שלגיה א ח ת |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
למתחלפים אין זהות בסדמית במהות
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
שלגיה א ח ת • 3 בינו׳ 2007
כך אמר לי מישהו לפני שבועיים.
בשיחה על בדסמ על כל גווניו, האיש אמר: "לא מאמין במתחלפים. אצלם, בדסמ הוא משחק. נשלטים/ות הם אנשים שהכניעה, הצייתנות, ההתמסרות, היא כל הווייתם. זה טבוע בנשמתם, באישיותם ביישות הקיומית שלהם. מי שמסוגל לשחק פעם את הדום ופעם את הכנוע והנשלט, הוא פשוט לא מסוגל להיכנס להגדרה אבסולוטית של יישות בדסמית." אני חייבת להגיד שהסכמתי איתו במאתיים אחוזים. זה בטח יקומם פה כמה וכמה מתחלפים ומתחלפות אבל קשה לי להיכנס לנעליים של מי שמסוגל פעם להיות כזה ופעם כזה. זה הופך את העניין למשחק. ונכון, נכון שכבר אמרו כאן כולם וזה ברור לכולם שלכל אחד יש את הבדסמ שלו. אבל זה משפט שלדעתי מתאים למהות של גבולות בבדסמ. להחלטה עד כמה רחוק הולכים במסלול הזה. לא לעניין המהות המנטאלית של להיות אדם שנמשך לסקס בדסמי וכוחני. לכן, דווקא הנושא הזה, בעיניי לאנכנס לקטגוריה של עוד משהו שאפשר לבטל בהינף יד ולהגיד עליו ש"נו, טוב, כל אחד והבדסמ שלו." כי זה נושא שעצם קיומו תחת קטגוריה של בדסמ, שנוי במחלוקת. מתכווננת לסקילה באבנים על ידי המתחלפים/ות. איש באמונתו יחיה. מכבדת כל אחד על הבחירות שלו. הפוסט הזה הוא בבחינת דעתי שלי הפרטית בלבד, אבל לחלוטין מכבדת כל אדם באשר הוא, כל זמן שהוא לא מזיק לסביבתו ומכבד גם אותה. אין בפוסט הזה משום הטחת עלבון באף אחד על הבחירות שלו/ה. |
|
טוהר0(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
טוהר0(נשלטת) • 3 בינו׳ 2007
חבל שאי- אפשר לומר דברים מעוררי מחלוקת מבלי לפחד להסקל
ולדברייך- באופן אישי אני לא מסכימה איתך. את יודעת למה? כי למדתי שאין לנו אפשרות להבין באמת מה מניע אנשים אחרים ומה לא. אם מישהו אומר לך שהוא חש כך וכך, אין סיבה שלא תאמיני לו, בדיוק כפי שאת מאמינה לעצמך. בי סקסואל הוא אדם שנמשך לשני המינים- במידה שווה או לא. מתחלף הוא אדם שמסוגל, במהותו, להיות גם שולט וגם נשלט. כמו המלכה בדמקה שיכולה לנוע לכל הכיוונים. הם פשוט מסוגלים לזה. ולהגיד שאת לא מאמינה, כי את לא מסוגלת לחוש כך- זו פשוט לא סיבה תקפה, את מבינה מה אני אומרת? אין לנו שום סיבה תקפה שלא להאמין למה שאדם מספר על עצמו בהקשר זה. |
|
שלגיה א ח ת |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
נהפוך הוא
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
טוהר0 כתב/ה: חבל שאי- אפשר לומר דברים מעוררי מחלוקת מבלי לפחד להסקל
ולדברייך- באופן אישי אני לא מסכימה איתך. את יודעת למה? כי למדתי שאין לנו אפשרות להבין באמת מה מניע אנשים אחרים ומה לא. אם מישהו אומר לך שהוא חש כך וכך, אין סיבה שלא תאמיני לו, בדיוק כפי שאת מאמינה לעצמך. בי סקסואל הוא אדם שנמשך לשני המינים- במידה שווה או לא. מתחלף הוא אדם שמסוגל, במהותו, להיות גם שולט וגם נשלט. כמו המלכה בדמקה שיכולה לנוע לכל הכיוונים. הם פשוט מסוגלים לזה. ולהגיד שאת לא מאמינה, כי את לא מסוגלת לחוש כך- זו פשוט לא סיבה תקפה, את מבינה מה אני אומרת? אין לנו שום סיבה תקפה שלא להאמין למה שאדם מספר על עצמו בהקשר זה. נהפוך הוא: דווקא משום שאין בי שום פחד להיסקל, אני אומרת דברים מעוררי מחלוקת ולכן הם נכתבו בדיוק בהודעה שהגבת לה. כשאני כותבת שאני לא מאמינה, הכוונה היא לא שאינני מאמינה לאדם שמצהיר כך על עצמו. הכוונה היא שלי קשה מאוד להתחבר לאפשרות להיות כזה. ולא בתרגום המילולי של לא להאמין לאדם שאומר את מה שעל ליבו. להימשך לגבר ולאישה ולהיות ביסקסואל, בעיניי לא דומה למהות יישותית של להיות שולט או נשלט. זה כמעט כמו להשוות את העניין למישהו שאוהב גם בשר וגם דגים. או מישהו שאוהב גם אוכל צרפתי וגם אוכל תורכי. להיות שולט ונשלט אלא שני חלקים קיצוניים אישיותיים עמוקים ביותר. זה כמו שאדם לא יכול להיות דיקטטור ודמוקרט, או כמו שאדם לא יכול להיות מאמא תרזה וסאדאם חוסיין. יש פה שני מרכיבים אישיותיים שונים ולא העדפות שרירותיים שנובעות מ"ככה טוב לי, וסבבה לי ואני נהנת מכל העולמות". ככה זה מרגיש לי, בכל אופן. |
