סופשבוע נעים אורח/ת
עכשיו בכלוב

מה אוכלים כשחולים (או מי יודע איך מכינים אורז?)

מידאס'
לפני 17 שנים • 24 באפר׳ 2007

מה אוכלים כשחולים (או מי יודע איך מכינים אורז?)

מידאס' • 24 באפר׳ 2007
אהלן, אני פה בצמצום נזקים עצמיים.

נראה לי שאורז זה טוב לאכול אחרי חוסר תיאבון של 24 שעות, הבעיה היא שאני לא יותר טבח מזמר. ולרדת עכשיו שוב לקנות איזה סנדוויץ זאת לא אופציה.

למישהו יש מתכון פשוט ומהיר להכנה ?

תודה תודה,
האיש.
אנהבל B​(לא בעסק)
לפני 17 שנים • 24 באפר׳ 2007
אנהבל B​(לא בעסק) • 24 באפר׳ 2007
אתה יכול להכין מרק עוף icon_rolleyes.gif לא צריך הרבה לדעת.. רק לשים 2 כפות אבקה בסיר מים רותחים, להוסיף ירקות חתוכים אם אתה רוצה.


בשביל מה אתה מכיר בחורות? שילמדו אותך לבשל
lady @in black​(שולטת)
לפני 17 שנים • 24 באפר׳ 2007
lady @in black​(שולטת) • 24 באפר׳ 2007
מרק טוב יותר לעיכול..
מרק עוף-תרתיח מים שים מלח ואבקת מרק עוף אמיתי בהתאם להוראות שעל גב האריזה תוסיף חלקי עוף (אני מעדיפה פולקע-רגליים) שהפשירו ותוריד את האש. בשל על חום בינוני במשך שעה וחצי בערך ומדי פעם תסיר את השומן שצף מעלה . תקבל מרק עוף צח.
לאורז- יש לי כמה מתכונים אבל הכי פשוט זה לטגן איזה דקה שתיים את האורז שבררת במעט שמן להוסיף מים לפי הכמות . אתה יכול לפני המים לטגן עם האורז בצל חתוך דק וגזר מגורר ואז להוסיף מים. לבשל משך 15 דקות עד להרתחה ,להוריד לחום בינוני-נמוך לכסות את הסיר ולבשל עוד 10 דקות. להוריד את הסיר מהאש . לא לפתוח את הסיר משך 15 דקות נוספות ובתיאבוןicon_smile.gif תוסיף תבלינים ומה שבא לך...
sahar
לפני 17 שנים • 24 באפר׳ 2007

למה לא פירה?

sahar • 24 באפר׳ 2007
אני דווקא מכינה פירה. פשוט מבשלים את התפוחי אדמה ואז מועכים עם חמאה וקצת מלח. תה דה... חצי שעה ויש אוכל בריא, מזין ורך מאוד.
מידאס'
לפני 17 שנים • 24 באפר׳ 2007
מידאס' • 24 באפר׳ 2007
אנהבל B כתב/ה:
אתה יכול להכין מרק עוף icon_rolleyes.gif לא צריך הרבה לדעת.. רק לשים 2 כפות אבקה בסיר מים רותחים, להוסיף ירקות חתוכים אם אתה רוצה.


בשביל מה אתה מכיר בחורות? שילמדו אותך לבשל


icon_wink.gif

חמודה.
JabberwockY​(שולט)
לפני 17 שנים • 24 באפר׳ 2007

בשר וויטמין C

JabberwockY​(שולט) • 24 באפר׳ 2007
חוסר התאבון כשחולים מגיע ככל הנראה מאבות-אבותינו שגילו שיותר חכם להשאר במערה כשאתה חולה במקום לצאת לצוד; ככה יש פחות סיכוי שיטרפו אותך או שתיפול ותטבע באיזה נהר. בימינו כבר לא טורפים אותך כשאתה יוצא לצוד בסופר, אבל התכונה להיות חסר-תאבון נשארה.

אבל זה לא אומר שהגוף לא צריך אוכל, להפך: הגוף חלש וישמח אם תפנק אותו קצת.
זה יחזק את המערכת החיסונית, וזה בדיוק מה שאתה צריך.

לכן, ומהנסיון האישי שלי, הפתרון הטוב ביותר להחלמה מהירה מהמחלות ה'פשוטות' הוא כדלקמן:

1. מיץ סחוט מתפוזים אמיתיים, לפחות 8-10 ביום (אין כמו ויטמין C);
2. סטייק טוב, למשל אנטריקוט טרי [מורחים משני הצדדים בשמן זית, ממליחים ומפלפלים וזורקים על מחבת לשלוש דקות בערך מכל צד, תלוי בדרגת הצליה הרצויה. אם אתה גם פירומן אפשר להבעיר בקצת ברנדי, רק זהירות על הגבות].

