצמ׳ 2006
סיפור יפה
לפני 17 שנים •
13 בדצמ׳ 2006
הכי טוב שיש • 13 בדצמ׳ 2006
לדעתי אין משמעות מי הצד השולט ו\או הנשלט
ממש לא משנה האם זה הגבר או האשה ולגבי מוסכמות החברה f**k them את\ה חי למען עצמך ואושרך ואם זה עושה אותך מאושר, זה מה שחשוב בסופו של יום. |
|