שבת שלום אורח/ת
עכשיו בכלוב

מהות או מה שזה לא היה

chanle
לפני 17 שנים • 19 באפר׳ 2007

מהות או מה שזה לא היה

chanle • 19 באפר׳ 2007
אני רוצה .. להבין .מה אנשים חושבים
מה היא משמעות החייים.?
(זה הוא סוג של מחקר סוציאולוגי לעבודת הגמר שלי....אז אני ישמח לראות.....תגובות.)
ועם אפשר ...הסבר ...
המלט
המלט • 19 באפר׳ 2007
אין בעצם משמעות.
ים_yam​(לא בעסק)
ים_yam​(לא בעסק) • 19 באפר׳ 2007
יש איזה אחד, פרנקל קוראים לו עד כמה שאני זוכרת, שכתב ספר שלם שכותרתו "האדם מחפש משמעות"... icon_rolleyes.gif

כנראה החיפוש אחר משמעות הוא משמעות הקיום לרבים.

אחרים פשוט חיים ללא משמעות ולא שואלים "שאלות מיותרות"

ואני, אם שואלים אותי, יכולה להתפלסף שעות על הרבה דברים, אבל כרגע פשוט בא לי לשתוק ולחיות בלי הרבה דיבורים fishy.gif
pagosh​(שולט)
pagosh​(שולט) • 19 באפר׳ 2007
ברמה הביולוגית משמעות החיים היא המשכיות: להעמיד צאצאים פוריים וברי תחרות.
לכמיה אין משמעות, גם לא לפיזיקה. אלו הם כוחות שלעיתים מוגדרים במילה "אלוהים".
מה משמעותו של בן האדם? נדמה לי שהגשמת מטרותיו, יהיו אשר יהיו. אחד רוצה שלום עולמי
אחר רוצה לזיין ושלישי רוצה להבין את היקום... נדמה לי שמספר המשמעויות כמספר בני האדם.
Afroditi

זו השאלה

Afroditi • 19 באפר׳ 2007
הכי נשאלת ביקום, כמו הכי חשובה..................... icon_eek.gif
מלך הארץ​(לא בעסק)
מלך הארץ​(לא בעסק) • 19 באפר׳ 2007
פעם היה לי מג"ד שבסיום כל נאום לפני תרגיל היה אומר:

"והכי חשוב שתהנו ותפיקו לקחים"

לכך צריך להוסיף את עניין המשכיות המין (לאו דווקא צאצאים ישירים אם כי בעיני עדיף), והנה לך משמעות החיים:

להנות מהם, לדאוג לדורות הבאים ולהפיק לקחים להמשך מסעותיה של הנשמה לאחר גילגולי החיים למיניהם.

להנות - כל אחד והכיף שלו
לדאוג לדורות הבאים - להשתדל להביא צאצאים כמה שיותר מוצלחים ומוכנים לחיים עצמאיים, ולדאוג לסביבה ראויה וטובה ככל שניתן עבורם הן במישור האישי, בלאומי (מדינה) והבינ"ל (שלום עולמי/איכות סביבה וכיו"ב).
להפיק לקחים - להעשיר את הנשמה בחכמה, חוויות וידע ככל שניתן כי היא המהות שלנו, אותה אנחנו בונים עד אינסוף וככל שנשקיע בה כך יפתחו בפניה יותר אפשרויות, החיים הם למעשה גם בית ספר וגם האוניברסיטה של החיים, לנשמה - לרוחנו הניצחית.

אם את מתקדמת בכל אחד משלושת המישורים, ולא משנה הקצב - אז את ממצה את החיים - יש משמעות לחייך.

nothing more nothing less
chanle
לפני 17 שנים • 20 באפר׳ 2007
chanle • 20 באפר׳ 2007
כל התשובות לדעתי יש להן מקום ,אבל כולן עוסקות בכל מיני גורמים ..אשר עושים את החיים טובים יותר כמו...כשמשיגים איזו שהיא מטרה זוהי הנאה גדולה והאגו ,החוויה האישית הטובה בענייין זה מתחזקת .....אבל,,,, נכון שיש תחושת אי סיפוק..?...בגלל שברגע שמגיעה המוות הכול יורד לתימהון....אז כנראה התשובה נימצאת במקום אחר....
chanle
chanle • 20 באפר׳ 2007
האם יכול להיות ?לכל דבר להתחיל מ יתוש ועד הלוויתן יש משמעות ביולוגית ,
עם נתבונן על גוף האדם כל תא ותא פעול למען שהאדם יוכל לנשום ,,,בקיצור המערכות עובדות כל כך מושלם וממוחשב שזה לא יגיוני האם באמת יכול להיות שכל זה סתם?????
מיתוסית​(שולטת)
מיתוסית​(שולטת) • 20 באפר׳ 2007
המערכות לא עובדות כל כך מושלם- עובדה שאנחנו חולים, מזדקנים ולבסוף מתים ומשמעות הזיקנה זה שהמערכות שלנו כבר "מתקלקלות".

וכן, יכול להיות שהכל "סתם".
איש לא אמר שצריכה להיות משמעות בחיים, יכול להיות שאנחנו פשוט חיים מרגע לרגע ומנסים למצות כל דקה בחיינו.

ואיש לא אמר שכשמתים הכל יורד לטימיון- איש לא יודע מה קורה אחרי המוות והכל תלוי במה שאתה מאמין שקורה אח"כ. אם לדוגמה את מאמינה בגן עדן וגיהינום אז יש משמעות רבה למעשייך בחייך- אם תוטי לכף חסד או עונש.
chanle
chanle • 20 באפר׳ 2007
אני לפעמים שואל את עצמי האם זה אפשרי להנות עד כדי כך שלמעשה אסבול? או שאסבול עד כדי כך שכבר לא אהנה מזה? - מקווה שתעזרי לי לגלות את התשובה/ות

לדעתי אין הבדל בין שתי הקצוות ולכן טוב לשאוף לאיזון לדעתי וכשלא ניתן ...אז פשוט לחיות עם מה שיש עד הפיצוץ ולהנות מי מה שיש כי גם כך אין מה לעשות אז הפתרון הטוב ביותר לדעתי פשוט לחיות את החוייה וזהו... icon_biggrin.gif