מביט לרגע |
לפני 17 שנים •
1 במרץ 2007
למה אנחנו פה ?
לפני 17 שנים •
1 במרץ 2007
מביט לרגע • 1 במרץ 2007
מתוך הבלוג שלי -
מפעם לפעם אני קורא בפרופילים ובפורומים משפטים החוזרים על עצמם כגון bdsm" עושים מאהבה או לא עושים בכלל " " להגיע ל bdsm ממקום טוב " , ועוד כהנה וכהנה קלישאות שאני לא בטוח שהכותבים שלהן יורדים לאמת שמאחוריהן . אז איך אני רואה את זה , או מה בעצם (או למה) אנחנו עושים פה ? אני רואה את הדברים קצת שונה מרוב חברי הקהילה . לbdsm לא מגיעים ממקום טוב , לפחות כך אני רואה את הדברים . מהכרותי , הלא שטחית יש לומר , עם התחום , אני מחלק לשלושה באופן סכמטי משהו את המקורות שלנו או נכון יותר את המקומות מהם אנחנו נשאבים לעולם הזה . עד כמה שזה יישמע אבסורדי , בעיניי המקום הכי טוב (המקסימום , האופטימום) להגיע לתחום הוא ממקום לא טוב. מה לעשות ואני חושב שבסופו של דבר כשאתה מכה ,משפיל , מחשמל , מצליף , שם מחטים, צובט , מכאיב וכ"ו , למישהו אחר (או לחילופין שאתה כל הפעלים האלה רק בפאסיב ) אתה לא מגיע לעשות את כל המעשים האלה "ממקום טוב". רע ככל שזה יישמע כאן באתר הזה , זו דעתי . הקבוצה השנייה היא האנשים שמגיעים לעולם הזה ממקום רע / לא בריא . גם בקבוצה הזו יש לצערי לא מעטים . אנשים שבסופו של יום לא ממש בררו עם עצמם מה הם מחפשים כאן , נמשכים לתחום כמו נרקומן לסם (טוב זה בעצם כולנו ... ) ובסופו של יום הסיכויים שלהם להיפגע גבוהים מאד (כמובן על ידי הקבוצה השלישית – להלן) . כלל ברזל שלי , ממש אחרי ה- שפוי בטוח ובהסכמה -מרגיש שמישהי היא כזאת , לא עושה איתה בדס"מ . נקודה . הקבוצה השלישית היא אמנם הקטנה מכולן אך גם הגרועה מכולן כמובן , אנשים שמגיעים לכאן מתוך רוע לשמו , אלימות , ורצון לפרוק כל מיני יצרים שליליים ואפלים . למרבה הפלא , כבמטה קסם , הם מוצאים את המשלים שלהם באותם אנשים מהקבוצה השנייה שיוצאים ממערכות הבדס"מ איתם חבולים ופגועים במקרה הטוב , וחלילה עם נזקים גדולים מאלה במקרה הרע . זה עצוב אבל זה חוזר על עצמו פעם אחר פעם . ובכל זאת , ולמרות הנימה העגמומית , אני חושב שבדס"מ הוא דבר נפלא כשהוא נעשה מאהבה בין המשתתפים בו , כי אנחנו מצליחים בסופו של דבר לתעל דחפים שמגיעים כאמור ממקום לא טוב (במקרה הטוב כאמור ...) למקומות שבסופו של דבר טובים לצדדים המשתתפים במפגש הרצונות של הבדס"מ . אישית , למזלי , הגעתי לבדס"מ בגיל מבוגר יחסית 25-6 , כשהייתי בשל ליחסים כאלו , לאחר שקודם כל , ובראש ובראשונה ,חקרתי את עצמי , והכרתי את עצמי הרבה יותר טוב . באופן אישי אני מעריך שאילו הייתי נחשף לעולם הזה בגיל צעיר יותר, עוד בטרם חוויתי את התהליכים הללו , התוצאות היו פחות טובות . זה לא אומר שאי אפשר להתחיל קודם , אבל אני חושב שבן אדם שמתעסק בבדס"מ צריך להכיר את עצמו היטב , ולהבין את התהליכים הפנימיים שמביאים אותו לכאן. לבגרות הנפשית יש משקל עצום בתוצאה הסופית של הזוגיות הבדסמ"ית . ומה דעתכם ? |
|
עינבר |
לפני 17 שנים •
2 במרץ 2007
זה לא המקום
לפני 17 שנים •
2 במרץ 2007
עינבר • 2 במרץ 2007
אני לא חושבת שזה כל כך רלוונטי מה הסיבות שאנחנו בעלי הדחפים האלה.
