פרנקי |
לפני 17 שנים •
26 במרץ 2007
זכויות יוצרים
לפני 17 שנים •
26 במרץ 2007
פרנקי • 26 במרץ 2007
שאלה למבינים:
האם קיימת מגבלה חוקים על שימוש בצילומים/סיפורים/שירים/הגיגים שפורסמו על ידי אחרים בפורום או בבלוג ? |
|
ים_yam(לא בעסק) |
לפני 17 שנים •
26 במרץ 2007
לפני 17 שנים •
26 במרץ 2007
ים_yam(לא בעסק) • 26 במרץ 2007
עד כמה שידוע לי כל יצירה היא קניין רוחני של היוצר.
מותר לצטט יצירה כתובה תוך נתינת קרדיט ליוצר, קראתי פעם איפשהו פה, שאסור לצטט את היצירה במלואה ללא אישור בעל הזכויות. לגבי צילום / ציור - הזכויות הן של היוצר בלבד. עפ"י חוק יש לבקש אישור להשתמש ביצירה מהאמן. מינימום נימוס אם לא איתרת את היוצר - לתת לו קרדיט! (לא יודעת מה החוק אומר לגבי זה, אבל כיוצרת בעצמי זה נראה לי חשוב מאוד לתת קרדיט ליוצר) בכל אופן - אני לא עו"ד אלא אמנית יוצרת, אז אם יש מישהו שיכול לתת יותר מידע מצד החוק, זה עדיף. |
|
James Bondage(מתחלף) |
לפני 17 שנים •
26 במרץ 2007
לפני 17 שנים •
26 במרץ 2007
James Bondage(מתחלף) • 26 במרץ 2007
ישנו מה שנקרא "שימוש הוגן". ההגדרה שלו משתנה בין סוג יצירה אחד למשנהו ובין מדינה למדינה.
לצטט מספר קטן של שורות (נדמה לי עד 8 בעברית, אבל אני לא בטוח) נופל במסגרת הזאת; ואפילו נאמר, בתים של שיר שמצוטטים כולם אך ביניהם יש דיון / פירוש וכו' עשוי להיות מוכר כשימוש הוגן. הנוהג הוא שמותר לצטט כמה שרוצים, בלוויית קרדיט, אך יש להענות מיד לדרישה של בעל הזכויות להסרת החומר. בארה"ב הדבר מעוגן בחוק ה- DMCA . זו לא עצה משפטית,אני לא עורך דין, ואפילו לא משחק כזה באף סדרת טלוויזיה. |
|