godisafemale(שולטת) |
לפני 17 שנים •
13 במאי 2007
פסטרממינה של גודי - גם טעים מעלף - גם בריא וגם לא יקר בכלם!
לפני 17 שנים •
13 במאי 2007
godisafemale(שולטת) • 13 במאי 2007
מתכון גודי להכנת פסטרמה דלישס
דבר ראשון עם כניסתך למטבח פתחי בקבוק יין אדום קברנה משולב עם מרלו ושירז אני ממליצה על דלתון של "כנען" ומזגי לתוך כוס הקריסטל הכי מגניב שלך (ספיגלאו זה גם סבבה) ולגמי שלוקים מלכותיים כדאת אוחזת בגבעול הכוס בלבד. להכין מרינדה (משרה): קצת יין אדום (ממה שהשארת בתרום הבישול אם לא לגמת הכל כמובן) עשבי תיבול כמו טימין, כוסברה טריה 1 כף של חומץ בלסמי ליגה, ים של חרדל (רק דיז'ון), שום טרי חתוך לרבעים מבערך חצי תפוח שום, כף של רוטב סויה משובח. 3 כפות בהריון חודש חמישי של פלפל שחור גרוס שאת גרסת על הרגע 1 כף מלח גס 1. השפכה של רבע מצקת של דבש 2 כפות גרגירי פלפל ירוק..עגולים ולא חס וחלילה להתא'הבל ולשים פלפל של צפון אפריקה פילפיל צ'ומה- בשום פנים ואופן לא מתאים! ניגשים לשופר סל דיל או ביג (אלה שעושים עלינו אחלה דיל!) ומוודאים שפרפר חזה הודו לא עולה על 25 ש"ח לק"ג) * רוחצים היטב את הידיים ומוודאים שהצפרניים נקיות ומעסים את הפרפר במרינדה מבפנים ומבחוץ משרים אתה "פרפר" שהוא חזה העוף במרינדה בכלי זכוכית! ולא בשום אופן ופםנים בפלסטיק וסוגרים עם ניילון נצמד לפחות יומיים במקרר ולא במדף העליון ביותר! בישול: ללא בצל אז איז מחממים מחבת עבה ליגה לאשגדולה למשך 3 דקות כל צד ובהקפדה שרק כשהמחבת חמה מניחים ולא נוגעים.. כה 3 דקות מכל צד. מכבים האש. צלייה: מכינים ניר אפיה על תבנית, מחממים את התנור לחום של 180 מעלות (כשהתבנית בחוץ עדיין) כשנורית הבקרה כבתה , משמע הטמפרטורה המבוקשת נוכחת. מכניסים את התבנית כשעליה כל נתח הפרפר במרכזה למשך 15 דקות כל צד! אפיה: לאחר 30 הדקות מנמיכים לטמפרטורה של 100 מעלות למשך 15 דקות נוספות קרי, 7 דקות כל צד. עד שהפרפר משחים * לוודא שכל המרינדה נמצאת בתבנית ואם המרינדה מתחילה להישרף ו או להתאדות להוסיף בכל פעם לפינת התבנית חצי כוס מיים. להוציא מהתנור: להניח במקום גבוה על השייש ולהקפיד שלא יבואו זבובים ושהכלבים והחתולים לא נגישים לפסטרממינה של גודי. * מה שאני נוהגת לעשות - אני לוקחת את הפיילה נירוסטה הכי גדולה שיש לי ומניחה על התבנית אחרי שמתקרר לפרוס לפרוסות דקות (לפולנים ולדור שני לניצולי שואה - לא שקופות! רק דקות!). מעדן ליגה ליגה.. פסטרממינה של גודי מוי כיף בלשון וגם לא משמין! מי משקיענית מי????????? תהנו! כל השבוע אפשר להתלבלב איתה ולשלב בסלט או סתם לתקוף בברוטליות מבלי חשש תבל , שביעית ומנצ'יז של חרמנית בתיאבון |
|