יכול להיות שמדובר בטראומות עבר, מודחקות יותר או פחות. יכול להיות שמדובר בנטייה גנטית מוגברת לתוקפנות מינית. אבל לא לזה מתכוונים שכותבים להגיע ל BDSM ממקום טוב. מתכוונים לגישה שלך ל BDSM. האם אתה בא כדי לחוות , להתענג , לאהוב , לתת ולקבל - אז אתה בא ממקום טוב ואם אתה בא כדי לתקוף, לפוגע, לנצל, להנות על חשבון האחר או לפגוע בעצמך, אם אתה מחפש לבטל את עצמך או את האחר או להתאבד בתשלומים - זה מקום רע. מי שכן יש לו את היצרים הסאדיסטיים, המזוכיסטיים, הסאבמיסיביים או הדומננטים, אתה יכול להגיד שהיצרים האלו הם רעים מטבעם ויכול להיות שאתה צודק. לא בטוח. אני חושבת ש BDSM, כאשר הוא בא ממקום של בשלות נפשית, מודעות עצמית, תשוקה ואהבה וכאשר הוא נעשה ממודעות, ידע ואחריות לעצמך ולפרטנר שלך - אז הוא דרך בריאה לתת ביטוי ליצרים שלנו, שלא לדבר על מרגשת ומדהימה. אני לא חושבת שהיצרים הם דבר רע, אם משתמשים בהם להנות ולענג אחרים. אני מסכימה שיש במשיכה ל BDSM , פוטנציאל הרס, כאשר הוא לא נעשה במידה, אבל אתה יכול להגיד אותה דבר על אוכל. זה בריא ונפלא, כל עוד לא מאבדים שליטה. אני יכולה להגיד שגם לאבד שליטה זה נפלא, כל עוד זה לא לחלוטין, כמו בהתמכרות, הסכנה והבריאות ב BDSM קשורה למדית היכולת שלך לשלוט בהתנהגות שלך. מי שמאבד את עצמו לחלוטין לתוך ה BDSM, כשולט או נשלט, הוא מכור. לדעתי. |
|
שפיץ רציני |
לפני 17 שנים •
10 במרץ 2007
למה אנחנו פה?
לפני 17 שנים •
10 במרץ 2007
שפיץ רציני • 10 במרץ 2007
אני לא יודע מה לגביכם
אבל לי אמרו שבצד האפל יש עוגיות. |
|
walking dead |
לפני 17 שנים •
10 במרץ 2007
Re: למה אנחנו פה?
לפני 17 שנים •
10 במרץ 2007
walking dead • 10 במרץ 2007
The Big Bad Wolf כתב/ה: אני לא יודע מה לגביכם
אבל לי אמרו שבצד האפל יש עוגיות. גם לך מכרו את זה??? חשבתי שאני הפראיירית היחידה |
|
שפיץ רציני |
לפני 17 שנים •
11 במרץ 2007
Re: למה אנחנו פה?
לפני 17 שנים •
11 במרץ 2007
שפיץ רציני • 11 במרץ 2007
free spirit כתב/ה: The Big Bad Wolf כתב/ה: אני לא יודע מה לגביכם
אבל לי אמרו שבצד האפל יש עוגיות. גם לך מכרו את זה??? חשבתי שאני הפראיירית היחידה דוקא יש פה מלא עוגיות אבל לסאבים נשארים רק הפירורים. |
|
פמינה |
לפני 17 שנים •
1 באוג׳ 2007
הקפצת את הפוסט בבלוג שלך
לפני 17 שנים •
1 באוג׳ 2007
פמינה • 1 באוג׳ 2007
הקפצת בבלוג שלך את הפוסט וביקשת לענות.
אני מוכנה לענות ברצינות. אני לא מרגישה שהגעתי לבדסמ ממקום רע ואבן הבוחן שלי האינטראקציה עם בן הזוג שלנו. שולט יכול אפילו ליצור אינטראקציה ללילה של סשן חד פעמי. ההתיחסות בין השניים היא שהופכת בדסמ לשונה ממשהו סדיסטי או מאזוכיסטי. אני הגעתי לבדסמ בעקבות הנשלט שלי שהבדסמ אצלו הוא צורך עמוק. אני דומיננטית אבל אין לי הצורך שכתבת בבלוג לחשמל, להצליף או לקשור מהתקרה. חישמול אצלי יהיה מחוץ לתחום. אני לא רוצה קצר שיביא לקבורה מוקדמת ואני לא טובה בחשמל. בדסמ לטעמי הוא משחק אבל כל המציאות שלנו היא משחק בחיים. כל החיים הם חלקים ממשחקים שאנחנו משחקים עם הנורמות התרבותיות והכללים. הסשן מתחיל אצלנו לפי כל החוקים והכללים בפניות מלכותיות שאצלנו מסמנות את תחילת המשחק. כשאנחנו מסיימים את המשחקים אנחנו זוג ונילי שיכול לשחק שוב באופן לא צפוי כי אנחנו מכירים אחד את השני. הזכרת בבלוג את המדרון החלקלק. הוא בעיה כי הנשלט שלי עלול להיות בעל פנטזיות קצת אכסטרימיות אבל לכן אני הדומיננטית ולא הוא. כל עוד משתמשים בחשיבה אני חושבת שאין סכנה. מי שהגיע מ"מקום רע" לפי הגדרתך וזו הסובלימציה שלו מצליח לטפל בבעיה שלו בצורה טובה יחסית. |
|