[הכותב אינו רופא ובטח שאינו טבח]
daniel222
לפני 17 שנים • 24 באפר׳ 2007
daniel222 • 24 באפר׳ 2007
מרק כוסברה ועוף:

6 כנפיים של עוף
בצל גדול
חבילת כוסברה גדולה
2 גבעולי סלרי עם העלים
1 גזר
2 כפות אורז
כורכום
מלח
לימון

לשים בסיר עם מים,את הבצל קצוץ עם הכנפיים הגזר הפרוס וגבעולי הסלרי חתוכים.
להרתיח למשך חצי שעה על אש נמוכה
להוסיף מעט כורכום
להוסיף את עלי הסלרי שלמים ,את 2 כפות האורז ואת הכוסברה קצוצה.
להוסיף מלח לפי הטעם
להשאיר על האש למשך שעה נוספת

להוסיף לצלחת עם המרק חצי לימון טרי סחוט
kinkycat
לפני 17 שנים • 25 באפר׳ 2007

אורז במיקרוגל (10 דקות - 2~3 מנות)

kinkycat • 25 באפר׳ 2007
אורז במיקרוגל - מתכון מהיר
=====================
1 כוס אורז
2 כוסות מים
כף שמן
מלח

בכלי שאפשר להכניס למיקרוגל (פלסטיק,זכוכוית,חרסינה,חרס, ואפילו קופסאת הפלסטיק של המשלוח שהזמנת אמש) שמים 1 כוס אורז, כף שמן ומלח (5~6 ניעורי מלחיה או רבע כפית)
ומערבבים עד שכל האורז שמנוני.
מוסיפים 2 כוסות מים ומכניסים למיקרוגל לכ-10 דקות (בהתאם לעוצמה)
מוציאים בזהירות (רצוי עם כפפות או מגבת כי הכלי חם מאד) - אם האורז עדיין נוזלי - מכניסים לעוד 2~3 דקות.

** להאצת הבישול ניתן להרתיח את המים, לפני ההוספה לאורז.
*** תוספות אפשריות לגיוון (להוסיף לאורז לפני הוספת המים) - קוביות קטנות של גזר / בטטה / פלפל אדום, תירס, צימוקים, אפונה ירוקה מבושלת.

בתאבון
Tobias​(אחר)
לפני 17 שנים • 25 באפר׳ 2007
Tobias​(אחר) • 25 באפר׳ 2007
אם אתה רוצה מתכונים לאורז
שאל את בנדה icon_smile.gif
גם הוא היה בנעליך פעם.


ועכשיו
ולכל דורי דורות תזכרו את הדרך הזאת להכין אורז....כי ראבאק אנשים....זה אורז...

שמן
1 כוס אורז
שני כוסות מים
קורטוב מלח

קצת שמן בסיר
להוסיף אורז
לבחוש קצת את האורז ככה שהוא סופג קצת שמן(מה שיגרום לו לצאת לא דביק-מה אומרים אחד אחד)
להוסיף שני כוסות מים
לבחוש פעם אחרונה
להוריד את האש לדרגה נמוכה.
לכסות במכסה.

כלל ברזל
על כל כוס אורז
שני כוסות מים

עכשיו
איך יודעים שהאורז מוכן

כשאתה פותח את המכסה
ובאורז יש חורים כאלו
כמו מחילות קטנות icon_smile.gif
ואתה לא רואה שיש נוזלים מלמעלה.
לכבות את האש
ולתת לו לנוח חמש שש דקות.

בתיאבון
James Bondage​(מתחלף)
לפני 17 שנים • 25 באפר׳ 2007

Re: בשר וויטמין C

James Bondage​(מתחלף) • 25 באפר׳ 2007
JabberwockY כתב/ה:

חוסר התאבון כשחולים מגיע ככל הנראה מאבות-אבותינו שגילו שיותר חכם להשאר במערה כשאתה חולה במקום לצאת לצוד; ככה יש פחות סיכוי שיטרפו אותך או שתיפול ותטבע באיזה נהר. בימינו כבר לא טורפים אותך כשאתה יוצא לצוד בסופר, אבל התכונה להיות חסר-תאבון נשארה.

אבל זה לא אומר שהגוף לא צריך אוכל, להפך: הגוף חלש וישמח אם תפנק אותו קצת.
זה יחזק את המערכת החיסונית, וזה בדיוק מה שאתה צריך.


יש עדויות נסיבתיות (אף אחד לא יודע באמת) שחוסר התיאבון הוא בעיקר בגלל שהעיכול הוא תהליך יקר ודורש משאבים רבים מהגוף, שעדיף להפנותם לריפוי. גדלנו לתוך דת (אין דרך אחרת לתאר זאת) שמאמינה שצריך לאכול כל יום ורצוי 3 פעמים ביום לפחות, וזאת למרות שלוקח 40 יום ללא אוכל עד שמתחיל נזק בלתי הפיך (לא מאמינים ? זה בגלל הדת הנוכחית שלכם). שתיה היא חיונית, אבל בלי אוכל אפשר להסתדר הרבה מאוד זמן.

תקשיבו לגוף. אין תאבון ? אל תאכלו. פשוט כך.

הכותב אינו רופא, בקושי סוכן חשאי, אבל מדי כמה חודשים עושה הפסקת אוכל של שבוע-שבועיים-שלושה