|
שלגיה א ח ת |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
Re: נהפוך הוא
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
שלגיה א ח ת כתב/ה: טוהר0 כתב/ה: חבל שאי- אפשר לומר דברים מעוררי מחלוקת מבלי לפחד להסקל
ולדברייך- באופן אישי אני לא מסכימה איתך. את יודעת למה? כי למדתי שאין לנו אפשרות להבין באמת מה מניע אנשים אחרים ומה לא. אם מישהו אומר לך שהוא חש כך וכך, אין סיבה שלא תאמיני לו, בדיוק כפי שאת מאמינה לעצמך. בי סקסואל הוא אדם שנמשך לשני המינים- במידה שווה או לא. מתחלף הוא אדם שמסוגל, במהותו, להיות גם שולט וגם נשלט. כמו המלכה בדמקה שיכולה לנוע לכל הכיוונים. הם פשוט מסוגלים לזה. ולהגיד שאת לא מאמינה, כי את לא מסוגלת לחוש כך- זו פשוט לא סיבה תקפה, את מבינה מה אני אומרת? אין לנו שום סיבה תקפה שלא להאמין למה שאדם מספר על עצמו בהקשר זה. נהפוך הוא: דווקא משום שאין בי שום פחד להיסקל, אני אומרת דברים מעוררי מחלוקת ולכן הם נכתבו בדיוק בהודעה שהגבת לה. כשאני כותבת שאני לא מאמינה, הכוונה היא לא שאינני מאמינה לאדם שמצהיר כך על עצמו. הכוונה היא שלי קשה מאוד להתחבר לאפשרות להיות כזה. ולא בתרגום המילולי של לא להאמין לאדם שאומר את מה שעל ליבו. להימשך לגבר ולאישה ולהיות ביסקסואל, בעיניי לא דומה למהות יישותית של להיות שולט או נשלט. זה כמעט כמו להשוות את העניין למישהו שאוהב גם בשר וגם דגים. או מישהו שאוהב גם אוכל צרפתי וגם אוכל תורכי. להיות שולט ונשלט אלא שני חלקים קיצוניים אישיותיים עמוקים ביותר. זה כמו שאדם לא יכול להיות דיקטטור ודמוקרט, או כמו שאדם לא יכול להיות מאמא תרזה וסאדאם חוסיין. יש פה שני מרכיבים אישיותיים שונים ולא העדפות שרירותיים שנובעות מ"ככה טוב לי, וסבבה לי ואני נהנת מכל העולמות". ככה זה מרגיש לי, בכל אופן. אלא = אלה. |
|
טוהר0(נשלטת) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
Re: נהפוך הוא
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
טוהר0(נשלטת) • 3 בינו׳ 2007
שלגיה א ח ת כתב/ה: [
כשאני כותבת שאני לא מאמינה, הכוונה היא לא שאינני מאמינה לאדם שמצהיר כך על עצמו. הכוונה היא שלי קשה מאוד להתחבר לאפשרות להיות כזה. ולא בתרגום המילולי של לא להאמין לאדם שאומר את מה שעל ליבו. להימשך לגבר ולאישה ולהיות ביסקסואל, בעיניי לא דומה למהות יישותית של להיות שולט או נשלט. זה כמעט כמו להשוות את העניין למישהו שאוהב גם בשר וגם דגים. או מישהו שאוהב גם אוכל צרפתי וגם אוכל תורכי. להיות שולט ונשלט אלא שני חלקים קיצוניים אישיותיים עמוקים ביותר. זה כמו שאדם לא יכול להיות דיקטטור ודמוקרט, או כמו שאדם לא יכול להיות מאמא תרזה וסאדאם חוסיין. יש פה שני מרכיבים אישיותיים שונים ולא העדפות שרירותיים שנובעות מ"ככה טוב לי, וסבבה לי ואני נהנת מכל העולמות". ככה זה מרגיש לי, בכל אופן. בוודאי שלא מדובר כאן על העדפות שרירותיות, אבל אני עדיין לא רואה הבדל בין זה לבין להיות בי- סקסואל. ומה זו "מהות יישותית" לעזאזל??? לדעתי זה פשוט תפקיד שאדם בוחר להכנס אליו, כי זה מתאים לו, כי זה מושך אותו- ויכול להמשך לשני הצדדים באותה המידה. עניין ההעדפות לדעתי- מולד. אדם לא קובע את הטעם שלו באוכל, לא קובע לאיזה מין יימשך, ולא קובע אם הוא שולט, נשלט או שניהם. את כאילו אומרת שזה "לא בדס"מ אמיתי", ואני לא מבינה על סמך מה, ומה זה בכלל "בדס"מ אמיתי". עשרות דיונים נמרחו על הנושא, ואני אומרת- בואי פשוט נאמין לאנשים, ולא נעשה את החלוקה הזאת בין אמיתי ללא אמיתי. "מהות ישותית" אעלק |
|
kaly |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
kaly • 3 בינו׳ 2007
נכון שקשה לפעמים להבין מתחלפים.
כמו שיש אנשים כאן שקוראים לעצמם שולטים/נשלטים שלמעשה מדובר במשחקי מיטה או קינקיות כזו או אחרת,ויש אחרים על הסקאלה שמוצאים עצמם הרבה יותר עמוק. לדעתי,יש למתחלפים את הסיבות שלהם,בן אם זה כי הם פחות עמוק בתוך העולם השליטה ונהנים לשחק בשני צידי השוט,או פשוט מתחברים במובנים יותר עמוקים. אני ,באופן אישי,אחרי הרבה התחבטויות,החלטתי להגדיר עצמי כמתחלפת מסיבה מאוד ברורה לי. זה שאני נמשכת לצד השולט-אין בליבי ספק,ולרוב אלו שעומדים מולי אבל אני מחכה למצוא מישהו יותר עוצמתי וכריזמתי שיידע להכניע גם אותי. טורף-נטרף הכי פשוט |
|
outsider1 |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
outsider1 • 3 בינו׳ 2007
אני חושב כמו Kaly.
ואת הסיבות למה אני הגדרתי את עצמי כמתחלף, ציינתי בבלוג שלי. |
|
זאלופון(שולט) |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
Re: למתחלפים אין זהות בסדמית במהות
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
זאלופון(שולט) • 3 בינו׳ 2007
שלגיה א ח ת כתב/ה: "לא מאמין במתחלפים. אצלם, בדסמ הוא משחק.
נשלטים/ות הם אנשים שהכניעה, הצייתנות, ההתמסרות, היא כל הווייתם. זה טבוע בנשמתם, באישיותם ביישות הקיומית שלהם. מי שמסוגל לשחק פעם את הדום ופעם את הכנוע והנשלט, הוא פשוט לא מסוגל להיכנס להגדרה אבסולוטית של יישות בדסמית." אני חייבת להגיד שהסכמתי איתו במאתיים אחוזים. זה בטח יקומם פה כמה וכמה מתחלפים ומתחלפות אבל קשה לי להיכנס לנעליים של מי שמסוגל פעם להיות כזה ופעם כזה. זה הופך את העניין למשחק. ומה גורם לך לחשוב שאצלך זה לא משחק? |
|
huan |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
huan • 3 בינו׳ 2007
מהות....אכן מילה מעניינת...גם אני דיברתי על משהו כזה ואנשים הסכימו איתי...אבל מיצד שני הייתי בן 17 והמסכימים היו לא יותר טובים.
אני מצטרף לזאלו ושואל...למה את חושבת שאצלך זה אמיתי? למה את חושבת שאצלם זה לא אמיתי,ביגלל שאת לא מבינה איך זה יכול להיות או זה לא הגיוני? ואולי ז בדיוק ההפך ואת זאת ש"טועה" ואלה שאת חושבת שהם לא "אמיתיים" הם "הצודקים והמגשימים את ההוויה הבדסמית"? הגדרה אבסלוטית? בחייך...את יודעת מי הם האנשים הנכנסים להגדרות אבסלוטיות? אנשים שאיבדו את עצמם או אף פעם לא ידעו על עצמם דבר וצריכים שמישהו או משהו חיצוני יגיד להם מי הם,מה אליהם לעשות, ולאן עליהם ללכת. אמח באופן אישי חושב שזה די עצוב. |
|
דום כתום |
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
.
לפני 17 שנים •
3 בינו׳ 2007
דום כתום • 3 בינו׳ 2007
אף אחד לא נולד שולט או נשלט,ככה שבסופו של דבר הכל מישחק..
|
|